Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά σε σκάφος στους Μύλους (VIDEO)









   Πυρκαγιά ξέσπασε στις 12.40 σημερα Σάββατο σε καμπίνα σκάφους στην παραλία των Μύλων, κοντά στο φάρο. Στο σημείο άμεσα κινήθηκαν οχήματα απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία  Άργους και πραγματοποιούν αυτή την στιγμή κατάσβεση.
  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το σκάφος - μήκους περίπου 6μ- βρίσκονταν στην παραλία και εκτός θάλασσας, ενώ έχει πάθει σημαντικότατες ζημιές απο την πυρκαγιά. Επίσης ένας άνδρας τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια στην προσπάθειά του να σβήσει την φωτιά.

ΔΕΗ: Στέλνει στις Εφορίες τα ανεξόφλητα "χαράτσια"



Στις Εφορίες αποστέλλει η ΔΕΗ τις ανεξόφλητες οφειλές που αφορούν στο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) 2013, κοινώς «χαράτσι», καθώς την Παρασκευή έληξε η σχετική προθεσμία για την αποπληρωμή τους στη ΔΕΗ.



Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για περισσότερες από 400.000 περιπτώσεις χρεών.



Παράλληλα, η επιχείρηση διευκρίνισε ότι:



-Όποιος πελάτης εξοφλήσει μετά την 25η Ιουλίου 2014 λογαριασμό που έχει λήξει, τυχόν ανεξόφλητο ποσό ΕΕΤΑ που περιλαμβάνεται σε αυτόν, δεν θα αποτελεί πλέον οφειλή στη ΔΕΗ, καθώς αυτό θα έχει μεταφερθεί στην Εφορία. Το ποσό αυτό δεν θα χαθεί, καθώς θα πιστωθεί στον αμέσως επόμενο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τον Αύγουστο 2014 και μετά. Το πιστωτικό ποσό θα εμφανίζεται διακριτά στον λογαριασμό αυτό και πιο συγκεκριμένα με το λεκτικό «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΕΤΑ ΔΟΥ».



-Αν από την παραπάνω πίστωση προκύψει επιστροφή ποσού για τον πελάτη και επιθυμεί την άμεση καταβολή του, τότε μπορεί να μεταβεί σε οποιοδήποτε κατάστημα της ΔΕΗ, προσκομίζοντας ένα πρόσφατο λογαριασμό και την αστυνομική του ταυτότητα - ο ίδιος ή εξουσιοδοτημένο από αυτόν άτομο. Για τη διευκόλυνσή τους οι ανωτέρω πελάτες - πριν από τη μετάβασή τους σε κατάστημα της ΔΕΗ - είναι προτιμότερο να έχουν σχετική ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, καλώντας στο 11770.



Το 2013 ήταν η τελευταία χρόνια που εισπράχθηκε το τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών ρεύματος καθώς από εφέτος εφαρμόζεται ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Ναυπλίου απο τις απολυμένες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών

Στη ΔΟΥ Ναυπλίου πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή πρωί απο τις 10.30 συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας δέκα περίπου απο τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Στην συγκέντρωση μετείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, Δημ. Κοδέλας, ο γραμματέας και μέλη της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας.

Γκρίνιες μεταξύ νέων και απερχόμενων δημοτικών συμβούλων



Ακόμα δεν έχει τελειώσει η θητεία των δημοτικών συμβουλών και τα "μαχαίρια" έχουν αρχίσει να ακονίζονται. Σε ιστορική περιοχή μεγάλου Δήμου της Αργολίδας  έμαθα ότι ένας από τους νεοεκλεγέντες  δημοτικούς σύμβουλους με έπαρση διαμηνύει προς άπαντες  «ότι εγώ κάνω κουμάντο».  Εγώ ρώτησα αν είναι αλήθεια αυτό και μου δήλωσε ότι είναι κακοήθειες και πως ποτέ δεν συνέβη κάτι τέτοιο , «απλά εγώ νοιάζομαι για  την περιοχή μου και ενδιαφέρομαι». Βεβαία, για να λέμε και την αλήθεια επιτέλους, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι  τα τρία τελευταία χρόνια ήταν «σαν να μην πέρασαν». Ανύπαρκτοι! Ας αφήσουν λοιπόν αυτούς που έχουν όρεξη να φτιάξουν κάποια πράγματα εφόσον ο λαός τους ψήφισε και τους επέλεξε να τον εκπροσωπούν και ας αποσυρθούν ήσυχα και χωρίς ζηλοτυπίες. Στο κάτω κάτω όλοι κρίνονται και οι νέοι –αν πράγματι έχουν όρεξη όπως διατείνονται- έχουν μπροστά τους άπλετο χρόνο και –δυστυχώς- αρκετά προβλήματα για δείξουν «δείγματα γραφής».
Ιντεφίξ

Στην Κόρινθο το MS Turanor PlanetSolar -Θα έρθει και στο Ναύπλιο



Το MS Turanor PlanetSolar έφτασε στην χώρα μας στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής, που αφορά εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ερμιονίδας. 



Πρόκειται για κοινή αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται από το πανεπιστήμιο Γενεύης σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων. 



Το ηλιακό σκάφος τύπου καταμαράν με σημαία Ελβετίας, θα μείνει τις επόμενες δύο ημέρες στο λιμάνι της Κορίνθου και στην συνέχεια, περνώντας τον Ισθμό θα κατευθυνθεί προς τον Αργολικό κόλπο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες. Ακολούθως θα δέσει στο λιμάνι του Ναυπλίου και το απόγευμα της Δευτέρας 4 Αυγούστου θα σταθμεύσει στον Πειραιά. 



