Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ από 17.00 ώρα της 12.7.2018 έως 09.00 ώρα της 13.7.2018


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, χθες (12.7.2018) το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 47χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ναρκωτικό δισκίο, το οποίο κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, χθες (12.7.2018) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, ένας (1) 28χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -5- γραμμαρίων, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης. 
Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά
Συνελήφθη, χθες (12.7.2018) το απόγευμα, στη Μονεμβασιά Λακωνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα και του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας, 37χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -10- γραμμαρίων, δύο (2) ζυγαριές ακριβείας, το χρηματικό ποσό των -1.590- ευρώ και -4- δολαρίων Η.Π.Α., δύο (2) κινητά τηλέφωνα και αντικείμενα που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εξιχνίαση μίας (1)  περίπτωσης απόπειρας κλοπής
Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, μία (1) περίπτωση απόπειρας κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει την 11.7.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

Το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Αργολίδας και σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων

               Το  απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητήριου Αργολίδας και σε συνεργασία με τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος  – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων , εταίρο του ΕΦΕΠΑΕ  , η παρουσίαση των νέων δράσεων του ΕΠΑνΕΚ «Ψηφιακό Βήμα», «Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός».
              Την εκδήλωση προλόγισε ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Κωνσταντίνος Γκαρκάσουλας,  ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα στελέχη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Παντελή Σιμήρη και  κ. Ασημίνα Μήλα, για την παρουσία τους στην Αργολίδα με σκοπό την ενημέρωση των επιχειρηματιών του νομού , αναφέρθηκε στη  σημασία που έχουν οι χρηματοδοτικές δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας γενικά   και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των επιχειρήσεων  που συμμετέχουν ειδικότερα, ενώ τόνισε και τη σημασία της  ολοκληρωμένης ενημέρωσης για την ορθή υποβολή αιτήσεων και  επιτυχή υλοποίηση των δράσεων.
 Την παρουσίαση ξεκίνησε ο κύριος Σιμήρης Παντελής, υπεύθυνος των δράσεων «Ψηφιακό Βήμα» και «Ψηφιακό Άλμα».  Ο κύριος Σιμήρης παρουσίασε τα βασικά σημεία  των οδηγών των δυο δράσεων τονίζοντας τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους και επεσήμανε το τι πρέπει να προσέξει ο υποψήφιος επενδυτής κατά την κατάρτιση του επιχειρηματικού του σχεδίου και την υποβολή της αίτησης.
              Στη συνέχεια η κυρία Μήλα ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις λεπτομέρειες που απαρτίζουν  τον οδηγό της δράσης «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός». Επεσήμανε την ιδιαιτερότητες της συγκεκριμένης δράσης και

Πως μπορεί μια εξαιρετική ιδέα μπορεί να αφυδατωθεί. Η συγκοινωνία με τα χωριά, όχι μόνο του δήμου Ναυπλιέων

