Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

H Νύχτα των Μουσείων στο Nαύπλιο



Στις 17 Μαΐου 2014 το Ναύπλιο γιορτάζει τη Νύχτα των Μουσείων!

Οι επιτυχείς διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού εορτασμού της «Νύχτας των Μουσείων», που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια με τη συνεργασία όλων των μουσείων και χώρων τέχνης της πόλης, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων, είχαν ως αποτέλεσμα ο εορτασμός αυτός να εξελιχθεί σε έναν εξαίρετο θεσμό για την πόλη του Ναυπλίου με πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία.

Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο Αργολίδας από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Δρ. Γεώργιο Γαλέο


Την Πέμπτη 15 Μαΐου στις 19.00 στα γραφεία της Τ.Ο Αργολίδας (Παράσχου 9 Πρόνοια) στο Ναύπλιο  θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η Ευρώπη των Εθνών» από τον υποψήφιο ευρωβουλευτή με την Χρυσή Αυγή Δρ. Γεώργιο Γαλέο, Οικονομολόγο-διδάκτωρ Οικονομίας στο πανεπιστήμιο Ζυρίχης.
\

«ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Ε.Ε. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ»



Την  Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 ψηφίζουμε  για  την  ανάδειξη Διοικητικού  Συμβουλίου  και  Ελεγκτικής  Επιτροπής στα δύο εκλογικά κέντρα στο 4ο  Δημοτικό Ναυπλίου από τις 2 το  μεσημέρι έως τις 8 το  βράδυ και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο  Κρανιδίου από  τις 2 το  μεσημέρι  έως  τις  8  το  βράδυ.
\


Ακόμα μια χελώνα καρέτα καρέτα νεκρή ξεβράστηκε στην παράλια τις νέας κίου

  
Ακόμα μια χελώνα καρέτα καρέτα νεκρή ξεβράστηκε στην παράλια τις νέας κίου


Τρίτη 13 Μαΐου 2014

"Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται"


Νέα θεατρική παράσταση της Κεντρικής Σκηνής του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ
Η Κεντρική Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ παρουσιάζει την νέα της παραγωγή "Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται", την Παρασκευή 16 Μαϊου 2014 στις 20.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Ναυπλίου - Θέατρο Τριανόνστην Πλατεία Συντάγματος, Ναύπλιο
Πρόκειται για μια πρωτότυπη διασκευή που σύμφωνα με το σκηνοθετικό σημείωμα οκτώ γυναίκες κατηγορούνται για ένα έγκλημα για το οποίο όλες ισχυρίζονται πως δεν έχουν καμία σχέση, στους διαδρόμους ενός έρημου από τον χρόνο σπιτιού. Ποιες είναι οι ένοχες και ποιες οι αθώες; Ποιος αποτελεί το κατηγορητήριο; Τι θα δείξει η αυτοψία;

Σκηνοθετικό σημείωμα

Τι συμβαίνει όταν κανείς δεν αναλαμβάνει το προσωπικό μερίδιο της ευθύνης του; Είναι οι ενοχές ένας φαύλος κύκλος προκειμένου το «εγώ» να επαναλαμβάνει τις ίδιες πράξεις; Μπορώ να κάνω τις ίδιες επιλογές και να περιμένω διαφορετικά αποτελέσματα; Ποια σχέση μπορεί να έχει η αλήθεια με τη λήθη; Μήπως πίσω από κάθε έγκλημα κρύβεται πάντα κι ένας ηθικός αυτουργός; Πως το ψέμα οδηγεί στην υποκρισία; Είναι πάντα η αυτοκτονία αμαρτία; Και εν τέλει… ποιος θα φυλάει τους φύλακες..;
Μια πρωτότυπη κωμικοτραγική διασκευή της μαύρης κωμωδίας του ΡομπερΤομά «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» η οποία περιέχει έντονα στοιχεία σωματικού θεάτρου και ακραίας περφόρμανς ενώ κατά τη διάρκειά της εμφανίζονται στοιχεία από μερικά από τα σημαντικότερα είδη θεάτρου του 20ου αιώνα.
Συντελεστές
Διασκευή - Σκηνοθεσία
Νίκος Φυτάς
Σκηνικά
Δανάη Γιαννουλάκη
Κοστούμια
Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Σχεδιασμός Φωτισμού
Νίκος Φυτάς
Βοηθός Σκηνοθέτη
EllieFontaine
Δημιουργικό
Sugahtank (Γιάννης Ρουμπάνης)
Προβολή & Επικοινωνία
Γιώργος Κατσώνης
Παίζουν
Γκάμπυ: Ελένη Οικονομοπούλου
Αυγουστίνα: Παρασκευή (Βιβή) Αρμένη
Σιμόν: Τζένη Πετρίδη
Σουζάνα: ΝάλιαΖήκου
Κατρίν: Αρρήτη Κεχαγιά
Λουίζα: Κατερίνα Κερασιώτη
Γιαγιά: Σπυριδούλα-Μαρία Φρειδερίκου
Σανέλ: Νικολέτα (Νίκη) Κύρκα

