Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Θρησκευτικές διήμερες εκδηλώσεις για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ι. Καποδίστρια στο Ναύπλιο

Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος σὲ συνεργασία μὲ τὴν Ἱερά Μητρόπολη Ἀργολίδος καὶ τὸ Δήμο Ναυπλιέων τὸ Σάββατο 31 Μαΐου καὶ τὴν Κυριακή 1 Ἰουνίου 2014 διοργανώνουν στὸ Ναύπλιο ἐκδήλωση γιὰ τὴν προσωπικότητα τοῦ πρώτου Κυβερνήτη τῆς Ἑλλάδος Ἰωάννη Καποδίστρια, σύμφωνα μὲ τὸ ἀκόλουθο πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΪΟΥ
19:00 -Ἔναρξις ἐκδηλώσεως εἰς τὸ Μητροπολιτικόν Ἱερόν Ναόν Ἁγίου Γεωργίου Ναυπλίου
-Χαιρετισμός Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας καὶ Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, Ἀντιπροέδρου τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου.
-Χαιρετισμός Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ἀργολίδος κ.κ. Νεκταρίου.
-Χαιρετισμός κ. Δημητρίου Κωστούρου, Δημάρχου Ναυπλιέων.
-Ὁμιλία ὑπό τοῦ κ. Βασιλείου Χαραμῆ, ἱστορικοῦ-φιλολόγου, τ. Προέδρου τοῦ Ἱδρύματος «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» μὲ θέμα “Ὁ Καποδίστριας ὡς ὁ Ἐνσαρκωτής καὶ διάκονος τῶν ἀνθρωπιστικῶν ἀξιῶν”.
-Τὴν ὅλη ἐκδήλωση θὰ πλαισιώσῃ ἡ Χορωδία τοῦ Δήμου Ναυπλιέων.
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ
07:00 -Συνοδική Ἀρχιερατική Θεία Λειτουργία εἰς τὸν Μητροπολιτικόν Ναόν τοῦ Ἁγίου Γεωργίου Ναυπλίου, προεξάρχοντος τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας καὶ Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, Ἀντιπροέδρου τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου.

-Καταληκτήριος ὁμιλία ὑπό τοῦ Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ἀνθίμου.

11:00

-Ὁδοιπορικό μνήμης τῶν συμμετεχόντων διὰ τῆς ὁδοῦ Βασιλέως Κωνσταντίνου πρὸς τὸν Ἱερόν Ναόν τοῦ Ἁγίου Σπυρίδωνος, ὅπου θὰ πραγματοποιηθῇ ἐπιμνημόσυνος δέησις ὑπέρ ἀναπαύσεως τῆς ψυχῆς τοῦ Ἰωάννου Καποδιστρίου.


Κατοχυρώθηκε σε ανάδοχο το έργο για τον ηλεκτροφωτισμό του ΔΑΚ Άργους προϋπολογισμού 550.000 ευρώ


Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός εγκρίθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας του έργου «Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Άργους: Ολοκλήρωση Ηλεκτροφωτισμού Σταδίου και κατασκευή υποσταθμού» προϋπολογισμού 550.000 ευρώ, και κατοχυρώθηκε το έργο σε ανάδοχο. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Γιάννης Αθανασόπουλος




Αγαπητοί συμπατριώτες συμπατριώτισσες ,
Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ευχαριστήσω για την τεράστια στήριξή που δείξατε στο πρόσωπό μου στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.
Θέλω να ευχαριστήσω ξεχωριστά κάθε έναν από τους 656 Κιώτες και Κιώτισες που με τίμησαν με τη ψήφο τους και με εξέλεξαν πρώτο με μεγάλη διαφορά από τους συνυποψήφιους μου τους οποίους τιμώ και αγαπώ.           Αυτή σας η εμπιστοσύνη με συγκίνησε βαθιά και με γεμίζει με αίσθημα ευθύνης για το δύσκολο έργο που αναλαμβάνω για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Ελπίζω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείξατε.
Καλούμαστε να συνεχίσουμε το έργο και τη βαριά παρακαταθήκη όσων συνέβαλλαν τα προηγούμενα χρόνια ώστε να γίνει η Κίος κοιτίδα πολιτισμού και δημιουργίας, ένα παράδειγμα προς μίμηση για όλη την Αργολίδα.
Γι αυτό από 1η Σεπτέμβρη σας καλώ όλους να συμπορευτούμε, να ενώσουμε τις φωνές μας και τις δυνάμεις και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τη Νέα Κίο.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς ,

Γιάννης Αθανασόπουλος
Τοπικός Σύμβουλος Νέας Κίου

Αναλυτικά η παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ 2014 - 2020



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε, σήμερα, την έγκριση του νέου ΕΣΠΑ για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.
Το Ελληνικό Πρόγραμμα είναι το τρίτο μεταξύ των 28 που εγκρίνεται από την Κομισιόν (μετά της Δανίας και της Γερμανίας), γεγονός που είναι αποτέλεσμα της έγκαιρης προετοιμασίας, που ξεκίνησε ενάμιση χρόνο πριν και της καλής συνεργασίας και διαβούλευσης με τις 13 Περιφέρειες, τα Υπουργεία και τις Υπηρεσίες της Ε.Ε.
Η ολοκλήρωση των διαδικασιών για το νέο ΕΣΠΑ, από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ταχεία έγκριση των επιμέρους Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (τα οποία βρίσκονται ήδη υπό συζήτηση με τις Βρυξέλλες και πρόκειται να υποβληθούν επίσημα έως τα μέσα του καλοκαιριού), ούτως ώστε το ταχύτερο δυνατόν να ξεκινήσουν οι προκηρύξεις των νέων δράσεων.
Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει το χρηματοδοτικό κενό που παρατηρείται συνήθως μεταξύ δύο Προγραμματικών Περιόδων.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, οι δράσεις για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων θα είναι εμπροσθοβαρείς, προκειμένου να ενισχυθούν οι ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν τώρα τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΥΠΑΑΝ, μέσα στη χρονιά θα προκηρυχθούν δράσεις για:

Σύγχρονο τρακτέρ εναντίον τρακτέρ του 19ου αιώνα (βίντεο)

Το νέο πετρελαιοκίνητο τρακτέρ John Deere 850 ίππων, τα βάζει με ένα τρακτέρ ατμού του 19ου αιώνα 18 ίππων

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ογα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2014 (VIDEO)




Συγκέντρωση πρώτης ανάγκης από Σέρβους της Αργολίδας ( VIDEO)



Τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για ασφαλισμένους του ΟΓΑ


α προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το έτος 2014, τα οποία αφορούν 584.550 δικαιούχους, παρουσίασαν ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Ξενοφών Βεργίνης.
Η υποβολή αιτήσεων για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ ξεκινά την Τρίτη 27 Μαΐου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014. Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στα κατά τόπους ΚΕΠ.
Τα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας για το 2014 στα οποία μπορούν να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι είναι τα εξής:

1. Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιλαμβάνει:
  • 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 115.000 ασφαλισμένους και συνταξιούχους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι και παιδιά), που έχουν ασφαλίσει στον ΟΓΑ για περίθαλψη. (διάρκεια ισχύος μέχρι 03-05-2015)
  • 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις, στο πλαίσιο του επιδοτούμενου προγράμματος ιαματικού τουρισμού και απευθύνεται σε 15.000 συνταξιούχους. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014).

2. Εκδρομικό πρόγραμμα
To εκδρομικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:
  • 3ήμερες εκδρομές για 5.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου που είναι 120 ευρώ.
  • 2ήμερες διακοπές για 7.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες εφόσον το κόστος της εκδρομής που επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου που είναι 65 ευρώ.
  • 1ήμερες εκδρομές για 38.000 δικαιούχους, που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες.
Οι εκδρομές διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014)

3. Πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων
Το πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων απευθύνεται σε 200.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), η δε αξία της παροχής ανέρχεται στα 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας. Επίσης, θα διανεμηθούν δωρεάν απευθείας σε 100.000 δικαιούχους βιβλία με συγκεκριμένη θεματική ενότητα. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-12-2014)

4. Πρόγραμμα δωρεάν δελτίων θεάματος
Το πρόγραμμα δωρεάν Δελτίων Θεάματος απευθύνεται σε 93.000 δικαιούχους (ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ), για μια πληθώρα θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα. Τα Δελτία διανέμονται από τα ΚΕΠ. Εφόσον ο αριθμός αιτήσεων υπερβεί τον αριθμό των δικαιούχων θα διενεργηθεί κλήρωση. (διάρκεια ισχύος μέχρι 31-5-2015).
Σε επόμενη φάση θα πραγματοποιηθούν τα εξής προγράμματα
  • Πρόγραμμα Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων και Βραβείων σε 300 πολύτεκνες μητέρες
  • Πρόγραμμα Παροχής Τροφείων για βρεφονηπιακούς σταθμούς για 1.250 άτομα και
  • Πρόγραμμα ανάληψης δαπανών για Επιμορφωτικά Σεμινάρια νέων αγροτών για 10.000 άτομα.
Δικαιούχοι των προγραμμάτων
Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι
  • Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ
  • Οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερήλικων
  • Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών (ασφαλιστικά ενήμεροι κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης)
  • Τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγοι, παιδιά)

