Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Παρουσίαση του 2ου Mediterranean yacht show 2015 στο Ναύπλιο

Από τις 2 έως τις 6 Μαΐου, ο Δήμος Ναυπλιέων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού θα διοργανώσουν  το 2ο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο. Μια εκδήλωση που θα βοηθήσει το θαλάσσιο τουρισμό και κατ΄επέκταση τον Ελληνικό τουρισμό.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Σκουλικίδης στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι μετά την πολύ επιτυχημένη πρώτη εμφάνιση πέρυσι τον Μάιο , στη φετινή δεύτερη έκθεση θα συμμετέχουν όπως ήταν αναμενόμενο πολύ περισσότερα και μεγαλύτερα σκάφη και πάνω από 200 yacht brokers. Επίσης, πρόσθεσε ότι το Mediterranean Yacht  Show, στο οποίο θα εκτεθούν επανδρωμένα επαγγελματικά σκάφη με ελληνική και κοινοτική σημαία, θα ξεκινήσει μία ημέρα μετά τη λήξη του αντίστοιχου Show στη Γένοβα, επιτρέποντας σε πολλούς επισκέπτες να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα για να δουν την έκθεση του Ναυπλίου. Αναφερόμενος στο Ναύπλιο τόνισε ότι «είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας και ιδανική για την διοργάνωση της έκθεσης σκαφών». Σύμφωνα με τον κ. Σκουλικίδη, η έκθεση απευθύνεται σε επαγγελματίες του εξωτερικού που καλύπτουν πάνω από το 95% στα ναύλα των επανδρωμένων σκαφών στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στον θαλάσσιο τουρισμό, είπε ότι «Σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την Ελλάδα είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε την ιδιαίτερα μεγάλη αξία που έχει ο θαλάσσιος τουρισμός για την οικονομία μας».

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Βρέθηκε το βίντεο από τον καυγά της Ζωής Κωνσταντοπούλου!

Τελικά, υπάρχει... Θεός! Βρέθηκε- και μάλιστα σε αρκετά καλή ποιότητα- το βίντεο από το απίστευτο σκηνικό του καυγά της Ζωής Κωνσταντοπούλου!

Γελάει ο... πλανήτης με τις μονταζιέρες...

πηγή βίντεο: sdna.gr


Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρός σεισμός 6,1 ρίχτερ "ταρακούνησε" την Κρήτη

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανατολικά της Κρήτης (βλεπε χάρτη) στις 21:07 απόψε βράδυ Πέμπτης 16 Απριλίου


Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλο το νησί. Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και για αυτό έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το νησί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Τα στοιχεία του σεισμού σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έχουν ως εξής: Γεωγραφικό Πλάτος: 35.0698°, Γεωγραφικό Μήκος: 26.9597°, Εστιακό Βάθος: 10 χμ, Τοπικό Μέγεθος (ML): 6.1.

Παράνομο σίγουρα.


Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ: Το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή της 19χρονης - Θρήνος στην Αργολίδα

Ολόκληρη η Αργολίδα σήμερα πενθεί τον άδικο χαμό της Βασιλικής Β., της 19 χρονης κουκλίτσας που η τύχη της έμελλε να φύγει για πάντα από την οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους της με ένα τελείως άδικο τρόπο.Εκτροπή οχήματος σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα όταν αυτοκίνητο στο οποίο στο επέβαιναν τρεις κοπέλες έφυγε της πορείας του και χτύπησε σε τοίχο στην συνδετήρια οδό ανάμεσα στους κόμβους Αγ. Ελεούσας και Αγ, Ανδριανού στο ύψος της μάντρα Χατζηνικολάου. 


Ήταν συνεπιβάτης στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου που μετά από εκτροπή καρφώθηκε σε ένα δένδρο και στη συνέχεια αφού κτύπησε σε ένα τοίχο ακινητοποιήθηκε. Το δυστύχημα έγινε λίγο έξω από το Ναύπλιο,  χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Σχετική ανάρτηση:



Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τρεις κοπέλες και αιτία της εκτροπής μια αγέλη σκύλων που έτρωγαν σε κάδους απορριμμάτων και όταν άκουσαν το αυτοκίνητο έτρεξαν στη μέση στο οδόστρωμα για να τρομοκρατήσουν την οδηγό του οχήματος.







Το «πυρηνικό όπλο» του ίντερνετ που έδωσε ο Snowden στην Κίνα- Aλλάζει τα πάντα στο διαδίκτυο

Ο Edward Snowden ίσως να έχει προμηθεύσει την Κίνα με ένα πανίσχυρο διαδικτυακό όπλο, αναφέρει η Wall Street Journal.
Η Κίνα είναι γνωστή για το Great Firewall ένα πανεθνικό σύστημα που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για να ελέγξει το διαδίκτυο στην κινεζική επικράτεια.

Το υπερόπλο ονομάζεται «Great Cannon» (μεγάλο κανόνι) και έχει την δυνατότητα να «ρίχνει» sites που δεν αρέσουν στην κινεζική κυβέρνηση.

