Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Ο κομήτης NEOWISE πλησιασε όλο και περισσότερο τη Γη - Ορατό και από την Ελλάδα το πέρασμά του




Η απόσταση των έως 103 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από όπου θα περάσει ο κομμήτης θεωρείται ασφαλής σύμφωνα με τους επιστήμονες. 

Ο διαμέτρου πέντε χιλιομέτρων κομήτης πέρασε στις 3 Ιουλίου το περιήλιό του, επιβιώνοντας από το κοντινό πέρασμά του από τον Ήλιο και, καθώς επιστρέφει στις εσχατιές του ηλιακού συστήματος, η πορεία του θα διασταυρωθεί με εκείνη της Γης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Αεριώθησης (JPL) της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας, το πολύ κοντινό πλησίασμα στον Ήλιο σε απόσταση 44 εκατ. χλμ., είχε ως συνέπεια να «ψηθούν» τα εξωτερικά στρώματα του κομήτη και έτσι αέρια και σκόνη εκτινάχθηκαν από την παγωμένη επιφάνειά του, δημιουργώντας μία μεγάλη ουρά.

Σε όλον τον κόσμο, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αστρονόμοι σπεύδουν να παρατηρήσουν τον κομήτη, πριν χαθεί στα βάθη του διαστήματος. Οι αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, οι οποίοι βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση ψηλά στην ατμόσφαιρα, κατάφεραν ήδη να τον φωτογραφήσουν.


Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία



Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, των βεγγαλικών και των κροτίδων, η οποία περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο

 

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από τέσσερα κιλά κάνναβης, κυνηγετικό όπλο, φωτοβολίδες και χρήματα

 

 

Συνελήφθησαν, προχθές (8.7.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, δύο (2) άτομα, 35χρονος αλλοδαπός και 58χρονος ημεδαπός.

 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, των βεγγαλικών και των κροτίδων, η οποία περιλαμβάνει ακόμη έναν (1) 34χρονο ημεδαπό.

 

Ειδικότερα, προχθές (8.7.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, πραγματοποίησαν έρευνα σε οικία του 35χρονου αλλοδαπού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης.

 

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διεξήχθη, προέκυψε ότι ο 35χρονος είχε προμηθευτεί τις ποσότητες κάνναβης από τον 34χρονο, ενώ κατά το παρελθόν έχει προμηθευτεί και από τον 58χρονο, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 58χρονου, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας, από τους ανωτέρω αστυνομικούς, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 

·        ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -4.389,6- γραμμαρίων ,

·        -5- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,2- μέτρων,

·        -600- σπόροι κάνναβης,

·        κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα,

·        -5- φωτοβολίδες,

·        -1- καπνογόνο,

·        -2- κινητά τηλέφωνα,

·        -2- ζυγαριές ακριβείας και

·        το χρηματικό ποσό των -1.360- ευρώ, προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

 


Συνελήφθη 37χρονος για ναρκωτικά στη Μεσσηνία


Κατασχέθηκαν -29- δενδρύλλια κάνναβης

 

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας,  συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (9.7.2020) το πρωί, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Πύλου – Νέστορος Μεσσηνίας, όπου βρήκαν να καλλιεργεί επτά (7) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -20- εκατοστά, τα οποία κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε αγρόκτημα του 37χρονου, στην ίδια τοπική κοινότητα, βρέθηκαν, εντός αποθήκης σε πλαστικές σακούλες με χώμα, -22- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -60- εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.


Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων



Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Στο Aργος η Υφυπουργός Παιδείας κ Σοφία Ζαχαράκη VIDEO
























«Ο Χειβιδόπουλος ως υπεύθυνος για το πρόβλημα των ΖΟΕ απείχε και από τη λύση του»




