Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Ανδρέας Σαρρής..Αυτή είναι η Ανδριανή....έτσι την ονόμασε η κα Γαρυφαλιά.


Αυτή είναι η Ανδριανή....έτσι την ονόμασε η κα Γαρυφαλιά.
Είναι η σκυλίτσα που έσωσε ο Γιώργος με τον Δημήτρη και μετέφερα εγώ στον κτηνίατρο κο Κατσαμπή.
Αφού περάσαμε ο βράδυ με θερμοφόρα και σε δωμάτιο δίπλα από σόμπα σήμερα βγήκαμε και έξω αλλά έως την Δευτέρα θα παραμείνει στο δωμάτιο έως να ξεπεράσει το ΣΟΚ και φυσικά να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.
Την Δευτέρα το πρωί θα κάνει αιματολογικές εξετάσεις κτλ και μετά θα είμαι έτοιμη για να βρει μια ζέστη αγκαλιά.
Όσο για τα άτομα που είναι τόσο ευαίσθητα ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ μόνο με συγκεκριμένα σκυλάκια και <<κράζουν>> για τον τρόπο που μετέφερα την σκυλίτσα θα πω μόνο ότι είμαι χαρούμενος που βοήθησα να σωθεί..!!
Πράξη που αυτοί δεν μπορούσαν να κάνουν αφού δεν είναι άξιοι να μας πουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του κακοποιημένου σκύλου που έχει πλέον στην κατοχή του ένας από αυτούς.
Όσο για τις ανακρίβειες και τα ψέματα
 



Άργος: Πρωτοβουλία εμβολιασμού 40 παιδιών ΡΟΜΑ στην Νέα Κίο από 6η ΥΠΑ και παιδιατρικές κλινικές




Σάββατο 7/122019 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Το Σάββατο στο φιλόξενο ιατρείο της Νέας Κίου προσήλθαν 40 παιδιά Ρομά που κατοικούν στην Νέα Κίο. Πραγματοποιήθηκε παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός από τον Παιδίατρο κο Γρηγόρη Γρίβα. Πραγματοποιήθηκαν εμβόλια ιλαράς, ερυθράς ,παρωτίτιδας και εμβόλια Ηπατίτιδας Α. Εθελοντές Νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ Άργους μαζί με την Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας 'Αργους κα. Μαρία Σταματοπούλου βρέθηκαν εκεί στηρίζοντας το πρόγραμμα για 3η συνεχή φορά: -Εθελοντές μας υποδέχονταν τα παιδιά και τα απασχολούσαν δημιουργικά (ζωγραφική ,επιτραπέζια, body pαinting) - Εθελοντές έκαναν την καταγραφή εμβολιασθέντων παιδιών και πραγματοποιήσαμε τον εμβολιασμό. Μια όμορφη δράση που προάγει την ενημέρωση, πρόληψη ,προαγωγή υγείας.

Τα παιδιά φεύγαν χαρούμενα ,γλυκασμένα και όμορφα ζωγραφισμένα με καρδιές στα μαγουλάκια και στα χεράκια τους! Εμείς γεμίσαμε ενέργεια,υπερηφάνεια για την προώθηση του ανθρωπιστικού μας έργου,την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και βεβαίως "πλούσιοι" από όμορφες αφιερώσεις ζωγραφιών. Ευχαριστούμε πολύ την κα. Ελένη Σωτηροπούλου, Πρόεδρο – Συντονίστρια του προγράμματος Επιστημονική Συνεργάτη της Α΄ Παν. κλινικής του ΕΚΠΑ , για την άψογη συνεργασία αλλά και εμπιστοσύνη για να διεξάγει το πρόγραμμα η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Τμήματός μας. Ευχαριστούμε πολύ τον Αντιδήμαρχο και περιφερειακά υπεύθυνο του πρώην Δήμου Νέας Κίου κο. Ιωάννη Αθανασόπουλο και τον κο. Δημήτριο Γιαννακόπουλο, Υπεύθυνο Δημόσιας Υγείας και κοινωνικής προστασίας για την αμέριστη βοήθεια στην ενημέρωση και φιλοξενία στο ιατρείο . Μαζί μας στην δράση παρεβρέθηκε και η Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ Άργους κα. Δήμητρα Μουρλούκου με το μέλος του Δ.Σ κο. Κωνσταντίνο Λεωνίδα Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Εθελοντές μας που στήριξαν και αυτή την δράση!



