Σάββατο 19 Απριλίου 2014

ο αγνωστος

       ενας ο αγνωστος φιλος μου εστειλε αυτο το μηνυμα

Λόγω της καταπίεσης που νοιώθουμε τα τελευταία τρία χρόνια δεν ξέρω αν πρέπει να ευχηθώ καλή Ανάσταση...Η καλή Επανάσταση!!!!!!

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Ετοιμασίες και φέτος στη Νέα Κίο για να καεί ο Βαραββάς το βράδι της Μ. Παρασκευής

Ξεκίνησαν απο  νωρίς το πρωί σήμερα Μ. Παρασκευή οι ετοιμασίες στη Νέα Κίο προκειμένου το βράδι κατά την περιφορά του Επιταφείου ο Βαραββάς να παραδοθεί στην πυρά, ένα έθιμο μοναδικό σε όλη την Ελλάδα.







Για να μην πούμε το νερό νεράκι


Για να μην πούμε το νερό νεράκι  Μπάμπης Αντωνιάδης   
ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Έντεκα προτάσεις για την καλύτερη διαχείριση των υδατίνων πόρων
Στο Ναύπλιο και ευρύτερα στην περιοχή της Αργολίδας παρατηρείται το εξής αντιφατικό: έχει  πόσιμο νερό για όλο το νομό αλλά οι πολίτες πίνουν νερό εμφιαλωμένο ενώ στις βρύσες των περισσότερων χωριών τρέχει νερό απόλυτα απαγορευμένο (στις περισσότερες βρύσες με νιτρικά και σε κάποιες με χρώμιο).
Δημοτικές επιχειρήσεις με τεράστια ελλείμματα, χωρίς κανένα σχέδιο διαχείρισης του νερού και  δίκτυα μεταφοράς με τεράστιες απώλειες.
Τρείς διαφορετικές πηγές στην περιοχή της Λέρνας με νερό εξαιρετικό και άφθονο (Σολάρ – Λέρνα – Αμυμώνη), όχι μόνο για  το Ναύπλιο και το Άργος αλλά για όλο το νομό.
Για να αλλάξουμε την εγκληματική πολιτική, με την οποία μέχρι ήμερα διαχειριζόμαστε το νερό (πόσιμο, άρδευσης και βιολογικών καθαρισμών), προτείνουμε να κινηθούμε στους παρακάτω άξονες:
1.Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δε θα πρέπει να μπει σε καμία συζήτηση ιδιωτικοποίησης.  Πρέπει επιτέλους να ανοίξει μια συζήτηση για τα χρέη της ΔΕΥΑΝ, γεγονός που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει (επιτόκια δανεισμού, οικονομική συμμετοχή δήμου, κρατικές επιχορηγήσεις κ.λπ)


Ευχαριστήρια επιστολή στον Δήμαρχο Ναυπλιέων και τους κατοίκους του Δήμου από τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς



Επιστολή προς τον Δήμαρχο Ναυπλιέων  Δημήτρη Κωστούρο  με την οποία ευχαριστεί τόσο των ίδιο όσο και τους κατοίκους του Δήμου  για τη βοήθεια  προς τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της Κεφαλλονιάς απέστειλε ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης.
«Με την ιδιότητα του Δημάρχου Κεφαλλονιάς, ευχαριστώ θερμά τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Κωστούρο, την Διοίκηση και τους κατοίκους του Δήμου Ναυπλιέων, για την άμεση ανταπόκριση σας σε προσφορά βοήθειας στους δοκιμαζόμενους από τον σεισμό κατοίκους της Κεφαλλονιάς.
Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την ευγενική και πολύτιμη προσφορά σας σε τρόφιμα, είδη ένδυσης και είδη ατομικής υγιεινής  για την ανακούφιση των πληγέντων από τους σεισμούς συμπολίτες μας της Παλικής.
Τόσο άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες τιμούν εσάς και τον θεσμό που υπηρετείτε.
Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς
Αλέξανδρος Παρίσης»