Ο Χειβιδοπουλος με την σημερινή του στάση απέδειξε ότι ένα πρόβλημα που δημιούργησε δεν επιθυμεί να δοθεί λύση. Στη συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα την υποβολή πρότασης για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια η μείζονα αντιπολίτευση απείχε με διάφορα έωλα προσχήματα. Κρυπτόμενη πίσω από προπετάσματα καπνού που η ίδια δημιούργησε προσπαθεί να συσκοτίσει την βασική αιτία της απουσίας του κ.Χειβιδόπουλου που δεν είναι άλλη από την «ενοχή» του για την επιβολή των ΖΟΕ στο σημερινό δήμο Άργους Μυκηνών. Ο κ. Χειβιδόπουλος ήταν αντινομάρχης την περίοδο που ο Δήμος Άργους Μυκηνών μπήκε στην καραντίνα των περιορισμών των ΖΟΕ οι οποίες έχουν βλάψει ανεπανόρθωτα τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Έτσι ο κ. Χειβιδόπουλος που δεν ήθελε να ακούσει για τις πολιτικές του ευθύνες για ένα τόσο σοβαρό θέμα που ταλανίζει τον τόπο μας προτίμησε να απέχει από τη συνεδρίαση στην οποία αποφασίσαμε την υποβολή πρότασης για τα ΤΠΣ τα οποία θα μας απαλλάξουν από τις ΖΟΕ που εκείνος μας έφερε.

Το πολιτικό αισθητήριο του κόσμου για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι λειτούργησε και με την επιλογή του στο πρόσωπο του Δημήτρη Καμπόσου και την απόλυτη πλειοψηφία που έδωσε στην παράταξη μας μπορούμε να αναλάβουμε τις πρωτοβουλίες που πρέπει και τις αποφάσεις εκείνες που θα πάνε τον τόπο μας μπροστά.

Ο κόσμος για άλλη μια φορά επίλεξε σοφά.


Γιορτή αποφοίτησης της ΣΤ¨τάξης του δημοτικού σχολείου Νέας Κίου VIDEO





Γιορτή αποφοίτησης της ΣΤ¨τάξης  του δημοτικού σχολείου Νέας Κίου

Χθες βράδυ στο κατάμεστο ανοιχτό θεατράκι  πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης  των μαθητών της ΣΤ΄τάξης  του δημοτικού σχολείου Νέας Κίου .Μια παράσταση άρτια, καλαίσθητη  με υπέροχες μελωδίες  που συγκίνησε μικρούς και μεγάλους, με εικόνες από τη σύγχρονη επικαιρότητα,  διατρανώνοντας ηχηρά μηνύματα όπως «μένουμε άνθρωποι»,  αλλά  και μέσα από  τους στίχους του Ελύτη «βλέπεις, είπε είναι οι άλλοι και δεν γίνεται αυτοί χωρίς εσένα και δε γίνεται  μ’ αυτούς χωρίς, εσύ» Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά ,στους δασκάλους τους, αλλά και στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που ανέλαβε τη διοργάνωση ,λόγω της ιδιαίτερης συνθήκης της αναστολής των σχολείων. Καλή συνέχεια  παιδιά  σε έναν  καινούριο δρόμο γεμάτο περιπέτειες ,γεμάτο γνώσεις. Η χαρά της αποφοίτησης από το δημοτικό να σας δώσει την ώθηση για μεγαλύτερες χαρές  ,μεγαλύτερες  επιτυχίες για να κατακτήσετε  τους στόχους σας και  να φτιάξετε έναν κόσμο καλύτερο , όπως αυτόν που ονειρεύεστε!

O Εισαγγελέας Ναυπλίου πρότεινε ενοχή του κατηγορουμένου VIDEO



Γιάννης Γεωργόπουλος πολλά τα προβλήματα στα δίκτυα ύδρευσης video


Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν! Πετυχαίνουν;
Πάλι σήμερα διαπιστώσαμε πως ο ίδιος σωλήνας που είχε κοπεί πριν αρκετές μέρες σε απομακρυσμενη περιοχή υδροδότησης του Κάμπου Κοιλάδας ξανακόπηκε, με αποτελέσμα να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα και για το λόγο αυτό ειδοποιήθηκε εκ νέου η Αστυνομία και πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο. Η επιμονή κάποιων το μόνο που προσφέρει είναι περιττά έξοδα και ταλαιπωρία των Δημοτών. Η Δημοτική Αρχή και η ΔΕΥΑΕΡ καταβάλουν προσπάθειες για να έχουν όλα τα σπίτια νερό στις βρύσες τους.
Κύριοι προσέξτε καλά, ο απώτερος σκοπός σας, θα σας γυρίσει μπούμερανγκ!





Η ιστορική πόλη του Άργους αποκτά το Σύγχρονο Μουσείο της VIDEO