Σάββατο 16 Μαΐου 2020

Τραγωδία στο Λουτράκι: Τέσσερα άτομα εντοπίστηκαν νεκρά σε σπήλαιο



Τέσσερις άντρες βρέθηκαν νεκροί από την ΕΜΑΚ μέσα σε σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι στο Λουτράκι.

Ενα απο τα πιθανά σενάρια είναι να κατέληξαν απο τα καυσαέρια μιας γεννήτριας που είχαν μαζί τους.
Πιθανολογείται ότι έψαχναν λίρες.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.


πηγη

https://loutrakitv.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B2%CF%81%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-4-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%BF/

Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Τάσος χειβιδόπουλος: Συνεχίζοντας τις επαφές μας με τους τοπικούς φορείς



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ,ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

  Συνεχίζοντας τις επαφές μας με τους τοπικούς φορείς, συναντηθήκαμε σήμερα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Αργους-Μυκηνών, Τάσσο Χειβιδόπουλο, και τον δημοτικό σύμβουλο Κώστα Γκαργκάσουλα.

  Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η δημοτική παράταξη Δυνατή Πόλη Ξανά, από την αρχή αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, συνεχίζει να τηρεί μια υπεύθυνη πολιτική στάση, καταθέτοντας προτάσεις για την στήριξη της εστίασης αλλά και όλων των επιχειρήσεων του τόπου μας.

  Ο κύριος Χειβιδόπουλος, αφού μας ξεκαθάρισε ότι δεν αντιλαμβάνεται τα τεράστια προβλήματα και την αγωνία του κλάδου μας ως πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα και τα αιτήματα μας, κατανοώντας απόλυτα τον λογικό και δίκαιο χαρακτήρα τους .

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 18-5-2020 ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ 2ου Γ.Ε.Λ. Ναυπλίου



Κάλεσμα προς τους Συλλόγους Γονέων
και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.
Τα Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Αργολίδας και της ΕΛΜΕ Αργολίδας καλούν τους Συλλόγους Γονέων
των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο
θεατράκι του 2ου Γ.Ε.Λ. Ναυπλίου τη Δευτέρα 18-5-2020 και ώρα 19.30
σε συνάντηση- ενημέρωση για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που
περιέχει σοβαρότατες διατάξεις για την εκπαίδευση των παιδιών μας και
εν μέσω πανδημίας κατατέθηκε από την κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία

Συνελήφθησαν τρία άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία

 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα

 Κατασχέθηκαν τρία δενδρύλλια, ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης και λαθραίου καπνού κ.ά.  

Συνελήφθησαν, χθες (14.5.2020) το μεσημέρι, στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 42, 47 και 53 ετών, αντίστοιχα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα.

 

Ειδικότερα, χθες (14.5.2020) το μεσημέρι, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε οικίες τους, στη Σπάρτη και σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτη Λακωνίας, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

 

·         -3- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 60 εκατοστά,

·         ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -12,8- γραμμαρίων,

·         ποσότητα κατεργασμένη κάνναβης (τύπου σοκολάτας), συνολικού βάρους -5,6- γραμμαρίων,

·         ποσότητα κάνναβης αναμειγμένη με καπνό, συνολικού βάρους -42,9- γραμμαρίων

·         ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -280- γραμμαρίων,

·         μικροποσότητες ηρωίνης,

·         ποσότητα υγρής μεθαδόνης, συνολικού βάρους -6- χιλιοστά το λίτρου και

·         -34- σπόροι κάνναβης.

 

Η ποσότητα λαθραίου καπνού θα σταλεί στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης. 

ψεκασμός για τα κουνούπια και τους ψύλλους στο δήμο Aργους Μυκηνών VIDEO















Aγανακτισμένοι οι αγρότες των φυτειών













Πέμπτη 14 Μαΐου 2020


Μπάμπης Αντωνιάδης
Ο πολιτισμός της νάιλον σακούλας….
Τα νερά στην ανατολική παραλία της πόλης του Ναυπλίου τις τελευταίες μέρες έχουν τραβηχτεί αρκετά. Καθημερινά πολλοί συμπολίτες μας χρησιμοποιούν την ανατολική παραλία για το περπάτημα τους. Περπατούν στο μεγαλύτερο μέρος σε ένα λευκό στρώμα. Τι είναι αυτό; Οι νάιλον σακούλες που χρησιμοποιούμε και με διαφόρους τρόπους καταλήγουν στην θήλασα.
Είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας που η θάλασσα θέλει να αποβάλει.











 

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ο Αντώνης Καλοθέου για την άρση των μέτρων, το δεύτερο βήμα επανεκκίνησης της αγοράς...


Εξιχνιάστηκαν έξι περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών στη Λακωνία


Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν επτά άτομα

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, ενώ ο ένας κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός, που ξεπερνά τις -10.000- ευρώ

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και δύο (2) απόπειρες κλοπών, στη Σκάλα και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Σπάρτης, Μονεμβασίας και Ευρώτα Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες (11.5.2020) το πρωί, στις Κροκεές Λακωνίας, από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Ευρώτα, Μολάων, Γυθείου, του Τμήματος Ασφάλειας και Τροχαίας Σπάρτης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, επτά (7) ημεδαποί, τέσσερις άνδρες ηλικίας από 24 έως 40 ετών και τρείς (3) γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 32 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για όπλα

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, από την 22.10.2019 έως και την 10.5.2020, στη Σκάλα και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Σπάρτης, Μονεμβασίας και Ευρώτα Λακωνίας, διέπραξαν συνολικά τέσσερις (4) κλοπές και δύο (2) απόπειρες κλοπών σε οικίες και δημοτική αίθουσα.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει συνολικά, χρήματα, χρυσαφικά, κυνηγετικό όπλο, ηχείο ήχου κ.ά., η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -10.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους, ενώ μέρος αυτών βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 30χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον μαχαίρι και ηλεκτρικό εργαλείο, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.