Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ποιές τροφές προστατεύουν απο τον καρκίνο λόγω φυτοχημικών που περιέχουν



Οι χημικές ουσίες που παράγονται στα φυτά και μπορούν να επηρεάσουν την υγεία, αλλά δεν είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά είναι τα φυτοχημικά...
Υπάρχουν πολλά επιστημονικά δεδομένα για τα οφέλη στην υγεία μας όταν η διατροφή μας είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως και ξηρούς καρπούς.

Σχετικές πληροφορίες δίνει στο www.Life2day.gr η Αναστασία Δ. Κόκκαλη-Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος B.Sc (Hons), S.R.D- Υπεύθυνη Τομέα Διαιτολογίας ΙΕΚ ΞΥΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-Επιστημονικός Συνεργάτης Κέντρου Αποκατάστασης ‘Η Αναγέννηση’-Μέλος Δ.Σ. Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Β. Ελλάδος-Συνεργάτης Επιστημονικής Ομάδας ‘Λόγω Διατροφής’-Υπεύθυνη Β. Ελλάδος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Επειδή οι φυτικές τροφές είναι πολύπλοκα μείγματα βιοδραστικών συστατικών, οι πληροφορίες για τις ευεργετικές τους επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία συνδέονται άμεσα με όσα γνωρίζουμε για τα συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά.

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Νέος σεισμός στην παράταξη Τατούλη-Τέσσερις κορυφαίοι τον "καληνύχτισαν"

Κοινή ανακοίνωση με την οποία βάλλουν κατά του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη εξέδωσαν οι κ.κ Δέδες (αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας), Αλευράς (αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας),Πουλάς (πρώην θεματικός αντιπεριφερειάρχης) και Πουλοκέφαλος (πρόεδρος Περ. Συμβουλίου). Μάλιστα στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι "

η παράταξη του κ. Τατούλη έχει απωλέσει την δεδηλωμένη, έχει δηλαδή χάσει την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου". Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Συνεχίζεται η απεργία των φαρμακοποιών σε όλη την χώρα(βίντεο)


Αγώνας Παλαιμάχων Παναυπλιακού-Ολυμπιακού για φιλανθρωπικό σκοπό (βίντεο)


Κάπως αργά τους «έπιασε ο καημός» τους νεοδημοκράτες παράγοντες για την Περιφέρεια



Ανακοίνωση εξέδωσαν αυτοδιοικητικοί της ΝΔ κατά της επιλογής για στήριξη Τατούλη από τη ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου. Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι και ο σημερινός περιφερειακός σύμβουλος με την μείζονα αντιπολίτευση και τέως νομάρχης Αργολίδας, Βασίλης Σωτηρόπουλος. Κάντε μια αυτοκριτική κύριε Σωτηρόπουλε και δείτε ποια ήταν η αντιπολίτευση που ασκήσατε εσείς και ο συνδυασμός του κ. Δράκου τριάμισι  χρόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Σχεδόν ανενόχλητος αλώνιζε ο Τατούλης. Που ήσασταν ως παράταξη; Μήπως αντιδράτε με ανακοινώσεις διότι πολύ απλά λογαριάζατε ότι εσείς θα παίρνατε το «χρίσμα» από την ΝΔ; Και σιγά την ιδεολογική καθαρότητα που έχει η ΝΔ για να μην συνεργαστεί δήθεν με τον Τατούλη. Κανένα δεν πείσατε ως παράταξη ή προσωπικότητες ότι μπορείτε να αποτελέσατε «αντίπαλο δέος» για τον Τατούλη και τώρα κλαίγεστε γιατί σας έριξε το κόμμα σας; Το κόμμα που απέδειξε ότι συνεργάζεται με τον οποιονδήποτε και για οτιδήποτε προκειμένου να κερδίσει πολιτικές ανάσες. Το κόμμα που βαδίζει ολοταχώς στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ που βρωμάει και ζέχνει, όντας πολιτικό πτώμα άταφο….

Αστερίξ

"Κανένα μέλος της Χρυσής Αυγής δεν είναι υποψήφιος σε δημοτικό συνδυασμό"

Ανακοίνωση της Τ.Ο Αργολίδας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.


"Δεν είχαμε σκοπό να ασχοληθούμε με τυχάρπαστους που κατέρχονται σε δήμους της Αργολίδας ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και χρησιμοποιούν το όνομα του Κινήματός μας, προσπαθώντας να «αλιεύσουν» ψήφους, όμως ειδικά για τον δήμο Ερμιονίδας κατόπιν και των εγγράφων καταγγελιών που δεχθήκαμε από αγνούς Συναγωνιστές, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε για μία ακόμη φορά ότι:

Πανελλαδική συγκέντρωση τροφίμων


Πανελλαδική συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
για τα παιδιά και τις οικογένειες τους με σοβαρά προβλήματα διαβίωσης

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Αστυνομικοί: Δεν θα ισχύσει η περικοπή αποδοχών για υπερωρίες (βίντεο)

Με παρέμβαση του πρωθυπουργού, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας Γιώργος Παπαθεοφάνης, λύθηκε το ζήτημα της υπερωριακής εργασίας των αστυνομικών, το οποίο δημιουργήθηκε μετά την έκδοση εγκυκλίου του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, με την οποία μειώνονταν οι μέρες εργασίας πέραν του πενθημέρου, λόγω έλλειψης χρημάτων.

