Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας



Το Γενικό   Νοσοκομείο   Αργολίδας    διοργανώνει    Επιστημονική   Ημερίδα  με   θέμα:
«Αντιμετώπιση κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων»
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 01.06.2014  στο ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ στο Ναύπλιο.
          Ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος Νευροχειρουργός του Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Μπακόπουλος.
            Ώρα προσέλευσης: 18.00΄
            Θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία σας.



                                                                                                          Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

                

                                                               ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ


Τμήματος Θεατρικών Σπουδών


Οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών που παρακολούθησαν το μάθημα Σκηνοθεσία ΙΙ παρουσιάζουν σκηνές από την "Νόρα" του Ίψεν και τον "Βόυτσεκ" του Μπύχνερ στο Θέατρο Τριανόν την Δευτέρα 2 Ιουνίου και την Τρίτη 3 Ιουνίου 2014 στις 19.00. Το ζήτημα του εγκλωβισμού του ανθρώπου στην θηλυκή και στην αρσενική του εκδοχή προβάλει μέσα από το δίπτυχο Νόρα - Βόυτσεκ στις διαφορετικές εκδοχές του.
Υπεύθυνη διδάσκουσα: Άννα Τσίχλη μέλος Ε.Ε.Π.
Η παρουσία σας είναι σημαντική & επιθυμητή!
 
 
Η Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών
&
Πρόεδρος του Τμήματος  Θεατρικών Σπουδών
του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
 
Καθηγήτρια   Άλκηστις Κοντογιάννη


Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) Πανεπιστήμιο Harvard


Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα «προσανατολισμού», του Θερινού Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης, το οποίο πραγματοποιείται για 8η χρονιά από το Κέντρο. Οι 14 έλληνες και αμερικανοί υπότροφοι φοιτητές παρακολούθησαν εισαγωγικά σεμινάρια νεότερης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού, ενώ ξεκίνησαν εντατικά σεμινάρια νέων ελληνικών (οι αμερικανοί) και αμερικανικής λογοτεχνίας και ιστορίας (οι έλληνες).
Οι φοιτητές και καθηγητές του προγράμματος συναντήθηκαν  με τον Πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ., Τάκη Μελισσινό, ο οποίος τους καλωσόρισε στην πόλη του Ναυπλίου. Είχαν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το πρόγραμμα ψηφιοποίησης του ιστορικού κέντρου του Ναυπλίου, το οποίο οργανώνεται από την Πρωτοβουλία για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς  σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων και φιλοξενείται στο Κ.Ε.Σ., καθώς και το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Duke στην Ελλάδα, το οποίο φιλοξενήθηκε για λίγες ημέρες, όπως κάθε χρόνο, στο Κέντρο.
Το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες 4 εβδομάδες, ενώ το ίδιο διάστημα οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στους συνεργαζόμενους με το πρόγραμμα οργανισμούς του Ναυπλίου (Αρχαιολογικό Μουσείο, Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, Εθνική Πινακοθήκη, Γενικά Αρχεία του Κράτους, Φουγάρο και Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct).
Παράλληλα θα συμμετάσχουν σε εθελοντικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων, σε εκπαιδευτικές εκδρομές κι άλλες δραστηριότητες.


Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος)
Πανεπιστήμιο Harvard



Δήλωση Γιάννη Μανιάτη για επέκταση Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκηνες, Μοναστηράκι και Φίχτια


Πριν λίγες μέρες είχα διαβεβαιώσει το λαό της Αργολίδας ότι όλα τα προβλήματα που είχαν  παρουσιαστεί τον τελευταίο χρόνο για την επέκταση του Αναβάλου στις περιοχές Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι και Φίχτια, με τη στενή συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος έχουν ξεπεραστεί και έχουν εξευρεθεί όλοι οι αναγκαίοι πόροι.

Η σημερινή απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Θ. Τσαυτάρη, για την έγκριση με 8 εκ ευρώ της οριστικής τροποποιημένη μελέτης του έργου έργου «Μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης από δίκτυα Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι και Φίχτια», επιβεβαιώνει τη δέσμευση αυτή, διασφαλίζει τα σχετικά κονδύλια και σφραγίζει τη στενή συνεργασία που είχαν τα 2 συναρμόδια Υπουργεία το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως έχουμε δεσμευτεί, από το 2011, το έργο ζωής της Αργολίδας υλοποιείται ήδη σε όλο τον αργολικό κάμπο και προετοιμάζεται η επέκτασή του σε Επίδαυρο και Ερμιονίδα.


Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

(VIDEO) Άκρως επικίνδυνο σημείο στην γέφυρα της Νέας Κίου- Κάποιος υπεύθυνος να παρέμβει;



Τα σιδερένια τμήματα που βρίσκονται κάθετα στο οδόστρωμα της γέφυρας της οδού Νέας Κίου-Ναυπλίου βρίσκονται σε κακά χάλια, με τις βίδες να εξέχουν σαφώς επικίνδυνα για οχήματα,και κυρίως στο ρεύμα προς Νέα Κίο έχουν υποστεί τέτοια καθύζηση με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο ειδικά για μοτοσυκλέτες και ποδήλατα. Παράλληλα ο θόρυβος κατά την διεύλευση των οχημάτων είναι ανυπόφορος και ειδικά το καλοκαίρι κατα τις βραδινές ωρες κοινης ησυχίας, κάτι που μαρτυρά ότι η όλη κατασκευή είναι σε άσχημη κατάσταση. Τα πλάνα που έχουμε καταγράψει μιλάνε απο μόνα τους και έγιναν κατόπιν εκκλήσεων κατοίκων της περιοχής. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει άμεση παρέμβαση χωρίς να χρειαστεί να έχουμε υλικές ή το χειρότερο ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ.
Κάτι σημαντικό που πρέπει να πούμε είναι οτι πολλοί οδηγοί στο σημείο εκείνο αναγκάζονται να οδηγούν στο αντίθετο ρεύμα προσπαθώντας να αποφύγουν αυτά τα τμήματα του δρόμου!









Γιάννης Νανόπουλος LIVE ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΝ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΑΕΝΑΟΝ :Κλείσιμο χειμερινής μουσικής αυλαίας 2013-2014

Αυτό το Σαββατόβραδο, που τυχαίνει να είναι φέτος και η τελευταία ημέρα της ημερολογιακής Ανοιξης,θα μας βρεί ξανά και γιά τελευταία φορά πριν την νέα χειμερινή σεζόν, εκεί που περάσαμε μουσικά μαζί τον περισσότερο χειμώνα.
==========================================
Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΕΝΑΟΝ και ο Γιάννης Νανόπουλος,θα σας ευχαριστήσουν μουσικά γιά την συμμετοχή και την στήριξη σας στις καλλιτεχνικές μας προσπάθειες, σε ένα ζωντανό μουσικό ταξίδι στο έντεχνο Ελληνικό τραγούδι...σε πολλά απο εκείνα τα μουσικά μονοπάτια που αγαπήσατε και εμπιστευτήκατε σε εμάς.

Το ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΕΝΑΟΝ,γιά μιά ακόμη χειμερινή σεζόν, προσπάθησε γιά ότι καλύτερο και εφικτό απο θέμα ζωντανών μουσικών παραστάσεων και όχι μόνο.
Στα πλαίσια αυτης της προσπάθειας, στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει πάντα,καλλιτέχνες που πρώτιστα καταθέτουν σε εσάς με σεβασμό και απο καρδιάς την αγάπη τους γιά το είδος της τέχνης που υπηρετούν.
Ο τόπος μας έχει ανάγκη απο τέτοιου είδους εκδηλώσεις που πρώτιστα έχουν ως σκοπό την αγωγή της ψυχής,και σας ευχαριστούμε πολύ που συμπορεύεστε μαζί μας όλο και περισσότερο.
==========================================
Οι καιρικές συνθήκες πρόγνωσης,φαντάζουν ιδανικές γιά το Σαββατόβραδο, αφού ο καιρός θα θυμίζει κάτι απο φθινόπωρο εκείνο το βράδυ.

Γιά εμένα, θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή η δική σας μουσική συνεύρεση μαζί μου,δίνοντας μου έτσι την ευκαιρία να σας αποχαιρετήσω προσωρινά απο αυτο τον υπέροχο καλλιτεχνκό χώρο του:Μουσικού καφενείου ΑΕΝΑΟΝ στο κέντρο του Αργους ,και να σας ευχαριστήσω απο καρδιάς, με τον δικό μου μουσικό τρόπο, γιά την αγάπη και την στήριξη που μου έχετε δείξει έως τώρα.

