Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Δόθηκε το πράσινο φως για την παραγωγή του αυτοκινήτου Pony!

Δόθηκε τελικά από τους αρμόδιους φορείς το «πράσινο» φως για την παραγωγή του «Pony», του ελληνικού αυτοκινήτου μαζικής παραγωγής.


Το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) και η Ανώνυμη εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών, Πιστοποίησης και Ποιότητας A.E. (ΕΒΕΤΑΜ) έδωσαν τις ανάλογες πιστοποιήσεις και πλέον το Pony μπορεί να προχωρήσει για να επιτευχθεί η παραγωγή του. Στόχος είναι να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων.

Την κάλυψη 81 θέσεων ζητά η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. για το Θέατρο Επιδαύρου

Την κάλυψη 81 θέσεων ζητά η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε., προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ταμείων και της ταξιθεσίας του Φεστιβάλ Επιδαύρου. 

 
Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α.Ε. καλεί όσους έχουν τα προσόντα ή μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως α) ταμίες και β) ταξιθέτες και ελεγκτές εισόδου στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2015, να υποβάλουν σχετική αίτηση για την κάλυψη των παρακάτω θέσεων:
 
Ταξιθέτες και Ελεγκτές εισόδου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου,
 
60 θέσεις Ταξιθέτες και Ελεγκτές εισόδου στο μικρό Θέατρο της Επιδαύρου,
 
16 θέσεις Ταμίες στην Επίδαυρο,
 
7 θέσεις.
 
Για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, οι υποψήφιοι Ταξιθέτες και Ελεγκτές θα πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον δίπλωμα ΙΕΚ ή οποιασδήποτε αναγνωρισμένης σχολικής μονάδας δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γνώση μίας ή περισσοτέρων ξένων γλωσσών, αλλά και προηγούμενη σχετική με το αντικείμενο προϋπηρεσία.
 
Αιτήσεις υποβάλλονται έως την Κυριακή 10 Μαΐου στις 14.00.
 
Περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις ΕΔΩ.

Με κάρτα για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά

Υποχρεωτική χρήση κάρτας σε όλα τα νησιά που έχουνε περισσότερους από 3000 κατοίκους, πρότεινε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια περιορισμού της φοροδιαφυγής και αύξησης των φορολογικών εσόδων.

 

Hλεκτρονική τιμολόγηση:Μείωση έως 80% στα πλαστά-εικονικά τιμολόγια

“Ψηφιακό φρένο” στα πλαστά και εικονικά τιμολόγια, που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, μπορεί να βάλει η ηλεκτρονική τιμολόγηση (e-invoicing), λειτουργώντας ως ένα σημαντικό “όπλο” στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. 

 

Έναρξη αύριο 1η Μαΐου της αντιπυρικής περιόδου- Οδηγίες πρόληψης πυρκαγιών από την ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Η χώρα μας στο σύνολό της καλύπτεται από δάση και δασικές εκτάσεις με ποικιλία ευαίσθητων οικοσυστημάτων. Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο.


Η προστασία και η διατήρησή του είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα κάθε κοινωνικού συνόλου και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Αποτελεί έναν ανανεώσιμο φυσικό πόρο με ανεξάντλητες δυνατότητες για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη ενός τόπου.
Οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο μέρος στην ανθρώπινη αμέλεια , ενώ οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τους καλοκαιρινούς μήνες σε συνδυασμό με το έντονο ανάγλυφο, ευνοούν την ταχεία εξάπλωσή τους.

Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ο Μεγαλύτερος και ισχυρότερος κινητήρας diesel στον κόσμο

Ο ισχυρότερος diesel κινητήρας στον κόσμο βρίσκεται στο μηχανοστάσιο ενός πλοίου. Πρόκειται για τον Wärtsilä 14RT-flex96C, ένα 14-κύλινδρο εν σειρά diesel κινητήρα που έχει μήκος μεγαλύτερο από 26 μέτρα και ζυγίζει περί τους 2.300 τόνους.
Ο Wärtsilä 14RT-flex96C μπορεί να επιταχύνει ένα Ultra-Large Container πλοίο στους 27 κόμβους (50 περίπου km/h).
Ο κύλινδρος του έχει διάμετρο 960mm και διαδρομή 2,5 μέτρων, ενώ αποδίδει περίπου 107.000 ίππους στις 102 σ.α.λ.
3263_03
image006
images6-610x223

worlds_most_gargantuan_diesel_engine_zwhbf

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ: Ελάτε στην Καραθώνα να γιορτάσουμε την Πρωτομαγιά

Στην Καραθώνα καλεί να εορτάσουν την Πρωτομαγιά ο Δήμος Ναυπλιέων του δημότες την ερχόμενη Παρασκευή.


