Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

«Ελάτε να στολίσουμε το Δέντρο όλοι μαζί!!! » Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 11.00 το πρωί

Η Παιδική - Νεανική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ΚΕΔΑΜ, θα στολίσει και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΚΔΑΠ Άργους & Νοτίου Άργους,  θα βοηθήσουν τους μικρούς μας φίλους να δημιουργήσουν τα δικά τους στολίδια και να γράψουν τις ευχές τους πάνω σε αυτά.   
Η γιορτή μας θα ξεκινήσει με την αφήγηση ενός αγαπημένου χριστουγεννιάτικου παραμυθιού από την θεατρολόγο του ΚΔΑΠ Άργους, Μαριάννα Παγκρακιώτη, στη συνέχεια θα ακολουθήσει το στόλισμα του δέντρου και τέλος τα παιδιά, γύρω από το στολισμένο πλέον Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, θα τραγουδήσουν τα κάλαντα.
Με αφορμή την χριστουγεννιάτικη εκδήλωση καλούμε όλους όσους θέλουν να προσφέρουν βοήθεια για το Χαμόγελο του Παιδιού! Από την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου και μέχρι και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου συγκεντρώνουμε στο χώρο της βιβλιοθήκης τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής (σαμπουάν, μαλακτικά, αφρόλουτρα)  και παιχνίδια που δεν χρειάζεστε πια και είναι σε καλή κατάσταση! Ελάτε να προσφέρουμε αγάπη!


Σας περιμένουμε όλους!                                                                    

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ

Πίσω από τις φλόγες και τις εκρήξεις υπάρχουν πάντα οι πρόσφυγες. Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, σύντομα θα βρεθούν στο έλεος του χειμώνα. Σήμερα, 100.000 πρόσφυγες, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Σουρούτς στη νοτιοανατολική Τουρκία και ζουν μέσα σε σκηνές. Μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης.
     Η ευθύνη της διεθνούς κοινότητας είναι τεράστια. Εμείς, η Ελλάδα της κρίσης και της φτώχειας, αποφασίσαμε να σηκώσουμε ένα μέρος αυτής της ευθύνης.
Η ανθρωπιστική βοήθεια αφορά στους πρόσφυγες του ηρωικού Κομπάνι που περιμένουν το τέλος του πολέμου ώστε να επιστρέψουν μια μέρα ελεύθεροι στον τόπο που γεννήθηκαν.
Την πρωτοβουλία ανέλαβαν οι: ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5», «Αλληλεγγύη για Όλους», ΚΕΘΕΑ, Συντονιστικό κοινωνικών Ιατρείων - Φαρμακείων Αλληλεγγύης Αττικής και ΑΔΕΔΥ.
Παίρνουμε την πρωτοβουλία για την άμεση συγκέντρωση βοήθειας σε φάρμακα (αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, τραυματολογικό υλικό) και τρόφιμα (όσπρια, ζάχαρη, γάλα και κρέμες σε σκόνη για μωρά), είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες)

ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ: Πώς να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας

Ο χειμώνας αποτελεί την εποχή όπου έχουν έξαρση οι κοινές γρίπες και κρυολογήματα. Τι είναι αυτό που χρειάζεται εμείς να κάνουμε?Να είμαστε προετοιμασμένοι έχοντας τον οργανισμό μας καλά θωρακισμένο.
Η πιο σωστή αντιμετώπιση όλων αυτών είναι η πρόληψη. Συνεπώς, το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να είναι ενδυναμωμένο προκειμένου να μπορεί να προστατεύει το σώμα μας από όλους τους ξένους εισβολείς (βακτήρια, ιοί και άλλοι παθογόνοι οργανισμοί)
Σημαντικοί παράγοντες που αποδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού είναι η γήρανση, οι ορμονικές δυσλειτουργίες, το στρες και η κακή διατροφή.
Συγκεκριμένα, η ενεργειακή (θερμιδική) πρόσληψη είναι από τους μεγαλύτερους διατροφικούς παράγοντες που συσχετίζονται με το ανοσοποιητικό. Άνθρωποι υποσιτισμένοι διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο για μολύνσεις, και γενικώς είναι επιρρεπείς σε λοιμώξεις. Το κακό δεν σταματάει εδώ αλλά όταν αυτά τα άτομα προσβληθούν από κάποια λοίμωξη τα συμπτώματα παραμένουν περισσότερο καιρό από ότι σε κανονικές συνθήκες.
Παρόλα αυτά, ακόμη και τα παχύσαρκα άτομα φαίνεται να σχετίζονται με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης γρίπης και ιώσεων. Αυτό κυρίως οφείλεται στην κακή διατροφική συμπεριφορά που εμφανίζουν αυτά τα άτομα, δυσχεραίνοντας τη λειτουργία του ανοσοποιητικού με αποτέλεσμα να τους κάνει ευάλωτους σε ιογενείς μολύνσεις και λοιμώξεις.
Ας ξεκινήσουμε να μιλάμε για τις τροφές που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα και συγκεκριμένα με αυτές που δρουν αρνητικά. ..
Μελέτες δείχνουν πως η υψηλή κατανάλωση σακχάρων όπως η ζάχαρη, η γλυκόζη , φρουκτόζη ,κ.α. δρουν αρνητικά στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια μιας ίωσης.
Το αλκοόλ μειώνει την θωράκιση του οργανισμού μας και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις ιώσεων, διότι μπορεί να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει  την απορρόφηση σημαντικών θρεπτικών στοιχείων, που είναι απαραίτητα για την ενίσχυσή του.
Επιπλέον, μία διατροφή πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά φαίνεται πως επηρεάζει την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, εμποδίζοντας την ανοσολογική αντίδραση και αυξάνοντας κατ αυτόν τον τρόπο τον κίνδυνο μολύνσεων.  Η μείωση λοιπόν της περιεκτικότητας της διατροφής μας σε <<κακό>> λίπος βελτιώνει τη λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού. Κορεσμένα (κακά) λιπαρά βρίσκονται στο λίπος του κρέατος, στα τηγανιτά φαγητά, προϊόντα ζαχαροπλαστικής και κάθε είδους fast food.
Έτσι, είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τη διατροφή μας σε βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και τρόφιμα, τα οποία τελικά θα ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού.
Η πιο δημοφιλής βιταμίνη σε όλους μας αλλά και από τις πιο δραστικές στο ανοσοποιητικό σύστημα είναι τη Βιταμίνη C, μιας και αυξάνει την παραγωγή λευκοκυττάρων, αντισωμάτων και ιντερφερονών (πρωτεΐνες που αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό των ιών). Επιπρόσθετα, βοηθάει στη διατήρηση της καλής αποκατάστασης των αιμοφόρων αγγείων, ενθαρρύνει την απορρόφηση σιδήρου από τον οργανισμό και συντελεί στην ταχύτερη αποκατάσταση της υγείας.
Τρόφιμα πλούσια σε Βιταμίνη C είναι τα εξής:

Για τα χθεσινά έκτροπα στο Ναύπλιο



Την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου είχε προγραμματιστεί εκδήλωση συμπαράστασης, στον αναρχικό τρομοκράτη Ρωμανό, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων στο κέντρο του Ναυπλίου. Την εκδήλωση υπέγραφαν με αφίσες και διαδικτυακά καλέσματα το Αντιρατσιστικό Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας το οποίο υποστηρίζεται  και από μερίδα μελών του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι Αναρχικοί Αντιεξουσιαστές. Ενώ το ιστορικό κέντρο της πόλης ρυπάνθηκε από ακαλαίσθητα πανό και αφίσες, οι “διαδηλωτές” έδειξαν την έλλειψη πολιτισμού τους γράφοντας συνθήματα σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους καθ όλη τη διάρκεια της πορείας, ενώ ακολούθησε και το τραγικό περιστατικό της επίθεσης ομάδας κουκουλοφόρων σε  επιχειρήσεις ιδιωτών προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Τις φθορές που προκλήθηκαν καλούνται να πληρώσουν γι ακόμα μια φορά οι πολίτες της πόλης μας  από την τσέπη τους.  Η Τ.Ο Αργολίδας  του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή καλεί τον Δήμαρχο και τις αρμόδιες αρχές να κατονομάσουν τους υπεύθυνους διοργάνωσης της συγκέντρωσης και πορείας στη διάρκεια της οποίας έλαβαν χώρα τα έκτροπα, να τους φέρει προ των ευθυνών τους και το δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσει τα φαινόμενα βίας που για ακόμα μια φορά προκλήθηκαν από τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο  στην πόλη του Ναυπλίου.

Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τ.Ο Αργολίδας



Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Όλοι μαζί για το παιδί

Ο Δήμος Ναυπλιέων ο ΣΚΑΪ  και η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί», το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου οργανώνουν σειρά δράσεων, με τίτλο «Φέτος τα Χριστούγεννα γίνε και εσύ Αϊ-Βασίλης».
Από τις 11.00 το πρωί έως τις 14.00 το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο,  συγκεντρώνουμε παιχνίδια για την κοινωνική υπηρεσία του  Δήμου. Τα δώρα θα είναι για παιδιά όλων των ηλικιών.
Οργανωθείτε και ελάτε μαζί με φίλους, συγγενείς, μικρούς και μεγάλους. Θα σας περιμένουν εκπλήξεις και happening για τα παιδιά! Τα παιχνίδια που θα προσφέρετε μπορεί να είναι καινούρια ή σε καλή κατάσταση, έτοιμα για χρήση.

Σκοπός των δράσεων είναι να δοθεί χαρά στα παιδιά αυτές τις άγιες μέρες. Φέτος τα Χριστούγεννα, γίνε και εσύ  Αϊ-Βασίλης για εκατοντάδες παιδιά σε όλο τον Δήμο!

«Οι ειρωνείες και τα κακόβουλα σχόλια εναντίον του Παναργειακού δεν αγγίζουν την ομάδα και τον κόσμο της»

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα εκπομπές και δημοσιεύματα που προσπαθούν μάταια να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα για τον Παναργειακό «ξεθάβοντας» θέματα και πρόσωπα από το παρελθόν και σχολιάζοντας ειρωνικά την ομάδα του Άργους.   Διαβάσαμε το, «η μεγάλη ομάδα της Αργολίδας», να αναφέρετε με κάποιου είδους χλευαστικό ύφος σε κάποιο  blog της περιφέρειας Πελοποννήσου  που προφανώς έχει συμφέροντα από άλλη ομάδα της κατηγορίας. Η απάντηση του  Παναργειακού θα δοθεί στο γήπεδο και όχι μόνο από τα  θετικά αποτελέσματα αλλά και από το βροντερό παρών που θα δώσει ο κόσμος του -γιατί η μεγάλη  ομάδα δεν κρίνεται  μόνο από τα αποτελέσματα αλλα και από τον λαό που την ακολουθεί .

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Εκδήλωση για την ηλικιακή εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας

Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό με σκοπό την ενημέρωση για σημαντικές παθήσεις των οφθαλμών, όπως είναι η ηλικιακή εκφύλιση της Ωχράς Κηλίδας και οι επιπλοκές του σακχαρώδη διαβήτη στους οφθαλμούς διοργανώνει ο Δήμος Ναυπλιέων το Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2014.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο Προστασίας Προαγωγής υγείας  στο ισόγειο του κολυμβητηρίου (Λεωφόρος Ναυπλίου Νέας Κίου) στις 09.00 το πρωί.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και προληπτικός έλεγχος του βυθού οφθαλμού (βυθοσκόπηση) από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας, για την ανίχνευση πρώιμων ή και προχωρημένων παθολογικών ευρημάτων.


Ψήφισμα

Εμείς όλοι που συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της 30ης Νοεμβρίου 2014 για να ξανακτιστεί η γέφυρα της Άκοβας και να επισκευαστεί το οδικό δίκτυο της περιοχής εγκρίνουμε, το παρακάτω ψήφισμα :
1.        Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε άλλο την παρελκυστική ταχτική και τις ψεύτικες υποσχέσεις των αρμοδίων για την κατασκευή της γέφυρας και την επισκευή του οδικού δικτύου της περιοχής.
    " Όχι άλλο αίμα στο δρόμο και στο ρέμα".
2.        Είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα, αν δεν ξεκινήσουν ΑΜΕΣΑ οι διαδικασίες για την κατασκευή ανθεκτικής γέφυρας και η επισκευή του οδικού δικτύου. Η ολοκλήρωση του έργου να γίνει εντός 6 μηνών.
3.        Η επιτροπή αγώνα που συγκροτήθηκε από όλους τους φορείς συνεταιρισμούς, τοπικά Συμβούλια, Συλλόγους, επιχειρήσεις εξουσιοδοτείται να παρακολουθεί από κοντά την πορεία υλοποίησης των έργων. Αν διαπιστώσει καθυστερήσεις ή παρεκκλίσεις να αποφασίσει κλιμάκωση του αγώνα, στον οποίο θα συμμετέχουμε όλοι αποφασιστικά.
4.        Τέλος, ζητάμε από τους αρμοδίους - Δήμο, Περιφέρεια, Κυβέρνηση - να συναισθανθούν επιτέλους τις ευθύνες τους κι όχι μόνο να προσπαθούν να μας εκφοβίσουν και να μας διαιρούν. Τους διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι και δεν θα δεχτούμε τον μαρασμό των οικογενειών μας, των καλλιεργειών μας, των επιχειρήσεων μας. Οι γέφυρες και οι δρόμοι ενώνουν τους ανθρώπους.
5.        Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στον Υπουργό κ. Ι. Μανιάτη, τον Υφυπουργό κ. Ι . Ανδρανό, τον Περιφερειάρχη, κ. Π. Τατούλη, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Χειβιδόπουλο και το Δήμαρχο κ. Δ. Καμπόσο. Ακόμα να κοινοποιήσει σε όλα τα μέσα Ενημέρωσης (ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, εφημερίδες) της Αργολίδας και των Αθηνών.
Άκοβα 30-11-2014
Για την επιτροπή αγώνα

