Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Χειρονομία αλληλεγγύης (VIDEO) απιστευτο video

Χειρονομία αλληλεγγύης  - Ένα γατάκι κολλήσει στην ανάρτηση του αυτοκινήτου. Υπάρχουν δραματικές στιγμές, αλλά ευτυχώς γρήγορα σχηματίζει μια ομάδα ανθρώπων που έχουν δεσμευθεί πλήρως να το αφαιρέσουν. Το εναιώρημα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί προσεκτικά και να εξαγάγετε προσεκτικά το γατάκι. Παρακολουθήστε και να μοιραστούν αυτό το αυθεντικη χειρονομία αλληλεγγύης!

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!

Από σήμερα μπήκαμε σε άλλη εποχή για την τηλεόραση, η ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών καναλιών είναι πλέον γεγονός. Από το πρωί όσοι δεν έχουν τηλεοράσεις με ψηφιακούς δέκτες MPG4 ή αποκωδικοποιητές θα βλέπουν μαύρο στις οθόνες τους.

Σαν σήμερα, 25 Ιουνίου, το 1982 το κούρεμα με την ψιλή καταργήθηκε στον στρατό.



Μέτρο ατιμωτικό για τους αρχαίους 'Ελληνες, το κούρεμα με την ψιλή εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ακόμη κι έξω από το στρατό για την υποταγή και τον εξευτελισμό κάθε είδους "άντιφρονούντων" και "παραβατικών". Με τον "Νόμο 4000" περί "τεντιμποϊσμού" προβλεπόταν επίσης τιμωρητικά το κούρεμα με την ψιλή. Η χούντα των Συνταγματαρχών κούρευε κατά τον ίδιο τρόπο τους εξόριστους στη Μακρόνησο μέχρι τους χίππιδες.
Σε αρκετές χώρες, όπως στις ΗΠΑ και την Ρωσία, χρησιμοποιείται σήμερα για λόγους αποκοπής από το άτομο και καλύτερης εισαγωγής στην ομάδα, τόσο στο στρατό, το οποίο ισχύει για τους νεοσυλλέκτους σε όλα τα σώματα, όσο και στους κρατουμένους.  




http://tvxs.gr/

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΠΕ (VIDEO) απίστευτο καρχαρίας επιτίθεται στον κόσμο ..incredible shark attacks in the world






ΜΕ ΛΕΝΕ ΕΛΛΑΔΑ


Είναι να μην μας έχουν άχτι μετά οι περισσότεροι Ευρωπαίοι;;;; Αφού όποτε μας "καπνίσει" πεταγόμαστε από το πουθενά, κι εκεί που κανείς δεν το περιμένει, κάνουμε την έκπληξη και μας συζητάει τα παγκόσμιο στερέωμα. Γιατί για πολλούς συζητά συχνά πυκνά ο πλανήτης, αλλά αυτή η ρουφιάνα η Ελλαδίτσα καταφέρνει όποτε το επιτυγχάνει αυτό, να το κάνει με πολύ κρότο ρε παιδί μου. Και συνήθως μαζεύει γύρω της οπαδούς από αδύναμους λαούς, κάνοντάς τους να ονειρεύονται κι αυτοί. Και οι "δυνατοί" δεν θέλουν τους "αδύναμους", να αποκτούν δικαίωμα στο όνειρο, καθώς είναι θιασώτες του "δώσε δικαίωμα στον εργάτη να σ ανέβει στο κρεβάτι". Αθάνατη Ελλάδα, πόσους πικραίνει αυτή η "αθανασία" σου..... ( ΤΟΥ Α.Π )



                          2-1


Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ SHELL V-POWER ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΑΥΡΙΟ 25/06 ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ SHELL ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ



ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ SHELL V-POWER ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΑΥΡΙΟ 25/06 ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ SHELL ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Και αυτη την εβδομαδα στο πρατηριο SHELL ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Νέα Κίο σας περιμένουν για να δοκιμάσετε την βενζίνη που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την ferrari.
Κάντε στάση για το απόλυτο Test Drive με βενζίνη Shell V-Power! Αύριο Τετάρτη  25/06, γεμίστε με Shell V-Power σε ειδική τιμή προσφοράς και ανακαλύψτε την καλύτερη απόδοση που σας προσφέρει το καύσιμο που σχεδιάστηκε για να καθαρίζει ενεργά τον κινητήρα και να μειώνει τις τριβές.