Πως μπορεί μια εξαιρετική ιδέα μπορεί να αφυδατωθεί. Η συγκοινωνία με τα χωριά, όχι μόνο του δήμου Ναυπλιέων
Μπάμπης Αντωνιάδης
Δημοτικός σύμβουλος της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ
Στο δημοτικό συμβούλιο στις 2/7/2018 κατατέθηκε από την πλειοψηφία του δήμου Ναυπλιέων μια  πρότασηγια την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τα ΚΤΕΛ Αργολίδας για τη συγκοινωνιακή αποκατάσταση ή ενίσχυση γραμμών του ΚΤΕΛ με χωριά του νομού μας.
Η εξαιρετική πρόταση για τη συγκοινωνιακή σύνδεση των αποκλεισμένων από μαζικά μέσα μεταφοράς χωριών στηρίχθηκε στη λογική της χρήσης μέσων μαζικής μεταφοράς για  λιγότερους ρύπους και της άρσης της απομόνωσης ομάδων ανθρώπων που αδυνατούν να μετακινηθούν με δικά τους μέσα. Να διαμορφωθεί δηλαδή η συνείδηση της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς, όταν αυτά βέβαια ανταποκρίνονται στις ανάγκες.
Ως εδώ τα πράγματα είναι εξαιρετικά και αξίζουν συγχαρητήρια σ΄ αυτούς που υπέβαλαν την πρόταση. Ας δούμε όμως το πρακτικό μέρος της υλοποίησης, όπως αυτό περιγράφεται στην προγραμματική σύμβαση. Η προγραμματική σύμβαση θα διαρκέσει τρία χρόνια,με συνολικό ποσό  684.461 ευρώ, μαζί  με ΦΠΑ. Αυτό προκύπτει από τα δρομολόγια που περιγράφονται, τις αποστάσεις από το Ναύπλιο και το κόστος μεταφοράς. Από  τα χρήματα θα αφαιρεθούν τα εισιτήρια που θα εκδίδονται καιτο υπόλοιπο ποσό θα επιδοτείται. Ας ξεκινήσουμε από τα προτεινόμενα δρομολόγια. Πώς διαμορφώνονται; Γιατί δεν μπορούν να είναι ευέλικτα, σε σχέση με τις ανάγκες των κατοίκων, οι οποίοι με διάφορους τρόπους θα μπορούν να δηλώνουν το ενδιαφέρον για τη μεταφορά;  Γιατί να θεωρήσουμε προβληματικό το υπάρχονδρομολόγιο Ναύπλιο - Ν. Κίος- Άργος και αυτό να εντάσσεται στην πρόταση; Θα μπορούσα στον κατάλογο των προτεινόμενων δρομολογίων να καταθέσω πολλές ενστάσεις, το ζητούμενο ωστόσο είναι να βρεθεί μια πρόταση εφικτή.  Τα προτεινόμενα δρομολόγια δεν είναι μόνο για χωρία του δήμου Ναυπλιέων(ΊριαΚαρνεζαιϊκα Αραχναίοκ.λ.π)  αλλά και διαδρομές όπως για Τραχεία Κρανίδι Επίδαυρο Μυκήνες κλπ)  
Από τη στιγμή που τα δρομολόγια είναι επιδοτούμενα, δεν θα έπρεπε να προβλεπόταν ειδικό εισιτήριο ώστε να μπορεί να γίνεται έλεγχος και να αναγράφεταιστα εισιτήρια ότι τα δρομολόγια είναι επιδοτούμενα;
Παρά τις πολλές  ενστάσεις μας (τις καταθέσαμε και στο δημοτικό συμβούλιο) για τα συνημμένα κύρια στοιχεία της προγραμματικής (δρομολόγια, κόστη, περιοχές κλ.π) ψηφίσαμε την προγραμματική σύμβαση, πιστεύοντας ότι μπορεί με  καλή διάθεση και συνεργασία των φορέων να διορθωθούν αρκετά πράγματα.
Το σημαντικό είναι να βρούμε για τα απομακρυσμένα χωριά τη δυνατότητα, εκτός από τα σταθερά δρομολόγια, να  διαμορφώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι διαδρομές, ανάλογα με τις ανάγκες τους.  Σήμερα υπάρχουν όλα τα τεχνικά μέσαώστε αυτό να μπορεί να υλοποιηθεί. 

Αποτελέσματα ελέγχων στη μαζική εστίαση θερινής περιόδου 2018




Στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχων που διενεργεί η ΔΑΟΚ Αργολίδας στις
επιχειρήσεις μαζικής εστίασης (π.χ εστιατόρια, ταβέρνες, ψητοπωλεία) σε ζητήματα που
αφορούν την προστασία του καταναλωτή μέσα από τη διασφάλιση της υγιεινής και
ασφάλειας των τροφίμων καθώς και από την αποφυγή πρακτικών παραπλάνησης, κατά
την περίοδο 25/5/2018 - 30/6/2018 διαπιστώθηκαν τα εξής:
Σε σύνολο είκοσι δύο (22) ελέγχων επιχειρήσεων μαζικής εστίασης διαπιστώθηκαν οχτώ
(8) παραβάσεις που αφορούν μη συμμορφώσεις στον τομέα του ελαιολάδου και
συνετάχθησαν από τους ελεγκτές εκθέσεις ελέγχου στα πρότυπα που επιβάλλει η Ε.Ε.
Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις παραπέμφθηκαν στην επιτροπή επιβολής διοικητικών
κυρώσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4235/2014 (ΦΕΚ Α 32).
Η ΔΑΟΚ Αργολίδας θα συνεχίσει την διενέργεια ελέγχων καθ’ όλη την διάρκεια της
θερινής περιόδου και καλεί τις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης να επιδείξουν ιδιαίτερη
προσοχή στην πιστή τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας τόσο για τη διασφάλιση
της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων όσο και για την αποφυγή πρακτικών
παραπλάνησης.

