Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Έτσι στη τύχη

Έτσι στη τύχη, μια πολύ σπάνια φωτογραφία...συνδυασμός περίεργος: Καρέζη, Αλαίν Ντελόν, Λουκίνο Βισκόντι. Προφανώς στην Επίδαυρο, το 60, όταν ο Βισκόντι με την παρέα του ήρθαν για τις "Φοίνισσες" με την Παξινού, η οποία επρόκειτο να παίξει στον "Ρόκκο" του Βισκόντι, με τον Ντελόν στον κεντρικό ρόλο...Η Καρέζη, φέρελπις τότε πρωταγωνίστρια του Εθνικού και του σινεμά, έσπευσε να γνωρίσει τους υψηλούς επισκέπτες... Την ψάρεψα τη φωτό εντελώς τυχαία...Είναι τόσο νέοι όλοι τους, τόσο ωραίοι!

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΟΠΛΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ

Μπορώ να έχω ένα τέτοιο ;;;;;; Όπου δω πολιτικό θα τον αρχίζω στις γρήγορες!!!!!

Αυτό είναι πολιτισμος, γελάει όλος ο πλανήτης με μας.

Είδες ποσό αποτελεσματικός είναι !!! Έτρεψε ολόκληρη ΕΛΑΣ σε άτακτη φυγή !!!

δεν θέλουμε άλλο πολιτισμό . σε όσους δεν αρέσει ουστ . ευχαριστηθηκαμε όχι αάλλο πολιτισμό δήθεν .....

Είναι απο Κρανιά αυτό το ξύλο και είναι πολύ δυνατο...

ΚΑΤΣΟΥΝΑ- ΜΑΤ 1-0

ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΘΡΑΥΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!!

Η κατσούνα!!! Το σύμβολο της απελευθέρωσης!!!


ΤΩPΑ προειδοποίηση ΒΟΜΒΑ απο τους αγρότες: "Καλέστε ελικόπτερα να σας πάρουν"

Με χειροκροτήματα, αναμμένους πυρσούς και σημαίες με τον Μαρίνο Αντύπα υποδέχτηκαν οι αγρότες της Αττικής την πομπή με τα τρακτέρ και τα αγροτικά των Θεσσαλών συναδέλφων τους.

Πανηγυρικό το κλίμα στις Αφίδνες, περίπου 20 τρακτέρ κατευθύνονται προς την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 17:00. Για τους αγρότες είχε ιδιαίτερη συμβολική σημασία να καταφέρουν τα τρακτέρ να μπουν στο κέντρο της Αθήνας και να φτάσουν στη Βουλή.

Αφού η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, ποιοι είναι όλοι αυτοί που έχουν μαζευτεί έξω από τη Βουλή

Ένα από τα πιο σημαντικά επιχειρήματα του καθεστώτος για την επιβολή των Μνημονίων μετά την χρεοκοπία της χώρας, ήταν πως η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Αφού η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα, ποιοι είναι όλοι αυτοί που έχουν μαζευτεί έξω από τη Βουλή; Μήπως είναι Έλληνες του εξωτερικού; Μήπως είναι εξωγήινοι; Μήπως είναι Αρειανοί;
Είναι πολύ βολικό να είσαι αραχτός στο πάνελ του Χατζηνικολάου και του Πρετεντέρη, και να λες με περισπούδαστο ύφος «η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα».
Είναι πολύ βολικό να είσαι ο σαχλαμάρας αστός που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την κατσίκα από το γαϊδούρι και να πίνεις τον καφέ σου στο Θλιβερό πια Κολωνάκι, λέγοντας «μα παιδιά, η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα. Γκαρσόν, φέρε έναν εσπρέσο ακόμα, να πνίξω τον πόνο μου που η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα».
Και ξαφνικά, αυτοί που παράγουν εμφανίζονται στο κέντρο της Αθήνας.
Αυτοί που παράγουν -και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό γιατί το βλέπετε κάθε μέρα στο τραπέζι σας- είναι οι αγρότες.
Και οι αγρότες είναι πια στο Σύνταγμα.
Πάω κι εγώ εκεί. Με τις όποιες αντιρρήσεις μου.
Και κάτσε εσύ να λες πως η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα και πως οι αγρότες είναι βάρβαροι και χρυσαυγίτες.

8 ηχητικά γλυπτά που παίζουν μουσική με τη δύναμη της φύσης!

Γλυπτά μεγάλης κλίμακας εγκαθίστανται σε διάφορες τοποθεσίες σε όλον τον κόσμο και αλληλεπιδρούν με τις φυσικές δυνάμεις όπως ο άνεμος και η βροχή για να δημιουργήσουν χαλαρωτική μουσική. Ας τα γνωρίσουμε…
Singing Ringing Tree, Burnley, Βρετανία

Βρίσκεται στο Lancashire και φτάνει τα 3 μέτρα σε ύψος. Είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένους χαλύβδινους σωλήνες διαφορετικών μηκών, με οπές στο κάτω μέρος. Όταν ο άνεμος φυσάει, τα γλυπτά παράγουν ήχους σε αρκετές οκτάβες.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Μαχαιριά» στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς με 70.000 τόνους τυνησιακό λάδι





Την πισώπλατη «μαχαιριά» της Ε.Ε. στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς καταγγέλλει σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, ο οποίος αποκαλύπτει ότι η Κομισιόν μεθοδεύει την αθρόα και αδασμολόγητη εισαγωγή 70.000 τόνων λαδιού από την Τυνησία για τη διετία 2016-2017 (35.000 τόνους ανά έτος).

Μάλιστα, εάν αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία στην Κομισιόν εγκριθεί τελικά από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής, η εισαγωγή τυνησιακού λαδιού θα ισχύσει αναδρομικά από 1/1/2016 (γιατί άραγε;). Ήδη η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη Δευτέρα 25/1/2016 ενέκρινε την παραπάνω καταστροφική νομοθετική πρωτοβουλία της Κομισιόν και το θέμα αναμένεται να έρθει για τελική ψήφιση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εντός του Φεβρουαρίου.

Με την απόφασή της αυτή η Ε.Ε. διαλύει τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν ήδη φτωχοποιηθεί από το μνημόνιο. Έτσι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών προτιμά να στηρίξει την Τυνησία και να διαλύσει τους ελαιοκαλλιεργητές του Ευρωπαϊκού Νότου, επισήμανε ο Νότης Μαριάς.

Σε μια φάση, λοιπόν, που οι Έλληνες αγρότες παλεύουν ενάντια στη φορομπηχτική λεηλασία που τους επιβάλλει η τρόικα, σε μια φάση που δέχονται επίθεση και στο Ασφαλιστικό, η Κομισιόν τούς «εκδικείται» και πλημμυρίζει την αγορά με χιλιάδες τόνους τυνησιακό λάδι.

