Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Στην Ελλάδα για πρώτη φορά το λείψανο της Αγίας Ελένης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων του έργου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την ευλογία και την έγκριση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και της

Το δημοτικό θέατρο άργους παρουσιάζεις

Τελευταίο Σαββατοκύριακο 1-2/4 !!!!!!
Σας περιμένουμε στις τελευταίες παραστάσεις!!!
Σάββατο 1/4 Επίσημη Πρεμιέρα για θεατρικές ομάδες.
Θα υπάρξουν προσκλήσεις και μειωμένα εισητήρια για κάθε θεατρική ομάδα.
Επικοινωνήστε μας μας στα τηλέφωνα: Κορινθία Τάκης Τσαρσιταλιδης 6977880471
Αργολίδα Αναστασία Καραμάνου 6932452522.

Επι τέλους ΦΩΤΙΣΜΈΝΟ το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΡΓΟΥΣ

Δημήτρης Καμπόσος


Επι τέλους ΦΩΤΙΣΜΈΝΟ το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΡΓΟΥΣ ,Το είπαμε και το κάναμε ! ( απο το 2000 τα φωτιστικά σάπιζαν απ έξω και οι σιδεροκολώνες σκούριαζαν όρθιες μέσα) , το θυμάστε αυτό ??

Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών

Να αποσυρθεί τώρα η τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας για τις προσλήψεις αναπληρωτών
Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης για την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων διορισμών

Με την προσφιλή της τακτική των τροπολογιών σε νομοσχέδια άλλων Υπουργείων, με τη μορφή του κατεπείγοντος χωρίς να προηγηθεί κανένας απολύτως διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς, εν μέσω «διαπραγματεύσεων» με τους θεσμούς για τη 2η αξιολόγηση, κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιβάλλουν μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση για τα έτη 2017-2018 και 2018-2019.
Με τον πιο σαφή τρόπο δηλώνεται ρητά, στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας για την πρόσληψη αναπληρωτών και την Ειδική Αγωγή που «στριμώχτηκε» στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, ότι «οι ισχύοντες δημοσιονομικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατο κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση».
Οι «προσωρινές» - για το διάστημα, ουσιαστικά, 2016-2019(!) - ρυθμίσεις σχετικά με την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, αποτελούν ομολογία της παντελούς απουσίας πρόθεσης και σχεδιασμού για την πραγματοποίηση των χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών που έχει απόλυτη ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.
Στο περιβάλλον αυτό των μηδενικών μόνιμων διορισμών η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στηριγμένη στις απαράδεκτες ρυθμίσεις του Ν.4415/2016, εξισώνει, ουσιαστικά, τον βασικό τίτλο σπουδών στην Ειδική Αγωγή με μεταπτυχιακές ή/και διδακτορικές σπουδές στην Ειδική Αγωγή αφού δημιουργεί δύο πίνακες, έναν κύριο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και αναπληρωτές με διδακτορικό/μεταπτυχιακό/μόνο προϋπηρεσία χωρίς σπουδές στην ΕΑΕ, και έναν επικουρικό στον οποίο εντάσσονται αναπληρωτές με σεμινάριο 400ωρών, προϋπηρεσία σε ΕΑΕ ενός διδακτικού έτους καθώς και οι γονείς παιδιών με 67% χωρίς σπουδές στην Ε.Α.Ε. Εξαιρετικά ανησυχητικό είναι ότι τόσο ο κύριος πίνακας όσο και ο επικουρικός θα προσδιοριστούν σε όλα τα σημεία τους με απόφαση Υπουργού και κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής ελέω «ιδιαίτερων συνθηκών» στην Ε.Α.Ε.
 Με τον τρόπο αυτό:
·                     Απαξιώνει πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο.
·                     Αποκαλύπτεται ο εμπαιγμός και η αναλγησία της Κυβέρνησης απέναντι στους εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ61 και ΠΕ71, που υπηρετούν ως αναπληρωτές εδώ και 15 χρόνια στις δομές ειδικής αγωγής, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
·                     Αποκαλύπτεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για