Αριστείδης Λειβαδίτης

Η Ο.Μ. Άργους – Μυκηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ, την Παρασκευή 5/12/2014


Η Ο.Μ. Άργους – Μυκηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ, την Παρασκευή 5/12/2014 και ώρα 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Άργους,
σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση, με θέμα:

“Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι δεσμεύσεις μας στην κοινωνία.”



ΒΙΝΤΕΟ - Λάζαρος ΤΣΑΛΗΣ: Να γιατί έκανε την ένσταση ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ κατά του ΑΡΙΣΤΕΙΩΝΑ

Ο αγώνας κυπέλλου Αριστείωνα Λυγουριού και Αργοναύτη που έληξε με πρόκριση του Αριστείωνα με 4-3 στα πέναλτυ και αφού το σκορ και μετά την παράταση ήταν 0-0, όπως γράψαμε από την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου βρίσκεται πλέον στο τρίτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Αργοναύτη έχει καταθέσει ένσταση, διότι ο Αριστείωνας Λυγουριού χρησιμοποίησε κατά του Αργοναύτη στο κύπελλο, ποδοσφαιριστή που δεν είχε δηλώσει στην κατάσταση υγείας, τον Ανδρέα Λιάτα.

Αν η ένσταση κερδιθεί αυτή θα είναι που θα προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αργολίδας και μετά από κλήρωση θα αντιμετωπίσει κάποιον μεταξύ Κορωνίδας Κοιλάδας, Τροιζηνιακού και Θύελλας Λιμνών, για μια θέση στον τελικό...





Η πλευρά Αριστείωνα με δήλωση που μας έκανε ο κ. Βασίλης Οψιμούλης λέγει ότι:
"Προφανως δεν ξερετε οτι για να γινει μεταγραφη επρεπε να υπαρχει βεβσιωση γιατρου και δεν υπαρχει αλοιωση αποτελεσματος. Στην ΕΠΟ αυτα τα ξερουν και θα δειξει ο χρονος ποιος θα προκριθει. Εξαλλου το παιχνιδι παιζετε στο γηπεδο!!!!!! Και εκει κερδισε ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!!!!!!


Ενώ αναμένεται όπως είπαμε η απόφαση της ΕΠΣΑ εντός των προσεχών ημερών, ρωτήσαμε τον πρόεδρο του Αργοναύτη κ. Λάζαρο Τσάλη για το θέμα.
Ακούστε τι μας απάντησε:


Πηγή http://sport.argonafplia.gr

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ - ΠΑΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ 3-0 (VIDEO)

Μπορεί με τα γκολ να καθάρισε στο τέλος, αλλά ο Αργοναυτης νίκησε πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το 3-0 την ουραγό ομάδα του Παμμετοχικού, που δεν απείλησε καθόλου.

Ο Αργοναύτης από την αρχή έψαξε το γκολ και είχε σε ολο τον αγώνα ευκαιρίες με Βασιλειάδη, Παρασκευόπουλο, Βερβενιώτη, Κουγιά.
Τελικά στο σκορ άνοιξε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Γ.Βερβενιώτη μετά από σέντρα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο άλλα δυο γκολ από τον Μπογά στο 82’ και από τον Αγγελακόπουλο στο 84’ .
ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ: Κλεισιάρης, Σύτι, Ευσταθίου, Βασιλειάδης, Γατσάκος, Παρασκευόπουλος (76’ Πηλιαφάς), Λιαγκρής, Γ.Βερβενιώτης (66’ Σιγάλας), Β.Βερβενιώτης (81’ Μπογάς), Κουγιάς, Αγγελακόπουλος.
ΠΑΜΜΕΤΟΧΙΚΟΣ: Μανώλης Σπ. Κωτσιομύτης (87’ Σοφός) Δ., Πιτερός Γρ, Τριμπόνιας, Κόλλιας, Τριμπόνιας Π., Τζιαβάρας, Πιτερός Χρ. (46’ Τριμπόνιας), Σοφός Αν., Μανώλης Π., Πασπαλιάρης (87’ Ρούμπος).


Πηγή http://sport.argonafplia.gr