Θα δώσουμε τη μάχη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να μην περάσει τελικά αυτή η ανάλγητη και καταστροφική πολιτική της Ε.Ε., επισήμανε για άλλη μια φορά ο Νότης Μαριάς.

ΠΗΓΗ: tharrosnews.gr   

“Μαύρα πανιά” σήκωσαν οι καναλάρχες μετά το διάγγελμα-“ταφόπλακα”, Τσίπρα.Μήνυμα και σε έναν τραπεζίτη

“Μαύρα πανιά” σήκωσαν οι καναλάρχες μετά το διάγγελμα-“ταφόπλακα”, Τσίπρα.Μήνυμα και σε έναν τραπεζίτη

” Ο Μητσοτάκης πληρώνει γραμμάτια στη διαπλοκή “, είπε μέσα στο υπουργικό Συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την ανυποχώρητη στάση άρνησης του νεοεκλεγέντα αρχηγού τηξς ΝΔ να ξεμπλοκάρει ( ως όφειλε θεσμικά ) την στελέχωση του ΕΣΡ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, από μηδενική βάση.
Η δήλωση όμως του Πρωθυπουργού, δεν αφορούσε μόνο την σκληρή κριτική για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και μήνυμα σε συγκεκριμένο κέντρο διαπλοκής, που παίζει τον ρόλο του υποκινητή όλης αυτής της συντονισμένης προσπάθειας εκτροχιασμού της κυβέρνησης, το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός αλλά και το περιβάλλον του Μαξίμου έχουν ενδείξεις ότι ” από πίσω ” από τη συντονισμένη εκστρατεία λάσπης, συκοφαντίας, διαστρεβλωμένων ειδήσεων αλλά και αντικυβερνητικής προπαγάνδας, εκτός από τους γνωστούς ” συνήθεις ύποπτους ” ( ένας μεγαλοεκδότης με τεράστια προβλήματα με τραπεζικά δάνεια και φορολογικές οφειλές, ένας μηντιάρχης-επιχειρηματίας σε στενές σχέσεις με κέντρα στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο και ένας εκδότης κυριακάτικου φύλλου γνωστός από τα ” υπόγεια ντιλ ” ακόμα και με πρόσωπα του περιθωρίου η με έκνομες δραστηριότητες ), βρίσκεται και χρηματοοικονομικός παράγοντας, ιδιαίτερα ” ευνοημένος ” από ” συγκυρίες ” γεγονότων και αποφάσεων, την προηγούμενη περίοδο, που όμως νιώθει τώρα την … ” βασιλεία ” του να καταρρέει !
Ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να βάλει τώρα ” τέρμα στο καθεστώς της Κολομβίας των Βαλκανίων “. Να ” τελειώσει με το παλιό ” όπως ήταν και η εντολή του λαού τον Σεπτέμβριο και να προχωρήσει μπροστά, με όσους θέλουν να προχωρήσουν . ” Αφήνουμε το παλιό πίσω “, ήταν το σύνθημα που ακουγόταν σήμερα στους διαδρόμους μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου

Ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα Κοκοβίκου για πρώτη φορά... έγχρωμοι - Αξίζει να δείτε το βίντεο


Μια έκλπληξη μας περίμενε σήμερα στην περιήγηση στο διαδίκτυο καθώς ανακαλύψαμε την έγχρωμη εκδοχή της αγαπημένης μας κινηματογραφικής ταινίας «Η δε γυνή να φοβείται τον άντρα» όχι ασπρόμαυρη αλλά με χρώματα, έντονα χρώματα! Τι φορούσε ο Αντωνάκης, τι χρώμα είχαν τα φουστάνια της Ελενίτσας και πώς ήταν η οικία Κοκοβίκου στην στην οδό Τριπόδων 32 και Ραγκαβά της Πλάκας; Πρόκειται για τη ολιγόλεπτο διαφημιστικό βίντεο της ταινίας που αναμένεται να βγει και πάλι στους κινηματογράφους έγχρωμη. Το 2016 η «Καραγιάννης Καρατζόπουλος» γιορτάζει τα πενήντα χρόνια επιτυχιών της στον ελληνικό κινηματογράφο και την ελληνική τηλεόραση. Έχοντας, λοιπόν, στη διάθεσή της έναν τεράστιο κατάλογο ελληνικών ταινιών που ξεπερνάει τις 325 και καλύπτει πάνω από εξήντα χρόνια ελληνικού Κινηματογράφου, αποφάσισε να καινοτομήσει και να μετατρέψει την ασπόμαυρη ταινία του Γ.Τζαβέλλα (και του 1965) σε έγχρωμη. Η επεξεργασία έγινε στα West wing studios, inc. στη Φλόριντα και η ταινία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Τρίτη 1η Μαρτίου στa Village στο Μαρούσι. Εκεί η «Καραγιάννης Καρατζόπουλος» θα γιορτάσει τα πενήντα χρόνια λειτουργίας της και τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου δημιουργού Γιώργου Τζαβέλλα, παρουσιάζοντας έγχρωμη «σα να γυρίστηκε χθες» αυτή την υπέροχη ταινία με πρωταγωνιστές τη Μάρω Κοντού και τον Γιώργο Κωνσταντίνου. Πηγή: athina984.gr

ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΩΝ


Lighting & Sound Operators NIGHTMARE

Δημοσιεύτηκε από Sound Traffik στις Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Αποσύνδεση του Λυκείου από τις Πανελλαδικές πρότεινε η ΟΛΜΕ

Την ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, χωρίς Πανελλήνιες εξετάσεις υποστήριξε η ΟΛΜΕ στη Βουλή. Η ομοσπονδία των καθηγητών, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης με καλεσμένους τους φορείς εκπαίδευσης στο νέο κύκλο συναντήσεων υπό τον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για τον Εθνικό Διάλογο κ. Κώστα Γαβρόγλου, παρουσίασε και μεταβατικό σχέδιο που δεν διαφέρει σε πολλά σημεία από το νέο σύστημα Πανελληνίων που εγκαινιάζεται φέτος.  Με την προϋπόθεση όμως η συμμετοχή στο σύστημα εισαγωγής να γίνεται μετά την απόλυση από το Λύκειο.