Σε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι στο δημαρχείο Ναυπλίου ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, Ραφαήλ Μπαρού επισήμανε ότι ο Δήμος έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις με μουσική, χορούς και εδέσματα τονίζοντας πως οι δημότες που θα μετέχουν στον εορτασμό δεν θα χρειαστεί να φέρουν κάτι μαζί τους «εκτός από τα παιδιά που καλούνται να έρθουν με ένα στεφάνι για να βραβεύσουμε και τα καλύτερα, για όλα τα υπόλοιπα έχει φροντίσει ο Δήμος».

Δωρεάν φαγητό και παραδοσιακά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα συνθέτουν την εικόνα στην παραλία της Καραθώνας από το πρωί της Παρασκευής με τις εκδηλώσεις να ξεκινούν στις 11.00.

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Εκτροπή Ι.Χ στα Φίχτια με τραυματία τον ηλικιωμένο οδηγό

Εκτροπή και ανατροπή οχήματος συνέβη σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου στις 08:45 το πρωι στην επαρχιακή οδό Άργους- Κορίνθου στο ύψος των Φιχτίων κοντά στις γραμμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος οδηγός του οχήματος- με επιφύλαξη μεταφέρουμε ότι πρόκειται για 80χρονο- κατάφερε και βγήκε, όντας χτυπημένος στο πρόσωπο, από το όχημα το οποίο και είχε ανατραπεί και καλούσε διερχόμενους σε βοήθεια. Στον τόπο του ατυχήματος έσπευσαν άμεσα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους, περιπολικά της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο και παρέλαβε τον τραυματία.

ΒΙΝΤΕΟ: Οργή ΚΑΜΠΟΣΟΥ για την εμπλοκή με την Ανάπλαση

Δεν έκρυψε την βαθιά αγωνία του μιλώντας στην κάμερα της VD Media Web Tv ο Δημήτρης Καμπόσος για την αρνητική εξέλιξη με την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Άργους, καθώς ο εργολάβος δήλωσε την προσωρινή διακοπή των εργασιών του έργου «Ολοκληρωμένη Αστική Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου του Άργους και καταγραφή– Βελτίωση Αστικής Κινητικότητας και Ασφάλειας Κίνησης Πεζών», έως ότου του καταβληθεί  η προκαταβολή  από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ.


Ο κ. Καμπόσος επισήμανε πως "το έργο της Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου του Άργους χρηματοδοτείται  αποκλειστικά από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κυβέρνηση υποχρεούται να τα διαθέσει για την ολοκλήρωση των έργων που είναι τόσο ζωτικής σημασίας για τους πολίτες". Τόνισε πως δεν θα ανεχτεί καμία καθυστέρηση ή μετάθεση στην ολοκλήρωση του έργου και πρόσθεσε πως "θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για μια προσωρινή εξέλιξη που άμεσα θα ξεπεραστεί" ενώ έθεσε προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση. Δείτε το βίντεο με την πλήρη τοποθέτηση του Δημήτρη Καμπόσου.

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια και σήμερα στο Ναύπλιο

Συνεχίστηκαν και σήμερα Τρίτη 28 Απριλίου οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Ναύπλιο με δύο πολύ μεγάλα πλοία, τα Costa neoRomantica και ms Zuiderdam να "πιάνουν" αρόδο από νωρίς το πρωί.


Το ms Zuiderdam-σημαίας Ολλανδίας- έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 1850 τουριστών με 800 άτομα πλήρωμα ενώ το μήκος του ξεπερνά τα 280 μέτρα! Το Ιταλικής σημαίας Costa neoRomantica μεταφέρει 1340 τουρίστες και 600 άτομα πλήρωμα και έχει μήκος 220 μέτρα, ενώ και τα δύο πλοία αναμένεται να μείνουν πάνω από οκτώ ώρες στο Ναύπλιο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το Costa neoRomantica θα αποπλεύσει αργά το βράδυ.

Για τις αφίξεις πλοίων μίλησε χθες στην κάμερα της VD Media Web Tv και ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων πως "αναμένεται καλύτερη και ποιοτικότερη κρουαζιέρα" ενώ φαίνεται να κρατάει "μικρό καλάθι" για την πορεία των έργων υποδομής εξ'αιτίας της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.
Δείτε το σχετικό βίντεο.



Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

BINTEO- ΦΩΤΟ: Κούριερ τραυματίστηκε στο Άργος σε σύγκρουση δικύκλου με Ι.Χ

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό συνέβη στις 12:45 σήμερα Δευτέρα 27 Απριλίου στο Άργος.


Η σύγκρουση συνέβη στην οδό Καρπετοπούλου στις Εργατικές Κατοικίες του Άργους με όχημα Ι.Χ που οδηγούσε γυναίκα να θέλει να στρίψει σε κάθετη οδό της Καρπετοπούλου και το μηχανάκι να κινείται στο αντίθετο ρεύμα με κατεύθυνση προς Νέα Κίο. Στο σημείο βρέθηκε περιπολικό της Τροχαίας Άργους και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον νεαρό-όχι σοβαρά όπως πληροφορούμαστε- τραυματία αναβάτη του δικύκλου εταιρείας ταχυμεταφορών. Προανάκριση για το ατύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άργους.  Δείτε και το σχετικό βίντεο 



BINTEO: ΠΑΝΑΣΙΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 0-1 ...δηλώσεις μετά τον αγώνα

BINTEO: ΠΑΝΑΣΙΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 0-1 ...δηλώσεις μετά τον αγώνα         

Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Η νέα Σημαία του Δήμου Άργους- Μυκηνών!

Μέσα από τον λογαριασμό στο facebook του δημάρχου Άργους- Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου έγιναν τα "αποκαλυπτήρια" της εντυπωσιακής νέας Σημαίας του Δήμου.


Ο κ. Καμπόσος-σαφώς ικανοποιημένος από τη νέα μορφή του Συμβόλου- σχολίασε ως εξής : "Η σημαία του Δήμου μας πήρε την τελική της μορφή. Μόνο ο χρυσός ταιριάζει στη τόσο μεγάλη και λαμπρή μας ιστορία!". Εμείς να ευχηθούμε να είναι φέρει μόνο τύχη στο Δήμο και τους πολίτες του. 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρή έκρηξη σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα

Ισχυρή έκρηξη σημεώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ σε διαμέρισμα 1ου ορόφου Πολυκατοικίας, στη συμβολή των οδών Λακωνικής και Παλαιολόγου.

Σύμφωνα με το tharrosnews από την έκρηξη έχουν σημειωθεί  υλικές ζημιές στο διαμέρισμα καθώς και στη γύρω περιοχή. Ένα νεαρός έχει τραυματιστεί και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η περιοχή έχει αποκλειστεί απο ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ στο σημείο βρίσκεται και όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η έκρηξη προήλθε από εκρηκτικά τα οποία είχαν στο διαμέρισμα νεαροί. (φωτο αρχείου)
Πηγή: tharrosnews.gr

Οι κορυφαίοι παλαίμαχοι του Ελληνικού Μπάσκετ στο Ναύπλιο για φιλανθρωπικό αγώνα!

Το Σαββατο 2 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Ναυπλιου και ώρα 16:00 θα πραγματοποιηθεί φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ ανέμεσα στους Παλαίμαχους της Εθνικής Ελλάδος και αυτούς του Οίακα Ναυπλίου.


Τα έσοδα θα διατεθούν στο ίδρυμα "Γεωργία Σαμαρτζη-Πολιτεία Αγάπης".  Προπώληση στα Goodys Flocafe Nafplio Rosso cafe- Οιακας. Τιμή εισόδου: 5€. Κορυφαίοι μπασκεμπολίστες θα μετέχουν στην Εθνική παλαιμάχων όπως Σιγάλας-Φασουλας-Τσαρτσαρης-Σούλης-Μπουντούρης-Πρελεβιτς-Κορωνιός-Γαλακτερός-Χριστοδουλου-Σιουτης-Κωσταντινιδης,  με προπονητή τον Γιάννη Ιωαννίδη.

BINTEO: ΠΑΝΑΣΙΝΑΪΚΟΣ - ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 0-1 ...δηλώσεις μετά τον αγώνα

Φινάλε πρωταθλήματος σήμερα για Πανασιναϊκό και Αργοναύτη με νίκη στο γήπεδο Παναριτίου των φιλοξενουμένων με 1-0.