Άρθρο από την ηλεκτρονική Εφημερίδα του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας ¨ Μουσικό Από – Τύπωμα¨

Άρθρο από την  ηλεκτρονική Εφημερίδα του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας ¨ Μουσικό Από – Τύπωμα¨

Δύο μαθητές απαντούν στο ερώτημα:

Γιατί κάποιος να φοιτήσει σε ένα Μουσικό Σχολείο;
Σοφία Μπάτα: Η φοίτηση σε ένα μουσικό σχολείο προσφέρει πολλά σε ένα μαθητή. 
Καταρχάς, ο μαθητής μαθαίνει και εξοικειώνεται με την τέχνη της μουσικής. Διδάσκεται βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική, μαθαίνει πώς να τραγουδάει αρμονικά σε μια χορωδία και έρχεται σε επαφή με μουσικά όργανα. Επιπλέον, οι μαθητές που φοιτούν σε μουσικά σχολεία έχουν εσωτερική ηρεμία, γαλήνη και χαρά.

Για 10 ημέρες ακόμη συλλογή πλαστικών πωμάτων στο Ναύπλιο

Για 10 ημέρες ακόμη συλλογή πλαστικών πωμάτων στο Ναύπλιο, για το 6ο αμαξίδιο της δράσης του Γ. Λυσίκατου & Π. Τούμπα.

Κανονικά συνεχίζεται η δράση συλλογής πλαστικών πωμάτων στο Ναύπλιο, που σκοπό έχει την αγορά του 6ου αναπηρικού αμαξιδίου. Ο κύκλος συλλογής ολοκληρώνεται την 5η Απριλίου 2017. 
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση μας, ενόψει εορτών Πάσχα, για να μην επιβαρύνουμε τα καταστήματα – σημεία συλλογής, να παραδώσουν τα καπάκια τους μέχρι την Τετάρτη 5 Απριλίου:
- Βιβλιοχαρτοπωλείο – Φωτοτυπείο Πλαπούτα 35 – όπισθεν Κτελ Ναυπλίου.
- Χύμα & Τσουβαλάτα (Άργους 2 – Ενδεκάτη, Ναύπλιο)

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 7:00μμ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου γιορτάζει την Κυριακή

Η  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου γιορτάζει την Κυριακή,
 2 Απριλίου, την ημέρα Παιδικού Βιβλίου με αφιέρωμα στον Ευγένιο Τριβιζά. Ο  μαγικός κόσμος του «ποιητή –παραμυθά» ζωντανεύει με δραματοποιήσεις και αφηγήσεις και  η Βιβλιοθήκη Ναυπλίου  υποδέχεται γονείς και παιδιά για να χαρούν τα φανταστικά του ταξίδια.
Η Θεατρική Ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου δραματοποιεί και παρουσιάζει, στην αίθουσα του δανειστικού τμήματος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ναυπλίου, δυο ιστορίες του αγαπημένου συγγραφέα.

Συνελήφθη 48χρονος για κατοχή ναρκωτικών και αρχαίων αντικειμένων στη Μεσσηνία

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ναρκωτικά και περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς

Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και κλοπής οχήματος, στην Αργολίδα

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη ένα άτομο
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, πέντε (5) περιπτώσεις κλοπών, χάλκινων καλωδίων ρεύματος σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και κλοπής δίκυκλου μοτοποδηλάτου, στο Άργος και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (26.3.2017) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ένας (1) 39χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για  διακεκριμένες

κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -145- γραμμαρίων και δύο (2) δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη, σήμερα (27.3.2017) το πρωί, στην Κορώνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, 42χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία και σε αγρόκτημα ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -145- γραμμαρίων και δύο (2) δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από -25- έως -45- εκατοστών. 

ΑΧΑΪΚΗ - Α.Ο. ΚΗΦΙΣΙΑΣ Κύπελλο Γ’ Εθνικής

Το ματς έγινε στο γήπεδο του Άργους