Εκτός από τις Πανελλαδικές, μεγάλη έκταση πήρε και το ζήτημα των διορισμών, με τις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών να σημειώνουν ότι, αν και ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης έχει εξαγγείλει δεκάδες χιλιάδες διορισμούς, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2016.
Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσαν και τα ζητήματα της αξιολόγησης, των προγραμμάτων σπουδών, της -ελλιπούς- επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, της χαμηλής κρατικής χρηματοδότησης στην Παιδεία, της τεχνικής εκπαίδευσης αλλά και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης.

Μεταβατικό σύστημα Πανελλαδικών. 

Η ΟΛΜΕ στο σύνολο των προτάσεων που κατέθεσε συμπεριέλαβε και μία πρόταση για μεταβατικό στάδιο μέχρι να επιτευχθεί η ελεύθερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

• Αποσύνδεση του Λυκείου από το σύστημα πρόσβασης σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

• Η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να γίνεται μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο, με πανελλαδικές εξετάσεις σε περιορισμένο αριθμό μαθημάτων, με διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας για ορισμένα από αυτά.

• Οι εξετάσεις διεξάγονται με την ευθύνη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εξεταστέα ύλη καθορίζεται κεντρικά από το υπουργείο Παιδείας και αντιστοιχεί στη διδακτέα ύλη.

• Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται με ανάλογο σύστημα για τους απόφοιτους και των δύο τύπων λυκείων (Γενικό-Επαγγελματικό).

• Οι υποψήφιοι έχουν απεριόριστες ευκαιρίες να συμμετέχουν στη διαδικασία της πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση


Πηγή: dikaiologitika.gr

Αστεροειδής θα περάσει «ξυστά» από τη Γη στις 5 Μαρτίου!

Ο 2013 ΤΧ68 ίσως είναι ορατός από τη Γη με ένα καλό τηλεσκόπιο, αφού υπάρχουν πιθανότητες να περάσει από τον πλανήτη μας σε απόσταση 11.000 μιλίων


Πριν από δύο χρόνια ο αστεροειδής 2013 ΤΧ68 πέρασε σε απόσταση 1,3 εκατομμυρίων μιλίων από τη Γη, προκαλώντας ανησυχίες και έντονους φόβους.
Ωστόσο, φαίνεται ότι ο συγκεκριμένος αστεροειδής είχε... εκκρεμότητες με τον πλανήτη μας αφού η NASA ανακοίνωσε ότι ο 2013 ΤΧ68 θα επιστρέψει και μάλιστα σύντομα.
Κι όμως, ο αστεροειδής έχει ήδη ξεκινήσει το ταξίδι του προς τον πλανήτη μας, από τον οποίο αναμένεται να περάσει... ξυστά στις 5 Μαρτίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», ο 2013 ΤΧ68 ίσως είναι ορατός από τη Γη με ένα καλό τηλεσκόπιο, αφού ο αστεροειδής ενδέχεται να περάσει από τον πλανήτη μας μεταξύ 11.000 έως 9 εκατομμυρίων μιλιών.
Ωστόσο, η NASA καθησυχάζει, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης με τον αστεροειδή, η πορεία του οποίου θεωρείται ακόμη από τους επιστήμονες αβέβαιη.
Και μπορεί ο Διευθυντής του Κέντρου της NASA για αντικείμενα που περνούν κοντά από τη Γη να υποστήριξε πως ο αστεροειδής δεν θα χτυπήσει φέτος τον πλανήτη, ωστόσο, προειδοποίησε ότι το 2017 υπάρχει μία στις 250 εκατ. πιθανότητες να συντριβεί την επιφάνεια της Γης! 


Πηγή : http://www.protothema.gr/

Χαλάει ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες

Βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ!!!!! ΚΟΛΙΑΣ ΓΚΟΛΕΜΑΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Την  Δευτέρα 08-02-2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των επιστημονικών φορέων στα γραφεία του
Συλλόγου των συμβολαιογράφων στην Αθήνα (Γ. ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 4), με θέμα το ασφαλιστικό. Στη σύσκεψη
συμμετείχαν όλοι οι επιστημονικοί φορείς, οι οποίοι δια των αντιπροσώπων τους αποφάσισαν τη
συνέχιση των κινητοποιήσεων, αφού δεν υπάρχει σημείο σύγκλισης ανάμεσα στη πρόταση του υπουργείου
και στις απόψεις των φορέων. Αποφασίστηκε η διενέργεια συναυλίας στην πλατεία ΚΑΝΙΓΓΟΣ την Παρασκευή
12-02-2016 και ώρα 14:00 το μεσημέρι, ως συμβολική πράξη και δόθηκε νέο ραντεβού την Δευτέρα 15-02-2016

Υπογράφηκε η σύμβαση έργου για τις τσιμεντοστρώσεις οδών και ερεισμάτωνΔήμου Ναυπλιέων

Υπογράφηκε η σύμβαση έργου που αφορά τσιμεντοστρώσεις οδών και ερεισμάτων
στον δήμο Ναυπλιέων και ξεκινάει το έργο, που αναμένεται να λύσει αρκετά από τα
προβλήματα, που αντιμετώπιζαν οι δημότες μας σε ορισμένες οδούς, όπου
Υπογράφηκε η σύμβαση έργου που αφορά τσιμεντοστρώσεις οδών και ερεισμάτων στον δήμο Ναυπλιέων και ξεκινάει το έργο, που αναμένεται να λύσει αρκετά από τα προβλήματα, που αντιμετώπιζαν οι δημότες μας σε ορισμένες οδούς, όπου πραγματικά η προσπέλασή τους, ειδικά τους χειμερινούς μήνες ήταν προβληματική.

Υπογράφηκε η σύμβαση έργου που αφορά τσιμεντοστρώσεις οδών και ερεισμάτων
στον δήμο Ναυπλιέων και ξεκινάει το έργο, που αναμένεται να λύσει αρκετά από τα
προβλήματα, που αντιμετώπιζαν οι δημότες μας σε ορισμένες οδούς, όπου
πραγματικά η προσπέλασή τους, ειδικά τους χειμερινούς μήνες ήταν προβληματική

Αυτή είναι η πραγματικότητα


Σας ενημερώνουμε, ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε

α παρακολουθείτε τις σελίδες ανακοινώσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. και της Ελληνικά ΛΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΤΟΥΣ 2015
Σας ενημερώνουμε, ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. και η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. θα δέχονται προς επεξεργασία αιτήσεις βεβαιώσεων κέρδους για το έτος 2015 από το τέλος Φεβρουαρίου 2016.
Η διαδικασία υποβολής της αίτησης για βεβαίωση κέρδους θα είναι πλέον ηλεκτρονική, μέσω του winningscertificates.opap.gr,το οποίο θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία.
Παρακαλούμε να παρακολουθείτε τις σελίδες ανακοινώσεων της ΟΠΑΠ Α.Ε. και της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. για νεότερες πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τους όρους χρήσης της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής.αχεία Α.Ε. για νεότερες πληροφορίες αναφορικά με τη λειτουργία και τους όρους χρήσης της νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής.


ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ DNA ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

Πέρασαν 46.000- 59.000 χρόνια από τότε που ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκε στον ελλαδικό χώρο, ωστόσο, χάρηστις αναλύσεις του DNA, έχουμε ακόμη πολλά να μάθουμε για την ταυτότητα των Ελλήνων.
Εντυπωσιακά στοιχεία αποκαλύπτουν μέρα με τη μέρα οι γενετικές έρευνες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και σε άλλα ευρωπαϊκά ιδρύματα, συμπληρώνοντας το παζλ για την καταγωγή των Ελλήνων. Τα πιο σύγχρονα επιστημονικά στοιχεία για τη γενετική σύσταση των σημερινών κατοίκων της Ελλάδας παραθέτει στο βιβλίο του «Η γενετική ιστορία της Ελλάδας – Το DNA των Ελλήνων» ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής και Γενετικής του Ανθρώπου, Κωνσταντίνος

Αμβρόσιος: Οι δανειστές θέλουν να μας κρεμάσουν – Έλληνες ξεσηκωθείτε

Νέα παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα στον τόπο μας έκανε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος. Με αφορμή ένα κείμενο που του εστάλη σχολιάζει την τρόικα και τους δανειστές, το μεταναστευτικό, τους Ευρωπαίους και ντίόπιους πολιτικούς και εν κατακλείδι καλεί σε ειρηνικό ξεσηκωμό.
Αναλυτικά:
ΦΡΙΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΛΕΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ! ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΤΑΙ!
ΜΙΑ ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ,
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΠΑΓΩΣΕ Η ΕΥPΩΠΗ | "Από τα 250 δις που πήρε η Eλλάδα, τα 220 δις πήγαν σε...

Το άρθρο είναι... αφιερωμένο σε όλους αυτούς που δείχνουν με το δάκτυλο την Ελλάδα. 

 Μια συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, προκάλεσε πανικό στους δανειστές μας. 

 Ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα, μιλώντας στη RaiNews24, αποκάλυψε ΚΑΘΑΡΑ, πως τα 220 δισεκατομμύρια ευρώ από τα 250 δισ. 

ευρώ της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα, κατέληξαν απευθείας στις γερμανικές, γαλλικές και σε μικρότερο ποσοστό τις ιταλικές τράπεζες. 

Υπάρχουν δύο έτοιμες λύσεις για τα hotspots. Αν θέλουν είναι μπροστά στα μάτια τους. Ας ξεστραβωθούν!

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
Προφανώς οι πολλές καταλήψεις στις οποίες συμμετείχαν τους εμπόδισε να μάθουν τα δύο βασικά μαθήματα. Την Ελληνική Γεωγραφία και την Ελληνική Ιστορία.
Υπάρχουν 2 έτοιμες λύσεις για τα hotspots. Αν θέλουν είναι μπροστά στα μάτια τους. Ας ξεστραβωθούν!
ΛΥΣΗ ΠΡΩΤΗ:

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ..ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ…

Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω τα όσα γράφονται παρακάτω…
Δεν είμαι ειδικός στην εξόρυξη πετρελαίου.

Ούτε γνωρίζω πως γίνονται αυτές οι δουλειές.
Όμως, κάποιος μας λέει ψέμματα.
Είτε ο πρωθυπουργός, είτε όλοι οι επιστήμονες εδαφοτεχνικοί του ΙΓΜΕ και των Ελληνικών πανεπιστημίων.
Το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν ζητά τη δίωξη όλων αυτών (δεν είναι δυνατόν αυτός να ζητά από τον Ελληνικό λαό να κάνει τέτοιες θυσίες και να βγαίνει ο καθένας να λέει ότι η Ελλάδα είναι η πιο πλούσια χώρα του κόσμου) απαντά στο ερώτημα ποιος είναι ο ψεύτης.

Πολιτιστικος Συλλογος Ελληνικου

Την Κυριακή 31 Ιανουαριου 2016 και ωρα 19:30 στο δημοτικο σχολειο του χωριου Εκοψαν την πρωτοχρονιατικη πιτα του με ολα τα μελη του Συλλογου !!!



Πριν λίγο στο Μέτρο στο Σύνταγμα. Η απόλυτη φρίκη!

Ελεγκτές στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Σύνταγμα κάνοντας έλεγχο σε 30 περίπου άτομα που εξέρχονταν από το τραίνο, εντόπισαν δύο Έλληνες και 3 Πακιστανούς που δεν…
είχαν πληρώσει εισιτήριο στο ΜΕΤΡΟ. Τους είχαν βάλει στην άκρη και ανέμεναν περιπολικό για να συλλάβει τους… Έλληνες!!!

“Συλλάβετε και τους αλλοδαπούς”, υπεδείκνυε ο κόσμος στους ελεγκτές!


Ποια ήταν η απάντησή τους; “Έχουμε άνωθεν εντολή να αφήνουμε ελεύθερους τους Πακιστανούς”!
Και τελικά συνέλαβαν τους δύο Έλληνες, τους οποίους προσήγαγαν, ενώ άφησαν ελεύθερους τους δυο Πακιστανούς!!!
Έχουν, όπως είπαν, εντολή από την προϊσταμένη τους αρχή!
Δηλαδή από το Υπουργείο Μεταφορών τούς εντέλουν να συλλαμβάνουν τους Έλληνες αλλά να αφήνουν ελεύθερους τους αλλοδαπούς-λαθρομετανάστες που δεν έχουν εισιτήριο;
Διωγμός των Ελλήνων μέσα στο ίδιο τους το σπίτι από την Πολιτεία!
Είσαι Έλληνας και δεν έχεις εκδώσει εισιτήριο; Συλλαμβάνεσαι και αν αντισταθείς μπορεί και να χάσεις τη ζωή σου, όπως ο 19χρονος.
Είσαι Πακιστανός ή άλλος λαθρομετανάστης; Περνάς ελεύθερα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ: Γιατί θέλουν να μας ξεκάνουν μέσω μνημονίου; Δείτε τι σημαίνει για αυτούς η Ελλάδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που “τάχα” πάει για φούντο….

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.


Τι δεν καταλαβαίνεις; 3 δισ. στην Τουρκία χωρίς hotspots και 30 εκατ. στην Ελλάδα με hotspots!

