Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Σύσκεψη Μενδώνη και Ανδριανού στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους. Επίκειται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο στις 31 Ιουλίου.


Η Υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε την Κυριακή 26/7/2020 με τον Βουλευτή Αργολίδας κ. Γιάννη Ανδριανό χώρους πολιτισμού στο Άργος, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και αντιδημάρχους, εκπροσώπους του Δήμου Άργους Μυκηνών για την λύση των υπαρχόντων προβλημάτων ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και ό,τι συμπληρωματικές ενέργειες χρειάζονται για την μεταφορά των εκθεμάτων του Μουσείου στη μουσειακή αποθήκη ώστε να ξεκινήσουν σύντομα οι σχετικές εργασίες για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου.

Κατά τη σύσκεψη υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία της Υπουργού κ. Μενδώνη με τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα ο οποίος στηρίζει και ουσιαστικά το έργο αυτό που το χρηματοδοτεί πλέον η Περιφέρεια. Με εντολή της Υπουργού εστάλη κλιμάκιο της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου σήμερα (29/7/2020) στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους και μαζί με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει το έργο, πραγματοποίησαν αυτοψία. Εντός των επόμενων ημερών (την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, μετά και από δήλωση της Υπουργού), επίκειται η υπογραφή της σχετικής σύμβασης του σημαντικού αυτού έργου για το Άργος, την Αργολίδα και την Ελλάδα, προϋπολογισμού περίπου 2.5 εκατομμυρίων μετά την έκπτωση.

Η κ. Μενδώνη δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ολοκληρώσαμε μία σύσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Άργους για την εξέλιξη του έργου. Όπως είναι γνωστό, το σύνολο των μελετών που αφορούν την αποκατάσταση του κτιρίου, την επέκταση του μουσείου προκειμένου να αποκτήσει τους αναγκαίους χώρους που το εξασφαλίζουν την δυνατότητα και 

την προοπτική ενός σύγχρονου μουσείου, ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν από την αρμόδια Διεύθυνση μελετών και εκτέλεσης έργων μουσείων και πολιτιστικών κτιρίων του Υπουργείου Πολιτισμού το Δεκέμβριο του 2015.

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στην Αργολίδα

Κατασχέθηκαν πάνω από δύο κιλά κάνναβης, εννέα δενδρύλλια κάνναβης κ.ά. 


Συνελήφθησαν, χθες (29.7.2020) και προχθές (28.7.2020), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 53, 54 και 55 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι διακινούσαν, κατά μόνας, ποσότητες κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και Αρκαδίας. 

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Πυροβόλησαν τον Στέφανο Χίο έξω από το σπίτι του




 Ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του, λίγο μετά τις 03:00, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό και άλλη μία στα πλευρά. Διακομίστηκε αρχικά στο Σισμανόγλειο και κατόπιν στο ΚΑΤ.




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Επίδαυρο για τους «Πέρσες»


Ο πρωθυπουργός τήρησε την υπόσχεσή του και βρέθηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσει την τραγωδία του Αισχύλου που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία του διευθυντή του Δημήτρη Λιγνάδη 

Στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου για να παρακολουθήσει τους Πέρσες του Δημήτρη Λιγνάδη με πρωταγωνίστρια την Λυδία Κονιόρδου, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Κυριακής, τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει στους συντελεστές της παράστασης που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2020. Μαζί του η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη