Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, περισσότερο από μισό κιλό κατεργασμένης και ακατέργαστης κάνναβης, -1,4- λίτρα ελαίου κάνναβης, -5- κιλά σπόρων κάνναβης και -1704- γραμμάρια λαθραίου καπνού 
 Συνελήφθησαν, χθες (18.4.2018) το πρωί, στην Καλαμάτα και στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 37χρονη ημεδαπή και 48χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Πολωνίας, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τον Τελωνειακό Κώδικα.

Η Παιδική - Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α-Μ

Η Παιδική - Νεανική Βιβλιοθήκη του Δήμου Άργους Μυκηνών, που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Κ.Ε.Δ.Α-Μ, παρουσιάζει το βιβλίο του Παναγιώτη Δημητρόπουλου  με τίτλο «Το Χρυσαφένιο Κουκούτσι», την Κυριακή 29 Απριλίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος (Αγ. Κων/νου 29, Άργος). Πρόκειται για ένα βιβλίο που προάγει την υγιεινή διατροφή, τους οικογενειακούς δεσμούς και την αγάπη για την φύση! Είναι ένα απολαυστικό παραμύθι, που με διασκεδαστικό τρόπο, μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες, να ξεχωρίζουν τις ωφέλιμες, από τις βλαβερές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό και τις συνέπειες της κακής διατροφής στην υγεία τους.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης

Δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρόνοπουλου, σχετικά με εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε μεγάλο αριθμό υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών σε περιπτώσεις αγοραπωλησίας αυτοκινήτων




Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων,  εγκληματική οργάνωση  τα μέλη της οποίας διέπρατταν  απάτες κακουργηματικής μορφής και πλαστογραφίες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης και άριστα συντονισμένης, ευρείας κλίμακας επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της 18-04-2018 στις περιοχές  Βλυχό - Μεγάρων - Αττικής,  Ζευγολατιό - Κορινθίας,  Κουτσοπόδι – Άργους και Νέας Κίου – Αργολίδος, συνελήφθησαν τριάντα τρεις (33) ημεδαποί (ηλικίας από 19 έως 72 ετών), μεταξύ των οποίων οι πέντε (5) αρχηγοί, δεκατέσσερα (14) από τα δέκα οκτώ (18) βασικά μέλη της οργάνωση και  δέκα πέντε (15) από τα τριάντα οκτώ (38)  περιφερειακά μέλη. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερα (4) από τα βασικά μέλη και είκοσι τρία (23)   από τα περιφερειακά μέλη (ηλικίας από 22 έως 71 ετών).

Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν περισσότεροι από διακόσιοι (200) Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, της Διεύθυνσης Αστυνομικών επιχειρήσεων Αττικής, της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος, ομάδες Ο.Π.Κ.Ε., διμοιρία ΔΙ.Α.Τ., συνοδοί Αστυνομικών σκύλων.  

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνελήφθησαν ογδόντα ένα (81) άτομα, προσήχθησαν εκατόν πενήντα έξι (156) και έγινε έλεγχος σε χίλια πενήντα ένα  (1051)


Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια σαράντα δύο  (742) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες σαράντα οκτώ (348) παραβάσεις
Κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης, βεγγαλικά ναυτιλίας, κυνηγετικό όπλο και πλήθος προϊόντων απομίμησης

Εξιχνιάστηκαν μία περίπτωση κλοπής στην Κορινθία και δύο περιπτώσεις κλοπής στη Μεσσηνία

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 17.4.2018 έως και σήμερα (19.4.2018), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια πενήντα ένα (1051) άτομα, εκ των οποίων οκτακόσια τρία (803) ήταν ημεδαποί και διακόσια σαράντα οκτώ (248) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια σαράντα δύο (742) οχήματα.