Anokato BAR‎2 μοναδικές παραστάσεις σε μία βραδιά το Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΗΧΗΤΙΚΟ:Δημούλης-Ζώης στις “Ραδιουργίες”: “Ανάβαλος, ασφάλεια των Αργολιδέων και απορρίματα οι προτεραιότητες για εμάς"


 Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι Αργολίδας 102.3 και στην εκπομπή "Ραδιουργίες" του δημοσιογράφου Ίωνα Ξυπολιά παραχώρησαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας με την "Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο" Δημήτρης Δημούλης και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, Βασίλης Ζώης. Οι δύο υποψήφιοι αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, στις θέσεις και τις προτεραιότητες του Συνδυασμού για την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στις “προκλητικές αναθέσεις σε στενούς συγγενείς του περιφερειάρχη Τατούλη δημοσίων έργων που εκτελούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” όπως τονίζουν, στον λογιστικό έλεγχο που σκοπέυει να διενεργήσει η “Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο” ως περιφειακή αρχή, αλλά και στις γενικότερες εξελίξεις γύρω απο την Χρυσή Αυγή.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Ισχυρή χαλαζόπτωση σε Παναρίτη και Νέα Τίρυνθα-Φόβοι για ζημιές σε καλλιέργιες ( VIDEO)



Σφοδρή χαλαζόπτωση πλήττει τις περιοχές του Παναριτίου και της Νέας Τίρυνθας με ζημιές κυρίως σε ροδακινιές και ελαιόδεντρα στην ευρύτερη περιοχή. Σε λίγο στο Αργολικό Πρακτορείο Ειδήσεων εικόνες και βίντεο απο τις περιοχές με το χαλάζι.


Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Στην τελική ευθεία η χρηματοδότηση της αποχέτευσης Λέρνας.





Στην τελική ευθεία η χρηματοδότηση της αποχέτευσης Λέρνας. Μεγάλη επιτυχία για τον τόπο μας


Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αξιολογηθεί θετικά και ενταχθεί για χρηματοδότηση το μεγάλο έργο της αποχέτευσης Λέρνας προϋπολογισμού 9 εκατ. Ευρώ, μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια της ΔΕΥΑ του δήμου Άργους Μυκηνών. Η μεγάλη περιβαλλοντική ωφέλεια υπερτοπικής σημασίας που θα προκύψει από την ολοκλήρωση του έργου αυτού είναι αυταπόδεικτη καθώς από τις πηγές της Λέρνης υδρεύεται ολόκληρος σχεδόν ο νομός.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ κ. Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης, ως επικεφαλής των προσπαθειών, πληροφορούμενος την καλή εξέλιξη του θέματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για το δήμο Άργους Μυκηνών, τη δ.ε. Λέρνας και όλο το νομό. Μετά από κοπιώδεις προσπάθειες πολλών ανθρώπων καταλήγουμε σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα, την ένταξη του έργου της αποχέτευσης Λέρνας για χρηματοδότηση. Αποτελούσε για το δήμο Άργους Μυκηνών και τη ΔΕΥΑΑΡΜ πρωταρχικό στόχο ο οποίος, και αυτός, επιτυγχάνεται.
Παραλάβαμε πριν από τρία χρόνια που αναλάβαμε μια μελέτη σε «νηπιακή» μορφή την οποία με τη βοήθεια του τεχνικού μας τμήματος ολοκληρώσαμε, τελειοποιήσαμε και υποβάλαμε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη του ΥΠΕΚΑ. Εντός των ημερών και επίσημα το έργο αυτό θα έχει βρει τη χρηματοδότηση του και θα πάρει το δρόμο της κατασκευής του.
 Ελπίζω να διαψευστούν οι Κασσάνδρες που ομιλούν (και εύχονται;) για περικοπές στην γεωγραφική κάλυψη του έργου και ο αρμόδιος υπουργός να το υπογράψει όπως αυτό υποβλήθηκε από εμάς στην υπηρεσία του.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εντολή που έδωσε εξ΄ αρχής για την χρηματοδότηση του έργου, το Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο που συντόνισε τις ενέργειες, τον πρώην αντιδήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Κρίγγο για την προσφορά του, τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΕΡΑΑ κ. Μαμαλούγκα για τη βοήθειά του, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΑΡΜ κ. Νικόλαο Κανέλλο και τους υπαλλήλους που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στην κοινή προσπάθεια.»


ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ 8 ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΨΕΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ


Έλεος φτάνει πια μέσα σε ένα χρόνο έχουν κλέψει διάφορα υλικά από το γήπεδο της Νέας Κίου 8 φορές και μάλιστα τον τελευταίο μήνα 2 φορές.
Πριν λίγες ήμερες οι ηλιακοί της φωτογραφίας γλίτωσαν από τύχη,αφού την ώρα που τους έβγαζαν 9,30 το βράδυ γύριζαν στο γήπεδο από προπόνηση στο 5χ5 ο παράγοντας Κώστας Θανασιάς και άλλα 5 άτομα,είδαν τους διαρρήκτες με κίνδυνο της ζωής τους, τους κυνήγησαν μέσα στην Πάνιτσα  και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες σώθηκαν.
Εχθές όμως το μεσημέρι άνοιξαν την αποθήκη και έκλεψαν 8 καλές μπάλες αγώνα.
Φτάνει πια πρέπει να υπάρξει μια περιφρούρηση του γηπέδου,γιατί στο τέλος δεν θα μείνουν ούτε τα δίχτυα.




Sfinakia News

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΞΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ...


Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ



Διήμερη  επανεκπαίδευση των Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Ναυπλίου σε θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες Πρώτων Βοηθειών

Το Τμήμα Σαμαρειτών Ναυπλίου του Ε.Ε.Σ. διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στο Ναύπλιο, σε συνεργασία με το Τμήμα Σαμαρειτών της Τρίπολης, διήμερη επανεκπαίδευση των εθελοντών Σαμαρειτών.
Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο , 12και 13 Απριλίου στα γραφεία του Ε.Σ. στις εργατικές κατοικίες Ναυπλίου από τους εκπαιδευτές, Χρήστο Κοκκίνη και Παγώνα Λυκουρέντζου και με την συμμετοχή αρκετών εθελοντών από το τμήμα Ναυπλίου .
Αποτέλεσε μια ευκαιρία επανάληψης στην παροχή Πρώτων Βοηθειών τόσο στις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις όσο και σε πρακτικές δεξιότητες με σκοπό να γνωρίζουν οι εκπαιδευόμενοι τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν στην εκάστοτε περίπτωση αντιμετώπισης ενός έκτακτου περιστατικού.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης .


Χειβιδόπουλε είσαι αδιόρθωτος !



Κατά μια διαβολική σύμπτωση η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας μας ανακοινώνει ότι ένα μήνα ακριβώς πριν τις εκλογές θα γίνουν τα εγκαίνια του γεφυριού της Άρτας, εε συγνώμη του δρόμου Αρκαδικό-Χάνι Μερκούρη, ενώ ξαφνικά θα γίνουν και μελέτες για την επέκταση του Αναβάλου στο Κουτσοπόδι κτλ.  Πόσο παλαιοκομματικός παίζει να είσαι ρε Χειβιδόπουλε…Έλεος! Πουθενάς είσαι τριάμισι χρόνια και ξαφνικά θυμήθηκες να εγκαινιάσεις το δρόμο; Για πες μας πότε έπρεπε να είχε παραδοθεί κανονικά; 8 χλμ. δρόμου και μας βγάλατε την ψυχή; Καλά για τον Ανάβαλο την γράψω. Έχουμε 2014 και ακόμη συζητάμε για το αν θα πάει νερό στο Κουτσοπόδι. Οι κομματάρες που σας στηρίζουν -ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- και οι μεγάλες περσόνες που πέρασαν από νομαρχίες και βουλευτιλίκια δεν κατάφεραν βλέπεις να κάνουν τίποτα από το 2009 που εντάχθηκε στο «Μπαλταντζής» η επέκταση του Αναβάλου και «πουλάτε Ανάβαλο» φρέσκο-φρέσκο ακόμη μια φορά στα θύματα. Ούυυυυυυυυ ρεεεεεεεεεεεεεε
Ηλέκτρα

Το μουσικό φεστιβάλ Πελοποννήσου ταξίδεψε στο Ναύπλιο

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Επίσημη παρουσίαση του Γ.Γαβρήλου ως υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας με τον συνδυασμό «Πελοπόννησος Πρώτα» (βίντεο)


ΒΙΝΤΕΟ: Το γκάζι είναι γλυκό μα δεν σηκώνει λάθη!