Πληροφορίες
Ημερομηνίες παραστάσεων16, 17 Μαϊου, 13, 14, 15 Ιουνίου
Διάρκεια παράστασης
90 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων
7€ Γενική είσοδος

Τηλέφωνο Κρατήσεων: 27520 26461 στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.(καθημερινές από 9.00πμ-14.00μμ)


12/05/2014

ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2014 – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα διοργανώνει την Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα σχολεία της πόλης του Ναυπλίου με θέμα: Μουσείο - Δρόμοι – Μνήμη.
Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην κατανόηση της ατομικής και συλλογικής μνήμης. Τα προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, τα εκθέματα του Μουσείου “Β. Παπαντωνίου” και η πορεία του ΠΛΙ μέσα στον χρόνο θα είναι τα εργαλεία για να μεταβούμε βιωματικά από την ατομική στην συλλογική μνήμη που είναι το “μουσείο”.
To πρόγραμμα εφαρμόζεται χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο τηλέφωνο: 27520 28379 (Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα).

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Τολού

Σε πανελλήνιο  διαγωνισμό ζωγραφικής, που συμμετείχαν μαθητές από  Ελλάδα και  Κύπρο και οργάνωσε ο σύνδεσμος «Οι φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της θάλασσας» με θέμα «Αγαπημένες Εικόνες από τον Τόπο μου» τα μέλη της επιτροπής, που αποτελούνταν από καταξιωμένους ζωγράφους, επέλεξαν για το (Α΄) βραβείο, το έργο  της μαθήτριας του 6/θέσιου Δημοτικού σχολείου Τολού, Σοφίας Ηλιοπούλου,  μαθήτριας της Ε΄ τάξης του σχολείου. Η βράβευση θα γίνει στην Τετάρτη στις 28 Μαΐου 2014 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής, Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη. Η επιλογή αυτή αποτελεί μέγιστη τιμή για το μικρό  σχολείο μας, τη μαθήτρια και ειδικά για τον γυμναστή του σχολείου μας κ. Μερμίγκη Χρήστο, που παροτρύνει συνεχώς τους μαθητές  να ασχοληθούν με τα εικαστικά και αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες .

Τα θερμά μας συγχαρητήρια στη μαθήτρια του σχολείου μας και στον κ . Μερμίγκη Χρήστο, γυμναστή. 

Ομιλία του Σκηνοθέτη Τώνη Λυκουρέση

    Αύριο Τετάρτη  14 Μαΐου 2014  θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Τώνη Λυκουρέση με τίτλο «Οι δομές της κινηματογραφικής δημιουργίας: από τη θεωρία στην πράξη» στο πλαίσιο του μαθήματος «Εισαγωγή στον Κινηματογράφο» που διδάσκει  η κυρία Κωστούλα  Καλούδη, Λέκτορας Τ.Θ.Σ..
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο , στην αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου» και ώρα 19. 00 .
 
Ο Τώνης Λυκουρέσης είναι πρώην συνεργάτης του Τμήματος ως διδάσκων Π.Δ. 407/80 από το 2004 τέως το 2011, πολυβραβευμένος σκηνοθέτης, ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους  του Νέου Ελληνικού  Κινηματογράφου και πρώην Πρόεδρος  του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για τους φοιτητές και το κοινό. Θα δοθούν βεβαιώσεις
Σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων
 
 

Η Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών
&
Πρόεδρος του Τμήματος  Θεατρικών Σπουδών
του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
 
Καθηγήτρια   Άλκηστις Κοντογιάννη


προσκληση


προσκληση

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Δέδε μιλάει για όλα, για την Ντίνα Νικολάκου, για τον Πέτρο Τατούλη, αλλά πιο πολύ για όσα οραματίζονται για την Αργολίδα και την Πελοπόννησο.

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Η ξεφτίλα της Eurovision


Η ξεφτίλα της Eurovision
Ιδού κατάντια στο πανηγυράκι της Γιουροβίζιον. Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει και πληρώνουμε από πάνω γιαυτό το κιτσ και αντιαισθητικό θέαμα. Η ξεφτίλα της Αυστρίας αλλά και των άλλων που ψήφισαν δεν έχει τέλος...γράφει το olympia.gr
Τέτοιο …είδος θέλουν να δημιουργήσουν ή είναι τα νέα πρότυπα για τα παιδιά΄μας. Αλλά και αυτό το κατάπιαμε όπως τόσα άλλα.
Η«γυναίκα με τα μούσια» εμφανίστηκε στο stage με ένα ολόχρυσο φόρεμα και ερμήνευσε το κομμάτι «Rise Like a Phoenix», κερδιζοντας και την πρώτη θέση.
Η Αυστρία έστειλε την Conchita Wurstστον 59ο διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση, μιας και πρόκειται για μία υποψηφιότητα «κομμένη και ραμμένη» για έναν τέτοιο θεσμό, που αποτελεί στην ουσία ένα μεγάλο πάρτι αποθέσως του διαφορετικού και του… κιτς.


Πηγή www.eglimatikotita.gr