ΦΑΡΜΑ ΜΙΔΕΑΣ-ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΑ



Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Ψεκασμοί στα πλαίσια του προγράμματος Δακοκτονίας


Σας ενημερώνουμε ότι πρόκειται να ξεκινήσουν για τη φετινή  χρονιά οι δολωματικοί ψεκασμοί στα πλαίσια του προγράμματος  Δακοκτονίας, που εφαρμόζεται από την Υπηρεσία μας.
Η λήψη πρακτικών μέτρων  προφύλαξης  των βιολογικών ελαιώνων από τους παραπάνω ψεκασμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση του παραγόμενου ελαιολάδου και των βρώσιμων ελιών με τους κανόνες της βιολογικής παραγωγής, είναι  υποχρέωση  του κάθε  βιοκαλλιεργητή και απορρέει από το κανονισμό 889/2008 ΕΚ.
 Για το λόγο αυτό πρέπει,  οι βιοκαλλιεργητές  που έχουν ενταχθεί στη  Βιολογική Γεωργία,   να έχουν  σήμανση των ελαιώνων τους,   με πινακίδες στις εισόδους των κτημάτων τους με την ένδειξη “ ΠΡΟΣΟΧΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ” και έγχρωμη ταινία περιμετρικά.
             Επίσης,  να ενημερώσουν τα συνεργεία ψεκασμού για τις τοποθεσίες των κτημάτων τους, και να είναι  παρόντες κατά τη διάρκεια του ψεκασμού, για να αποφευχθούν έτσι  τυχόν λανθασμένες επεμβάσεις από τα συνεργεία, και  να  διασφαλιστεί η ποιότητα του ελαιόλαδου αναφορικά με τη βιολογική παραγωγή του.
             Όσον αφορά την αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς στα κτήματά των βιοκαλλιεργητών, αυτή πρέπει να γίνει με δική τους  μέριμνα τοποθετώντας ειδικές οικολογικές παγίδες  μαζικής παγίδευσης.
             Αν δεν γίνει αυτό, εκτός από τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί στην ελαιοπαραγωγή τους,  τα κτήματα  αυτά λειτουργούν ως εστίες αναπαραγωγής του δάκου, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο (οδηγώντας  ακόμα και σε αποτυχία ) το πρόγραμμα Δακοκτονίας που εφαρμόζεται από την Υπηρεσία μας, ενώ θα γίνει εισήγηση να βγουν από το πρόγραμμα οι βιοκαλλιεργητές που δεν συμμορφώνονται.



Εμφάνιση Καταρροϊκού Πυρετού στην Αργολίδα



Λόγω παρουσίας επιβεβαιωμένου κρούσματος καταρροϊκού πυρετού σε κοπάδι αιγοπροβάτων σε περιοχή του Δ. Άργους-Μυκηνών, το Τμήμα Κτηνιατρικής Αργολίδας καλεί τους κτηνοτρόφους της Αργολίδας να προβούν στη λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας  του ζωικού τους κεφαλαίου.
Στην εστία πραγματοποιήθηκε ψεκασμός του σταύλου με κατάλληλο εντομοκτόνο και ενημερώθηκαν για τα μέτρα προστασίας κτηνοτρόφοι της γύρω περιοχής.
Επί του παρόντος έχουν βεβαιωθεί εστίες της νόσου στη Λακωνία, στην Αρκαδία, στη Μεσσηνία και στην Κορινθία. Για το λόγο αυτό έχουν οριστεί  Ζώνες Ελέγχου των είκοσι (20) χιλιομέτρων γύρω από τις επιβεβαιωμένες εστίες και Ζώνες Προστασίας των εκατό (100) χιλιομέτρων γύρω από τις Ζώνες Ελέγχου.
Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται ρητά η όποια μετακίνηση προς ή από την Ζώνη Ελέγχου, παρά μόνο για άμεση σφαγή σε εντός της ζώνης σφαγείο, ενώ η μετακίνηση προς τη Ζώνης Προστασίας μόνο με την έγκριση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.
Επίσης επιβάλλεται ο εβδομαδιαίος ψεκασμός των στάβλων με κατάλληλα εντομοκτόνα με ιδιαίτερη επιμονή στα υγρά σημεία (π.χ. γύρω από τις ποτίστρες) με εφαρμογή εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών σε όλα τα ευαίσθητα είδη ζώων (πρόβατα, αίγες και βοοειδή).
Ο καταρροϊκός πυρετός είναι  σοβαρότατο νόσημα που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο και  οφείλεται σε ιό που μεταδίδεται στα ζώα αποκλειστικά από ένα είδος μικρού εντόμου (κουνουποειδές) που ζει στα σκοτεινά και υγρά σημεία του στάβλου. Μολύνονται πρόβατα, αίγες, βοοειδή και άγρια μηρυκαστικά, αλλά συνήθως το νόσημα εκδηλώνεται κυρίως στα πρόβατα.
Είναι νόσημα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ  και οι κτηνοτρόφοι οφείλουν να ενημερώνουν την κτηνιατρική υπηρεσία σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων στα ζώα τους που είναι:
• υψηλός πυρετός
• ερυθρότητα στο στόμα και τα ρουθούνια
• πρήξιμο στο πρόσωπο και κάτω από το σαγόνι
• σιαλόρροια
• βλεννοπυώδες έκκριμα από τη μύτη που φράζει τα ρουθούνια
• επιπεφυκίτιδα και δακρύρροια
• δυσκολία στήριξης του ζώου.
Διευκρινίζουμε ότι το νόσημα αυτό δεν προσβάλλει τον άνθρωπο, αλλά έχει μεγάλη σημασία για την κτηνοτροφία γιατί προκαλεί μείωση της παραγωγής, απώλειες στα ζώα και απαγορεύσεις μετακινήσεων.
Η Δ/νση Κτηνιατρικής Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει λάβει τα προβλεπόμενα υγειονομικά και περιοριστικά μέτρα.
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ:
Τμήμα Κτηνιατρικής ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: 2752360282
Αγροτικό Κτηνιατρικό Γραφείο Άργους: 2751068195
Η Προϊσταμένη Τμήματος Κτηνιατρικής
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Κάμερα με ανάλυση ένα gigapixel, σπάζει το φράγμα των megapixel

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν για πρώτη φορά μία σούπερ-κάμερα, η οποία έχει ανάλυση ένα gigapixel, σπάζοντας έτσι το φράγμα των megapixel.
 
Όπως είπαν, σε πέντε χρόνια η νέα τεχνολογία μπορεί να έχει πλέον ενσωματωθεί σε καταναλωτικές συσκευές που θα κυκλοφορούν στην αγορά.
 
Η ψηφιακή μηχανή τραβά φωτογραφίες που αποτελούνται από ένα δισεκατομμύριο pixel η κάθε μία, περίπου 1.000 φορές περισσότερα από τις εικόνες των συμβατικών καμερών, γεγονός που επιτρέπει στην μηχανή να συλλαμβάνει λεπτομέρειες που έως τώρα έμεναν αόρατες.
 
Η κάμερα έχει τόσο μεγάλη ανάλυση που μπορεί να φωτογραφήσει ένα αντικείμενο πλάτους 3,8 εκατοστών σε απόσταση ενός χιλιομέτρου. Με άλλα λόγια, η μηχανή φωτογραφίζει πράγματα που οι φωτογράφοι δεν βλέπουν, αλλά ανακαλύπτουν εκ των υστέρων, όταν βλέπουν την φωτογραφία.