Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

«Ενημέρωση πάνω σε θέματα ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων και χρηματοδοτικών προϊόντων εξαγωγών»




Το Επιμελητήριο Αργολίδας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Εξαγωγικών πιστώσεων πρόκειται να πραγματοποιήσει ημερίδα πάνω σε θέματα ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων και χρηματοδοτικών προϊόντων εξαγωγών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00  στην αίθουσα  εκδηλώσεων του  Επιμελητήριου Αργολίδας (Κορίνθου 23, Άργος).
Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΟΑΕΠ εξειδικευμένος σε θέματα Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων & Χρηματοδότησης Εξαγωγών.
Επίσης Ομιλητής θα είναι ο κ. Αριστείδης Κρεββατάς, Προϊστάμενος του Τμήματος Κατάρτισης Συμβολαίων & Υποστήριξης Πελατών του ΟΑΕΠ, εξειδικευμένος σε θέματα Ασφάλισης Βραχυπρόθεσμων Εξαγωγικών Πιστώσεων και της Διαδικασίας Σύναψης Συμβολαίων.
Η  είσοδος  είναι  ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Αργολίδας (τηλ.2751 0 67216 , υπεύθυνη κα Αγγελική Δανοπούλου).

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

χαθηκε ο σνουπυ


χαθηκε ο σνουπυ απο τον τημενιο αργους.καποιος τον ελευθερωσε και εξαφανιστηκε.δεν βλεπει καλα και κινδυνευει απο τα αυτοκινητα.ισως να τον εχουν παρει και οι γυφτοι.βοηθηστε με.τηλ6954142061

Έξαρση παραβατικότητας στη Ν.Κίο-Έκτακτο τοπικό συμβούλιο

 Μεγάλη σπείρα εξάρθρωσε εχθές η Αστυνομία στην Αργολίδα, παρ’ όλα αυτά είχαμε ακόμη δύο διαρρήξεις στην περιοχή της Νέας Κίου .Η πρώτη στο κεντρικό σούπερ μάρκετ της Νέας Κίου και η δεύτερη  σε συνεργείο αυτοκινήτων . Η λεία των δραστών είναι επιταγές,  laptop , εργαλεία και προγράμματα και πολλές ζημιές στα δύο καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων ακόμα δεν ξέρουν τι άλλο τους λείπει. Την Παρασκευή το βράδυ επίσης στη Νέα Κίο έκλεψαν και ένα μοσχάρι περίπου 300 κιλών, δύο  κατσίκες και μια προβατίνα ετοιμόγεννη  άξιας περίπου 2000 ευρώ από τον στάβλο ενός βιοπαλαιστή αγρότη. Φυσικά οι κάτοικοι της περιοχής για μια ακόμη φορά είναι ανάστατοι.





Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σπ. Ζέρβα στο Βουλευτικό

Το βιβλίο του Νίκου Σπ. Ζέρβα, με τίτλο «Πρωθυπουργοκεντρισμός»,
η Δεσπόζουσα θέση του αρχηγού της Κυβέρνησης στο πολιτικό  μας σύστημα, θα παρουσιαστεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.
Για το βιβλίο εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν  ο Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντώνης Μακρυδημήτρης, και ο Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Στείρης,.
Την εκδήλωση της παρουσίασης διοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων  και ο ΔΟΠΠΑΤ σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ν.& Σ. Μπατσιούλας.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Οι Μήδειες του κόσμου»

Mετά από την επιτυχημένη περιοδεία το περασμένο  καλοκαίρι της Νέας Σκηνής του ΔΟΠΠΑΤ, στο Τολό, την Νέα Τίρυνθα και το  Ανυφί , με την θεατρική παράσταση «Οι Μήδειες του κόσμου» της Πάμελα Πράθερ , θα δοθούν δύο ακόμη παραστάσεις στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ το. Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στις  20:00 το βράδυ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η Μήδεια από το χώρο του μύθου, η Φούμικο και η Σούζαν, γυναίκες καθημερινές και σύγχρονες οδηγούνται στο αποτρόπαιο.
«Οι Μήδειες του κόσμου» τις ακολουθούν ζητώντας απαντήσεις…
Ποιοί είναι εκείνοι οι δαίμονες που καλά κρυμμένοι στα απώτερα βάθη της ύπαρξης, έρχονται στο φως και ζητάνε να εκφραστούν, ξεκλειδώνοντας τις πύλες της Αβύσσου?