 

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Αργολίδα: Θηροφύλακας και οπερατέρ μας έσωσαν σκυλί από πνιγμό…













Συγκεκριμένα ο θηροφύλακας Γιώργος Μαστοράκης κάνοντας την περιπολία του είδε μέσα στο κανάλι του Ανάβαλου στην περιοχή της Δαλαμανάρας ένα σκυλί. Είχε πέσει μέσα, αλλά δεν μπορούσε να βγει, αφού τα τοιχώματα είναι αρκετά ψηλά.
Ο θηροφύλακας προσπαθησε να βγάλει το σκυλί αλλά αυτό ήταν αδύνατο. Τηλεφώνησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά πριν αυτή καταφτάσει στο σημείο βρέθηκε ο οπερατέρ του argonafplia.gr Δημήτρης Ευσταθιάδης, που έδωσε ιμάντα και με προσωπικές ενέργειες μαζί με τον θηροφύλακα έβγαλαν το σκυλί από το νερό.
Το σκυλί ήταν φανερό ότι είχε φτάσει σε οριακό σημείο. Είχε εξαντληθεί γυρίζοντας γύρω γύρω μέσα στο παγωμένο νερό και δεν είχε δυνάμεις για πολύ ακόμη να περιμένει την σωτηρία του. Όταν το έβγαλαν έξω είχε εμφανή τα σημάδια της υποθερμίας και σπασμούς. Το σκέπασαν και το έτριψαν να συνέλθει.
Αμέσως μετά, στο σημείο έφτασε αυτοκίνητο του Δήμου Άργους – Μυκηνών με τον εκ των υπευθύνων για τα σκυλιά Ανδρέα Σαρρή. Αυτός πήρε το σκυλί και το πήγε για εξέταση και φροντίδα στον κτηνίατρο Γιάννη Κατσαμπή.
Δείτε το σχετικό βίντεο και τι λένε οι πρωταγωνιστές.


Ναύπλιο:“έφυγε” σήμερα από την ζωή ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ



Ένας πολύ καλός φίλος , ένας νέος άνθρωπος “έφυγε” σήμερα το απόγευμα ξαφνικά από την ζωή και άφησε πίσω του οικογένεια και φίλους που πάντα τον αγαπούσαν.

Ο  Βασίλης  Στεφανόπουλος, ο 48χρονος γνωστός επιχειρήματος της πόλης, που ήταν   πάντα φιλικός και γελαστός έφυγε από την ζωή εντελώς ξαφνικά ενώ μόλις είχε πάει στο γυμναστήριο. Η είδηση του συμβάντος έχει σοκάρει απόψε την κοινωνία του Ναυπλίου.
 Στην οικογένεια του θερμά συλλυπητήρια και πολύ κουράγιο..


Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Ολοκληρώθηκε το διήμερο εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Άργους από το ΕΚΑΒ Ναυπλίου και Τρίπολης

Ολοκληρώθηκε σήμερα διήμερη εκπαίδευση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Άργους από εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ Ναυπλίου και Τρίπολης. Οι πυροσβέστες εκπαιδεύτηκαν στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και στην χρήση ΑΕΑ, και έγινε πρακτική άσκηση σε τεχνικές απεγκλωβισμού και χρήση στρώματος πολυτραυματία. Πέρα από την εξαιρετική συμμετοχή και την ευγενική φιλοξενία, εδραιώθηκαν σχέσεις συνεργασίας στην ανταπόκριση και των δύο υπηρεσιών από κοινού στα επείγοντα περιστατικά.



 

Μπάσκετ- Α2: Πέρασε από το Ναύπλιο με 89-85 ο Ολυμπιακός










Tο ΚΑΠΗ του Άργους Μυκηνών μάζεψε πράγματα για το Χαμόγελο του Παιδιού








Αυτοκτονία νέου άντρα στην Νέα Κίο Άργους










Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Άργος