Όμορφο Όνειρο στο Αρχαίο Θέατρο Άργους.

Όμορφο Όνειρο στο Αρχαίο Θέατρο Άργους.

Το Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2018, αυτό το καλοκαίρι κάνει τα όμορφα όνειρα να βγαίνουν αληθινά… Το Σάββατο 14 Ιουλίου στις 9:15 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Άργους η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος παρουσιάζουν το Όμορφο Όνειρο τους.
Μία νέα παράσταση-πρόταση που κλείνει το μάτι στο «Μπελ Ρεβ», την παράσταση που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την πρωτοτυπία, την τόλμη και την μελωδικότητα της το χειμώνα που μας πέρασε και τώρα, ο βασικός της πυρήνας παίρνει κάτι από το ελληνικό καλοκαίρι, προσαρμόζεται αναλόγως, αποκτά ένα πιο εξωστρεφές και φωτεινό πρόσωπο και φέρνει την αγαπημένη ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου, καθώς και τα τραγούδια των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ευαγγελάτου, ακόμα μια φορά κοντά στους φίλους τους σε ολόκληρη την Ελλάδα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ 
ΜΟΥΣΙΚΟΙ :
Θέμης Καραμουρατίδης: πιάνο
Μανώλης Γιαννίκιος: τύμπανα
Αρης Ζέρβας:  τσέλο
Γιώργος Κάστανος: κλαρινέτο, τενόρο σαξόφωνο
Λάμπης Κουντουρόγιαννης: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
Νίκος Μέρμηγκας: μπουζούκι, λαούτο, μαντολίνο, λάφτα
Γιώργος Μπουλντής: ηλεκτρικό μπάσο, κοντραμπάσο, synth bass
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ :  Γεράσιμος Ευαγγελάτος
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ : Θέμης Καραμουρατίδης
ΒΟΗΘΟΣ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗ : Άρης Ζέρβας
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΙΣΜΩΝ : Περικλής Μαθιέλλης
HΧΟΛΗΨΙΑ: Γιάννης Παξεβάνης – Αντώνης Ζαχόπουλος
Μη χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά το όμορφο καλοκαιρινό όνειρο της πιο αγαπημένης δημιουργικής τριάδας του ελληνικού τραγουδιού, που κατάφερε  ακόμη μια χρονιά με αποφασιστικότητα και έμπνευση, να ανατρέψει τα δεδομένα της ψυχαγωγίας και το ίδιο ακριβώς υπόσχεται και για αυτό το καλοκαίρι, σε μία παράσταση, με σαγηνευτική λάμψη, συναρπαστικό ήχο και ερμηνευτικό πάθος!

Στο χώρο της συναυλίας θα διατίθενται κουπόνια αξίας 2 ευρώ προς ενίσχυση του έργου του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας (ΣΥΚΑΦΙΑΡ) Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 8:30μμ.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 15€ 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: 13€
Προπώληση εισιτηρίων: 
- Online: www.ticketservices.gr  
- Καταστήματα PUBLIC 
- Τηλεφωνικά: 210 7234567 
Και στα καταστήματα: 
ΑΡΓΟΣ:
Beetle (Καφέ-Μπαρ), Βασιλέως Αλεξάνδρου, 27510 69386 

Το W ταξιδεύει στο Ναύπλιο 14 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2018



“W” γένος θηλυκό
METAPolis | Έκθεση φωτογραφίας
FOUGARO THE GALLERY Nafplion
Εγκαίνια Σάββατο 14 Ιουλίου 2018 8μμ

Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας σας προσκαλεί το Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, στις 8μμ, στο ΦΟΥΓΑΡΟ Ναύπλιο, στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας “W” από τη Φωτογραφική Ομάδα METAPolis, μίας έκθεσης με ελεύθερη είσοδο, σε γένος θηλυκό και χαρακτήρα άκρως σαγηνευτικό…  Πάνω από 130 φωτογράφοι , ανεξαρτήτως φύλου, μελετούν μέσα από τον φακό τους το φαινόμενο της γυναικείας φύσης. Μεγάλο μυστήριο που δίνει πνοή, χρώμα, ουσία και νόημα στη ζωή.


Η ομάδα μας ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Φαρμάκη

Η ομάδα μας  ανακοινώνει  την έναρξη  συνεργασίας με τον τερματοφύλακα Φαρμάκη Στέργιο  (8.5.1994)
Ο  Φαρμάκης   έχει ύψος 1.93 και  την περσινή χρονιά αγωνίστηκε με τα χρώματα του Λαγκαδά ΑΠΕ  στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής.Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί και για την ομάδα του Αιγινιακού.
Eκτός από την θέση του τερματοφύλακα η ομάδα μας επενδύει και στο μέλλον με την μεταγραφή του Ρέι Ροκάι από την ομάδα του  Αριστέα Άργους.
Ο Ροκάι είναι 18  χρονών αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του Αργολικού ποδοσφαίρου και αγωνίζεται στη θέση του αμυντικού χαφ.

Ο Παναργειακός τους καλωσορίζει στην μεγάλη του οικογένεια και τους εύχεται καλή ποδοσφαιρική σεζόν.



Προσοχή στη στροφή καρμανιόλα της Ν.Κίου - Άλλαξαν το πλάτος της





Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του κεντρικού εργαστηρίου του Α' Κύκλου του Λυκείου Επιδαύρου- Διεθνούς Θερινού Σχολείου Αρχαίου Δράματος.

 Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του κεντρικού εργαστηρίου του Α' Κύκλου του Λυκείου Επιδαύρου- Διεθνούς Θερινού Σχολείου Αρχαίου Δράματος.

Πατρισία Απέργη- Ομάδα Χορού "Αερίτες" παρουσιάζουν με τη συμμετοχή όλων των σπουδαστών του Λυκείου Επιδαύρου:

"ΠΟΛΗΤΤΕΣ" Μια τραγωδία που δεν λέγεται μόνο χορεύεται

Την Κυριακή 15 Ιουλίου στις 22:00 στο Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα χαρούμε πολύ να παρευρεθείτε.

Τζωρτζίνα Κακουδάκη,
Υπεύθυνη του Λυκείου Επιδαύρου
Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου




Hellenic Festival S.A.
Epidaurus Lyceum
8 Ipitou str, 105 57 Athens, Greece
lyceumepidaurus@greekfestival.gr


Η υποκρισία των "δημοκρατών" και η αποχή που έρχεται

του Βασίλη Ζώη

Οι "δημοκράτες" συνηθίζουν να λένε κομπάζοντας πως "στις Δημοκρατίες κυρίαρχος είναι ο Λαός". Οι ίδιοι φυσικά γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτό είναι ένα κολοσσιαίο ψέμα.

Και αυτό διότι κυρίαρχος στις Κοινοβουλευτικές Δημοκρατίες –ειδικά στην Ελλάδα- είναι ο Λαός μόνο για δώδεκα ώρες. Όσο δηλαδή είναι ανοικτές οι κάλπες την Κυριακή των Εθνικών Εκλογών. Το υπόλοιπο διάστημα ΚΑΜΙΑ κυριαρχία δεν έχει ο Λαός. Εκείνες τις δώδεκα ώρες εκχωρεί την Κυριαρχία και την δύναμη του σε κάποιο κόμμα και κάποιον-ους Βουλευτές.

Φυσικά στην συνέχεια δεν μπορεί ούτε να ελέγξει, ούτε να απολύσει, ούτε να προτείνει προς Δίκη τους Βουλευτές ή τα κόμματα. Άλλωστε το Άρθρο 61 του Συντάγματος καθορίζει ξεκάθαρα πως οι Βουλευτές έχουν το «ανεύθυνο» κατά την άσκηση των βουλευτικών τους καθηκόντων. Οι υποψήφιοι λοιπόν και τα κόμματα θα μεταχειριστούν κάθε μέσο (ψέματα, υπερβολές, ρουσφέτια, θεατρινισμούς, ανακρίβειες κτλ.) ώστε να τους παραδώσει ο Λαός την Δύναμή του και μόλις το κάνει είναι παντοδύναμοι και με Ασυλία. Ο Λαός; Ας πρόσεχε. Όταν ξαναγίνουν εκλογές λένε οι "δημοκράτες" μπορεί να διορθώσει με τη νέα ψήφο του αν δεν έμεινε ικανοποιημένος. Δεν μπορεί ο Λαός π.χ να πραγματοποιήσει Δημοψήφισμα για ένα θέμα, όσο σοβαρό και αν είναι , δεν μπορεί να αποτρέψει μια Εθνική μειοδοσία και ας είναι πλειοψηφία (π.χ Σκοπιανό) δεν μπορεί να ζητήσει εκτάκτως εκλογές. Τι μπορεί να κάνει; Απλά να περιμένει να ξαναψηφίσει. Και προς Θεού μην κάνει το λάθος και ΔΕΝ ψηφίσει ή πετάξει άκυρο για αποδοκιμασία. Η αποχή και το άκυρο είναι ότι χειρότερο μας λένε ΟΛΑ τα κόμματα, άλλωστε πρέπει η αγιότητα του Κοινοβουλευτισμού να ανατροφοδοτηθεί.

Norfolk Police Department Lip Sync Battle


Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τα προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ


Παράταση αγωνίας στον Αργοναύτη!






Προσοχή στη στροφή καρμανιόλα της Ν.Κίου - Άλλαξαν το πλάτος της





Ο αδίστακτος Τσίπρας και η ετοιμότητα των υποψηφίων Αυτοδιοικητικών

του Βασίλη Ζώη

Στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν πως θα χάσουν στις εκλογές. Ευρωεκλογές, Δημοτικές, Περιφερειακές και φυσικά Εθνικές. Αυτή η επίγνωση δημιουργεί και μία ηρεμία κατά κάποιο τρόπο που τους επιτρέπει να κάνουν διάφορους σχεδιασμούς και μεθοδεύσεις.

Να ναρκοθετήσουν την επόμενη μέρα για τη νέα Κυβέρνηση, να φέρουν χάος και αναστάτωση με κάθε τρόπο σε αυτούς που θεωρούν αντιπάλους τους. Σε όλους δηλαδή πλην των εαυτών τους.

Ο χρόνος των εκλογών λίγο τους νοιάζει, αρκεί να μπορέσουν να διαχειριστούν όσο το δυνατόν καλύτερα τις εκλογικές ήττες. Διότι άλλο απώλειες, άλλο ήττες και άλλο συντριβή. Άλλο την «επόμενη μέρα» να είσαι στα πράγματα σαν αντίπαλος πόλος και άλλο να είσαι απόβλητος ακόμη και από τα συντρόφια σου. Αυτό το ξέρει πολύ καλά ο Αλέξης Τσίπρας και θέλει μια ήττα που θα του επιτρέψει να μην χαθεί από τα πολιτικά πράγματα πριν τα 45 του.  Στα πλαίσια αυτά θα κάνει τους επόμενους μήνες ότι μπορεί. Ψέμα, ψέμα, ψέμα, δωράκια, ρουσφέτια, ανασχηματισμό, “αυτοκριτική”, παροχωλογία, θεατρινισμούς, εκβιασμούς, τα πάντα όλα!

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Συνελήφθησαν δύο άτομα για ναρκωτικά στην Αργολίδα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν -11- δενδρύλλια και πάνω από -1,5- κιλό κάνναβης, όχημα, χρήματα κ.α.


Συνελήφθησαν, χθες (10.7.2018) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους-Μυκηνών, δύο (2) 60χρονοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες (10.7.2018) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, εντόπισαν τους ανωτέρω, να αποκρύπτουν στο έδαφος αγροτεμαχίου, ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους -1.500- γραμμαρίων και τους συνέλαβαν.

Σε έρευνες που έγιναν, στην οικία του ενός σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους- Μυκηνών Αργολίδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -11- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 40 εκατοστά έως 1,5 μέτρο περίπου και πλήθος σπόρων κάνναβης, ενώ στην οικία του δεύτερου στο Άργος Αργολίδας, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -63- γραμμαρίων.

Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κάνναβης, το χρηματικό ποσό των -550- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι  συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.


Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ "Δρόμοι Πολιτισμού Αργολίδας" της Περιφέρειας Αργολίδας, παρουσιάζεται η εικαστική δράση με τίτλο: #5Buildings_ArtProject.

"Το • #5Buildings_ArtProject • δημιούργημα 5 σύγχρονων εικαστικών καλλιτεχνών: της Μάγδας Μάρα, του Νίκου Μαρίνη, της Ειρήνης Μώρου, του Δημήτρη Παπαχρήστου και της Βασιλικής Σαγκιώτη, φιλοδοξεί να δώσει σε επιλεγμένα, ιστορικής σημασίας, κτήρια της παλιάς πόλης του Ναυπλίου, μια νέα νοηματοδότηση. Οι καλλιτέχνες, έχοντας εμπνευσθεί από τα ίδια τα κτήρια καθώς και από τον περιβάλλοντα χώρο που τα πλαισιώνει, ντύνουν τις προσόψεις τους με μεγάλου μεγέθους μουσαμάδες/εικαστικά έργα που η θεματολογία και η τεχνική απόδοση τους ακολουθεί την ξεχωριστή, προσωπική εικαστική προσέγγιση του κάθε δημιουργού.

"Διαθλάσεις" ορίζουν το έργο της Μάγδας Μάρα, το οποίο αποτελεί «μια απόπειρα της εικαστικού να αποδώσει την ζωογόνο και αέναη μεταβλητότητα του υγρού στοιχείου. Δεκάδες ποτήρια, με διαφορετική κάθε φορά στάθμη νερού, διαθλούν το φως με τη γωνία πρόσπτωσης στην επιφάνεια του νερού στο κάθε ποτήρι ξεχωριστά. Ο θεατής καλείται να κινηθεί γύρω από το έργο, όπου οι γωνίες των ακτινών πρόσπτωσης συνεχώς μεταβάλλονται, δημιουργώντας την αίσθηση της αέναης μεταβλητότητας του νερού της θάλασσας». 

Ευγενή συνάντηση δύο κόσμων που συχνά στις μέρες μας αντιπαλεύουν, βρίσκουμε στο έργο του Νίκου Μαρίνη. «Τα οργανικά, επαναλαμβανόμενα στοιχεία της ζωγραφικής επιφάνειας μοιάζουν σαν να αναδύονται από το στοχαστικό κοίταγμα της φύσης μέσα από μικροσκόπιο. Το δε κατασκευασμένο περιβάλλον της πόλης, δεν αφήνει περιθώριο για ελεύθερη ανάπτυξη, παρά συντάσσεται γύρω από ένα αυστηρό πολεοδομικό σχέδιο».

Η φύση πρωταγωνιστεί στο έργο της Ειρήνης Μώρου. Όπως η ίδια σημειώνει: «Το υλικό που με απασχολεί τα τελευταία χρόνια, είναι κυρίως οι φυτικές ύλες και η επεξεργασία τους, έτσι ώστε να μεταβληθούν σε κάτι άλλο. Χρησιμοποιώ τα υπολείμματα από διάφορα είδη τροφής ή λουλούδια, δημιουργώντας συνθέσεις που σχετίζονται με την ιστορία της τέχνης ή τη λαϊκή παράδο


Στο έργο του Δημήτρη Παπαχρήστου «η εικόνα αναπαριστά ένα συριακό - αραβικό μοτίβο, αποτελούμενο από ποτήρια γεμισμένα με υγρό. Η ιδέα της χρήσης ποτηριών βασίζεται στις έννοιες που παράγει η σχηματοποίηση του υγρού μέσα σε αυτά. Η στάθμη του υγρού παραμένει πάντοτε σταθερή - όπως και οπουδήποτε βρίσκεται το υγρό στοιχείο - παραπέμποντας στις έννοιες της ισορροπίας, της ηρεμίας και της σταθερότητας, ενώ το γεγονός ότι η ποσότητα του υγρού οφείλει να προσαρμοστεί στον εκάστοτε χώρο ή περιβάλλον που το περικλείει, συνδέεται με τις έννοιες της προσαρμοστικότητας, της συνεχούς μεταβολής και της αναγκαίας αλλαγής».

Τέλος, η Βασιλική Σαγκιώτη αναφέρει, μεταξύ άλλων, για το έργο της: «Όταν οι άνθρωποι εγκαταλείπουν έναν τόπο, η φύση δημιουργεί μια νέα σχέση ανταγωνιστική μέσα από ένα φυσικό κύκλο ζωής, γέννησης, ανάπτυξης, ωρίμανσης. Φυτά ως ανεπιθύμητοι διεκδικητές, καταλαμβάνουν το κτήριο ενάντια στη μανία της ιδιοκτησίας του ανθρώπου».


