Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

N.E ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Στις 25 Ιουλίου έγινε στην πόλη του Ναυπλίου διαδήλωση ενάντια στην μεταβίβαση πληθώρας δημοσίων κτημάτων και ακινήτων της Αργολίδας, με ιδιαίτερη σημασία για την ιστορική κληρονομιά, την ποιότητα ζωής και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση τους έναντι εξευτελιστικών αντιτίμων σε ντόπιους και ξένους «επενδυτές» με πρόσχημα την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους. Η διαδήλωση κατέληξε σε κτίριο εντός του ιστορικού κέντρου που έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Εκεί μοιράστηκε πληροφοριακό υλικό και έγινε προσπάθεια συμβολικού ανοίγματος του κτιρίου στα πλαίσια σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου και απόφασης της ανοιχτής συνέλευσης.
Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου δεν αφορά μόνο την Αργολίδα αλλά όλη την Ελλάδα. Σε απάντησή της κλιμακώνονται οι αντιδράσεις πολιτών και συλλογικοτήτων από τη Θράκη έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα.
Στην Αργολίδα η αντίσταση αυτή εκφράζεται κυρίως μέσω της ανοιχτής συνέλευσης πολιτών και συλλογικοτήτων. Μήνες μετά τη διαδήλωση 6 μέλη της συνέλευσης καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας ως ύποπτοι για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της εξύβρισής και της αντίστασης κατά της αρχής, μετά από πανομοιότυπες μηνύσεις αστυνομικών.
Πρόκειται για σαφή προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής του κινήματος αντίστασης. Η ανοιχτή συνέλευση ήταν και παραμένει ο κύριος αντίπαλος τόσο της κυβερνητικής πολιτικής του ξεπουλήματος, όσο και των ντόπιων εκφραστών της και αυτό προφανώς έχει ενοχλήσει πολλούς.

Η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και η απόπειρα αναβίωσης πρακτικών άλλων δεκαετιών δεν θα περάσουν. Η αντίσταση των πολιτών θα νικήσει και οι δημόσιοι χώροι της Αργολίδας και όλης της Ελλάδας θα αξιοποιηθούν για το συμφέρον όλης της κοινωνίας.  Ζητάμε να παύσει άμεσα η δίωξη σε βάρος των 6 διαδηλωτών.   

« Το αγόρι με τη βαλίτσα»» στο Θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ


Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Νοέμβριου 2014, στις 9.00 το βράδυ ,το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ-ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ θα παρουσιάσει την καινούργια του θεατρική παράσταση με τίτλο « Το αγόρι με τη βαλίτσα»» στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ.
Για δύο παραστάσεις , το θεατρικό εργαστήρι ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ σε συνεργασία με τον ΔΟΠΠΑΤ θα υποδεχτεί τους θεατές με μια ιστορία που ενώ κατά βάθος λέει σκληρά πράγματα παραμένει ανάλαφρη με χιούμορ και ευαισθησία, γεγονός που οφείλεται στην τρυφερή γραφή του Μάικ Κένι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Γερμανικών ποιμενικών,

Για τους θαυμαστές των γερμανικών ποιμενικών, αυτή η πολύ όμορφη σκυλίτσα ζητάει σπίτι. Είναι περίπου 2-3 χρονών περιοχή Άργους - Ναύπλιο. Αν ενδιαφέρεστε παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 6945230051.
Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Λάιζα
Αρ. Πρωτ.: 524/2009


Προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής του κινήματος αντίστασης ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ, η δίωξη των 6 συμπολιτών μας»



Σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη έως την Κρήτη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις πολιτών και συλλογικοτήτων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της μεταβίβασης δημοσιών κτημάτων και κτιρίων στο ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό την πώληση τους έναντι εξευτελιστικών αντιτίμων σε ντόπιους και ξένους «επενδυτές» με πρόσχημα την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους
Στην Αργολίδα σειρά τέτοιων ακινήτων με ιδιαίτερη σημασία για την ιστορική κληρονομιά, την ποιότητα ζωής και την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής διατίθενται για «αξιοποίηση» μέσω ΤΑΙΠΕΔ, αναφέρουμε χαρακτηριστικά την παραλία της Καραθώνας και τμήμα της Ακροναυπλίας.
Στα πλαίσια αυτά οι πολίτες της περιοχής έχουν αναπτύξει κίνημα αντίστασης που έχει πραγματοποιήσει μία σειρά από δράσεις, το οποίο εκφράζεται κυρίως μέσα της ανοιχτής συνέλευσης πολιτών και συλλογικοτήτων. Μία από αυτές ήταν η πορεία στην παλιά πόλη του Ναυπλίου που κατέληξε σε κτίριο εντός του ιστορικού κέντρου που έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ. Εκεί μοιράστηκε πληροφοριακό υλικό και έγινε προσπάθεια συμβολικού ανοίγματος του κτιρίου στα πλαίσια σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου και απόφασης της ανοιχτής συνέλευσης.
Μήνες μετά το συμβάν 6 μέλη της συνέλευσης καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στην Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας ως ύποπτοι για τα αδικήματα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της εξύβρισής και της αντίστασης κατά της αρχής, μετά από πανομοιότυπες μηνύσεις αστυνομικών.
Πρόκειται για σαφή προσπάθεια τρομοκράτησης και καταστολής του κινήματος αντίστασης. Η ανοιχτή συνέλευση ήταν και παραμένει ο κύριος αντίπαλος τόσο της κυβερνητικής πολιτικής του ξεπουλήματος, όσο και των ντόπιων εκφραστών της και αυτό προφανώς έχει ενοχλήσει πολλούς.
Η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και η απόπειρα αναβίωσης πρακτικών άλλων δεκαετιών δεν θα περάσουν. Ζητάμε να παύσει άμεσα η δίωξη σε βάρος των 6 διαδηλωτών.          
5/11/14
Από τη συντονιστική γραμματεία
της Πελοπόννησος Πρώτα στην Αργολίδα

Ο κόσμος καίγεται... ο επίτιμος Δημότης μας έλλειπε.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία του τόπου μας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, την ώρα που η ανεργία μαστίζει την Αργολίδα και η αγροτική παραγωγή πνέει τα λοίσθια, την ώρα που εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν «λουκέτο», ο Δήμος Ναυπλιέων αποφασίζει να ανακηρύξει τον υπεύθυνο αυτής της κατάντιας σε επίτιμο Δημότη της πρωτεύουσας του Νομού Αργολίδας. Όπως οι Βαυαροί Αντιβασιλείς φυλάκισαν τον Γέρο του Μοριά για εσχάτη προδοσία έτσι και τώρα οι «μαυρογιαλούροι» του τόπου μας τιμούν τον εγκάθετο των Γερμανικών συμφερόντων, που για ψηφοθηρικούς λόγους προφυλάκισε τον Αρχηγό και μέλη της Κ.Ο της 3ης πολιτικής δύναμης της χώρας.

Καλούμε τους πολίτες του τόπου μας να αντιδράσουν σε αυτό το ντροπιαστικό γεγονός, για να καταλάβουν οι «κύριοι» της συγκυβέρνησης πως είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας.

Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τ.Ο Αργολίδας

Έκτακτο δελτίο καιρού

Λόγω του Δελτίου Πρόβλεψης Έκτακτων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,παρακαλούμε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και η παραμονή σε υπόγεια, από σήμερα Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18.00 έως αύριο Σαββάτο 8 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 13.00. 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
                                                                                     Π.Ε.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΕΙΒΙΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Και αυτη την εβδομαδα στο πρατηριο SHELL ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Νέα Κίο


Και αυτη την εβδομαδα στο πρατηριο SHELL ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στην Νέα Κίο σας περιμένουν για να δοκιμάσετε την βενζίνη που σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την ferrari.

Κάντε στάση για το απόλυτο Test Drive! Αύριο Τετάρτη 05/11, γεμίστε με Shell V-Power σε ειδική τιμή προσφοράς και ανακαλύψτε, από το πρώτο κιόλας γέμισμα, την καλύτερη δυνατή απόδοση και προστασία για τον κινητήρα σας.


Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Aπεγκλωβισμός των ορειβατών έξω από το Τουρνίκι Άργους.(VIDEO)

αποκλειστικά πλάνα από το σημείο

 Πρόκειται για δύο ορειβάτες, από την Αργολίδα, που εγκλωβίστηκαν στην πλαγιά του Κτενιά περίπου 1,5-2 ώρες δρόμο πιο ψηλά από το Τουρνίκι.

Στην περιοχή εκτός από δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους βρίσκεται και δύναμη που έχει έρθει από την Αθήνα.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

1-1 το ντέρμπι του Παναργειακού με το Κιβέρι







ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Η ΕΜΑΚ στο Τουρνίκι για την διάσωση ορειβατών

φωτο αρχείου
Κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρεί σήμερα απόγευμα Κυριακής 2 Νοεμβρίου στην περιοχή Αγ.Καλλίστρατος στο Τουρνίκι Αργολίδας προκειμένου να διασώσει ορειβάτες που δεν μπορούν να κατέλθουν απο εξαιρετικά δύσβατο σημείο. Στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο.