Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Η Νέα Κίος τίμησε την Παναγία την Θεομάνα

Στις 23 Αυγούστου 2014 είναι η  εορτή της απόδοσης  της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και πανηγυρίζει όλος ιδιαιτέρως ο Ενοριακός Ιερός Ναός  «Θεομάνας – Οδηγήτριας» στη Νέα  Κίο.
Την παραμονή της Εορτής, Παρασκευή 22 Αυγούστου εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, μετ” Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου,  Καλλινίκου, βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε  η λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της «Θεομάνας» παιανιζούσης της Φιλαρμονικής της Νέας Κίου. 

 Ο μήνας Αύγουστος είναι αφιερωμένος κατ’ εξοχήν στην Παναγία μας. Θεωρείται το Πάσχα του καλοκαιριού. Η Παναγία μας τιμάται ιδιαίτερα από ολόκληρο τον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο. Κατά την Ιερά Πανήγυρη συρρέει πλήθος ανθρώπων προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Θεομάνας η οποία έχει μεταφερθεί από την Παλαιά Κίο της Μικράς Ασίας μαζί με άλλες τρείς εικόνες ή οποίες ήρθαν στην Ελλάδα μετά την καταστροφή της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους. 

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ: Ανόητη φάρσα(;) στο συντριβάνι της Νέας Κίου





Κάποιος ή κάποιοι "πονηροί" χτες το βράδυ (Παρασκευή) έριξαν απορρυπαντικά πιάτων στο συντριβάνι της Νέας Κίου με αποτέλεσμα αυτό να γεμίσει αφρούς, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες που αποτύπωσε ο φακός του Αργολικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


Μάλιστα στο σημείο είναι παρατημένα και τα άδεια μπουκάλια με το απορρυπαντικό. Ελπίζουμε οι ανεγκέφαλοι που το έκαναν να γέλασαν, διότι κανείς άλλος δεν το είδε χιουμοριστικά ή ως φάρσα. "Τέτοια γεγονότα εκθέτουν την κοινωνία της Ν. Κίου, η οποία είναι κοινωνία πολιτισμού και θέλω να πιστεύω ότι είναι μεμονομένο περιστατικό" τονίζει μιλώντας στην κάμερα του Αργολικού Πρακτορείου ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Αθανασόπουλος. 




Λυγουριό:Τραγούδια απο τον Ελληνικό Κινηματογράφο


ΑΝΑΛΥΣΗ: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η εκλογή Νταβούτογλου

Μετά τη νίκη του Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές, όλοι ανέμεναν το όνομα του διάδοχού του, αφού προφανώς δεν μπορεί να κατέχει και την προεδρεία και την πρωθυπουργία της τουρκίας. Εν τέλει, αφού ακούστηκαν πολλά και διάφορα σενάρια, άρχισε να διαφαίνεται – ύστερα και από την ανοιχτή εκδήλωση προτίμησης των ΗΠΑ – ότι επόμενος πρωθυπουργός θα γινόταν ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Το τελικό χρίσμα ο Νταβούτογλου το έλαβε από τον ίδιο τον Ερντογάν, ο οποίος είπε ανοιχτά ότι θα είναι αυτός που θα αναλάβει την ηγεσία του κόμματος και συνεπώς την πρωθυπουργία.

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Φιλικός αγώνας Πανναυπλιακός-Αστέρας Δρεπάνου


 Κυριακή 24 Αυγούστου στις 6:00 μ.μ. ΔΑΚ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Είσοδος ελεύθερη

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ Ιερεμίας αντιδρά για το "αντιρατσιστικό"

Άθλιο και ελεεινό χαρακτηρίζει το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ Ιερεμίας με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο μητροπολίτης μεταξύ άλλων σημειώνει ότι, «νοιώθω δυνατή την ανάγκη της ψυχής μου, ως Επίσκοπος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ως Πανεπιστημιακός Διδάσκαλος και ως Έλληνας πολίτης, τέκνον ήρωος αλβανικών ορέων, θυσιασθέντος για την πατρίδα σε ηλικία 25 ετών, να σας γράψω την παρούσα σύντομη επιστολή μου, για να διαμαρτυρηθώ και εγώ για τον άθλιο και ελεεινό αντιρατσιστικό λεγόμενο νόμο που σπεύδετε να ψηφίσετε και να επιβάλετε στην πατρίδα μας».

Προσθέτει πως «ο νόμος αυτός είναι αντίθετος προς την Αγία Γραφή, προς την Ελληνική σοφία και παιδεία, αλλά και προς αυτήν την απλή λογική και το αίσθημα του ανθρώπου».

Υπογραμμίζει επίσης ότι, «δεν το περιμέναμε ποτέ ότι στην πατρίδα μας την Ελλάδα θα συζητηθεί δια να εφαρμοστεί δια νόμου μία τέτοια στυγνή δικτατορία, η οποία θα μας απαγορεύει να ονομάσουμε τα «σύκα- σύκα» και την «σκάφη- σκάφη»!»