Καλή μας μουσική αντάμωση λοιπόν....

ΜΟΥΣΙΚΟΝ ΚΑΦΕΝΕΙΟΝ ΑΕΝΑΟΝ-ΑΡΓΟΣ
Τηλέφωνο κρατήσεων θέσεων:27510-26026


Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες από τις 28 έως τις 30 Μαΐου 2014 στον Δήμο Ναυπλιέων




Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφία θα έχουν οι γυναίκες του Δήμου Ναυπλιέων, από τις 28 έως και τις 30 Μαΐου καθώς για ακόμα μια φορά η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ύστερα από πρόσκληση του ΔΟΚΟΙΠΑΝ θα βρίσκεται στην περιοχή.

Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.

Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με μια εξοπλισμένη  με σύγχρονα μηχανήματα κινητή μονάδα μαστογράφου, επισκέπτεται διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στη Πλατεία Καποδίστρια, στο Ναύπλιο, από 28 έως και 30 Μαΐου 2014.




Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Φυσικό εντομοκτόνο – Εξοντώστε τα ενοχλητικά κουνούπια με φυσικό τρόπο και πάμφθηνα!!!


Προσέξατε ότι τα κουνούπια έχουν ήδη εμφανιστεί?
Να μια παγίδα που θα μας βοηθήσει ώστε να μη γίνουμε δωρητές αίματος για αυτά!
Θα χρειαστούμε: 
1 άδειο μπουκάλι αναψυκτικού (1,5-2 lit)
1 κούπα νερό (200ml)
 1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη (50γρ)
1 γρ. μαγιά
Πως το φτιάχνουμε:
 1. Κόβουμε το μπουκάλι στη μέση
2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με ζεστό νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στον πάτο του μπουκαλιού
 3. Προσθέτουμε τη μαγιά. Δε χρειάζεται ανακάτεμα. Δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα το οποίο έλκει τα κουνούπια
 4. Τοποθετήστε το πάνω μέρος του μπουκαλιού ανάποδα μέσα στο κάτω (δες την εικόνα) και κολλήστε το με μονωτική ταινία
5. Καλύψτε το μπουκάλι με κάτι μαύρο αφήνοντάς το φυσικά ανοιχτό από πάνω και τοποθετήστε το σε κάποιο σημείο σχετικά μακριά από εκεί που κάθεστε Το μαύρο χρώμα έλκει τα κουνούπι(α) 
Αλλάζετε το υγρό κάθε 2 εβδομάδες.

πηγη. http://www.newsitamea.gr/


Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 

Τρίτη πολιτική δύναμη η Χρυσή Αυγή-Για ακόμη μία φορά από τα υψηλότερα ποσοστά η Αργολίδα



      Μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση καθιέρωσε την Χρυσή Αυγή ως τρίτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και την μόνη με ανοδική πορεία. Ευχαριστούμε θερμά τους συμπατριώτες μας Αργολιδείς που ξαναέδωσαν στο Κίνημα μας από τα υψηλότερα ποσοστά στην χώρα (11,13%) ποσοστό αυξημένο κατά 1,7% μονάδες από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου του 2012. Οι Συναγωνιστές από την Τοπική Οργάνωση Αργολίδας, με πενιχρά μέσα αλλά με ακλόνητη Πίστη, όλο αυτό το διάστημα βρέθηκαν σε κάθε γωνιά του νομού μας και μετέφεραν το μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης στους δοκιμαζόμενους Έλληνες.
   Πλέον τρεις Έλληνες Εθνικιστές, οι Ελευθέριος Συναδινός, Λάμπρος Φουντούλης και Γεώργιος Επιτήδειος θα μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αγωνιζόμενοι και από αυτό το νευραλγικό «πόστο» για την Ελληνική Ιδέα και τον Λαό μας. Με τον Αρχηγό μας και δεκάδες Συναγωνιστές φυλακισμένους άδικα από την χούντα των Σαμαρά-Βενιζέλου, με την Πατρίδα σκλαβωμένη στους διεθνείς τοκογλύφους και με δύο αδέρφια μας δολοφονημένα δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για πανηγυρισμούς ούτε για ανάπαυση. Ο δρόμος για την Λευτεριά της Ελλάδας είναι μακρύς και ανηφορικός. Συνεχίζουμε τον Αγώνα μας για την Πατρίδα και τον Λαό.

Δήλωση του Δ. Κοδέλα για το εκλογικό αποτέλεσμα



Ο χρόνος ζωής αυτής της κυβέρνησης έχει λήξει - Η επιτυχία είναι των απλών και καθημερινών ανθρώπων”

Η χθεσινή ημέρα είναι ορόσημο στην προσπάθεια του λαού μας, μέσα από μικρούς και μεγάλους καθημερινούς αγώνες και εκλογικές μάχες, για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, για ζωή και αξιοπρέπεια στον τόπο μας.

Ο χρόνος ζωής αυτής της κυβέρνησης έχει λήξει. Στην ημερήσια διάταξη είναι η απαλλαγή μας από αυτή την κυβέρνηση και από ένα κατεστημένο που απομυζά τον τόπο.

Το μήνυμα αφορά και το ιερατείο των Βρυξελλών, του Βερολίνου και της τρόικα. Το πειραματόζωο αντιδρά και ανθίσταται. Αυτός ο λαός δεν θα αποδεχθεί “μοιραίος” και “άβουλος” το μέλλον που του επιφυλάσσουν. Η ελπίδα μπορεί να γεννηθεί σε αυτή τη γωνιά της Ευρώπης.

Στην Αργολίδα το μήνυμα είναι επίσης ηχηρό και αδιαμφισβήτητο καθώς τα ποσοστά και οι ψήφοι των κομμάτων της συγκυβέρνησης κατακρυμνίστηκαν (μείωση 35% των ποσοστών και 29% των φήφων). Τα παραπάνω μαζί με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν το τέλος εποχής της κυριαρχίας των μνημονιακών κομμάτων και στην Αργολίδα και το άνοιγμα του δρόμου για μια μεγάλη αλλαγή που θα έχει στο επίκεντρο τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ανασυγκρότηση του τόπου μας, την Αξιοπρέπεια όλων.

Ευχαριστούμε κάθε συμπολίτη που επέλεξε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποτελέσματα είναι εξάλλου μια δικιά τους επιτυχία. Των απλών, καθημερινών ανθρώπων που αναζητούν διέξοδο στη βαρβαρότητα της μνημονιακής Ελλάδας και αψηφούν την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς ενός συστήματος που καταρρέει.
Η ευθύνη μας γίνεται μεγαλύτερη ώστε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις και προσδοκίες όλων όσων μας ψήφισαν αλλά και να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όσων δεν μας επέλεξαν.

Για μια νέα μεταπολίτευση μέσα από ένα λαϊκό, πλειοψηφικό πολιτικό ρεύμα ανόρθωσης και αναγέννησης του τόπου μας.

Συμμετοχή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ναυπλίου του ΕΕΣ σε διήμερη εκπαίδευση στην Τρίπολη




Το Σάββατο 17 Μαΐου και τη Κυριακή 18 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εκπαίδευση 52 συνολικά Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστικών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια τις συνεχούς εκπαίδευσης των εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Διοργανώθηκε από το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Τρίπολης με τη συνεργασία και βοήθεια του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας.
Την εκπαίδευση παρακολούθησαν επίσης και Εθελοντές Σαμαρείτες από το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ναυπλίου.
Στο διήμερο αυτό που ξεκίνησε από νωρίς το Σάββατο και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής έγινε επανάληψη ενός μεγάλου μέρους της εκπαίδευσης και αποδείχτηκε ότι οι εθελοντές μας μπορούν να συνεργαστούν άψογα ακόμα και αν γνωρίζονται μόνο λίγες ώρες. Τελειώνοντας το διήμερο αυτό οι εθελοντές έδωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη κοινή τους εκπαίδευση.
Υποστηρικτές για τν εκπαίδευση ήταν ο Σύλλογο Σεχιωτών και την ΔΙΚΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (4η Μεραρχία Πεζικού) για την παραχώρηση του χώρου καθώς επίσης και το Δήμο Τρίπολης για την σίτιση των εθελοντών μας.
Τέλος το περιφερειακό τμήμα Ναυπλίου θέλει να ευχαριστήσει θερμά  το περιφερειακό τμήμα Τρίπολης για την φιλοξενία των εθελοντών τους 

Σοβαρό τροχαίο με 3 παιδιά στο Ναύπλιο (VIDEO)