Το πρωί της Παρασκευής θα γίνει η επίσημη υποδοχή του MS Turanor PlanetSolar στην Κόρινθο και το πλήρωμα θα ξεναγήσει στο εσωτερικό του ηλιακού σκάφους μικρή ομάδα επισκεπτών. 

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Απίστευτο: Όποιος "λάθρο" μηνύσει στέλεχος των Σωμάτων Ασφαλείας κερδίζει ένα χρόνο νόμιμη παραμονή στη χώρα!



Εν κρυπτώ και με απλή υπουργική απόφαση που υπογράφουν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, και η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β'1453 της 05/06/2014, όποιος λαθρομετανάστης καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του, έστω και λεκτική, καθώς και οι ουσιώδεις μάρτυρες που θα προτείνει ο λαθρομετανάστης, δικαιούνται αυτόματα άδεια παραμονής ενός έτους μέχρι της εκδίκασης της υπόθεσης!

Πρόκειται για την περίφημη διάταξη που είχε επιχειρηθεί να περάσει ως νόμος τον περασμένο Μάρτιο ο Λ.Γρηγοράκος με προσωπική εντολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ε.Βενιζέλου και είχε απορρίψει ο γραμματέας της κυβέρνησης Π.Μπαλτάκος.

Τι σημαίνει το παραπάνω; Οτι π.χ. μπορεί να 20 λαθρομετανάστες να περάσουν από την Τουρκία στην Ελλάδα και να καταγγείλουν ότι κατά την περισυλλογή τους εξυβρίστηκαν ή δέχθηκαν υποτιμιτικές λεκτικές "ρατσιστικές" επιθέσεις από ένα στέλεχος της Ακτοφυλακής ή της ΕΛΑΣ!

Αυτός που θα το καταγγείλλει αυτοματα "κερδίζει" ένα χρόνο νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα με κανονική κάρτα παραμονής!

Μαζί του "κερδίζουν" άδεια παραμονής και οι μάρτυρες της υπόθεσης, δηλαδή οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες που είναι μαζί του!

Από όταν πέρασε στο ΦΕΚ, αυτόματα άρχισαν όλοι οι λαθρομετανάστες, κατάλληλα εημερωμένοι από τους Τούρκους, με το που πατούσαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος να καταθέτουν μηνύσεις κατά των στελεχών της Ατκοφυλακής και να κατονομάζουν ως μάρτυρες όλους τους συντρόφους τους!

Τον Μάρτιο, όταν το ΠΑΣΟΚ επέμενε να ψηφιστεί το άρθρο, ο Π.Μπαλτάκος ως έσχατη γραμμή άμυνας είχε προτείνει να εγκριθεί σχετική διάταξη που θα προέβλεπε ότι σε περίπτωση που θα αποδεικνυόταν ότι είναι ψευδής και συκοφαντική η κατηγορία αυτομάτως οι λαθρομετανάστε θα απελαύνονταν.

Είχε υπάρχει σφοδρή αντίδραση από το ΠΑΣΟΚ (με έκδοση ανακοίνωσης Τύπου από το ΠΑΣΟΚ) σε βάρος του Π.Μπαλτάκου και εν τέλει συμφωνήθηκε να αποσυρθούν και οι δύο διατάξεις.

Επανήλθαν όμως ύπουλα και με απλή υπουργική απόφαση η οποία εκδόθηκε στις 5 Ιουνίου, τελικά οι λαθρομετανάστες κερδίζουν ένα χρόνο παραμονής στην Ελλάδα ... δωρεάν!

Πηγές του ΛΣ/Ακτοφυλακή, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το defencenet.gr, αναφέρουν ότι ήδη πολλά στελέχη του Λιμενικού διώκονται ήδη για κατά φαντασίας εξύβριση και "ρατσιστική συμπεριφορά" από μηνύσεις λάθρο, οι οποίοι εν συνεχεία λαμβάνουν άδεια παραμονής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΒΙΝΤΕΟ: Ο διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κωστούρου

Βίντεο με δηλώσεις του διοικητή του Νοσοκομείου Ναυπλίου, Διονύση Στασινόπουλου για την νοσηλεία και την πορεία τη υγείας του δημάρχου Ναυπλιεών, Δημήτρη Κωστούρου ο οποίος και νοσηλεύται με πνευμονία στο Νοσοκομείο απο την Τρίτη 23 Ιουλίου.

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Συνεχίζονται οι δράσεις του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου Harvard




                                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard ολοκλήρωσε δύο ακόμη δράσεις κατά το μήνα Ιούλιo. Σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Michael Marks διοργάνωσε για 5η χρονιά το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Βραβευμένων Βρετανών Ποιητών, με πλειάδα δράσεων κι επισκέψεων, εντός κι εκτός Αργολίδος, και με συναντήσεις με ακαδημαϊκούς, φοιτητές καθώς και ποιητές από την Αργολίδα κι όλη την Ελλάδα (Ναύπλιο-Ολυμπία-Αθήνα, 1-14 Ιουλίου).  Παράλληλα, σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, διοργανώθηκε το τρίτο ετήσιο επιστημονικό συμπόσιο “Sports, Society, and Culture”, που προσέφερε την ευκαιρία σε περίπου 100 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε ένα τριήμερο, εντατικό πρόγραμμα ομιλιών και εργαστηρίων (workshops) με διαπρεπείς αμερικανούς κι έλληνες ακαδημαϊκούς (Ολυμπία, 9-12 Ιουλίου).