Επιπλέον αναφέρει πως, «με τον υπό ψήφιση νόμο σας, θα πρέπει ο λαός μας να μην διαβάζει την Αγία Γραφή, γιατί οι ήρωες της και οι θεόπνευστοι συγγραφείς της, κατά την σκέψη του νόμου αυτού, είναι ρατσιστές».

 Αναλυτικά η επιστολή του Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ Ιερεμία προς τον Πρωθυπουργό:

ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε η κυνηγετική περίοδος

Η διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου για το τρέχον κυνηγετικό έτος ορίζεται από 20 Αυγούστου 2014 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015. Στην κάμερα του Αργολικού Πρακτορείου Ειδήσεων μιλάει ο γραμματέας του Κυνηγετικού Συλλόγου Ναυπλίου, Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Στο Νοσοκομείο ο 75χρονος παιδοκτόνος του Άστρους

Στο Νοσοκομείο Ναυπλίου νοσηλεύεται φρουρούμενος από αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο προφυλακισμένος πλέον 75χρονος παιδοκτόνος, με τις πληροφορίες μας να κάνουν λόγο για πρόβλημα που αντιμετωπίζει με ουρολοίμωξη. Ο 75χρονος μετά την απολογία του σήμερα Πέμπτη 21 Αυγούστου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και μεταφέρθηκε το μεσημέρι στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου, απ' όπου όμως το απόγευμα μετήχθη στο Νοσοκομείο.

Εξιχνιάστηκε το έγκλημα στην Μεσσηνία-Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας

Η καραμπίνα του εγκλήματος
Ανακοίνωση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της υπόθεσης
 
Εξιχνιάστηκε άμεσα η υπόθεση της διπλής ανθρωποκτονίας στην περιοχή της Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας
Συνελήφθησαν, ως δράστες, δύο (2) 18χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι ομολόγησαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους
Εξιχνιάστηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και ενδελεχούς έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής , η υπόθεση της ανθρωποκτονίας δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 25 και 26 ετών, στη Μεσσηνία.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 19.8.2014, οι δύο ημεδαποί είχαν εντοπιστεί νεκροί, σε απόκρημνο σημείο αγροτικής περιοχής στον Κάμπο του Δήμου Δυτικής Μάνης, φέροντας τραύματα από κυνηγετικό όπλο (Σχετικό το από 20.8.2014 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Για την εξιχνίαση του εγκλήματος και τον εντοπισμό των δραστών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που προέκυψαν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.
Αποτέλεσμα της συστηματικής διερεύνησης της υπόθεσης από τις αστυνομικές Αρχές, ήταν να συλληφθούν χθες (20.08.2014), δύο (2) 18χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι ομολόγησαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οικονομικές διαφορές.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές (19.8.2014), ο 25χρονος και ο 26χρονος, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μετέβησαν στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκαν με τους δύο 18χρονους δράστες, προκειμένου να συζητήσουν και να διευθετήσουν οικονομική διαφορά που είχε ο ένας από τους 18χρονους με το 26χρονο θύμα. Οι δράστες είχαν πάει στο σημείο με φορτηγό όχημα αγροτικού τύπου, ιδιοκτησίας του πατέρα ενός εκ των δύο.
Στη συνέχεια, ο 18χρονος που είχε την οικονομική διαφορά, με το πρόσχημα να επιδείξει στα θύματα αυτοκίνητο που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν, τους έπεισε και κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών – Πηγαδίων του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Μετά από διαδρομή 18 χιλιομέτρων περίπου και αφού έφτασαν σε ερημικό σημείο που υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους, ενώ ο δεύτερος 18χρονος τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα.
Ακολούθως, οι δύο (2) δράστες, μετέφεραν με το αγροτικό όχημα τα θύματα, στο σημείο όπου και εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα, ενώ την μοτοσικλέτα τους, η οποία επίσης εντοπίστηκε, την μετέφεραν σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το που χρησιμοποιούσε ο 18χρονος, ο οποίος είχε την οικονομική διαφορά με το 26χρονο θύμα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία όπως προκύπτει είναι το όπλο του εγκλήματος. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατασχέθηκε ακόμα μία κυνηγετική καραμπίνα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε το σημείο της δολοφονίας των δύο ημεδαπών. Από την αυτοψία στη συγκεκριμένη περιοχή, ανευρέθησαν κηλίδες αίματος, ίχνη σύρσεως στο έδαφος, το ρολόι χειρός του 26χρονου θύματος, καθώς και επτά (7) κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου.
Βρέθηκε ακόμα το αγροτικό όχημα, με το οποίο οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή, από την μακροσκοπική εξερεύνηση του οποίου εντοπίστηκαν ίχνη αίματος.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου 18χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (στιλέτο), δύο μαχαίρια, δύο καπνογόνα, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, φυσίγγιο 45 mm , φυσίγγιο αγνώστου διαμετρήματος και (6,5) γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία του, βρέθηκαν δύο (2) τσαντάκια μέσης με προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.
Οι δύο συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και επιπλέον παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών για τον 18χρονο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η ποσότητα κάνναβης, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες, τις οποίες συνδράμει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Έγκλημα στο Άστρος:ΒΙΝΤΕΟ: Δηλώσεις Αλ. Κούγια μετά τις απολογίες και της συνηγόρου της φίλης του θύματος




