Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετέχει με 22 φοιτητές και δύο παραστάσεις στην 10η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου

 Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συμμετέχει  με 22 φοιτητές και δύο παραστάσεις στην 10η Διεθνή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου  που ξεκινά από αύριο στις Σέρρες και θα διαρκέσει έως και τις 11 Μαΐου 2014. 
   Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών  θα παρουσιάσει τη Δευτέρα  28 Απριλίου  2014 δύο  θεατρικές ομάδες που δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του μαθήματος «Εισαγωγή στη Σκηνοθεσία: Θεωρία και πράξη»  με επιβλέπουσα τη διδάσκουσα μέλος Ε.Ε.Π. του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών κυρία  Άννα Τσίχλη τις παραστάσεις:
Α) «ΚΡΑΚ!»  της Θεατρικήs ομάδα General Wooster’s Head
Β) «ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ»  W.SHAKESPEA


Θεατρικά κείμενα του Σαίξπηρ, του Σοφοκλή, του Ντάριο Φο, του Κάρολου Ντίκενς, του Γκαρθία Λόρκα, του Λάκη Μιχαηλίδη και άλλων δημιουργών, θα ενσαρκωθούν από φοιτητές των Πανεπιστημίων της Σερβίας, της Τσεχίας, του Α.Π.Θ., της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Πανεπιστημίου Liege του Βελγίου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΤΕΦΑΑ Σερρών, του Πανεπιστημίου Κύπρου, της Εθνικής Ακαδημίας Θεάτρου και Κινηματογρά  φου Σόφιας Βουλγαρίας και του ΤΕΙ της Αθήνας.

«Το σύγχρονο Ισπανικό Θέατρο δεδομένα και προοπτικές»,

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Βασιλέως Κωνσταντίνου 21 & Τερζάκη
211 00   ΝΑΥΠΛΙΟ

Πρόσκληση σε  διάλεξη του Στυλιανού Ροδαρέλη, διδάσκοντα, μέλους ΕΕΠ (ΕΕΔΙΠ)
 του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο:
«Το σύγχρονο Ισπανικό Θέατρο δεδομένα και προοπτικές»,
 τη Δευτέρα   28 Απριλίου 2014 και ώρα 21.15, στην Αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου»,   στα Κεντρικά Διδακτήρια  στο Ναύπλιο

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών                         Βίκυ Κονταξή και  Κωνσταντίνος Κόκλας


ΒΟΜΒΑ! Φυλάκιση έως 1 χρόνο σε όσους ΔΕΝ ψηφίσουν στις ευρωεκλογές!!! Ποιοι εξαιρούνται;



«Ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των επαναληπτικών τους της 25ης Μαΐου 2014, σας υπενθυμίζουμε ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική» αναφέρει σε εγκύκλιό του προς τις περιφέρειες της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε στο zarpa.gr, επισημαίνεται αφενός ότι το ίδιο ισχύει και για τις ευρωεκλογές και αφετέρου πως όσους δεν ασκήσουν το εκλογικό δικαίωμα τους αδικαιολόγητα τους περιμένουν οι οριζόμενες κυρώσεις της παρ. 1 του άρθρου 117 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (π.δ. 26/2012), δηλαδήφυλάκιση από 1 μήνα έως 1 έτος!


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, δεν υποχρεούνται να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμακαι εξαιρούνται:

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΞΥΛΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ

Αναστάτωση προκλήθηκε πριν λίγο στο Κεφαλάρι, τσιγγάνοι συνεπλάκησαν με Μπαγκλαντεσιανό. Ο αλλοδαπός μικροπωλητής που είχε πάγκο στο πανηγύρι είχε πουλήσει κάποιο αντικείμενο στους τσιγγάνους, αυτοί γύρισαν ύστερα από δύο ώρες και θέλησαν να του το επιστρέψουν γιατί όπως ισχυρίστηκαν δεν λειτουργούσε. Ο αλλοδαπός μικροπωλητής αρνήθηκε να τους το αλλάξει και τότε συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα την προσαγωγή των τσιγγάνων στο αστυνομικό τμήμα και τον αλλοδαπό να βρίσκετε με ελαφρά τραύματα στο νοσοκομείο. Η υπόθεση δεν θα έχει συνέχεια μιας και ο τραυματίας δεν επιθυμεί να καταθέσει μήνυση.



Ο "Άγιος των Φυλακισμένων" π. Γερβάσιος επισκέφθηκε τις φυλακές Ναυπλίου

ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ


Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Events Series 2014”


Events Series 2014”
«Κλασικά πρότυπα και η πρόσληψή τους: Από τους Αχαιμενίδες έως τον γερμανικό εθνοσοσιαλισμό»

Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014 και ώρα 8.00 μ.μ. στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιον (αίθουσα διαλέξεων «Οικογενείας Νίκου Μαζαράκη»), θα δώσει διάλεξη ο Ανδρέας Ιωαννίδης, Αντιπρύτανης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Τέχνης από τον 19ο αιώνα έως σήμερα, Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Θέμα της ομιλίας, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων και εκδηλώσεων “Events Series 2014” του Κέντρου μας, θα είναι: «Η χρήση της ελληνικής αρχαιότητας στον γερμανικό ολοκληρωτισμό».

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιον στην Αίθουσα διαλέξεων Οικογένειας Νίκου Μαζαράκη.


Η σειρά εκδηλώσεων Events Series 2014 συνδιοργανώνεται με τους Δήμους
Ναυπλιέων, Άργους-Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου.

ΒΙΝΤΕΟ: Τον Προστάτη του Στρατού Αγ. Γεώργιο τίμησε και το ΚΕΜΧ

 

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Βρέχει λάσπη στη Νέα Κίο! -Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο



Βροχή με λάσπη έφερε το σύννεφο στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Κίου πριν απο λίγο σήμερα (23.04) το απόγευμα. Απειλητικός ο ουρανός και στην περιοχή του Ναυπλίου αλλά και στην Ασίνη Τολό Δρέπανο.
Χαρακτηριστικές οι εικόνες απο οχήματα στη Νέα Κίο

Απο το αρνακι στο νοσοκομειο

Απο το αρνακι στο νοσοκομειο

100% πληροτητα για το πασχα στο ναυπλιο