Πόσο πιο απλά να μας το πουν οι Ευρωπαίοι φίλοι μας ότι είναι με το μέρος της Τουρκίας; Πόσο δύσκολο είναι να αντιληφθούμε ότι η υποτακτικότητα της ελληνικής κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο; 

Η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πίεσε να γίνουν κέντρα καταγραφής προσφύγων στα παράλια της Τουρκίας, αλλά ουδέποτε διεκδίκησε χρήματα για την ανθρωπιστική βοήθεια και την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων.

Αντίθετα, η Τουρκία θα λάβει βοήθεια 3 δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίς hotspots, ενώ η Ελλάδα που θα σηκώσει όλο το βάρος του προβλήματος θα λάβει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ. 

Αυτό κι αν είναι «διπλωματική επιτυχία» του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου. 
ΥΓ: Αλήθεια, τα 3 δισεκατομμύρια που θα στείλει η Ε.Ε. στην Τουρκία, ποιο fund θα τα διαχειριστεί; Ξέρουμε όνομα; 


ΠΗΓΗ: 
newsbomb

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ:»Tο 70% των μεταναστών είναι νέοι άνδρες που μοιάζουν με στρατό»

Πολλοί και διάφοροι παρευρέθηκαν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που έγινε στην Μαδρίτη (ακόμα κι ο Μπουμπούκος!), αλλά ένας ξεχώρισε από το σωρό, με τις μεγάλες αλήθειες που είπε – για πολλοστή φορά. Πρόκειται για τον πατριώτη πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορα Ορμπάν, ο οποίος δε μάσησε τα λόγια του για την εξ’ Ανατολών εισβολή που δέχεται η Ευρώπη:
«Αυτό που αντιμετωπίζουμε δεν είναι μία προσφυγική κρίση. Είναι ένα μεταναστευτικό ρεύμα που αποτελείται από οικονομικούς μετανάστες, πρόσφυγες και ξένους μαχητές. Είναι μία ανεξέλεγκτη και χωρίς κανόνες διαδικασία. Συνάδει με την ελευθερία της πληροφόρησης και του ελεύθερου λόγου το γεγονός ότι τα μέσα ενημέρωσης δείχνουν συνήθως γυναίκες και παιδιά, ενώ το 70% των μεταναστών είναι νέοι άνδρες που μοιάζουν με στρατό; Επειδή δεν τους θεωρούμε εχθρούς, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να δρούμε κατά του εαυτού μας. Είναι εθνική μας ευθύνη να δώσουμε πίσω σε αυτούς τους ανθρώπους τα σπίτια τους και τις χώρες τους».
(ΥΓ): Κι ενώ η Ουγγαρία κυβερνιέται από τέτοιους λεβέντες πολιτικούς, εμείς εδώ έχουμε Σαμαροβενιζέλους και Τσιπροκαμμένους! Δεν είναι τραγωδία;

πηγή

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Κόβουν τη συνταγογράφηση από Γενικούς Γιατρούς και παθολόγους!


Σάλο έχει προκαλέσει στους κόλπους των Γενικών Γιατρών και των Παθολόγων η απόφαση του υπουργείου υγείας να τους αποκλείσει από τη συνταγογράφηση φαρμάκων για άσθμα και ΧΑΠ.
Μπροστά σε μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκαν σήμερα εκατοντάδες γενικοί γιατροί αλλά και Παθολόγοι ανά τη χώρα, όταν διαπίστωσαν ότι με τη νέα θετική λίστα φαρμάκων, τη λίστα δηλαδή με τα φάρμακα που αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση, υπάρχει και η οδηγία που τους απαγορεύει να συνταγογραφούν σκευάσματα που σχετίζονται με το άσθμα και τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).
Συγκεκριμένα με ειδική σημείωση που υπάρχει στη θετική λίστα φαρμάκων, η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή σε λίγες ημέρες, οι συνδυασμοί φαρμάκων όπως κορτιζόνη με βρογχοδιασταλτικά, μπορούν να χορηγούνται μόνο από πνευμονολόγους.Πρόκειται για φάρμακα που κυκλοφορούν χρόνια στη χώρα μας -τόσο παλαιά όσο και νέα-και αφορούν πολλές φαρμακευτικές εταιρείες και θεραπείες και σχετίζονται με χιλιάδες ασθενείς που πάσχουν από άσθμα και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).Η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής είναι στα κάγκελα και σκοπεύει να αντιδράσει άμεσα προσφεύγοντας ακόμη και σε Ευρωπαϊκά όργανα, δεδομένου – όπως υποστηρίζουν τα μέλη της- ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη νοσήματα όπως το άσθμα και η ΧΑΠ αντιμετωπίζονται στις πρωτοβάθμιες μονάδες ειδικά όταν εμφανίζονται αιφνιδίως τα συμπτώματα.
Ο Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Γενικής Ιατρικής Ευάγγελος Φραγκούλης λέει μάλιστα στο HealthReport.gr ότι ο αποκλεισμός αυτός συμβαίνει τη στιγμή που στη χώρα μας υπάρχει, ειδικά στην Περιφέρεια, έλλειψη πνευμονολόγων με συνέπεια οι ασθενείς να μην έχουν πλέον πρόσβαση στα φάρμακά τους.Αναφέρουν ακόμη ότι ο αποκλεισμός τους από τη συνταγογράφηση γίνεται σε μία περίοδο με έξαρση της γρίπης και έντονα αναπνευστικά προβλήματα των πασχόντων.Να σημειωθεί πάντως ότι εδώ και καιρό πνευμονολόγοι είχαν ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης της συνταγογράφησης των συγκεκριμένων φαρμάκων από άλλες ειδικότητες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

   Η πληροφορία για ενδεχόμενο “κλείσιμο” του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργεί εδώ και δώδεκα χρόνια στο Ναύπλιο, μας γέμισε ανησυχία, θυμό και  απογοήτευση.
          

3ος Μαραθώνιος Ναυπλίου, 6 Μαρτίου 2016


3ος Μαραθώνιος Ναυπλίου, 6 Μαρτίου 2016



ΤΩPΑ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩ | Ισχυρή ΕΚΡΗΞΗ σε αστυνομικό τμήμα!!

Αναστάτωση στην Κω από ισχυρή έκρηξη κοντά σε αστυνομικό τμήμα
Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε πριν από λίγη ώρα, στην πόλη της Κω από έναν δυνατό κρότο, πιθανόν από έκρηξη μηχανισμού κοντά στα γραφεία της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.

Η πρώτη ένοπλη επανάσταση των Ελλήνων είναι γεγονός! Τρέμουν το ντόμινο και το αποσιωπούν!!!