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Ραφαέλα Ευσταθίου, Δήμητρα Κατσικίδη, Ανθούλα Οικονόμου, Ευαγγελία Παπασταθοπούλου, Ζίνα Χατζηιωάννου
Σκηνικά- Κοστούμια: Λουκάς Οικονομόπουλος
Σκηνοθεσία: Βάλια Ρεντούλη
Κίνηση: Ηλιάνα Διολίτση
Ήχος -Φως: Μάνος Σταθόπουλος

Φωτογραφίες: Ηλίας Πολυχρονόπουλος

Συναυλία από το φωνητικό σύνολο του Δήμου Λάρνακας στο Βουλευτικό

Το φωνητικό σύνολο του Δήμου Λάρνακας της Κύπρου φιλοξενείται από τον Δήμο Ναυπλιέων και το Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.  για μια συναυλία την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα του Βουλευτικού.
Το ειδικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός διοργανώνεται δίνοντας την ευκαιρία στο φιλόμουσο κοινό του Δήμου Ναυπλιέων να γνωρίσει ξένους ερασιτέχνες καλλιτέχνες και ερασιτεχνικές ομάδες καλλιτεχνών.
Η Χορωδία του Δήμου Λάρνακας αποτελείται από 50 χορωδούς που θα  παρουσιάσουν ένα ποικίλο πρόγραμμα με γνωστά ελλαδίτικα  και κυπριακά τραγούδια όπως «Ούλλα Χαλάλιν σου»,  « Πορτοκάλια του Καραβά» , «Χρυσοπράσινο Φύλλο» και άλλα.
Την Χορωδία συνοδεύουν στο πιάνο η Αιμιλία Μιχαήλ και στο Ακορντεόν ο Γιαννάκης Τσερκέζος.
Την χορωδία Διευθύνει ο Μαέστρος Ανδρέας Γερολέμου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τώρα θυμήθηκε και τον Ανάβαλο ο κ. Μανιάτης!!!

Ο κ. Μανιάτης, ο σύντροφος των Μαντέλη, Τσουκάτου, Τσοχατζόπουλου και των άλλων “εντίμων” στελεχών του ΠΑΣΟΚ που επί 40 χρόνια κυβέρνησαν τη χώρα οδηγώντας την στην καταστροφή και στη χρεοκοπία, θυμήθηκε τον Ανάβαλο και τάζει πάλι λαγούς με πετραχήλια. Είναι εμφανές ότι γνωρίζει πως η χώρα οδηγείται σε εκλογές, προβαίνοντας έτσι στις γνωστές τακτικές της ανούσιας προεκλογικής παροχολογίας. Καλούμε τους Αργολιδείς να στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας αυτούς που ξεπούλησαν την Εθνική μας κυριαρχία και οδήγησαν έναν περήφανο λαό στην κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση. 


Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

: «Εμπαιγμός και πρόκληση από τον Υπουργό Παιδείας. Δίχως το διάλογο που προανήγγειλε προχωρά σε μονομερείς αποφάσεις για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών»

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη της ύπαρξης ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της Δ.Ο.Ε. και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για το, κορυφαίας σημασίας, ζήτημα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών. Στα πλαίσια αυτά συμφωνήθηκε με τον υπουργό Παιδείας η έναρξη αυτού του διαλόγου.
   Ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος είχε ορίσει ως ημέρα συνάντησης τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.. Όταν όμως το προεδρείο της Δ.Ο.Ε. επιχείρησε την Παρασκευή 31/10, επικοινωνώντας με το γραφείο του να μάθει την ώρα της συνάντησης έλαβε σειρά διαβεβαιώσεων, από το πρωί μέχρι το βράδυ, για μια επικοινωνία που θα ακολουθούσε και ποτέ δεν έγινε, όπως φυσικά και η συνάντηση. Απέναντι σε αυτή τη φτηνή τακτική και έπειτα από την επιμονή του υπουργού να ορίσει ως ημερομηνία συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΕΣΥΠ τη μοναδική ημέρα για την οποία είχαμε δηλώσει κώλυμα λόγω των εκλογών για τα υπηρεσιακά συμβούλια (5-11-2014), η αποχώρησή μας από τη συνεδρίαση της Ολομέλειας ήταν μονόδρομος.

Χρυσή Αυγή: Σχετικά με τη διαχείριση απορριμάτων στην περιοχή της Ερμιονίδος


Ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, θεωρεί αναγκαία την δημιουργία “πράσινου σημείου” για την διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου Ερμιονίδας. Είναι όμως απαράδεκτη η δημιουργία μιας τέτοιας υποδομής σε κεντρικό οδικό κόμβο, στην είσοδο της πόλεως, πλησίον του οικισμού του Κρανιδίου, υποβαθμίζοντας έτσι την περιοχή και θέτοντας ζητήματα υγειονομικού κινδύνου. Θεωρούμε ότι οι τοπικές αρχές οφείλουν να βρουν τη λύση που θα εξυπηρετεί το συμφέρον των πολιτών και όχι την τσέπη των κομματικών στελεχών.