Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

« Μάνος Χατζιδάκις – 20 χρόνια μετά»


Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργανώνουν συναυλία  την Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014 στις 21:00 το βράδυ στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο με θέμα « Μάνος Χατζιδάκις – 20 χρόνια μετά».
Το γυναικείο φωνητικό σύνολο «Συμφωνία» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι.
Η είσοδος  είναι ελεύθερη

βραβεφσεις ποδοςφαιρικών σωματείων



Επιχείρηση αστυνομίας



Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα  6-6-2014 , ευρεία αστυνομική επιχείρηση στη Νέα Κίο και σε άλλες περιοχές της Αργολίδας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, η οποία οργανώθηκε από Αστυνομικές Υπηρεσίες της Αργολίδας και της Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφαλείας Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε πεντακόσια (500) άτομα, εκ των οποίων τριακόσια ενενήντα έξι (396) ήταν ημεδαποί και εκατόν τέσσερα (104) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τριακόσια ενενήντα δύο (392) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά πενήντα έξι (56) άτομα, από τα οποία σαράντα (40) ήταν ημεδαποί και   (16)  ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν   (31) άτομα.

Πιο αναλυτικά:

 1) ημεδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -85.421,43- ευρώ.

1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
11) ημεδαποί ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.

1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στην Αργολίδα, για αρπαγή ανηλίκου.

1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης.

1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για υπαίθριο εμπόριο.

5) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

1) ημεδαπός ΡΟΜΑ στη Λακωνία, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης.

2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για πλαστογραφία.
4) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.

2) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκε, μία (1) υπόθεση κλοπής στα Ανώγεια Λακωνίας και σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, σε βάρος ενός 45χρονου ημεδαπού ΡΟΜΑ, για κλοπή.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν έξι (106) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και μία (1) παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους -15,7- γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ρεσιτάλ για πιάνο


Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. και το Ωδείο Ναυπλίου της Αγγελικής Μαυρούλη διοργανώνουν  εκδήλωση με ρεσιτάλ πιάνου, την Κυριακή 8 Ιουνίου 2014 στις 8.00 το βράδυ στην αίθουσα του Βουλευτικού.

 Στο πιάνο ο ταλαντούχος μαθητής του μουσικού σχολείου Αργολίδας Δημήτρης Μέξης με έργα των Bach, Moszkowski, Mozzart, Beethoven και άλλα.

5/6/2014


Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Δισκοπλαστική, αντιμετώπιση κήλης στην οσφυϊκη μοίρα ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ (VIDEO)






1000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΒΡΕΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΕΡΙΧΝΕ ΦΟΛΕΣ


Εαν κάποιος από εσάς μπορεί να βάλει την αφίσα σε κάποιο κατάστημα (κάπου που να φαίνεται αλλά να μη σκιστεί), παρακαλώ να καλέσει στο τηλ της αφίσας. Αν μπει παντού, ΘΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ. Την επόμενη φορά μπορεί να είναι θύμα το αδέσποτο που φροντίζετε ή το δικό σας κατοικίδιο. Ας βοηθήσουμε ΟΛΟΙ να μπει ένα ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΑΚΤΙΚΗ
"Αν μπορείτε να τοποθετήσετε έστω και μία αφίσα σε κάποιο κεντρικό σημείο στο Αργος, να καταλάβουν αυτοι που το έκαναν οτι κάποιους πονάει. Τα σκυλάκια μου δε θα γυρίσουν ποτέ πίσω. Η μοναδική μου ικανοποίηση θα είναι να δω αυτη την αφίσα παντου!" Ελένη Πειρούνη
ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ (VIDEO)









Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ο Γλάρος


Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, απορρίφθηκε από 18 εκδότες πριν τελικά εκδοθεί. Απετέλεσε το εκδοτικό φαινόμενο των τελευταίων δεκαετιών και συντροφεύει το Όσα Παίρνει ο Άνεμος στο Πάνθεον των Best Sellers όλων των εποχών, μετά την Αγία Γραφή.
"... Είμαστε της γνώμης ότι ο χαρακτήρας ενός γλάρου που μπορεί και μιλάει δεν θα είχε ενδιαφέρον στη σημερινή αγορά του βιβλίου. Γι' αυτό με λύπη σε πληροφορούμε ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στην έκδοση αυτών των χειρογράφων, τα οποία και σου επιστρέφουμε...". Αυτή ήταν η απάντηση των 18 εκδοτών που απέρριψαν το βιβλίο.
"Γιατί κανείς από αυτούς δεν μπορεί να καταλάβει το νόημα αυτής της αλληγορικής ιστορίας;" αναρωτιόταν ο Ρίτσαρντ Μπαχ.


ΤΟΥ Α.Π

Στην δράση «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2014» συμμετέχει ο Δήμος Ναυπλιέων



Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχει και φέτος στη δράση «Καθαρίστε τη Μεσόγειο 2014», την οποία συνδιοργανώνει ο ΔΟΠΠΑΤ με την ομάδα εθελοντών του Δήμου Ναυπλιέων  και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης . Οι μικροί μαθητές του Δήμου μας και οι εθελοντές  θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014 στις 9.00 το πρωί στην Καραθώνα ,με αφορμή την παγκόσμια  ημέρα του περιβάλλοντος ,προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμα της αγάπης τους για το περιβάλλον, καθαρίζοντας την περιοχή. 
Η συμμετοχή στον καθαρισμό είναι εθελοντική, σε κάθε περίπτωση όμως, καταδεικνύει τη δυναμική ανταπόκριση σε δραστηριότητες σχετικές με το περιβάλλον και την προστασία του, μια υπόθεση που αφορά όλους μας.






Προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος



Ο Δήμος Ναυπλιέων, παρέλαβε, τη Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014, ένα (1) απορριμματοφόρο όχημα τύπου πρέσας, χωρητικότητας 10 κυβικών, με το οποίο θα αντιμετωπιστεί καλύτερα το θέμα καθαριότητας της παλιάς πόλης.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προϋπολογισμού.140 220,00 € πλέον Φ.Π.Α.
Με την εν λόγω προμήθεια επιλύεται το πρόβλημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στο Δήμο μας και ενισχύεται η συγκέντρωση και αποκομιδή των απορριμμάτων με ενεργητικά και με θετικά αποτελέσματα για την προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος μας.


Κέντρο Ελληνικών Σπουδών



Την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιον (αίθουσα διαλέξεων «Οικογενείας Νίκου Μαζαράκη»), θα δώσει διάλεξη η Δρ Αφροδίτη Κούρια, Ιστορικός της Τέχνης, Ανεξάρτητη Επιμελήτρια Εκθέσεων.

Θέμα της ομιλίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων και εκδηλώσεων “Events Series 2014” του Κέντρου μας, θα είναι: «Η Ελλάδα των ερειπίων και οι Ευρωπαίοι περιηγητές ( 18ος – 19ος αιώνας)».


Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Αντέδρασαν άμεσα στο δημοσίευμά μας

  Το Αργολικό Πρακτορείο Ειδήσεων θέλει να μεταφέρει τις ευχαριστίες του προς τους νεοεκλεγείς Τοπικούς Συμβούλους Νέας Κίου, κυρίους Μουτάφη Νίκο και Αθανασόπουλο Γιάννη οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα στο δημοσίευμά μας σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι διερχόμενοι οδηγοί στην γέφυρα στην παραλία της Νέας Κίου και με δική τους πρωτοβουλία επισκεύασαν το πρόβλημα φωτισμού.
Να υπενθυμίσουμε πως η γέφυρα ήταν βυθισμένη στο σκοτάδι για διάστημα άνω των 50 ημερών.
Τέτοιες ενέργειες αναδεικνύουν τις ευαισθησίες των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.  

   


Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Eκτακτο εδώ και 20 λεπτά δεν έχει ρεύμα όλο το ΑΡΓΟΣ

έκτακτο  εδώ και 20 λεπτά  δεν έχει ρεύμα όλο το ΑΡΓΟΣ


Τι αλλο θα δουν τα ματια μας

ΒΙΝΤΕΟ: Αίσχος! Μέχρι και λουλούδια έκλεψαν οι "γνωστοί-άγνωστοι" της Νέας Κίου

Ότι η κατάσταση στη Νέα Κίο με συγεκριμένη κοινωνική ομάδα έχει ξεφύγει προ πολλού το γνωρίζουν άπαντες, αλλά άραγε πόσοι θα περίμεναν ότι θα έφταναν στο σημείο να κλέψουν λουλούδια και μικρά φυτά που με κόπο είχαν φυτέψει μικροί μαθητές και ο Πολιτιστικός Σύλλογος στην οδό Ελευθερίας στη Νέα Κίο; Στην κάμερα του Αργολικού Πρακτορείου Ειδήσεων μιλά για περιστατικό ο νεοκλεγείς τοπικός σύμβουλος και παλαιός αντιδήμαρχος της Κίου, Γιάννης Αθανασόπουλος. Ότι και να πει πάντως κανείς οι εικόνες μιλάνε απο μόνες τους...
VIDEO 1

                                                                       VIDEO 2  Κινητο' Τηλέφωνο'




ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ


    Ύστερα από την έντονη συζήτηση και τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των κατοίκων της Νέας Κίου που προκάλεσε το δημοσίευμα της σελίδας μας  praktoreioeidisewn.blogspot.gr  σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι διερχόμενοι οδηγοί στην γέφυρα της παραλιακής οδού Νέας Κίου – Ναυπλίου, ο νεοεκλεγείς Τοπικός Σύμβουλος        Νέας Κίου Γιάννης Αθανασόπουλος μας ενημέρωσε πως ήρθε σε άμεση επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς της Περιφέρειας και πήρε την διαβεβαίωση πως θα επισκευαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

   Επίσης έχει εντοπιστεί στο συγκεκριμένο σημείο το πρόβλημα έλλειψης φωτισμού κατά τις νυχτερινές ώρες το οποίο επίσης επισημάνθηκε από τον κύριο Αθανασόπουλο και μας μετέφερε πως γίνονται ενέργειες ώστε να διορθωθεί και αυτό.