Την 17η Οκτωβρίου 1949 όπως ίσως κάποιοι γνωρίζουν δόθηκε τέλος στον εμφύλιο σπαραγμό,που κράτησε 5 ολόκληρα έτη!
Από την ημέρα αυτή μέχρι σήμερα ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε οργανωμένη και ένοπλη αντίδραση  ενάντια σε κυβερνητικές θέσεις, ούτε καν απο μικρές ομάδες.
Στην ΚΩ όμως από το Σάββατο ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙδραση.
Στην ΚΩ, το Σάββατο ξεκίνησε η πρώτη ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ενάντια στην κυβέρνηση μετά από 67 χρόνια… 

Το Χωριό Κρεμμύδια έχει μπει στο βιβλίο Γκίνες

Πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια το χωριό  Κρεμμύδια μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως το χωριό με το μεγαλύτερο ποσοστό πτυχιούχων επιστημόνων στο σύνολο των κατοίκων του. 
Την εποχή εκείνη οι κάτοικοι ήταν περισσότεροι από οκτακόσιοι.
Ακριβώς δέκα χρόνια μετά, στο άλλοτε «χωριό των πτυχιούχων» ζουν λιγότεροι από πεντακόσιοι άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ηλικιωμένοι.
Πριν από λίγα χρόνια έκλεισε και το μοναδικό δημοτικό σχολείο λόγω έλλειψης μαθητών!
Συνήθως τα χωριά στην επαρχία γίνονται ονομαστά για την παραγωγή τους σε καπνά, σταφίδα, λάδι κ.λπ.

κατάφερε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί εννιά υπαλλήλους τράπεζας της Πρέβεζας

    

 Αυτός ο αθώος άνθρωπος κατάφερε να τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί εννιά υπαλλήλους τράπεζας της Πρέβεζας

Zogas2-600x383
Ο πιο πάνω εικονιζόμενος ονομάζεται Δημήτριος Ζώγκας και είναι κάτοικος Αρχαγγέλου Πρέβεζας, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή, στην Εθνική Οδό ανάμεσα από Αρχάγγελο και Ζέφυρο.
Οι δουλειές πήγαιναν καλά τα προηγούμενα χρόνια και είχε χορηγητικούς και καταθετικούς λογαριασμούς σε μεγάλη Τράπεζα της Πρέβεζας.

1ος Ορεινός Αγώνας Μονή Αυγού Trail Race


Ο σύλλογος δρομέων Ερμιονίδος Summit Runners υπό την αιγίδα του Δήμου Ερμιονίδος και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού Δήμου Ερμιονίδος

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Λ. Ρακιντζής: «Τη διαφθορά στην Ελλάδα δεν μπορεί να τη νικήσει ούτε ο Χριστός.»

Ο απερχόμενος Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης μας μιλά από καρδιάς για την εντεκάχρονη θητεία του στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της διαφθοράς.
Λίγες φορές ένα πρόσωπο έχει συνδεθεί σε τέτοιο βαθμό με ένα θεσμό, όπως ο Λέανδρος Ρακιντζής με το θεσμό του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Αρεοπαγίτης ε.τ., διορίστηκε το Σεπτέμβριο του 2004, σε μια εποχή που -όπως σημειώνει ο ίδιος- ο έλεγχος στον δημόσιο τομέα ήταν άγνωστη λέξη και η ομερτά για τα αδικήματα των δημόσιων λειτουργών αδιάρρηκτη.
Την περασμένη Δευτέρα του ανακοινώθηκε η αντικατάστασή του. «Δεν έχω καμία πίκρα. Έκατσα έξι χρόνια παραπάνω από τη θητεία μου, δεν έχω κάνει καμιά χοντρή πατάτα, οπότε φεύγω με το κεφάλι ψηλά» λέει χαμογελώντας, λίγο πριν αποχωρήσει από το πάντα ανοιχτό για τους δημοσιογράφους γραφείο του στην οδό Κηφισίας 1.
«Έντεκα χρόνια είναι πολλά, με βοήθησαν πολύ και τα μίντια, σιγά σιγά έγινε γνωστός ο θεσμός κι άρχισε ο κόσμος να λέει “θα σε πάω στον Ρακιντζή”. Έγινα Γιαγκούλας, καταλάβατε;».
AdTech Ad

