Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Ήρθε η σειρά και του δένδρου της Νέας ΚΙΟΥ



άγιες ημέρες έρχονται και οι προετοιμασίες στον χριστιανικό κόσμο προχωρούν.

Η μια πόλη μετά την άλλη και το κάθε χωριό με την σειρά του κάνουν ότι η οικονομική τους κατάσταση και το κέφι των κατοίκων τους επιτρέπουν.
Οι φωτογραφίες είναι σημερινές και έχουν ληφθεί στην πλατεία της Νέας Κίου. Εθελόντριες με τη βοήθεια του Δήμου Άργους και της Τοπικής Κοινότητας ετοιμάζουν την εορταστική ατμόσφαιρα της Νέας Κίου. 

Το δένδρο έχει έρθει στην πλατεία και τώρα πρέπει να στηθεί όρθιο.

Να φτιαχτούν τα κλαδιά του και να μπουν τα στολίδια. Απλά στολίδια στο χρώμα της γιορτής, το κόκκινο.
Από πάνω θα μπουν και τα φωτάκια, για να φωτίζεται την νύχτα και να λάμπει.

Δίπλα θα στηθεί η φάτνη και θα μπει μέσα η Άγια Οικογένεια, τα αγγελάκια, τα προβατάκια. Παραδίπλα οι μάγοι με τις καμήλες τους.


Έτσι προστάζει το έθιμο, για να φωτιστούν και οι καρδιές μας, που μέσα στην κρίση τις κατατρώει η μιζέρια και η απογοήτευση. 
http://argonafplia.gr/

Νέα ΚΙΟΣ: Γιατί τόσες νεκρές χελώνες καρέτα-καρέτα ;;;



Για άλλη μια φορά ο Αργολικός κόλπος έβγαλε στην παραλία της Νέας Κίου νεκρές χελώνες καρέτα-καρέτα.


Πριν τρεις ημέρες μια αρκετά μεγάλη απέναντι από την ταβέρνα του “Πανάγου”. Σήμερα μια πολύ μικρότερη απέναντι από τον “Πελαργό”. Δέκα ημέρες πριν μια τρίτη στην ίδια περιοχή…

Μήπως θα έπρεπε να εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες αν ο θάνατος τους είναι φυσιολογικός ή όχι…;;;

Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει μια εξήγηση και μια σχετική ανακοίνωση των αρμοδίων…;;;

http://argonafplia.gr/

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

«Αντιφυματικός εμβολιασμός 2014-2015 στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Ναυπλιέων»

Την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος αντιφυματικού εμβολιασμού μαθητών, σχολικής περιόδου 2014-2015, στον Δήμο Ναυπλιέων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με την συνεργασία Γενικού  Νοσοκομείου  Ναυπλίου ( Πνευμονολογική κλινική), οι διαδικασίες περιλαμβάνουν το σχετικό έλεγχο (δερμοαντίδραση) των μαθητών Α΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και όπου απαιτείται, τη διενέργεια αντιφυματικού εμβολιασμού.

       Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από το προσωπικό του Γραφείου Προστασίας – Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ναυπλιέων, με συνδρομή γιατρού από το Γ.Ν.Ναυπλίου.

H Λιλή μας

H Λιλή μας είναι ένα από τα 6 κουταβάκια που μαζέψαμε μαζί με τη μαμά τους τον Σεπτέμβρη, περιμένει και αυτή να βρει μια οικογένεια να την υιοθετήσει. Είναι 3 μηνών και έχει κάνει το πρώτο της εμβόλιο. Ο κτηνίατρος μας είπε ότι είναι ημίαιμο Βέλγικο λυκοσκυλάκι και ότι θα γίνει γύρω στα 25 με 30 κιλά. Αν θέλετε τη Λιλή μας για φύλακα άγγελος σας, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 69810 41546.
 
Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Λάιζα
Αρ. Πρωτ.: 524/2009


www.facebook.com/laizaargos