Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Φωτιά στη Νέα Κίο πίσω από το εργοστάσιο πελαργός VIDEO




Πυροσβέστης τραυματίας από τη φωτιά στην Κοιλάδα


 Πυροσβέστης τραυματίας από τη φωτιά στην Κοιλάδα

πυρκαγιά στο Δορούφι Κοιλάδας ΦΩΤΟ

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται αυτή την ώρα στο Δορούφι Κοιλάδας. Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γ. Γεωργόπουλος, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή εκεί προσπαθώντας να συνδράμει το έργο των πυροσβεστών σε μια δύσκολα προσβάσιμη περιοχή με πολύ πυκνή βλάστηση







 

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

KKE - Τ.Ε Αργολίδας Για την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου στην εκπαίδευση


 Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο στη Βουλή, που χτυπάει τη ζωή, τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών του ελληνικού λαού. Αντί η κυβέρνηση να ασχοληθεί με το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, με ασφάλεια, με καλυμμένα τα εκπαιδευτικά κενά, με το πώς θα καλυφθούν τα μορφωτικά κενά των παιδιών μετά από δυο χρόνια που τα σχολεία ανοιγοκλείνουν, ασχολείται με το πώς θα υποβαθμίσει, πώς θα εμπορευματοποιήσει παραπέρα την Παιδεία, πώς θα βάλει νέους ταξικούς φραγμούς.

Ο δρόμος που ακολουθεί αυτή αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι αδιέξοδος. Και είναι αυτός που μας έφερε ως εδώ. Ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να εμπιστευτεί και αυτή την κυβέρνηση αλλά και την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει αποδεδειχθεί πια ότι το να συνεχίσουμε στον δρόμο της εμπορευματοποίησης της Παιδείας, δε θα λύσει τα προβλήματα. Εδώ και χρόνια οι γονείς παλεύουν να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους, πληρώνοντας ξανά και ξανά και για όλο και περισσότερες δραστηριότητες. Και η ψαλίδα δεν κλείνει, αντίθετα συνεχώς μεγαλώνει. Η πείρα από τις χώρες που ήδη εφαρμόζεται η κατηγοριοποίηση έχει δείξει ότι το να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο της κατηγοριοποίησης των σχολείων και των μαθητών θα υποβαθμίσει το μορφωτικό επίπεδο των παιδιών μας, των μαθητών μας.

«Φεγγάρι μάγια μου ‘κάνες»


 «Φεγγάρι μάγια μου ‘κάνες»

Ερμηνεύουν: Ιωάννης Νανόπουλος & Μαρία Ζαβίτσα

 

Παρασκευή 30 Ιουλίου

Πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη, Ν. Κίος

Ώρα έναρξης  21:00

Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2021 - Μικρασιάτικα 2021

 

 

 Μία μεγάλη και ξεχωριστή μουσική παράσταση από έξι μουσικούς συνεργάτες επί σκηνής, πλημυρισμένη από επιλεγμένα, διαχρονικά και πολύ αγαπημένα τραγούδια 50 χρόνων της περιόδου 1955-2015 που μας μιλούν για καλοκαίρια και άστρα, για φεγγάρια και θάλασσες, για βράδια και νύχτες και όλα αυτά ταυτόχρονα με την συνοδεία προβολής αντίστοιχων Video Background σε μεγάλο κινηματογραφικό πανί, που μιλούν και εκείνα με την εικόνα τους!!
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ:
Ιωάννης Νανόπουλος (Ερμηνεία & Κιθάρα)
Μαρία Ζαβίτσα (Ερμηνεία)
Χριστόφορος Παπασαχόπουλος (Μπουζούκι)
Ανδρέας Μπογάς (Πιάνο)
Δημήτρης Μητρόπαπας (Ντραμς)
Γιώργος Μπαβέλας (Μπάσο)
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - VIDEO & ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ:
Ιωάννης Νανόπουλος
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΗΧΟΥ & ΦΩΤΙΣΜΟΥ:
Κώστας Ηλιόπουλος
Κώστας Τσεβόπουλος

Συνδιοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου – ΚΕΔΑΜ.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στη Μεσσήνη και το Ναύπλιο

Σαφές μήνυμα ότι η νομιμότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας, έστειλε τόσο από τη Μεσσήνη όσο και από το Ναύπλιο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Μεσσήνη και το Ναύπλιο μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου 2021 και είχαν σειρά συναντήσεων τόσο με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και με Αξιωματικούς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.