Δεν χάνει ποτέ το χιούμορ του. Ο χώρος γύρω μας είναι γεμάτος γελοιογραφίες, δικές του. Του ζητώ να γυρίσει έντεκα χρόνια πίσω, να θυμηθεί τις σκέψεις και τους προβληματισμούς που είχε όταν κάθισε για πρώτη φορά πίσω από αυτό το γραφείο.
«Όταν ξεκινούσα δεν ήξερα καν τι είναι όλο αυτό που πάω να κάνω, δεν γνώριζα καν ότι υπήρχε αυτή η υπηρεσία. Σιγά σιγά άρχισα να καταλαβαίνω τι χρειάζεται κι άρχισα να καταλαβαίνω τι σημαίνει έλεγχος.
Διότι μέχρι τότε δεν υπήρχε στην Ελλάδα η έννοια του ελέγχου. Υπήρχαν κάποιες υπηρεσίες ελέγχου οι οποίες ήταν αλληλένδετες αλλά δεν συνεργαζόντουσαν καθόλου μεταξύ τους και είχαμε αποσπασματικά πορίσματα που δεν ήταν υποχρεωτικά για τη διοίκηση. Τα έπαιρνε ο υπουργός, τα έβαζε στο συρτάρι.
Δεν υπήρχε καν διαδικασία να ξέρουμε αν ένας υπάλληλος έχει τιμωρηθεί. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση υπαλλήλου που είχε στερηθεί τα πολιτικά του δικαιώματα, άρα έπρεπε να έχει απολυθεί, και το ανακαλύψανε όταν πήρε σύνταξη!
Σιγά σιγά αυτά λύθηκαν. Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία επί υπουργίας Παυλόπουλου και μπορέσαμε να στελεχώσουμε την υπηρεσία, να την οργανώσουμε και να πάρουμε και το νομικό οπλοστάσιο που ήταν απαραίτητο, να γίνουν δηλαδή υποχρεωτικές οι διαπιστώσεις ενός πορίσματος για τη διοίκηση, να αναπτυχθεί το πειθαρχικό και από εκεί και πέρα να μπορώ να παρακολουθώ την ποινική διαδικασία κάθε υπόθεσης».
«Τους στόχους που είχατε βάλει τους εκπληρώσατε ή υπάρχουν πράγματα που δεν προλάβατε να ολοκληρώσετε;» ρωτάω. «Δεν βάζεις στόχους» απαντά. «Απλώς κάνεις μια διαχείριση και προσπαθείς ό,τι βλέπεις να το βελτιώσεις.
Τι στόχο να βάλω; Να μην υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα; Αυτό είναι ουτοπία. Η Ελλάδα για να φτιάξει χρειάζονται πολλά πράγματα, κυρίως χρειάζεται να φτιάξει η Δικαιοσύνη. Εκεί πάσχουμε, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό, ούτε το κοινωνικό, είναι η λειτουργία της Δικαιοσύνης. Η καθυστέρηση είναι στα όρια της αρνησιδικίας και η ποιότητα των αποφάσεων… Ήμουν 38 χρόνια δικαστής και ορισμένες αποφάσεις δεν μπορώ να τις αιτιολογήσω».
Η ταμπέλα, η γριά και ο Μπάμπης
Ενώ συζητάμε, χτυπάει το τηλέφωνο, είναι ο πρόεδρος του ΕΟΠΠΥ. Κάτι λένε για μια ταμπέλα… «Για να δεις τι τρελοκομείο είναι η Ελλάδα. Στο Λαϊκό Νοσοκομείο υπάρχει ένα γραφείο του ΕΟΠΠΥ που εγκρίνει τα νοσηλεία. Στην πόρτα η ταμπέλα γράφει: “ιατρός του ΕΟΠΠΥ 10:00-12:00”.
Τις προάλλες ήρθε εδώ κόσμος διαμαρτυρόμενος ότι περιμένει δύο ώρες και ο γιατρός δεν εμφανίζεται. Στείλαμε λοιπόν έγγραφο στον ΕΟΠΠΥ και μόλις μίλησα με τον Διοικητή ο οποίος μου λέει:
“’Έχει καταργηθεί ο γιατρός, απλά δεν έχουμε βγάλει ακόμα την ταμπέλα”. Μα είναι δυνατόν; Βγάλε την ταμπέλα! Γιατί να κάθεται ο κόσμος να περιμένει; Και μου λέει “ειδοποιώ τις υπηρεσίες να πάνε να τη βγάλουνε και δεν πάνε”. Αυτό το χάος είναι η Ελλάδα. Στην Ελλάδα πρέπει να παλεύεις για τα αυτονόητα».
Θα μπορούσε να περιγράφει τραγελαφικά περιστατικά με τις ώρες. Δύο όμως είναι αυτά που ξεχωρίζει. «Θυμάμαι κάποτε προσπαθούσαμε να κατεδαφίσουμε μια τουαλέτα αυθαίρετη έξω από ένα σπίτι στην Πάργα, διότι μπλόκαρε το δρόμο. Κάθε μέρα, έμπαινε μέσα μια γριά και καθόταν εκεί μέχρι το βράδυ για να μην μπορούμε να την κατεδαφίσουμε. Η τουαλέτα είναι ακόμα εκεί.
Μετά, είχαμε τον Μπάμπη, έναν υπάλληλο που μάζευε τα αποκόμματα των διοδίων από το δρόμο και τα πουλούσε στους επιθεωρητές του υπουργείου Δημοσίων Έργων για να δικαιολογούσαν τα εκτός έδρας. Χωρίς να πηγαίνουν πουθενά, αποδεικνύανε ότι κάνανε επιθεωρήσεις και πληρωνόντουσαν και τα εκ

Κραχ στο χρηματιστήριο Αθηνών - Μεγάλη πτώση του Γενικού Δείκτη

Δεν έχει τέλος η κατρακύλα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου ο Γενικός Δείκτης Τιμών... βάφτηκε κόκκινος, σημειώνοντας πτώση 7,15% (14.30), καθώς οι εντολές πώλησης αυξάνονται και πληθύνονται.



Συγκεκριμένα, ο ΓΔΤ καταγράφει απώλειες 9,33% στις 467,74 μονάδες, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 7,45%.
Πτώση καταγράφουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank(-25,37% στα 0,409 ευρώ), της Πειραιώς (-21,32% στα 0,107 ευρώ), της Εθνικής (-20,69% στα 0,161 ευρώ) και της Alpha Bank(-13,24% στα 1,18 ευρώ).
Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-17,84%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-7,59%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-6,73%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Εθνική και η Πειραιώς έχοντας διακινήσει 51.052.916 και 29.604.834 τεμάχια, αντιστοίχως.
Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 17,713 εκατ. ευρώ και η Εθνική με 8,857 εκατ. ευρώ.
Ανοδικά κινούνται μόλις 3 μετοχές, 92 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.
'Ανοδο καταγράφουν οι μετοχές: Δρομέας +10% και Reds +0,33%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κλωστήρια Ναυπάκτου -30%, Eurobank-25,37%, της Πειραιώς -21,23% και Εθνική -20,69%.
Το ψυχολογικό όριο των 500 μονάδων καταρρίφθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη σήμερα, με την εγχώρια αγορά να βαδίζει στα επικίνδυνα μονοπάτια των χαμηλών του Ιουνίου 2012. Οι πωλήσεις πραγματοποιούνται λες και «δεν υπάρχει αύριο», σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι προειδοποιούν ότι η διάλυση των αποτιμήσεων θα θέσει την αγορά σε νέες ιστορικές δοκιμασίες.

Τώρα, οι χρηματιστές θέτουν ως όριο τις 470 μονάδες βάσης, το οποίο εάν χαθεί, τότε ο Γενικός Δείκτης θα βρίσκεται αντιμέτωπος με πολύ χειρότερες ημέρες.
Η πτώση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει «θετικό σενάριο» για την ελληνική οικονομία: η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει, το προσφυγικό πρόβλημα κυριαρχεί και η απειλή της εξόδου από τη συνθήκη Σένγκεν είναι ορατή.

Πηγή: zougla.gr

Βαριές ποινές σε όσους δεν δέχονται πλαστικό χρήμα

Με ποινές φυλάκισης, κλείσιμο της επιχείρησης και υψηλά χρηματικά πρόστιμα κινδυνεύουν όσοι δεν δέχονται πληρωμές με κάρτες, αν και διαθέτουν τα ειδικά τερματικά μηχανήματα.