Δικαιολογητικά
Για την υποβολή της αίτησης στα ΚΕΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους:
  • Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
  • Βιβλιάρια Υγείας ΟΓΑ θεωρημένα - σε ισχύ για το έτος 2014, (ατομικό και των προστατευόμενων μελών της οικογένειας του, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας.
  • Ενημερωτικό σημείωμα σύνταξης ή Απόκομμα πληρωμής σύνταξης (εφόσον υπάρχουν) ή Απόκομμα καταβολής εισφορών ασφαλισμένου

Κλήρωση Δικαιούχων
Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα ενταχθούν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2014. Η κατανομή των δικαιούχων θα γίνει αναλογικά σε όλους τους νομούς της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των δικαιούχων που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής στα προγράμματα, ανά νομό και ανά πρόγραμμα.
Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω των ΚΕΠ ή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr)

Παραλαβή Δελτίων
  • Τα Δελτία Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού και Εκδρομών θα διανεμηθούν μέσω των ΚΕΠ προσκομίζοντας αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής και αστυνομική ταυτότητα.
  • Οι δικαιούχοι της δωρεάν παροχής βιβλίων θα απευθύνονται στα συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία – Εκδοτικούς οίκους και θα παραλαμβάνουν τα βιβλία.
  • Οι δικαιούχοι των εισιτηρίων θεάτρου, που θα προκύψουν μετά από κλήρωση, θα παραλαμβάνουν τα εισιτήρια από τα ΚΕΠ.



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ


Χρηματοδοτικές συνεισφορές σας για τους πολίτες μας που επλήγησαν από τις τρομερές πλημμύρες στη Σερβία μπορεί να κατατεθεί αφιερωμένη στην ελληνική λογαριασμό, με οδηγίες πληρωμής εξής:

Παραλήπτης: Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας
Τράπεζα Alpha Bank AE Αθήνα
Αριθμός Λογαριασμού: 112 00 2002 0214 70
IBAN: GR43 0140 1120 1120 0200 2021 470
BIC: CRBAGRAAXXX

Η Πρεσβεία πιο ευγενικά σας καλούν να στείλετε τις απόψεις σας και να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Σερβίας να μειώσει τις συνέπειες των τραγικών πλημμυρών και είμαστε πολύ ευγνώμονες σε όσους έχουν ήδη προσφέρει τη βοήθειά τους και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους με το σερβικό λαό.








Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Δηλώσεις του Γραμματέα της Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ, Θανάση Κολιζέρα.

15960: Πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός Ενεργοποιήθηκε η νέα υπηρεσία τηλεφωνικής αναγγελίας βλαβών στο Δήμο Άργους – Μυκηνών


Μέσα στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών του ο Δήμος Άργους – Μυκηνών εγκαινιάζει και θέτει στη διάθεση των δημοτών του μία νέα υπηρεσία, η οποία θα λύσει προβλήματα σχετικά με τις βλάβες φωτισμού, οδοστρώματος, ύδρευσης αλλά και στην οποία θα μπορεί να αναφέρεται οποιαδήποτε βλάβη.

Οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να καλέσουν στον αριθμό 15960, από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο και να πιέσουν:
§  Για αναφορά βλαβών φωτισμού, τον αριθμό 1
§  Για αναφορά βλαβών οδοστρώματος, τον αριθμό 2
§  Για αναφορά βλαβών ύδρευσης, τον αριθμό 3
§  Για οποιαδήποτε άλλη αναφορά, τον αριθμό 4


Σκοπός της υπηρεσίας αυτής είναι να  προσφέρει στους δημότες μας πλήρη και ποιοτική τηλεφωνική ανταπόκριση κατά τη διάρκεια βλαβών που τους δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητά τους.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



Αγαπητοί συνάδελφοι
Σας γνωρίζουμε ότι στις αρχαιρεσίες του νέου Συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκαν στις 14/05/2014, στο νέο Δ. Σ. εκπροσωπούνται  τρεις  από τις τέσσερις παρατάξεις που έλαβαν μέρος στις εκλογές.
            Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:
           