Γεννάνε και τα κοκόρια του Καμπόσου!

Άστρο; Τύχη; "Timing"; Ικανότητες; Όλα αυτά μαζί; Πάντως τον Καμπόσο γκαντέμη δεν τον λες. Χρονιά εκλογών το 2014 και ταυτόχρονα είναι η χρονιά που ο Παναργειακός κάνει μακράν την καλύτερη σεζόν του. Και να τα πανηγύρια και η ανέξοδη προβολή για τον δήμαρχο, που είναι άλλωστε γάτα στο "παιχνίδι" των δημοσίων σχέσεων. Αμ το άλλο; Η ανικανότητα προς συνεννόηση των Κωτσοβού- Πλατή-Αναγνώστου και λοιπών-που μας είχαν ζαλίσει σχεδόν ένα χρόνο πριν τις εκλογές ότι δήθεν θα είναι όλοι μαζί απέναντι στον Καμπόσο κτλ κτλ κτλ- σαφώς και λειτουργεί θετικά για τον δήμαρχο, αφού πλέον κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι ο Χασάπης ή ο υποψήφιος  με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξουν τον Καμπόσο του οποίου φαίνεται να γεννάνε και τα κοκόρια!

Η «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται...



Επαληθεύτηκαν τελικά οι πληροφορίες που έλεγαν ότι ο δικηγόρος Γιώργος Γαβρήλος θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας με τον περιφερειακό συνδυασμό του Οδ. Βουδούρη, υποψηφιότητα που στηρίζεται ευθέως από την Κουμουνδούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κλείδωμα της υποψηφιότητας Γαβρήλου δίνει ακόμα περισσότερο χρώμα ΠΑΣΟΚ στην περιφερειακή προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό διότι ο κ. Γαβρήλος κατείχε ανώτερα κομματικά πόστα στο κόμμα που φέρει σημαντικότατη ευθύνη για την κατάσταση της χώρας..
Χαμηλών τόνων ο ίδιος , λέγεται ότι ρόλο στην υποψηφιότητά του έπαιξε και η στενή φιλία του με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητή Αλέξη Μητρόπουλο. Θα “περπατήσει” η επιλογή; Η κάλπη θα δείξει, αν και κάτι μας λέει ότι οι «συριζαίοι» -τουλάχιστον στην Αργολίδα-δεν πρέπει να ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα, αφού μετά τον Βουδούρη και άλλη ηχηρή μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ καταλαμβάνει θεσμικό ρόλο.
 Και σίγουρα υπάρχουν κάποιοι στην Κουμουνδούρου που αντιλαμβάνονται ότι το όποιο «αντισύστημα» είχε απομείνει στο κόμμα χάνεται με σταθερούς ρυθμούς.

ΣΗΜΕΡΑ 12-4-14

Αποθέωσαν τον Παναργεικό στο Άργος

 Μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα του Παναργειακού στην Καλαμάτα κερδίζοντας τη Μαύρη Θύελλα με 0-1 καταλαμβάνοντας πλέον τη δεύτερη θέση στον όμιλο. Την ομάδα περίμεναν εκατοντάδες φίλαθλοι στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με επικεφαλής τον Δήμαρχο της πόλης Δ. Καμπόσο ,τους αντιδημάρχους ,τον πρόεδρο της ΚΕΔΑΜ Ν.Γκαβούνο  τον δημοτικό σύμβουλο Δ.Κρίγκο κα. Κατά την άφιξη του πούλμαν με τους παίχτες της ομάδας στο Αργος ,ο ουρανός φώτισε από τα πυροτεχνήματα που έπεσαν, κατόπιν ο δήμαρχος της πόλης υποδέχθηκε τον προπονητή και του παίχτες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του παλαιού δημαρχείου.