Η κυβέρνηση προωθεί ρύθμιση για την υποχρεωτική χρήση του «πλαστικού χρήματος» σε όλες τις συναλλαγές.
Με υψηλά χρηματικά πρόστιμα  έως και 1 εκατ. ευρώ, κλείσιμο της επιχείρησης από 3 μήνες έως 1 χρόνο, ακόμα και με 6μηνη φυλάκιση κινδυνεύουν όσοι αρνούνται να δεχθούν πληρωμές με κάρτες, αν και διαθέτουν μηχανάκια POS.
AdTech Ad
Με την επιβολή των capital controls σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών με κάρτες (πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες).
Παράλληλα όμως, υπήρξαν και πολλές καταγγελίες για επιχειρήσεις, οι οποίες αν και ήταν εφοδιασμένες με POS δεν δέχονταν κάρτες.
Λόγω των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων οι συναλλαγές βρίσκονται σε ειδικό καθεστώς και για την ομαλή διεξαγωγή τους υπάρχει πρόβλεψη στον Ποινικό Κώδικα, αλλά και με σειρά νομοθετημάτων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους, σήμερα Δευτέρα, όποιος σε περίπτωση κοινής ανάγκης δεν προσφέρει χωρίς ο ίδιος να διατρέξει ουσιώση κίνδυνο τιμωρείται με φυλάκιση έως 6 μήνες. 
Οποιος αρνείται να δεχθεί για πληρωμή νομίσματα με νόμιμη κυκλοφορία τιμωρείται με πρόστιμο.
Σειρά κυρώσεων προβλέπει και το άρθρο 13α του Ν. 2551/1994 για επιχειρήσεις που υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν δέχονται πληρωμέ με κάρτες.
- Γίνεται σύσταση για συμμόρφωση.
- Αν δεν συμμορφωθεί επιβάλλεται πρόστιμο από 1.500 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ.
- Προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης ή τμήματος της για χρονικό σιάστημα από 3 μήνες έως 1 έτος.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει(;) νομοθετική ρύθμιση για σταδιακή επέκταση του πλαστικού χρήματος σε όλες τις συναλλαγές με ταυτόχρονο περιορισμό των μετρητών συνδέοντας τις πληρωμές με κάρτες με το αφορολόγητο όριο και τις εκπτώσεις δαπανών. 

Πηγή : http://www.newsbomb.gr



Χρυσοβελώνη: Οι αγρότες δεν θα καταφέρουν να ρίξουν την κυβέρνηση

Αμφιβολίες για την "αθωότητα" των συνεχιζόμενων δυναμικών κινητοποιήσεων των αγροτών, από τη στιγμή που αρνούνται το διάλογο και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, εκφράζει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, υπογραμμίζοντας ότι αν σκοπεύουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση δεν θα τα καταφέρουν.
"Οι αγρότες δεν προσέρχονται στο διάλογο και εμένα αυτό μου γεννά πάρα πολλές αμφιβολίες και υποψίες ως προς την αθωότητα, αν μπορώ να το πω έτσι, των κινητοποιήσεων" είπε η κ. Χρυσοβελώνη, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα.
Υπενθύμισε, ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν συνηθισμένο να καλεί ο πρωθυπουργός σε διάλογο τους αγρότες, είπε ότι άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι προσέτρεξαν στο διάλογο, ενώ οι αγρότες -όπως υπογράμμισε- κλήθηκαν, αλλά αρνούνται να παραστούν ακόμα και στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.
"Τι επιδιώκουν οι αγρότες; να ρίξουν την κυβέρνηση; Ε, δεν θα τα καταφέρουν" είπε χαρακτηριστικά η κ. Χρυσοβελώνη, ενώ σε ερώτηση ποια από τα αιτήματα των αγροτών θα μπορούσε να ικανοποιήσει η κυβέρνηση, επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός έχει "πάντα την πόρτα ανοιχτή" και χαρακτήρισε αναγκαία την έναρξη διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές.
"Είναι δικαίωμα τους καθενός να κάνει κινητοποιήσεις και πορείες, αλλά από 'κει και πέρα ας έρθουμε λίγο στα πραγματικά δεδομένα. Θα πρέπει και οι αγρότες να λογικευτούν και να αποδείξουν ότι πραγματικά δεν επιδιώκουν κάτι άλλο" είπε. 
Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, (με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News) για το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών, η κ. Χρυσοβελώνη επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν η χώρα να εκβιάζεται συνεχώς από τους δανειστές και ότι στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Υπενθύμισε, όμως, ότι ο κ. Καμμένος στην ίδια συνέντευξη αναφέρει ότι έγιναν πρόσφατα εκλογές, ότι ο ελληνικός λαός αποφάσισε και ότι εκτός απροόπτου εκλογές θα ξαναγίνουν το 2019. 

ΟΑΕΔ: Επιχορήγηση επιχειρήσεων για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων

Ειδοποίηση προς Μακροχρόνια Ανέργους άνω των 50 ετών



Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού καλεί άμεσα τους εγγεγραμμένους στα Μητρώα του ανέργους άνω των 50 ετών, με χρονικό διάστημα ανεργίας άνω των 12 μηνών να συμπληρώσουν Βιογραφικό Σημείωμα ή, όσοι ήδη διαθέτουν, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία του Βιογραφικού τους με τους εξής τρόπους:
1. Μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού ( www.oaed.gr ) - Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Είσοδος πιστοποιημένου χρήστη- Βιογραφικό Σημείωμα (προηγείται η λήψη κλειδαρίθμου από το ΚΠΑ της περιοχής τους)
2. Με επίσκεψη στους εργασιακούς συμβούλους του ΚΠΑ στο οποίο ανήκουν, με την βοήθεια των οποίων θα συμπληρώσουν τα στοιχεία του βιογραφικού τους σημειώματος. 
Oι παραπάνω ενέργειες είναι αναγκαίες καθώς ο ΟΑΕΔ εγκαινιάζει τη χρήση εργαλείων και μεθόδων για τη σύζευξη ζήτησης και προσφοράς εργασίας μέσω των Ηλεκτρονικών του Υπηρεσιών, προκειμένου να προσδιορίσει τους ωφελούμενους του προγράμματος  "Επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας άνω των 50 ετών", του οποίου επίκειται άμεσα η δημοσίευση της πρόσκλησης.
Στο πλαίσιο του παραπάνω προγράμματος, για πρώτη φορά, οι επιχειρήσεις - εργοδότες θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής υποψηφίων, είτε μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών (πρόσβαση με τη χρήση κλειδάριθμου σε στοιχεία του βιογραφικού των ανέργων που αφορούν την ειδικότητα και τα προσόντα της θέσης εργασίας), είτε μέσω των εργασιακών συμβούλων στα ΚΠΑ.
Με αυτά τα εργαλεία και τις μεθόδους σύζευξης ζήτησης και προσφοράς εργασίας, ο Οργανισμός φιλοδοξεί να βελτιώσει την υλοποίηση των προγραμμάτων απασχόλησης και να αλλάξει τον τρόπο προσέλκυσης εργοδοτών και ανέργων σε αυτά.