            1.ΔΗ.ΣΥ.                          ψήφοι   177                  έδρες  4
            2. ΔΑΚΕ                           ψήφοι   150                  έδρες  3
            3. AΓ.  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ   ψήφοι    86                   έδρες  2
            4.  ΕΣΑΚ- ΔΕΕ                ψήφοι    32                 -
           
          ΑΠΟ  ΤΗ  ΔΗ.ΣΥ. ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:
1.      ΝΤΕΜΟΣ  ΑΝΤΩΝΙΟΣ
2.      ΤΣΑΓΚΑΡΕΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
3.      ΔΗΜΑ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
4.      ΨΑΡΟΥΛΗΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
        ΑΠΟ  ΤΗ  Δ.Α.ΚΕ./Π.Ε. ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:
1.      ΔΟΥΡΑΝΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
2.      ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ  ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
3.      ΒΩΣΣΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:
1.      ΚΟΛΛΙΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
2.      ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ  ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
       ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ:
         ΑΠΟ  ΤΗΝ ΔΗ.ΣΥ.                                      ΑΠΟ ΤΗ Δ.Α.Κ.Ε.
1.  ΜΑΡΑΓΚΑΚΗ   ΕΛΕΝΗ                                    1.ΗΛΙΟΥ  ΠΗΓΗ 
2.  ΝΤΑΚΟΥ   ΕΛΕΝΗ 
                                                          Για το Δ.Σ.

             Ο Πρόεδρος                                                                Ο  Γ.Γραμματέας



        Ντέμος Αντώνης                                                            Καραμάνος  Θεοδόσιος

Oρκίστηκε δημοτικός Σύμβουλος ο κ. Νικόλαος Δελής

Σήμερα Τετάρτη 21/5/2014, ορκίστηκε δημοτικός Σύμβουλος ο κ.  Νικόλαος Δελής λαμβάνοντας τη θέση του προσφάτως παραιτηθέντος  κ. Ιωάννη Μαλτέζου.
Ο κ. Ιωάννης Μαλτέζος είχε παραιτηθεί έγκαιρα προκειμένου να είναι δικαστικός αντιπρόσωπος. Ο κ. Νικόλαος Δελής από την άλλη εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και στην επόμενη δημοτική περίοδο.


Με την ευκαιρία της ορκωμοσίας, ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος σημείωσε πως παρά το γεγονός πως η νέα δημοτική αρχή θα ορκιστεί το Σεπτέμβριο, ολόκληρη η δημοτική μηχανή θα έχει λάβει οδηγίες και κατευθύνσεις ώστε να μην χαθεί καθόλου χρόνος στην νέα δημοτική θητεία. Δεσμεύτηκε πως θα μεριμνήσει προσωπικά προκειμένου οι διαδικασίες παράδοσης – παραλαβής να γίνουν ταχύτατα και να συνεχιστούν απρόσκοπτα  όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη. 

Τμήματος Θεατρικών Σπουδών


Τέσσερις ομάδες φοιτητών στήνουν τέσσερις θεατρικές παραστάσεις που θα παιχτούν στο Θέατρο Τριανόν τις επόμενες μέρες.Για μια ακόμα χρονιά οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών παρουσιάζουν τις παραστάσεις τους στο πλαίσιο του μαθήματος της «Θεατρικής Παραγωγής» με διδάσκουσα την Άννα Τσίχλη.

Οι παραστάσεις «FreezeFrame» από την ομάδα Totem(20/5) και «ASSOS λευκό» από την ομάδα ον(ν)(22/5) βασίζονται στις τεχνικές του θεάτρου της επινόησης και έχουν δημιουργηθεί από τις ιδέες και τις σκέψεις των συντελεστών, ενώ η παράσταση «Ζιγκολό… Ετών 22»από την ομάδα 4plus1παρουσιάζει σε διασκευή τη μαύρη κωμωδία του Ανδρέα Αριστοτέλους (24/5).Τέλος η ομάδα Sempiternal θα παρουσιάσει ένα απόσπασμα από τον Βόυτσεκ τουΓκεοργκΜπύχνερ(3/6).

Βιωματικό σεμινάριο Εικαστικής Επικοινωνίας με τη Λήδα Βαρβαρούση

Εργαστήριο και κατευθύνσεις πριν ξεκινήσει η ζωγραφική

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Περιφέρειας Πελοποννήσου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μαΐου), διοργάνωσε διήμερο βιωματικό σεμινάριο Εικαστικής Επικοινωνίας για εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, τη Δ/νση Α’βάθμιας Εκπ/σης Ν. Αργολίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard-Παράρτημα Ναυπλίου και την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου-Παράρτημα Ναυπλίου.


