Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Επιμνημόσυνη Δέηση για τα αθώα θύματα του βομβαρδισμού της πόλεως του Άργους

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014
στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους
μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας
θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση
για τα αθώα θύματα του βομβαρδισμού της πόλεως του Άργους
την 14η Οκτωβρίου 1943 και την 26η & 27η Απριλίου 1941,
καθώς και για όλα τα θύματα της περιόδου 28-10-1940/19-9-1944.
Η παρουσία σας θα τιμήσει την μνήμη

των άδικα απωλεσθέντων συμπατριωτών μας.



« Παύση διώξεων των 6 διαδηλωτών ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ»

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας διαμαρτύρεται έντονα για την απόφαση της Αστυνομίας Ναυπλίου να καλέσει για να "δώσουν εξηγήσεις" μέλη της "“Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου” θεωρώντας ότι αυτό ανοίγει τον δρόμο για την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και ιδιαίτερα αυτών για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας από την απληστία των δανειστών της χώρας. Κατά  συνέπεια  ζητά να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια στοχοποιεί αγωνιστές και λειτουργεί εκφοβιστικά για κάθε πολίτη που αντιστέκεται.          


    Ο Πρόεδρος     Ντέμος  Αντώνης                                                           

     
Ο   Γ.Γραμματέας  Καραμάνος  Θεοδόσιος
                                                    


 
                                                    

     


Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Τήρηση προδιαγραφών για έναρξη εξαγωγικής περιόδου εσπεριδοειδών 2014-15

Πριν την έναρξη της εξαγωγικής περιόδου για τα εσπεριδοειδή (πορτοκάλια, μανταρίνια, κ.λ.π) επισημαίνεται για μία ακόμα φορά η αναγκαιότητα τήρησης των απαραίτητων προδιαγραφών εμπορίας που προβλέπονται από τον Καν.(ΕΕ) 543/2011 κατά τη διακίνηση φορτίων πορτοκαλιών ή μανταρινιών στο εξωτερικό.
Η κατάσταση ωριμότητας των καρπών αναφορικά με την περιεκτικότητα σε χυμό, το χρωματισμό, και τα σάκχαρα, θα πρέπει να πληρεί ορισμένες προδιαγραφές ώστε τα φορτία να αντέξουν στις συνθήκες μεταχείρισης και μεταφοράς και να φθάσουν στον τόπο προορισμού τους σε καλή κατάσταση. Αναφορικά με την περιεκτικότητα σε χυμό, αυτή πρέπει για τα πορτοκάλια να είναι μεγαλύτερη από 33%, για τις κλημεντίνες πάνω από 33% και για τα λεμόνια μεγαλύτερη από 25%. Επιπλέον για τα πορτοκάλια ο δείκτης ωριμότητας σάκχαρα/οξέα θα πρέπει να είναι μεγαλύτερος του 6,5.





Αναγόρευση του σκηνοθέτη, σκηνογράφου και ενδυματολόγου Γιάννη Κόκκου σε επίτιμο διδάκτορα


Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα τον Γιάννη Κόκκο, σκηνοθέτη, σκηνογράφο και ενδυματολόγο με διεθνή αναγνώριση.  Η τελετή θα γίνει την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στην Παλαιά Βουλή των Ελλήνων (Βουλευτικό) στις 18.30΄.
Ο Γιάννης Κόκκος, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, ζει μόνιμα στο Παρίσι από το 1963.  Ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως ο Ζ. Λασάλ, ο Α. Σερμπάν και ο Μ. Κακογιάννης.  Ορόσημο στην καριέρα του υπήρξε η στενή συνεργασία του επί εικοσαετία με τον Αντουάν Βιτέζ σε εμβληματικές παραστάσεις όπως το Ατλαζένιο Γοβάκι του Π. Κλωντέλ, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή και ο Άμλετ του Σαίξπηρ.  Σκηνοθετεί από το 1987 παραστάσεις θεάτρου και όπερας (έργα 

Ρυθμίσεις οφειλών στον Δήμο

Σημαντικές ευκολίες για όσους έχουν οφειλές στον Δήμο προβλέπει η υπαγωγή στη ρύθμιση ισχύει μέχρι τις 28 Νοεμβρίου 2014.
Αφορά τις περισσότερες βεβαιωμένες οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) έως τη δημοσίευση του παρόντος νόμου (30.10.2014) συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες.
Συγκεκριμένα:
Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:
1.Α) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί έως 31.12.2009 υπάγονται στις ρυθμίσεις των σχετικών διατάξεων του ν. 3801/2009.
2.Β) Όσες ληξιπρόθεσμες οφειλές έχουν βεβαιωθεί από 1.1.2010 δύνανται να ρυθμίζονται ως ακολούθως:
α) Εφάπαξ, με απαλλαγή κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
β) Για οφειλές μέχρι 5.000,00 ευρώ σε είκοσι τέσσερις (24) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων και υπό την προϋπόθεση ότι κάθε δόση δεν είναι μικρότερη των 100 ευρώ.
γ) Για οφειλές από 5.000,01 ευρώ μέχρι 10.000,00 ευρώ σε σαράντα οκτώ (48) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
δ) Για οφειλές από 10.000,01 ευρώ μέχρι 20.000,00 ευρώ σε εβδομήντα δύο (72) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
ε) Για οφειλές από 20.000,01 ευρώ και πάνω σε εκατό (100) δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%) από τις κατά Κ.Ε.Δ.Ε. προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής και των προστίμων.
Η προθεσμία υποβολής αίτησης για την υπαγωγή στη ρύθμιση ισχύει μέχρι 28-11-2014.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στην ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ναυπλιέων στο τηλ. 2752360945. 