• Επιμέλεια: Νικολένα Καλαϊτζάκη, Ιστορικός Τέχνης

• Καλλιτέχνες: Μάγδα Μάρα • Νίκος Μαρίνης • Eιρήνη Μώρου • Δημήτρης Παπαχρήστος • Βασιλική Σαγκιώτη





Ποιος από την Περιφέρεια συζητά και δεσμεύεται σε εταιρείες;


Νέα έκτροπα στη χθεσινή συνεδρίαση του ΠεΣυ από τον κ. Τατούλη και την κα Νικολάκου πρωτοστατούντος του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκου.
Έκλειναν τα μικρόφωνα και αφαιρούσαν το λόγο από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί δεν ήθελαν να αποκαλυφθεί ποιος από την Περιφέρεια το Φλεβάρη του 2016 έκανε συζητήσεις με την ανάδοχο στο έργο λιμάνι Βραχατίου και τι δεσμεύσεις ανέλαβε.

Για να μην λέει η κα Νικολάκου ότι λέμε ψέματα, δίνουμε στη δημοσιότητα την απόφαση του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου στις σελίδες 8 και 9, που αναφέρονται στο υπόμνημα της αναδόχου εταιρείας, ρητά αναγράφεται για τις συζητήσεις και τις δεσμεύσεις.
Εμείς πάντως πιστεύουμε τον κ. αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, την κα Νικολάκου και τα μέλη της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής που «ορκίζονται» ότι δεν έκαναν αυτοί τις συζητήσεις με την εταιρεία και δεν ανέλαβαν δεσμεύσεις και ΔΙΕΡΩΤΩΜΕΘΑ:
Ποιος μπορεί να είναι αυτός που συζητά και δεσμεύεται σε εταιρείες;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αποκαλυφθεί.
Τέλος είναι γελασμένοι αν νομίσουν ότι μπορούν να φιμώσουν τους κομμουνιστές περιφερειακούς συμβούλους.
Καλούμε την κα Νικολάκου να μας στείλει με e-mail τι θέλει να πούμε στην Οικονομική Επιτροπή της Πέμπτης για δύο τουλάχιστον θέματα:
1.    Για την ανακήρυξη ως ευεργέτη της εταιρείας που ήθελε να συντηρήσει τα συστήματα προστασίας από δασικές πυρκαγιές που είτε δεν εγκαταστάθηκαν ποτέ, είτε δεν λειτούργησαν και
2.    Για τη διεκδίκηση από το φίλο του κ. Περιφερειάρχη 1,5 εκατ. ευρώ για τα έκτροπα που με ευθύνη της Περιφέρειας έγιναν το 2012 στη συνεδρίαση του ΠεΣυ για την Μπέρμπερη.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Άργος: “Μάμμα Μία” ΦΩΤΟ







Το νέο κόμμα, τα Μνημόνια που "αλλάζουν" και τα μεγάλα λόγια για Πατρίδα

του Βασίλη Ζώη

Την δημιουργία ενός νέου "δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου "Πατριωτικού Μετώπου" ανακοίνωσαν σήμερα ο Δημήτρης Καμμένος και ο Τάκης Μπαλτάκος. Παραθέτω ολόκληρη την σχετική ανακοίνωση.

"Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόθεση μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος με περαιτέρω σκοπό την διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Πρόεδρος αυτού του πατριωτικού κόμματος θα είναι ο κ. Δημήτρης Καμμένος και Γενικός Γραμματέας ο κ. Τάκης Μπαλτάκος.

Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πατριώτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιτίθενται στην παράδοση  του ιερού ονόματος της Μακεδονίας.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που δεν αποδέχονται τον εκφυλισμό της παιδείας και των πατροπαράδοτων αξιών, ηθών και εθίμων του Ελληνικού λαού.

Απευθυνόμαστε σε όσους επιθυμούν την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης στην Χώρα, με αποφασιστική καταστολή της εγκληματικότητας.

Κ.Π.Ε. Ν.ΚΙΟΥ

Καλοκαιρινές ευχές