«Το Great Cannon δεν είναι απλά μία επέκταση του Great Firewall» που χρησιμοποιεί η Κίνα για να μπλοκάρει σάιτ στην επικράτειά της που δεν επιθυμεί αλλά σύμφωνα με ειδικούς του πανεπιστημίου του Τορόντο, έχει την δυνατότητα να γίνει ένα επιθετικό όπλο στα χέρια της Κίνας.
Το Great Cannon μπορεί σαν μεσάζοντας να αναδρομολόγησει τους χρήστες που επισκέπτονται κάποιο σάιτ και να τους χρησιμοποιήσει μετατρέποντας την κίνηση αυτή σε κακόβουλο λογισμικό, εναντίον όποιου site επιθυμεί η κινεζική κυβέρνηση.
Ο ίδιος ο Snowden αρνείται ότι έχει προμηθεύσει οποιασδήποτε μορφής τεχνολογία σε ξένες δυνάμεις, αν και αποκάλυψε την ύπαρξη του Quantum, μέσω διαφανειών που δόθηκαν στους Αμερικανούς δημοσιογράφους Glenn Greenwald και Laura Poitras κατά την άφιξή του στις 20 Μαΐου του 2013 στο Χονγκ Κονγκ.

Το Quantum είναι ένα παρόμοιο πρόγραμμα με το «μεγάλο κανόνι» που χρησιμοποιούσε η NSA.
Η South China Morning Post αναφέρει ότι το Great Cannon αναπτύσσεται για περίπου ένα χρόνο, πράγμα που σημαίνει ότι το όπλο της Κίνας άρχισε να παράγεται μετά την λιποτάκτηση του Snowden στην Ρωσία.

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ. Νεκταρίου

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Μητροπολίτη Αργολίδας κ.κ Νεκταρίου.


ΒΙΝΤΕΟ: Η απάντηση ΚΑΜΠΟΣΟΥ στον Διοικητή της Πυροσβεστικής ΡΟΥΣΣΗ

Αμέσως μετά την συνέντευξη του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους κ. Ρούσση ο οποίος αναφέρθηκε στην φωτιά της χωματερής και στις κατηγορίες του δημάρχου Άργους- Μυκηνών κ. Καμπόσου ο δήμαρχος έδωσε την δική του απάντηση.


Όπως είπε ο δήμαρχος η Πυροσβεστική Υπηρεσία όφειλε να είναι παρούσα στην κατάσβεση της φωτιάς.

Τελείωνοντας την δήλωση του είπε ότι η συνέχεια θα δοθεί αμέσως μετά την Ανάσταση στον αρμόδιο υπουργό.

Δείτε και αυτή την δήλωση Καμπόσου στο βίντεο του


ΒΙΝΤΕΟ: Τι λέει ο Διοικητής της Πυροσβεστικής για την φωτιά στη χωματερή και τις κατηγορίες Καμπόσου

Μετά τις αιχμηρές δηλώσεις του δημάρχου Άργους- Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου σήμερα ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους κ. Ρούσσης έδωσε τις δικές του απαντήσεις για την πυρκαγιά στη χωματερή Άργους.


Ο κ. Ρούσσης αναφέρθηκε στις αυξημένες υποχρεώσεις της υπηρεσίας του αυτές τις γιορτινές ημέρες και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη φωτιά. Ο κ. διοικητής είπε ότι επιχειρησιακά έκανε ότι ήταν δυνατόν για να περιοριστεί η φωτιά στο χώρο της χωματερής και αυτό το κατόρθωσε



Αναφέρθηκε επίσης στις ελλείψεις που έχει η χωματερή, όπως είναι το άνοιγμα λάκκου βάθους δύο μέτρων, διχτυωτό συρματόπλεγμα ύψους 2,5 μέτρων περιφερειακά της χωματερής, αποξηλωμένη ζώνη 50 μέτρων περιμετρικά, εργαλεία και επαρκής ποσότητα νερού στη χωματερή.

Ολόκληρη η δήλωση του διοικητή κ. Ρούσση, όπως και οι καταγγελίες του για ελλιπείς εγκαταστάσεις της χωματερής στο παραπάνω βίντεο 

VIDEO Είναι 3500 χρονών και ποτέ δεν κατάφεραν να το φωτογραφίσουν ολόκληρο λόγω ύψους.

Στη δυτική πλευρά της Sierra Nevadas στην Καλιφόρνια, υπάρχει ένα πολύ ιδιαίτερο δέντρο. Είναι τόσο ξεχωριστό, που του έχουν δώσει ακόμα και παρατσούκλι!
Οι ντόπιοι το αποκαλούν «Ο Πρόεδρος» και μέχρι πρόσφατα κανείς δε το είχε δει ολόκληρο.
\

Το ύψος του φτάνει τα 75 μέτρα, ενώ ο όγκος του αγγίζει τα 14,000τ.μ..


Υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τα 3200 χρόνια!


Ενώ χρειάστηκαν συνολικά 32 ημέρες και 126 φωτογραφίες για να συνθέσουν όλη την εικόνα που θα δείτε παρακάτω.