Ζωγραφήγηση με τα παραμύθια των εκδόσεων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη Δήμου Άργους Μυκηνών, που λειτουργεί στo πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α.Μ (Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών) προσκαλεί τη συγγραφέα και εικονογράφο Λήδα Βαρβαρούση και παιδιά κάθε ηλικίας!
 
Πότε; Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, ώρα 11 π.μ.
Πού; Παιδική-Νεανική Βιβλιοθήκη στο Άργος (πάρκο Μπόνη)
 
Η Λήδα Βαρβαρούση θα παρουσιάσει στους μικρούς φίλους μας τα βιβλία που δημιούργησε για τις εκδόσεις της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, «ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ» και «ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ». Τα παιδιά θα ακούσουν ιστορίες, θα δουν τους ήρωες να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια τους από την εικονογράφο και θα συμμετάσχουν με δικές τους ζωγραφιές!

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

“Καθαρίζουμε ότι αφήσαμε πίσω μας στις παραλίες»


O Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ναυπλιέων και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, συμμετέχουν ενεργά για 2η χρονιά στη δράση της Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος ( HELMEPA) , με τίτλο "Καθαρίζουμε ότι αφήσαμε πίσω μας στις παραλίες
Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων Ναυπλίου μαζί με τους δασκάλους τους, τους εθελοντές του δήμου, τον επικεφαλής επί των θεμάτων Περιβάλλοντος του ΔΟΠΠΑΤ και την υπεύθυνη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα έχουν την ευκαιρία, καθαρίζοντας συμβολικά ένα μέρος της παραλίας της Καραθώνας, να ενημερωθούν για την Aπορρύπανση των Ακτών και την Ανακύκλωση.
Στο πλαίσιο αυτό όσοι πολίτες επιθυμούν, μπορούν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 10:00, να συμμετάσχουν ώστε όλοι μαζί να δώσουμε το σωστό μήνυμα στα παιδιά μας αλλά και σε όλους εκείνους που δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι το Φυσικό Περιβάλλον αποτελεί το μεγάλο σπίτι μας.
Στο τέλος της δράσης θα συνταχτούν τα φύλλα καταγραφής απορριμμάτων τα οποία θα αποσταλούν στην HELMEPA   ως στοιχεία που θα χρησιμεύσουν στην κατανόηση και διαχείριση της ρύπανσης  του περιβάλλοντος

(Πελοποννησιακός Σύλλογος Πτηνών).


(Πελοποννησιακός Σύλλογος Πτηνών). Όπως κάθε χρόνο, τα τελευταία τρία χρόνια, έτσι και φέτος διοργανώνουμε την έκθεση μας - Διαγωνισμό. Στην έκθεση αυτή διαγωνίζονται καναρίνια, εξωτικά πτηνά και υβρίδια ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε ράτσας.

Άλλη πρόταση Βασ. Κωνσταντίνου : Τον πεζόδρομο δεν τον σώζουν τ' αγάλματα....

Θα μπορούσαμε να προτείνουμε  μια θεματική στον πεζόδρομο αφιερωμένη στους λογοτέχνες του δήμου


 Η κατασκευή του νέου πεζόδρομου επί της Β. Κωνσταντίνου έχει υπάρξει θέμα αρκετών συζητήσεωνμε αποκορύφωμα την αψίδα εισόδου στην αρχή της Β Κωνσταντίνου προς την ενδεκάτη. Όταν τα έργα είναι αποσπασματικά και όχι μέρος ενός συνολικού σχεδίου ποιοτικής αναβάθμισης της πόλης και της ζωής των κατοίκων συνήθως  παρουσιάζουν ελλείψεις και δεν ακολουθούν βασικούς κανόνες της λειτουργίας μιας πόλης.  Στην πραγματικότητα με τον πεζόδρομο αυτό, έγινε προσπάθεια να ενοποιηθεί το σύγχρονο κομμάτι της πόλης με το ιστορικό κέντρο.



8ο ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 1/2 Νοεμβρίου 2014



Για  όγδοη  συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται και φέτος το Παλαμήδειο Πρωτάθλημα στο Ναύπλιο, από τις σχολές Choy Lee Fut Kung-fu με την υποστήριξη του ΔΟΠΠΑΤ . Οι αθλητές θα αγωνιστούν σε  κατηγορίες Tao Lu, Point Fighting, Qingda,  τεχνικές αυτοάμυνας και προστέθηκαν επίσης και κατηγορίες light Contact και kick Light.
Το πρόγραμμα το πρωταθλήματος έχει ως εξής:

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Δίνεται για υιοθεσία ημίαιμο ελληνικό ποιμενικό θυληκό κουταβάκι.


Δίνεται για υιοθεσία ημίαιμο ελληνικό ποιμενικό θυληκό κουταβάκι περίπου 7 εβδομάδων. Είναι υγιέστατο και πολύ παιχνιδιάρικο. Θα γίνει μεσαίου μεγέθους. Αν ενδιαφερόσαστε παρακαλούμε επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 69810 41546, 6944 99 81 69

Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Λάιζα
Αρ. Πρωτ.: 524/2009