Ρεσιτάλ Πιάνου – Ναύπλιο 2014

Ρεσιτάλ Πιάνου – Ναύπλιο



Ονομάζομαι Βάγια Ντάφλου. Γεννήθηκα το 1994. Ξεκίνησα να σπουδάζω κλασικό πιάνο σε ηλικία 9 χρονών με καθηγήτρια την κα Εύη Μαρινάκη και έκτοτε η αγάπη μου  για την κλασική μουσική (και όχι μόνο) μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Τώρα βρίσκομαι στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις του Διπλώματος Σολίστ. Παράλληλα είμαι δευτεροετής φοιτήτρια στο Τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Αυτό το ρεσιτάλ είναι το πρώτο μου αλλά ελπίζω να ακολουθήσουν και άλλα. Φυσικά θα ήταν αδύνατο να το οργανώσω χωρίς τη ευγενική χορηγία του Δήμου Ναυπλιέων και του ΔΟΠΠΑΤ, την αμέριστη στήριξη και τη βοήθεια από τους γονείς μου, Μάγδα Μάρα και Χρήστο Ντάφλο, την προσπάθεια της καθηγήτριάς μου κας Εύη Μαρινάκη, που τόσα χρόνια με συνοδεύει με μεγάλη αφοσίωση στη μουσική μου διαδρομή.

Αυτό το ρεσιτάλ δεν αποτελεί απλώς μία πρόβα generale για τις τελικές εξετάσεις. Ως ύψιστο στόχο θέτω το να επικοινωνήσω την αγάπη και αφοσίωσή μου για τη μουσική, φροντίζοντας να περάσουμε όλοι καλά και να φύγουμε όλοι ικανοποιημένοι, πλήρεις και έστω και λίγο εσωτερικά αλλαγμένοι...


Α Ρ Χ Ι Ε Ρ Α Τ Ι Κ Ο Μ Ν Η Μ Ο Σ Υ Ν Ο


Την    Κυριακή  25   Μαΐου 2014
στον Καθεδρικό  Ναό Αγίου Πέτρου
στο τέλος της Θείας Λειτουργίας,
ο Δήμος Άργους – Μυκηνών τελεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο
 υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των μεγάλων ευεργετών
του  Άργους:
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Β’  (Αρχιερέως)
ΜΙΧΑΗΛ  ΚΑΙ ΜΑΤΙΝΑΣ ΣΤΑΜΟΥ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΔΗΜΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΟΛΙΑΛΕΞΗ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΕΔΕ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΟΝΗ
Παρακαλούνται οι Αργείοι,  οι οικείοι και συγγενείς των κεκοιμημένων,
 και πάντες οι τιμώντες τη μνήμη αυτών

 όπως προσέλθουν  στη Θεία Λειτουργία και το ιερό μνημόσυνο.


Εκδήλωση με τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές Παντελή Καψή, Παύλο Χρηστίδη και Υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, στο Εργατικό Κέντρο Άργους


Εκδήλωση με θέμα τις επερχόμενες ευρωεκλογές και την παρουσία της «Ελιάς» σε αυτές διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Αργολίδας την Παρασκευή 23/5 στις 8.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Άργους.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Παντελής Καψής και Παύλος Χρηστίδης καθώς και ο Υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης.


Θετική εξέλιξη στο θέμα για παράταση εξόφλησης των δανείων που έχουν λάβει μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εγγύηση του πρώην ΤΕΜΠΜΕ αλλά και του ΕΤΕΑΝ


Το Επιμελητήριο Αργολίδας ανακοινώνει ότι μετά από παρεμβάσεις των Επιμελητηρίων της χώρας, τα δύο Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας θα προβούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης μέσω της οποίας θα δοθεί παράταση της προθεσμίας εξόφλησης των δανείων κεφαλαίου κίνησης (α΄& β΄φάση) που είχαν χορηγηθεί με την εγγύηση του πρώην ΤΕΜΠΜΕ αλλά και των οφειλών καθώς και εγγυήσεων από το σύνολο των προγραμμάτων ΤΕΜΠΜΕ και της νυν ΕΤΕΑΝ.

Η εν λόγω ευνοϊκή ρύθμιση αφορά ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, περί της 60.000, που συμμετείχαν στα προγράμματα εγγυοδοσίας μέσω ΤΕΜΠΜΕ/ΕΤΕΑΝ.


Δημήτρης Κοδέλας απαντηση στον δημαρχο Δημητρη Καμποσο




Πανελληνιο Πρωταθλημα Ταχυτητας Μοτοσυκλετων