Σχόλιο ΑΡΠΕ: Με άλλα λόγια η κυβέρνηση φτιάχνει το πρόβλημα και έρχεται ο πανταχού παρών σούπερμαν Σαμαράς «με παρέμβασή του» να το λύσει για να γίνει ο τιμωρός της αδικίας και να δοξαστε’ί. Πόσο μας δουλεύουν, πόσο;;;

Όργανα γυμναστικής εξωτερικών χώρων στο δήμο Ναυπλιέων (βίντεο)

 Όργανα γυμναστικής εξωτερικών χώρων στο δήμο Ναυπλιέων (βίντεο)

Θα είναι υποψήφιος ο Παν. Αναγνωσταράς στις εκλογές του Μαϊου; (βίντεο)


Άρχισαν τα όργανα: Αντιδρούν κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί της ΝΔ για την επιλογή στήριξης σε Τατούλη



Κοινή ανακοίνωση  με την οποία βάλλουν ανοικτά κατά της επιλογής της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη στις Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου εξέδωσαν νυν και πρώην κορυφαίοι αυτοδιοικητικοί με την Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται για τους κ.κ Σωτηρόπουλο (περ. σύμβουλο-τ.νομάρχη Αργολίδας), Φούρκα (τ. νομάρχη Λακωνίας) και Τσιγκούνη (τ. δήμαρχο Λεωνιδίου).  Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων αναφέρουν: «…Στην Πελοπόννησο οι «αρμόδιοι»  της Νέας  Δημοκρατίας ακολουθώντας παρελκυστική τακτική με διάφορα προσχήματα και επιχειρήματα κατώτερα των περιστάσεων και της ιστορίας της Νέας Δημοκρατίας έχουν προκαλέσει σύγχυση και οργή στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας». Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση: 

Δεν μας τα λες καλά κ. Πουλά



Συνέντευξη παραχώρησε χθες στα τοπικά ΜΜΕ ο πρώην  αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ανδρέας Πουλάς ο οποίος με καμάρι τόνισε μεταξύ άλλων ότι «γνωρίζετε ότι εδώ και καιρό είχα διαχωρίσει την θέση μου» και εννοεί σαφώς από την Περιφερειακή Αρχή. Κύριε Πουλά διαχωρισμός χωρίς παραίτηση ΔΕΝ γίνεται. Διότι όσο δεν παραιτείσαι είσαι και εσύ Περιφερειακή Αρχή. Μας κούφανες εντελώς ρε μεγάλε! Δηλαδή πως είχες διαχωρίσει την θέση σου τόσο καιρό; Και μας είπες και το εξής τιτανοτεράστιο, ότι δεν έχεις υποβάλλει γραπτή παραίτηση, άρα ακόμη και τώρα δεν θες να παραιτηθείς! Τόσο γάντζωμα με την καρέκλα ρε μεγάλε; Μ’ αρέσει που είπες ότι «δεν κατάλαβα που είχα μπλέξει..». Ναι εσύ ο μπέμπης σε παρασύρανε και σου πήρε τρία χρόνια να το καταλάβεις.
Μάλλον ο λαός της Πελοποννήσου δεν έχει καταλάβει που έχει μπλέξει μ’ όλους εσάς…

Αστερίξ

Περιοδεία Κωστούρου σε Δρέπανο και Βιβάρι (βίντεο)


Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Συντήρηση και καθαρισμός μνημείων και προτομών στο Ναύπλιο (βίντεο)

Συνεργεία έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό και την συντήρηση σε περισσότερα από 40 μνημεία (αγάλματα-προτομές) που βρίσκονται στο Ναύπλιο και που κατά καιρούς έχουν βεβηλωθεί από ανεγκέφαλους.

SHELL V-POWER ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΗΜΕΡΑ 13/03 ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ SHELL ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ



Στο πρατήριο SHELL ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Νέα Κίο σας περιμένουν για να δοκιμάσετε την βενζίνη που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την ferrari.Κάντε στάση για το απόλυτο Test Drive με βενζίνη Shell V-Power! Σήμερα Πέμπτη 13/03, γεμίστε με Shell V-Power σε ειδική τιμή προσφοράς και ανακαλύψτε την καλύτερη απόδοση που σας προσφέρει το καύσιμο που σχεδιάστηκε για να καθαρίζει ενεργά τον κινητήρα και να μειώνει τις τριβές.

Ανδρέας Πουλάς: «Δεν είχα καταλάβει που είχα μπλέξει» (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του πρώην αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Ανδρέα Πουλά μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στο «στρατόπεδο Τατούλη». (βίντεο)

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Μικρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ναύπλιο (βίντεο)



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας με μικρή συμμετοχή πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι στα πλαίσια της  24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥιί'