Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Λήστεψαν 92χρονο για τρία ευρώ στον Πύργο!



Στο νοσοκομείο του Πύργου, νοσηλεύεται ένας 92χρονος μετά την επίθεση που δέχθηκε από τρία νεαρά άτομα πιθανότατα ΡΟΜΑ, στην οδό Αβέρωφ στην πρωτεύουσα της Ηλείας. Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Ο υπερήλικας, επέστρεφε στο σπίτι του, περπατώντας αργά – αργά, όταν τον πλησίασαν τα τρία νεαρά άτομα. Άρχισαν να του ζητούν χρήματα και όταν αυτός αρνήθηκε τον έσπρωξαν, τον πέταξαν στο έδαφος και άρπαξαν από την τσέπη του τα λιγοστά «ψιλά» που είχε, μόλις τρία ευρώ. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και οι περίοικοι που αντιλήφθησαν το περιστατικό κάλεσαν άμεσα σε βοήθεια, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που μετέφερε τον 92χρονο στο νοσοκομείο.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Θα αντέξει ο ριζικά αλλαγμένος "Αργοναύτης" την πίεση;



   Ξεκαθαρίζουν τα πράγματα στον Αργοναύτη Νέας Κίου. Παρελθόν είναι ο Κυριαζής, επιθετικός  που τον απέκτησε ο Πανναυπλιακός και ο Παύλος Ζωγράφος φυσιοθεραπευτής καθώς και ο Ραφαήλ Δριμούρας. Από την άλλη όμως έχει έξι καινούριους παίκτες. Πιλιαφας και ο 17 χρόνος Κ. Αγγελακόπουλος, οι επίσης δεκαεπτάχρονοι Χ. Κουγιάς, Ι. Φαμέλης, Δ. Ζαμάνης και ο 30χρονος Π. Μπούτρος, ενώ  φυσιοθεραπευτής είναι Ανδρέας Χρονόπουλος. Να επισημάνουμε ότι όλοι οι παίκτες του Αργοναύτη παίζουν αφιλοκερδώς στην ομάδα.
   Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών προβλέψεων αλλά χωρίς Ασπρούλη, που αποχώρησε πέρσι και τώρα Κυριαζή η ομάδα δεν έχει ηγέτη και οι πιτσιρικάδες που έμειναν δεν ξέρω αν θα αντέξουν την πίεση και τις απαιτήσεις που έχουν οι φίλαθλοι του Αργοναύτη. Μάλλον η διοίκηση πρέπει κάτι να «σκεφτεί»  γιατί χωρίς κίνητρο δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα.

Ιντεφίξ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στην Λυρκεία-Μεγάλη κινητοποίηση απο την Πυροσβεστική

φωτο αρχείου
Πυρκαγιά ξέσπασε στις 16.00 σήμερα μεσημέρι Παρασκευής 1η Αυγούστου στην περιοχή της Λυρκείας του δήμου Άργους-Μυκηνών, ενώ στο σημείο σπεύδουν οχήματα και πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άργους αλλά και απο όμορους νομούς, προκειμένου η πυρκαγιά να μην επεκταθεί σε δασική έκταση. Στο σημείο αναμένεται να επιχειρήσουν και εναέρια μέσα.

ΒΙΝΤΕΟ: Ενημέρωση απο την Π.Υ Ναυπλίου για την φωτιά στην χωματερή Τολού


 Στην κάμερα του Αργολικού Πρακτορείου Ειδήσεων μιλάει για την πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στην χωματερή του Τολού ο πυραγός απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ναυπλίου, Παν. Παπακωνσταντίνου.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στο Μπολάτι-Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

φωτο αρχείου

Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα ξέσπάσε στις 13.30 σήμερα Παρασκευή 1η Αυγούστου στην περιοχή Μπολάτι στα όρια Ναυπλίου-Άργους  και απέναντι της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων "Μπετενίτη". Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες με οχήματα απο τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Άργους και Ναυπλίου και θέτουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Ν.Κίος: Βάλτε ομπρέλες και απέναντι απο τον "Πελαργό"




Έχω να κάνω μια επισήμανση στους άρχοντες της Νέας Κίου. Εδώ και πολλές μέρες βλέπω  αρκετό κόσμο να κάνει μπάνιο μπροστά από το εργοστάσιο «Πελαργός» μάλλον λόγω πολυκοσμίας στην παράλια του Αγίου Παντελεήμονα και στου «Τσακίρη» που είναι γεμάτες. Αυτό που παρατήρησα εγώ και όχι οι άρχοντες αυτής της πόλης είναι ότι δεν έχει ομπρέλες. Ίσως με δύο ή τρεις ομπρέλες θα λυνόταν το πρόβλημα. Βέβαια για να μην είμαι άδικος ο δήμος Άργους Μυκηνών έχει γεμίσει την παράλια της Ν. Κίου με ομπρέλες , απλά μια μικρή επισήμανση κάνω και θέλω να ενημερώσω εφόσον δεν το κάνουν κάποιοι άλλοι που θα έπρεπε. Είμαι άλλωστε σίγουρος πως μετά την μικρή αυτή αναφορά κάποιος θα ενδιαφερθεί.
Ιντεφιξ



ΕΛΛΗΝΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΤΕΤΡΑΠΕΡΑΤΟΣ!


Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στην χωματερή στο Τολό

φωτο αρχειου

Πυρκαγιά σημαντικής έντασης ξέσπασε γύρω στις 22.10 απόψε, βράδυ Πέμπτης στην χωματερή του Τολού. Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου και χωματουργικά μηχανήματα, ενώ στην περιοχή πνέουν εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι. Ολονύκτια αναμένεται να είναι η μάχη με τις φλόγες, ενώ ήδη μυρωδιά καμένου έχει απλωθεί στο Τολό. 

Ξεκινάει την Παρασκευή 1η Αυγούστου στο Ναύπλιο η 23η Εκθεση Βιβλίου

φωτο αρχείου
Την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014 και ώρα 7:30μ.μ. ανοίγει τις πύλες της η 23η Έκθεση βιβλίου στην Παραλία Ναυπλίου, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και το Επαγγελματικό Σωματείο Εκδοτών Βιβλιοπωλών Ελλάδος.
Ένας σταθερός θεσμός που κρατάει 23 χρόνια μεταξύ εκδοτών και των βιβλιόφιλων τόσο του Ναυπλίου όσο και της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Αυγούστου 2014 και θα λειτουργεί καθημερινά και τις Κυριακές από τις 19:30 έως 24:00
Παίρνουν μέρος 80 εκδότες με 20.000 τίτλους βιβλίων νέας και παλαιάς παραγωγής, με τιμές προσαρμοσμένες στις οικονομικές δυσκολίες της εποχής.
Ελάτε από το χώρο της έκθεσης, να αποκτήσετε καινούργιους φίλους...τα βιβλία!!!

Στo πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα δοθεί η ακόλουθη μεγάλη συναυλία, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου και ώρα 22:00 στο χώρο της έκθεσης (αύλειος χώρος του Λυκείου)      
ΑΦΙΕΡΩΜΑ
« ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»
Ρεμπέτικο - Έντεχνο - Λαϊκό - Παραδοσιακό Τραγούδι
Ερμηνεύει ο Πασχάλης Τόνιος και συμμετέχει η Ανδριάννα Κόλλια

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Αντιδρά η ΕΣΕΕ για το φημολογούμενο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές

                            Την σχετική αφίσα μας απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Καμπόσος: "Να μην φοβούνται οι δημότες δεν απεντάσσεται η Ανάπλαση του ιστορικού Κέντρου"


Καθησυχαστικός όσο και καυστικός ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος μιλάει στην κάμερα του Αργολικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφορικά με δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο τα οποία και έκαναν λόγο για απένταξη απο το ΕΣΠΑ του μεγάλου έργου της Ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του Άργους. 

"Φωτεινή, όπως φως": Παρουσίαση ιστορικού μυθιστορήματος στο Βουλευτικό




"Φωτεινή, όπως φως"
Το ιστορικό μυθιστορήμα της Μαίρης Παναγιώτου, "Φωτεινή, όπως φως", θα παρουσιασθεί το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο. 

Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ, θα μιλήσουν η φιλόλογος Ελένη Χρυσουλάκη και ο φιλόλογος Νικόλαος Μπουμπάρης.
Συντονίζει η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μυρσίνη Αρώνη.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά, με τραγούδια της Μικράς Ασίας, το μουσικό σχήμα Βυζαντινοί και Παραδοσιακοί Αντίλαλοι, σε διδασκαλία και διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Ρούτουλα.

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Σαμαρείτες Ναυπλίου στο 'X-EVENT'' ΤΡΙΑΘΛΟ ΛΑΔΩΝΑ 2014.

                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου, έπειτα από πρόσκληση του Περιφερειακού Τμήματος Τρίπολης για ενίσχυση, ανέλαβε εξολοκλήρου την  φροντίδα και την ασφάλεια των αθλητών στους αγώνες ορεινού τριάθλου όπου η διοργάνωση ανέθεσε στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τις δυο μέρες.
Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην λίμνη του Λάδωνα, το Σάββατο 26/7/2014 και την Κυριακή 27/07/2014, για τρίτη χρονιά, με την ονομασία ''X-EVENT'' ΤΡΙΑΘΛΟ ΛΑΔΩΝΑ 2014.
Περιλάμβανε  κολύμπι, ορεινή ποδηλασία και ορεινό τρέξιμο χωρίς διάλειμμα χρόνου μεταξύ των αθλημάτων. Υπήρχε Ολυμπιακή απόσταση (ΔΙΑΔΡΟΜΗ Α) με 1500 μ. κολύμπι, 31,3 χλμ. ποδήλατο, 9,2 χλμ. τρέξιμο συνολικού μήκους 42 χιλιομέτρων και  Sprint απόσταση (ΔΙΑΔΡΟΜΗ Β) με 750 μ. κολύμπι, 15,2 χλμ. ποδήλατο, 5 χλμ. τρέξιμο  συνολικού μήκους 21 χιλιομέτρων. έγινε επίσης ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος με την ονομασία run event μήκους 9,4 χιλιομέτρων.
Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι οι Εθελοντές συνεργάστηκαν άψογα με τον Γιατρό και  Διασώστη  της Διοργάνωσης.
Ευχαριστούμε την διοργάνωση για την φιλοξενία και την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε.