Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

ΣΟΚ: Κρατείται ο πατέρας του θύματος στο Άστρος- Είναι ο δολοφόνος;

φωτο αρχείου
Με δεδομένο ότι δεν έχουν γίνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις απο την Αστυνομία για την υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο αναδημοσιεύουμε με επιφύλαξη τα όσα αναρτήθηκαν στο newsbomb.
 
"Φρικτό έγκλημα συντελέστηκε στο Άστρος Αρκαδίας, εκεί όπου ένας πατέρας σκότωσε το γιο του και στη συνέχεια τον έκαψε για να εξαφανιστούν τα ίχνη του του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογενειακή τραγωδία βρισκόταν εδώ και καιρό σε εξέλιξη. Ο γιός ο οποίος έμενε στην Αττική επισκεπτόταν συχνά τους γονείς τους, με τους οποίους όπως φαίνεται δεν είχε καλές σχέσεις.
Δεν ήταν ούτε μια, ούτε δύο οι φορές που η οικογένεια είχε έντονη λογομαχία η οποία κατέληγε στον ξυλοδαρμό των γονιών από την πλευρά του γιου τους. Χθες όμως, ανήμερα της Παναγίας και για άγνωστο λόγο ο 70χρονος πατέρας δεν άντεξε, έβγαλε την καραμπίνα του και στη συνέχεια πυροβόλησε το θύμα, σκοτώνοντάς το ακαριαία.
Η δολοφονία έγινε μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο ο πατέρας οδήγησε σε ερημική τοποθεσία, έβγαλε τις πινακίδες προκειμένου να αφαιρέσει όσα στοιχεία μπορούσε και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά.
Το θύμα ανακάλυψαν πυροσβέστες οι οποίοι είχαν κλήση για φωτιά στην περιοχή. Ήταν απανθρακωμένο μέσα στο Ι.Χ. το οποίο όπως αποδείχτηκε ήταν δικής του ιδιοκτησίας.
Το έγκλημα εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια και ο δράστης ήδη κρατείται προκειμένου να απολογηθεί για τα αίτια που τον οδήγησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη.
Ακόμη, εξετάζεται το γεγονός ενήμερη για το φόνο να ήταν και η μητέρα του θύματος, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε δηλώσει πως εκείνη την ώρα έλειπε από το σπίτι τους".


newsbomb.gr

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Πνίγηκαν 14 λουόμενοι μέσα σε 24 ώρες

Συνολικά 14 λουόμενοι έχασαν τη ζωή τους από την Παρασκευή έως και σήμερα σύμφωνα τα τελευταία στοιχεία του Λιμενικού Σώματος.Τα πιο πρόσφατα περιστατικά αφορούν σε ένα 90χρονο που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του τις πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Πολιτικών Ευβοίας.Ο ηλικιωμένος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ανδρέα Μεσσηνίας με θύμα αυτή τη φορά έναν 65χρονο.

Την ίδια τύχη είχε και ένας 77χρονος στις Μπενίτσες Κέρκυρας, αλλά και ένας 69χρονος αλλοδαπός στο Γαυγιοτολίμανο Πλακιά του δήμου Αγίου Βασιλείο στο Ρέθυμνο.

Νωρίτερα σύμφωνα με το Λιμενικό άλλοι πέντε λουόμενοι έχασαν τη ζωή τους σε Κέρκυρα, Ρόδο, Σάμο, Ηλεία και Θεσσαλονίκη, ενώ την Παρασκευή επίσης πέντε άνθρωποι πέθαναν στη θάλασσα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

zougla.gr

Ανάκληση σοκολατούχου γάλακτος από την Mars Hellas

Η Mars Hellas ανακοινώνει την αυτόβουλη προληπτική ανάκληση ορισμένων συσκευασιών σοκολατούχου γάλακτος με ημερομηνίες λήξης μεταξύ 19/12/2014 και 11/4/2015, που προέρχονται από το εργοστάσιο Milchwerke Mittelelbe GMBH.

Η ανάκληση αφορά αποκλειστικά και μόνο στα εξής προϊόντα γάλακτος:

Μπουκάλια με πώμα για εύκολο άνοιγμα (sports- cap):

α) Mars (350 ml)
β) Milky Way (350 ml),

με ημερομηνίες λήξης μεταξύ 19/12/2014 και 11/4/2015.

Η ανάκληση γίνεται για προληπτικούς σκοπούς, καθώς ενδέχεται σε μεμονωμένο αριθμό μπουκαλιών των συγκεκριμένων παρτίδων να υπάρξει παρουσία βακτηριδίων, τύπου Bacillus. Οι καταναλωτές που τυχόν έχουν στην κατοχή τους συσκευασίες των ως άνω προϊόντων με τις προαναφερόμενες ημερομηνίες λήξης, παρακαλούνται να αποφύγουν την κατανάλωσή τους και να επικοινωνήσουν για περισσότερες πληροφορίες με τη Mars Hellas (Τηλέφωνο: 210 8196200, E-mail: mars.hellas@effem.com) ή να επισκεφθούν τη σελίδα http://www.marschocolatedrinksandtreats.com.
Σημειώνεται ότι ουδεμία άλλη σειρά προϊόντων Mars ανακαλείται από την αγορά. Η Mars Hellas έχει ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (ΕΦΕΤ, Γ.Γ. Καταναλωτή) και βρίσκεται σε επικοινωνία με τους εμπορικούς της συνεργάτες για την ταχεία και ομαλή υλοποίηση της διαδικασίας ανάκλησης των προϊόντων. Έχοντας ως κορυφαία προτεραιότητα την απόλυτη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, η Mars Hellas ζητά συγγνώμη για την όποια αναστάτωση επιφέρει η εξέλιξη αυτή και διαβεβαιώνει το καταναλωτικό κοινό ότι μεριμνά πάντοτε για την άριστη ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων της.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο στην Αργολίδα


Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, για την, Κυριακή, 17 Αυγούστου, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η ΓΓΠΠ, για αύριο Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
 
-Περιφέρεια Αττικής και Νήσων (Δυτική Αττική και Νήσος Κύθηρα),
-Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής),
-Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,
-Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου,
-Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,
-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,
-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας,
-Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας,
-Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (Πάτρα, Αίγιο),
-Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (Αμαλιάδα),
-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
 
Μόλις αντιληφθούμε καπνό ή φλόγα επικοινωνοούμε άμεσα και ψύχραιμα με το 199 και ενημερώνουμε την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία. Προσπαθούμε να δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο της Πυροσβεστικής κατά την διάρκεια της κλήσης. 

Αποτρόπαιο έγκλημα στο Άστρος

φωτο αρχείου
​Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Άστρους Κυνουρίας από το αποτρόπαιο έγκλημα που αποκαλύφθηκε ανήμερα της Παναγίας.
Το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο, το οποίο βρισκόταν κοντά στην περιοχή βιολογικού καθαρισμού 'Αστρους και μέσα στην κοίτη του ξεροπόταμου Τάνου.
Με το που έφτασαν στο σημείο οι πυροσβέστες για να σβήσουν τη φωτιά, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα, καθώς στο πίσω κάθισμα βρισκόταν μια απανθρακωμένη και διαμελισμένη σορός.
Αμέσως, έφτασε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ κλήθηκε
ιατροδικαστής και το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών, οπότε διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ανήκει σε 39χρονο άνδρα κάτοικο Αττικής, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή του 'Αστρους και είχε επιστρέψει πρόσφατα.
Έρευνες διενεργεί η Ασφάλεια Τρίπολης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως η αστυνομία βρίσκεται κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

star.gr

Έρχονται βαριές κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

Στις 800.000 υπολογίζονται οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων Ι.Χ που θα κληθούν να τα ασφαλίσουν άμεσα, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμα και με αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος.
 Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες με επιστολές, οι οποίες δεν έχουν ταχυδρομηθεί ακόμα, μέσω των οποίων θα γνωστοποιεί στους ιδιοκτήτες πως επιβαρύνονται με πρόστιμο, και πως θα πρέπει να πληρώσουν τα ασφάλιστρα αν δεν θέλουν να χάσουν άδεια και δίπλωμα.
 Η «ποινή» που θα πληρώνουν για το ανασφάλιστο όχημα θα είναι ένα παράβολο των 250 ευρώ, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν και διοικητικές κυρώσεις όπως: Η αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 ημέρες, η αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για τρία χρόνια σε περίπτωση υποτροπής και χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Επιπλέον προβλέπονται ποινικές κυρώσεις με φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Σκυλίτσα για υιοθεσία

 Είμαι μια πολύ χαριτωμένη κουταβίτσα που τριγυρνούσα χαμένη μέσα στο Ναύπλιο. Ζητάω μια οικογένεια, ένα σπίτι να μου προσφέρει αγάπη και να με μεγαλώσει. Είμαι κοινωνική και υγιέστατη. Αν είστε υπεύθυνα άτομα και αγαπάτε πραγματικά τα σκυλάκια επικοινωνήστε με τον Φώτη στο 6934290323 για να με υιοθετήσετε.


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Παραποίησαν την Σημαία μας για να μην "ενοχληθούν" τούρκοι πράκτορες!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν πλέον στην Θράκη. Παραμονή της κορυφαίας γιορτής της Υπερμάχου Στρατηγού μας, της Κοίμησης της Θεοτόκου μας και της επετείου του τορπιλισμού του ΒΠ Κ/Δ ΕΛΛΗ θα περίμενε κανείς να είναι η τελειότερη ευκαιρία για να περάσει στον Έλληνα ένα όραμα Εθνικής ανάτασης. Αντίθετα όμως.
Ο λόγος για τη μεγαλειώδη Λειτουργία στο μοναστήρι της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας στην Ξάνθη την παραμονή της Κοίμησης της Θεοτόκου, όπου παρευρέθη πλήθος κόσμου. Όλο το Μοναστήρι ήταν σημαιοστολισμένο, αλλά στη θέση της Ελληνικής σημαίας διακρινόταν κάποια άλλη.


Οι πιστοί δεν πίστεψαν στα μάτια τους, όμως κοιτώντας καλύτερα διαπίστωσαν ότι πρόκειται για ένα πανί με δύο κατακόρυφες λωρίδες, μια μπλε και μια άσπρη!Πουθενά δεν υπήρχε το σχήμα του Σταυρού.  
Προφανώς η παραποίηση του Εθνικού μας Συμβόλου έγινε για να μη δυσαρεστηθούν οι τούρκοι πράκτορες που αλωνίζουν στην Θράκη, με το Κράτος να κοιμάται βαθιά, χρόνια τώρα.  
Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας...

Η σύνθεση του Πανναυπλιακού για την νέα αγωνιστική περίοδο



ΠΑΠΑΣΑΡΑΝΤΟΣ ΦΩΤΗΣ τερματοφύλακας από Ατρόμητο Παναρητίου
ΜΗΤΣΟΥΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Αμυντικός από Αριστέα Άργους
 ΣΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΟΣΗΣ μέσος από Ατρόμητο Παναρητίου
 ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ επιθετικός απ Αργοναύτη —
 ΔΡΙΜΟΥΡΑΣ ΡΑΦΑΗΛ επιθετικός από Αργοναύτη—
ΑΥΓΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ μεσοαμυντικός από Παμμηδεατικό
 ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ επιθετικός από Παμμετοχικό
ΜΗΤΡΟΣΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ επιθετικός από Πλατανίτι
 ΜΕΤΡΙΤΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ μεσοαμυντικός από Παλαμήδη
 ΣΜΥΡΝΙΩΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ αμυντικός από ΑΚΑΔΗΜΙΑ 98.
 Ανανέωσαν και παραμένουν οι : ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ – ΣΑΡΑΚΗΝΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΤΑΣΟΣ - ΚΙΡΒΑΛΙΤΖΕ ΜΠΕΚΑ – ΤΣΟΥΡΔΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
Το τεχνικό επιτελείο  συνεχίζει τις επαφές προκειμένου να ολοκληρωθεί το «ρόστερ» της ομάδας.

Διεστραμμένη Oδηγία της ΕΕ: Mε ναρκωτικά και πορνεία θα λύσουν το πρόβλημα ανάπτυξης της Ελλάδας!

Νέα οδηγία της ΕΕ, αποδεικνύει ότι τελικά τίποτα δεν είναι τυχαίο στην ένωση που κάποτε ενσάρκωνε τις ελπίδες και τα όνειρα των πολιτών της Γηραίας Ηπείρου και τώρα έχει εξελιχθεί σε ένα διεδθαρμένο όργανο της νέας τάξης πραγμάτων:
Σύμφωνα με αυτή την οδηγία στον υπολογισμό του ΑΕΠ των κρατών-μελών  θα συμπεριλαμβάνονται "κλάδοι" της οικονομίας όπως η πορνεία και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, προκειμένου χώρες όπως η Ελλάδα να δώσουν ισχυρούς ρυθμούς "ανάπτυξης"!

ΒΙΝΤΕΟ: Σουμέλα λεν' τη Παναγιά...Χρόνια Πολλά Έλληνες


Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

BINTEO:14 Αυγούστου 1996: Το τουρκικό ψευδοκράτος δολοφονεί τον εθνομάρτυρα Σολωμό Σολωμού

Όταν αρχίζουν και μπαίνουν οι πρώτες μέρες του Αυγούστου σε όλους τους Έλληνες έρχονται εκείνες οι θλιβερές μνήμες, για την Κύπρο αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα, μέρες οι οποίες είχαν βαφτεί κόκκινες απο το αίμα και μαύρες από το πένθος...
11 Αυγούστου 1996 και 14 Αυγούστου 1996. Δύο ημερομηνίες οι οποίες θα μείνουν χαραγμένες για πάντα σε όλους εκείνους που απλά ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ τους δύο ήρωες της Κύπρου, τον Τάσο Ισαάκ και τον ξάδερφο του Σολωμό Σολωμού.
Το 1996 η Kυπριακή Oμοσπονδία Mοτοσικλετιστών οργάνωσε αντικατοχική πορεία με αφετηρία το Βερολίνο και τερματισμό την κατεχόμενη Κερύνεια. Κύρια χρηματοδότης του εγχειρήματος ήταν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, η οποία και ενεθάρρυνε το εγχείρημα μέχρι τέλους. H πορεία ξεκίνησε στις 2 Aυγούστου του 1996 από την πύλη του Βανδεμβούργου στο Βερολίνο. Oι μοτοσικλετιστές ακολούθησαν μια μεγάλη διαδρομή μέσα από χώρες της Eυρώπης για να καταλήξουν στην Kύπρο στις 10 Αυγούστου. Στην πορεία συμμετείχαν και ξένοι μοτοσικλετιστές. Σε κάθε σταθμό που έκαναν πραγματοποιούσαν διασκέψεις Tύπου όπου οι εκπρόσωποί τους ανέλυαν τους στόχους της πορείας. Στις διασκέψεις Tύπου έκαναν αναφορά για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Tουρκία.

Σκυλάκι για υιοθεσία



H Νίκη ψάχνει σπίτι και μια οικογένεια να την αγαπήσει όσο και αυτή... Τα πρώην "αφεντικά" της θεωρήσαν ότι επειδή την είχαν πολύ καιρό μόνη και παραπεταμένη στην ταράτσα τους, δεν άξιξε άλλο να ζει αυτή τη ζωή. Γι'αυτό λοιπόν όταν μετακόμισαν και -ω τι θαύμα- την πήραν μαζί τους..... Δυστυχώς ΔΕΝ έγινε έτσι. ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ! Αργά ένα βράδυ κουλουριασμένη από το φόβο της και τρέμοντας, λούφαξε στην είσοδο της διπλανής πολυκατοικίας και κοίταγε με τρόμο και απορία τους περαστικούς... Τυχερή μέσα στην ατυχία της, τη μάζεψε εθελόντρια του Φιλοζωικού Συλλόγου "Λάιζα". Η Νίκη είναι περίπου 9 μηνών και είναι πανέξυπνη. Δε θα μεγαλώσει πολύ ακόμα, θα γίνει μικρού - μεσαίου μεγέθους. Προσαρμόστηκε αμέσως με άλλα δύο σκυλάκια, μια γάτα και όλους τους ανθρώπους γύρω της! Έχει ανάγκη την ανθρώπινη συντροφιά και αυτό φαίνεται από τις χαρές που κάνει κάθε φορά που της δίνουμε έστω και την ελάχιστη σημασία. Η χαρά της φαίνεται χαρακτηριστικα στα σπιρτόζικα ματάκια της. Δίνεται για υιοθεσία με την προϋπόθεση της στείρωσης, αποπαρασιτωμένη και με το 1ο της εμβόλιο. Ως τώρα έχει φιλοξενηθεί μέσα σε σπίτι και έχει φερθεί άψογα. Η στείρωση θα γίνει και με την οικονομική συνδρομή σε ένα ποσό του Φιλοζωικού Σύλλογου Άργους "Λάιζα". Ας τη βοηθήσουμε να ζήσει τη ζωή που της αξίζει! Για περισσότερες πληροφορίες (μόνο υπεύθυνα άτομα) παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Αλίκη Λαμπράκη στο τηλέφωνο 6944998169 ή μέσω μηνυμάτων στο alabraki@gmail.com.

Οργισμένη αντίδραση των Ποντίων για το "αντιρατσιστικό"


Με μία οργισμένη επιστολή προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Παμποντιακός Σύλλογος "Αργώ" απαιτεί την άμεση απόσυρση του νομοθετικού αυτού εκτρώματος. Σας παρουσιάζουμε την επιστολή:
"Το προσχέδιο του λεγόμενου «αντιρατσιστικού» νόμου της ελλαδικής συγκυβέρνησης υπηρετεί πλήρως την τουρκική απαίτηση για εδραίωση συνθηκών αμφισβήτησης, υπονόμευσης και τελικής απάλειψης του γεγονότος της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Δεν τίθεται καμία ποινική και διοικητική συνέπεια για την αμφισβήτηση της Γενοκτονίας, την προσβολή Μνήμης εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών από εγκάθετους ελλαδίτες πολιτικάντηδες και ζερβούς αναρχο-φασίστες.
Αντιθέτως, επιβάλλεται βίαια στον κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη της Ελλάδας η υποχρεωτική αποδοχή της συνέχισης της παράνομης παρουσίας και δράσης στη χώρα κάθε λογής ληστοσυμμοριτών, δολοφόνων, ισλαμιστών εποίκων από αφρικανικές και ασιατικές χώρες και βέβαια γίνεται ιδιαίτερη μνημόνευση περί του «ολοκαυτώματος».

ΝΕΑ ΚΙΟΣ ΤΩΡΑ: Αγγίζει τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία...

Νέα Κίος ώρα 13.45 μεσημέρι Πέμπτης 14 Αυγούστου, 41 βαθμοί κελσίου υπό σκιά....



Πηγές Λέρνης: Αυτό το χάλι θα το καθαρίσει κάποιος;

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα που κατέγραψε σήμερα Πέμπτη 14 Αυγούστου ο φωτογραφικός φακός του Αργολικού Πρακτορείου Ειδήσεων στον χώρο του αντλιοστασίου των Πηγών της Λέρνης. Δεν ξέρουμε πότε είναι η τελευταία φορά που καθαρίστηκε αλλά σίγουρα δεν είναι πρόσφατα.
Πλέον τα χόρτα και οι καλαμιές έχουν μεγαλώσει πάρα πολύ και το μόνο που δεν είδαμε στο σημείο είναι η ίδια η Λερναία Ύδρα!
Η εικόνα αυτή δεν σημαίνει κατ' ανάγκη ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την ποιόητα του νερού με το οποίο υδροδοτούνται μεγάλα τμήματα των δήμων Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων, όμως αν μη τι άλλο οφείλει να προβληματίσει τους υπευθύνους της περιοχής και να υπάρξει παρέμβαση.

Ερωτήσεις απο την Χρυσή Αυγή για την λεηλασία του σιδηροδρομικού δικτύου και την εμφάνιση μεταδιδόμενου ιού στην Πελοπόννησο



                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ Τ.Ο ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ερωτήσεις για θέματα που αφορούν την Πελοπόννησο κατέθεσαν τον Ιουλίου ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος (για την εμφάνιση επικίνδυνου ιού, μεταδιδόμενου από τα κουνούπια που απειλεί τη ζωή κατοίκων και ζώων) και ο παράνομα φυλακισμένος από την χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου, Συναγωνιστής Ιωάννης Λαγός (για την λεηλασία του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου). Παραθέτουμε τα κείμενα των δύο Eρωτήσεων προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Τέλος τα «like gates» στο Facebook

Το Facebook αλλάζει την πολιτική του όσον αφορά στα «like gates» αυτή την εβδομάδα απαγορεύοντάς τα και δίνει διορία 90 ημερών για να συμμορφωθούν οι σελίδες. Τα επονομαζόμενα like gates, είναι τα «παράθυρα» που πετάγονται όταν μπαίνεις σε μια σελίδα και απαιτούν να κάνεις like για να έχεις πρόσβαση στο περιεχόμενό της.
 
Όπως αναφέρει το techblog.gr, η νέα πολιτική για τα «like gates» θα ισχύσει από τις 5 Νοεμβρίου και όσες σελίδες δεν συμμορφωθούν δεν θα είναι προσβάσιμες.

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

16 συλλήψεις σε Αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Αργολίδα
Συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα, προσήχθησαν πενήντα τέσσερα (54) και έ γινε έλεγχος σε διακόσια πενήντα (250)
Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε διακόσια εξήντα τρία (263) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι επτά (27) παραβάσεις
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (12.8.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αργολίδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια πενήντα (250) άτομα, εκ των οποίων εκατόν ενενήντα τρία (193) ήταν ημεδαποί και πενήντα επτά (57) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια εξήντα τρία (263) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα τέσσερα (54) άτομα, από τα οποία δεκαοκτώ (18) ήταν ημεδαποί και τριάντα έξι (36) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα.
Πιο αναλυτικά:

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στην Πουλακίδα

φωτο αρχείου
Πυρκαγιά ξέσπασε στις 17.10 το απόγευμα σήμερα Τετάρτη 13 Αυγούστου σε έκταση κοντά στο νεκροταφείο της Πουλακίδας του δήμου Ναυπλιέων και στην περιοχή των φωτοβολταϊκών. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν άμεσα τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου και αυτή την στιγμή (17.35) θέτουν υπο έλεγχο την πυρκαγιά.

Ρ.Γουίλιαμς για την Ελλάδα: «Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία»

Την αγάπη και το θαυμασμό του για την Ελλάδα είχε εκφράσει σε συνέντευξή του το 2011 ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Ρόμπιν Ουίλιαμς, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του.
«Η ανθρωπότητα οφείλει να υποκλίνεται στην ελληνική ιστορία. Μπορεί η οικονομία της χώρας σας να μην πηγαίνει καλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είσαστε ανίσχυροι» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
«Τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν συνεχώς για όλους. Αυτό που δεν αλλάζει είναι η κληρονομιά, η ταυτότητά σας. Ο Παρθενώνας δεν φεύγει από την Αθήνα. Είναι ακόμα εκεί για να θυμίζει ότι η πρόοδος και η ακμή μπορούν να επιστρέψουν» σημείωνε ο διάσημος ηθοποιός.
Παράλληλα είχε προσθέσει ότι έχει κάνει διακοπές με σκάφος στα ελληνικά νησιά και πώς δεν ήταν αρκετό για να δει όλα όσα έχει διαβάσει στην ελληνική μυθολογία.
«Στην Αγγλία για παράδειγμα, δεν πήγα πουθενά. Τι να δω; Το παλάτι του Μπάκιγχαμ; Δεν με νοιάζει. Όπως κι αν πάω στην Γερμανία, δεν θα πάω να δω το Τείχος του Βερολίνου. Ωστόσο, την Δήλο, τον Παρθενώνα και τις Μυκήνες δεν μπορείς να τις αγνοήσεις».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Συνελήφθη για ναρκωτικά νεοεκλεγείς πρόεδρος Κοινότητας της Τριφυλίας Μεσσηνίας

   ΣΟΚ στην τοπική κοινωνία της Κυπαρισσίας προκάλεσε η σύλληψη νεοεκλεγέντος Πρόεδρου Κοινότητας που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου καθώς ο νεαρός είναι πολύ γνωστός στη περιοχή και ουδείς περίμενε την σύλληψή του από τις αρχές.
  Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση συνελήφθη, χθες το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τριφυλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ο 35χρονος ημεδαπός, για παράβαση των Νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 35χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
Δύο (2) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους -1,5- μέτρο περίπου, μικροποσότητα κάνναβης, ποσότητα σπόρων κάνναβης, βάρους -3,5- γραμμαρίων περίπου, πέντε (5) δισκία που εμπίπτουν στη Νομοθεσία για τα ναρκωτικά, ζυγαριά ακριβείας, περίστροφο και δύο (2) κυνηγετικά όπλα.
Επιπρόσθετα, σε ειδικά διαμορφωμένο και εκχερσωμένο χώρο, ο οποίος συνορεύει με ελαιοπερίβολο του 35χρονου, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 2 μέτρα. Ο 35χρονος θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.

www.patrinews.com

«Η αγάπη θέλει δύο» στο Αρχαίο Θέατρο Άργους- Στον Σύλλογο "Φλόγα" τα έσοδα





Σάββατο 16 Αυγούστου 2014
Αρχαίο Θέατρο Άργους
ώρα έναρξης: 21.00
συνδιοργάνωση: όμιλος UNESCO Άργολίδας & Κ.Ε.Δ.Α-Μ



Τα έσοδα των εισιτηρίων θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια ¨Φλόγα¨.

  
                                 Ανακοίνωση της ΚΕΔΑΜ


Μετά από μία πολύ επιτυχημένη περιοδεία στην Αμερική, ο Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει στην Ελλάδα για μια σειρά συναυλιών με άρωμα και χρώμα ελληνικό, με θέμα τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο. «Η αγάπη θέλει δύο» και με την Έλλη Πασπαλά συνοδοιπόρο στο μουσικό αυτό ταξίδι, θα μας θυμίσουν μελωδίες και λόγια που όλοι αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε.
Φέτος ο ελληνικός κινηματογράφος γιορτάζει τα 100 του χρόνια («Η Γκόλφω», η πρώτη μεγάλου μήκους -βουβή- ελληνική ταινία γυρίστηκε το 1914) και οι δύο ερμηνευτές θα μας ταξιδέψουν στις σημαντικότερες μουσικές στιγμές του.

Μέτρα για τον καύσωνα από το Δήμο Ναυπλιέων




Μέτρα για την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν στην περιοχή από αύριο Πέμπτη 14  έως και το Σάββατο 16 Αυγούστου, λαμβάνει ο Δήμος.
Συγκεκριμένα, τις ημέρες αυτές θα παραμείνουν ανοικτά από τις 8.00 το πρωί έως τις 8.00 το βράδυ, η αίθουσα πρώην δημοτικού συμβουλίου στο Δημαρχείο, τo ΚΑΠΗ, όπως και κλιματιζόμενες αίθουσες στις δημοτικές ενότητες Ασίνης, και Μιδέας όπου μπορούν να κατευθύνονται οι πολίτες για να προστατευθούν από τον καύσωνα.

Επιστρέφονται οι πινακίδες καθώς και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, εν όψει της εορταστικής περιόδου του Δεκαπενταύγουστου

Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
 
Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, επιστρέφονται οι πινακίδες καθώς και οι άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, εν όψει της εορταστικής περιόδου του Δεκαπενταύγουστου
Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, επιστρέφονται από σήμερα (13.08.2014) οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.
Η Απόφαση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας, που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις Αστυνομικές Αρχές μέχρι και σήμερα (13.08.2014).
Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας Απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και σήμερα (13.08.2014).
Από την παραπάνω Απόφαση εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων, που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
  • Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.
  • Οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης.
  • Παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη.
  • Κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων.
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οι Αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από Δικαστικές ή άλλες Αρχές, εκτελούνται κανονικά.
Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας θα πρέπει προηγουμένως να καταβληθεί αρμοδίως το προβλεπόμενο διοικητικό χρηματικό πρόστιμο.

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Η συναυλία των Stavento στους Μύλους


Δείτε φωτο και βίντεο απο την συναυλία των Stavento στις πηγές Λέρνης την Τρίτη 12 Αυγούστου