Αμέσως μετά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο και τους Δημάρχους Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρο, Επιδαύρου, Τάσο Χρόνη, Ερμιονίδας Ιωάννη Γεωργόπουλο, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε πως θα ενισχυθεί περαιτέρω η αστυνόμευση στις περιοχές τους που είναι παραγωγικές και τουριστικές και εφόσον χρειαστεί θα περιπολούν στα χωριά ακόμα και ομάδες ΟΠΚΕ.

Fichti Art Festival 2021 τέχνη, ιδέες, επινόηση, όραμα… μέσα στην αργολική φύση


 Μια τετραήμερη εκδήλωση εικαστικών, μουσικής, ποίησης, χορού και θεάτρου, από την Παρασκευή 30 Ιουλίου ως και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου (από τις 8μμ και μετά), στο Φίχτι Αργολίδας. Ένα φεστιβάλ τέχνης που γεννήθηκε μέσα από συζητήσεις και δημιουργικές ανταλλαγές μιας παρέας ανθρώπων ύστερα από μια μακρά περίοδο απομόνωσης και υλοποιεί την ιδέα και το όνειρο της εμπνεύστριάς του, της Ελένης Τσετσέκου.

 

Το Fichti Art αποτελεί την απάντηση στην ερώτηση “τι μπορούμε να κάνουμε”  με μέσο την Τέχνη και στόχο την ανάδειξη της ιστορίας και της ομορφιάς της περιοχής του Φιχτίου και την ένταξη της τοπικής κοινωνίας στον πολιτιστικό διάλογο.

Το Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2021 στηρίζει φέτος τον 5ο ΔΡΟΜΟ ΑΞΙΩΝ

Το Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2021 στηρίζει φέτος τον 5ο ΔΡΟΜΟ ΑΞΙΩΝ 17 χλμ. που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Ιουλίου στις Στρατώνες Καποδίστρια στο  Άργος. Η ώρα έναρξης είναι στις 6:00 το απόγευμα.



 Επετειακός Αγώνας αφιερωμένος στον Μεγάλο Έλληνα Μαραθωνοδρόμο & Ανθρωπιστή Στέλιο Κυριακίδη. Το μετάλλιο του Μαραθωνίου της Βοστώνης και άλλα σπάνια αντικείμενα του αθλητή, θα εκτεθούν στο κοινό.

Ο Στέλιος Κυριακίδης κράτησε ψηλά την σημαία ενός έθνους και βοήθησε Έλληνες στα δύσκολα χρόνια μετά την Κατοχή.  Όπως είναι γνωστό ο Στέλιος Κυριακίδης συμμετείχε το 1946 στον μαραθώνιο της Βοστώνης στον οποίο κατάφερε να πρωτεύσει, παρά την ελλιπή προετοιμασία και φυσικά την κακή φυσική κατάσταση την οποία είχε από τα πρόσφατα αποτελέσματα της Κατοχής. Το χρηματικό έπαθλο που αντιστοιχούσε για την νίκη του δεν το κράτησε παρά το έδωσε για βοήθεια στον ταλαιπωρημένο ελληνικό λαό που ζούσε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.

