Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθησαν, χθες (24.8.2018) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, τρεις (3) αλλοδαποί, 29χρονος, 28χρονος και 28χρονη, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -19,78- γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.  

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Στο κτίριο του πρώην Δημαρχείου Λέρνας στους Μύλους, πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη η εκδήλωση της Ένωσης Λέρνας, που περιελάμβανε την επίσημη παρουσίαση της φανέλας, των χορηγών




























Η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ»ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ


Στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2018» που διοργανώνει η ΚΕΔΑΜ την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 στο Αρχαίο Θέατρο του Άργους στις 9.30 το βράδυ θα παιχθεί η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.
Μετά την επιτυχημένη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, o Αιμίλιος Χειλάκης και o Μανώλης Δούνιας συν-σκηνοθετούν φέτος την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.
Οι δύο σκηνοθέτες ακολουθούν τα πρότυπα της αρχαίας τραγωδίας, όπου όλοι οι χαρακτήρες του δράματος μοιράζονται σε τρεις υποκριτές. Έτσι, ο Αιμίλιος Χειλάκης γίνεται Κρέοντας και Ευρυδίκη, η Αθηνά Μαξίμου, Αντιγόνη και Τειρεσίας και ο Μιχάλης Σαράντης, Αίμονας, Σκοπός και Ισμήνη. Τα οκτώ μέλη του χορού αναλαμβάνουν το ρόλο των αφηγητών και διηγούνται την ιστορία της εμμονικής σχέσης των ηρώων με τα πιστεύω τους. Αυτά που τους οδηγούν στην καταστροφή τους, αφού ο Κρέοντας είναι αποφασισμένος να επιβληθεί και η Αντιγόνη αποφασισμένη να πεθάνει. Στο μεταξύ, οι πολίτες παραδομένοι στον φόβο, ψιθυρίζουν κρυφά, μα δεν τολμούν να αντιδράσουν, ενώ η πόλη παραμένει ακυβέρνητη.
Ταυτότητα παράστασης 

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης - Μανώλης Δούνιας
Διασκευή: Μανώλης Δούνιας
Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Εύα Νάθενα
Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική Διδασκαλία-Ακορντεόν: Άννα Λάκη 
Βοηθός Σκηνοθετών: Αλέξανδρος Βάρθης
Βοηθός Σκηνογράφου: Ερατώ Τσάτσου
Βοηθός Ενδυματολόγου: Δανάη Ψωμοδότη
Φωτογράφος: Μαριλένα Αναστασιάδου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη
Ερμηνεύουν: Αθηνά Μαξίμου, Αιμίλιος Χειλάκης, Μιχάλης Σαράντης
Χορός: Σωκράτης Πατσίκας, Παναγιώτης Κλίνης, Κρις Ραντάνοφ, Σμαράγδα Κάκκινου,

Αυτήν την Παρασκευή 24/08 μην χάσετε τη λήξη ενός μοναδικού διαδραστικού τουρνουά στο πανέμορφο Κιβέρι .Θέαμα, χαρά εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους !

Αυτήν την Παρασκευή 24/08  μην χάσετε τη λήξη ενός μοναδικού διαδραστικού τουρνουά στο πανέμορφο Κιβέρι .Θέαμα,  χαρά εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους !

Η Νέα Κίος γιορτάζει την Παναγία Την Θεομάνα











Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης

Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία
Κατασχέθηκαν περισσότερα από -2000- δενδρύλλια κάνναβης

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών τους

 Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Εμπορικός σύλλογος Άργους

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου η πόλη του Άργους φοράει τα καλά της και ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον κόσμο που θα ψωνίσει στα καταστήματά της κερδίζοντας από τις μεγαλύτερες εκπτώσεις της χρονιάς
.Σε μια διοργάνωση του Εμπορικού Συλλόγου Άργους με συνδιοργανωτές την ΚΕΔΑΜ , την Περιφέρεια που είναι σημαντικός αρωγός και το Εμπορικό Επιμελητήριο η πρώτη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ για την πόλη μας είναι γεγονός.
 Με πολλές εκδηλώσεις και χάπενινγκς στους δρόμους για τους μικρούς μας φίλους με ατελείωτη μουσική από djs και με μία μεγάλη μουσική συναυλία με τους Ιμαμ ΜπαΪλντι που θα γίνει στην πλατεία μπροστά στο παλιό δημαρχείο σας καλούμε να περπατήσετε στους δρόμους μας .
 Γιατί ψωνίζουμε διασκεδάζοντας και κερδίζουμε ψωνίζοντας!!!!