 

Πολύτιμες συμβουλές από τον διαιτολόγο Γιάννη Ηλία Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


 Μαζί με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με το κύμα καύσωνα που ξεκίνησε να μας πλήττει, ας συμμορφωθούμε και με μερικές σημαντικές οδηγίες που αφορούν την διατροφή μας, ώστε να μην αντιμετωπίσουμε τις δυσάρεστες ή επικίνδυνες συνέπειες της δυσφορίας ή μιας πιθανής αφυδάτωσης του οργανισμού μας:

- Ενυδατωθείτε επαρκώς με άφθονο δροσερό νερό και συνοδευτικά με παγωμένο τσάι ή φυσικούς χυμούς.
- Επιλέξτε δροσερά φρούτα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, όπως το καρπούζι.
- Επιλέξτε δροσερά λαχανικά εποχής, όπως το αγγούρι, τα κολοκυθάκια, η ντομάτα και το καρότο, τα οποία περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού.
- Προτιμήστε τα λαδερά φαγητά έναντι του κρέατος.
- Μην τρώτε το φαγητό σας ζεστό ή καυτό, αλλά αφήστε το να κρυώσει ή φάτε το κρύο από το ψυγείο σας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ


 Συνελήφθησαν, χθες (29.7.2021) το πρωί, στην

Αρεόπολη Λακωνίας, από αστυνομικούς του
Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, σε συνεργασία με
την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής του
Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, δύο (2) ημεδαποί,
ηλικίας 40 και 83 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε
έρευνες που έγιναν σε οικίες τους και σε αύλιους
χώρους αυτών, βρέθηκαν συνολικά και
κατασχέθηκαν -186- πυροτεχνήματα, -209-
κροτίδες, -5- φωτοβολίδες, -4- βεγγαλικά, -1-
πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, -1- καπνογόνο, -
650- μεταλλικά σφαιρίδια και -50- φυσίγγια
πυροβόλου όπλου. 

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Επικίνδυνη φωτιά σε περιοχή με πορτοκαλιές και χαμηλή βλάστηση στα Πυργιώτικα Ναυπλίου

 

Δημήτρης καμπόσος αίθουσες κλιματιζόμενες για τον καύσωνα

 

Γιάννης Μαλτέζος για της συνεργασίας του με τον Δημήτρη κάμποσο και την επίσκεψη χρυσοχοΐδη

 

Δημήτρης καμπόσος συνεργασία με τον Γιάννη Μαλτέζου και την αντιπεριφέρεια

 

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη με στελέχη της Αστυνομίας Αργολίδας VIDEO

 Σαφές μήνυμα ότι η νομιμότητα δεν είναι διαπραγματεύσιμη και δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας, έστειλε τόσο από τη Μεσσήνη όσο και από το Ναύπλιο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Μεσσήνη και το Ναύπλιο μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, σήμερα, και είχαν σειρά συναντήσεων τόσο με εκπροσώπους της τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και με Αξιωματικούς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.





Λάκης Μπαρού13 ευρώ αύξηση νιώθω ότι μας κοροϊδεύουν

 

11.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών

 

3.593νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ

 


Αναλυτικά: 

 162κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 

 168κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών 

 39 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής 

 213 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών 

 328 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών 

 175 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών 

 183 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς 

 64 κρούσματα στην Π.Ε. Νήσων 

 398 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης 

 21 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας 

 22κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας 

Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

πρόσκοποι από την Αγία Παρασκευή έφτιαξαν φαγητό στο συσσίτιο της Ευαγγελίστριας VIDEO

 Ιερέας Ελευθέριος Μίχος : Ευχαριστούμε τα παιδιά από το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αγίας Παρασκευής,που μαγείρεψαν σήμερα στο Συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.





Γιάννης Μαλτέζος πολλές οι φωτιές στην Αργολίδα


 

Αρίστης ποιότητας το νερό του Αναβάλου μετά την επεξεργασία του εργοστασίου αφαλάτωσης.








 

Αρίστης ποιότητας το νερό του Αναβάλου μετά την επεξεργασία του εργοστασίου αφαλάτωσης.   

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΑΡΜ κάνει πάντα ότι περνάει από το χέρι της για να φτάνει στα σπίτια των πολιτών καθαρό νερό, ακόμα και σε περιόδους λειψυδρίας. Στο εργοστάσιο αφαλάτωσης νερού που λειτουργεί με την μέθοδο της αντίστροφης ώσμωσης στην Αμυμώνη, γίνεται επεξεργασία και καθαρισμός του νερού του Αναβάλου από επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό άλατα και χημικά στοιχεία με σκοπό την ενίσχυση των πηγών και την παροχή καθαρού νερού στους πολίτες μας. Όπως παρατηρούμε και από τις εικόνες των αναλύσεων τα χλωριούχα άλατα του νερού του Αναβάλου από 382 mg/L μειώνονται στα 118 mg/L μετά την ώσμωση (όριο 250 mg/L) και το νάτριο από 215 mg/L μειώνεται στα 68 mg/L (όριο 200 mg/L). Η δραστική αυτή μείωση αποτυπώνεται και στις τιμές της αγωγιμότητας όπου από 1649 μS/cm πέφτει στα 535 μS/cm (όριο 2500 μS/cm). Επιπλέον η αντίστροφη ώσμωση, εκτός από τα προαναφερθέντα, απαλλάσσει το νερό από σίδηρο, θειικά, αργίλιο, νιτρικά, μαγγάνιο και άλλες επιβλαβείς ενώσεις και στοιχεία. Ο Δήμος Άργους Μυκηνών είναι ο μοναδικός Δήμος που επεξεργάζεται το νερό του Αναβάλου στο εργοστάσιο αφαλάτωσης πριν φτάσει στα σπίτια των δημοτών,  σε αντίθεση με όμορους Δήμου που υδροδοτούν ανεπεξέργαστο το νερό του Αναβάλου.


Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Beriev 200: Και ο ρωσικός "γίγαντας


 Αυτό είναι το νέο «υπερόπλο» της Πυροσβεστικής


Ο λόγος για το Beriev Be-200. Γνωστός και ως «ρωσικός γίγαντας», το εν λόγω αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές, ενώ είναι ικανό να συγκεντρώνει 12 τόνους νερού σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Ακόμα, εκτός από νερό είναι ικανό να πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό. Μπορεί να μεταφέρει έως 64 άτομα.

Το Beriev-200 έχει αποδείξει, σύμφωνα με τη ρωσική ανακοίνωση, την αποτελεσματικότητά του στις αντιπυρικές μάχες στη Ρωσία και είναι το μοναδικό παγκοσμίως αεριωθούμενο – αμφίβιο αεροσκάφος, έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει τόσους τόνους ύδατος.

Το Beriev προωθείται από δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής, τύπου D-436TP με μέγιστη ώση 15000 kg . Επίσης το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με βοηθητικό ηλεκτροπαραγωγό στοιχείο (APU) τύπου TA12-60. Για καλύτερο έλεγχο των κινητήρων υπάρχει και ψηφιακό σύστημα ελέγχου (FADEC).

Δείτε το Beriev Be-200 εν δράσει


Κώστας Κατσαρός συνεχίζονται κανονικά οι εμβολιασμοί στην Αργολίδα

 

Αγανακτισμένος ο αντιδήμαρχος Αργους μυκηνών Γιάννης Αθανασόπουλος για τις παράνομες αφισοκολλήσεις VIDEO




Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Φωτιά στο Αραχναίο: Μάχη με τις φλόγες VIDEO

Μάχη με τις φλόγες και το χρόνο δίνουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις που εδώ και ώρες έχουν επιστρατευτεί για να κατασβύσουν την μεγάλη φωτιά στο Αραχναίο.



Μεγάλη φωτιά στο Αραχναίο

 Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σήμερα το πρωί στην είσοδο του χωριού Αραχναίο στην Αργολίδα.

Η πυρκαγιά λόγω των ανέμων επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και καίει δασική έκταση προς το βουνό με τις ανεμογεννήτριες.