Σήμερα το μεσημέρι αποφασίστηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα μετα τις απολογίες του 75χρονου πατέρα και της συζύγου του η προσωρινή κράτηση του παιδοκτόνου, ενώ η μητέρα του 39χρονου δολοφονημένου απο το Άστρος αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της καταβολής εγγύησης 6.000 ευρώ και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα Άστρους δύο φορές το μήνα. Ο 75χρονος "πήρε πάνω του" κατά την απολογία του όλη την ευθύνη για την δολοφονία του 39χρονου γιου του. Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα του Αργολικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο δικηγόρους των δύο κατηγορουμένων, Αλέξης Κούγιας και ο έτερος δικηγόρος τους αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης.
Το πρωί κατά την μεταγωγή των κατηγορουμένων στο Ανακριτικό γραφείο υπήρξε μικροένταση και φραστική επίθεση απο την φίλη του 39χρονου θύματος προς τον πατέρα. Παρακολουθήστε επίσης δηλώσεις της Παναγιώτας Μπρεάνου, συνηγόρου της φίλης του θύματος.

Νεκρός ο αγνοούμενος μοναχός στο Άγιον Όρος

Νεκρός εντοπίστηκε τελικά ο 68χρονος μοναχός τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί την περασμένη Τρίτη όταν ανετράπη το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλους δύο μοναχούς.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τους άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού που τον εντόπισαν, η σορός του μοναχού βρέθηκε σε βάθος περίπου 48 μέτρων στην περιοχή Αρσάνα ανοιχτά της ιεράς μονής Σίμωνος Πέτρας.

Η πρώτη εικόνα των ανδρών του λιμενικού που ακόμη δεν έχουν καταφέρει να ανασύρουν τη σορό, μοιραίο για τον μοναχό στάθηκε το γεγονός ότι τα ράσα του μπλέχτηκαν στο φουσκωτό με αποτέλεσμα να τον παρασύρει στον βυθό.


ΠΗΓΗ: thestival.gr

Σύλληψη για χρέος "μαμούθ" στην Αργολίδα- Αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αργολίδα-Λακωνία

          
                 Ανακοίνωση Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου
 
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε χθες (20.8.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας και της Λακωνίας. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Αργολίδας και της Λακωνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε πεντακόσια δεκαεννέα (519) άτομα, εκ των οποίων τριακόσια πενήντα (350) ήταν ημεδαποί και εκατόν εξήντα εννέα (169) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε τετρακόσια έξι (406) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν εξήντα εννέα (69) άτομα, από τα οποία τριάντα ένα (31) ήταν ημεδαποί και τριάντα οκτώ (38) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν τριάντα ένα (31) άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -1.129.479,97- ευρώ, -80.830,84- ευρώ και -54.196,04- ευρώ, αντίστοιχα.
  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Οκτώ (8) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
  • Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά.
  • Δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Εννέα (9) ημεδαποί (εκ των οποίων οι επτά ΡΟΜΑ) και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
  • Πέντε (5) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Προφυλακιστέος ο παιδοκτόνος του Άστρους, ελεύθερη η μητέρα

Έληξε η απολογία του 75χρονου παιδοκτόνου απο το Άστρος και της συζύγου και αποφασίσθηκε η προσωρινή κράτηση του πατέρα, ενώ ελεύθερη με καταβολή εγγύησης 6.000 ευρώ μένει η μητέρα του 39χρονου που σκοτώθηκε ανήμερα της Παναγίας. Σε λίγο στο Αργολικό Πρακτορείο βίντεο με δηλώσεις

Εγκλημα στη Μεσσηνία: Προσήλθε στην Αστυνομία και ο δεύτερος 19χρονος φερόμενος δράστης

 Λίγες μόνο ώρες μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας των δύο αντρών στη Μάνη και η Αστυνομία έχει ήδη στα χέρια της τους δύο δράστες του εγκλήματος. Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι πρόκειται για δύο νεαρούς μόλις 19 ετών!
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης πέρασε την πόρτα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και ο δεύτερος φερόμενος ως δράστης, της στυγερής δολοφονίας των δύο αντρών στη Μάνη, συνοδεία του συνηγόρου του.  Σήμερα το πρωί αναμένεται να  οδηγηθούν και οι δυο νεαροί στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Την Τετάρτη τη δολοφονία των δυο νεαρών ομολόγησε ο 19χρονος φίλος του που συνελήφθη μετά από έρευνες της αστυνομίας.  Η ανάκριση του 19χρονου συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν σήμερα από την αστυνομία.

ΒΙΝΤΕΟ: Η Νέα Κίος εορτάζει την Παναγία την Θεομάνα

Στην κάμερα του Αργολικού Πρακτορείου ειδήσεων μιλά ο πρωτοπρεσβύτερος Δημοσθένης Γάτσιος για το πρόγραμμα του εορτασμού στον Ιερό Ναό Θεομάνας-Οδηγήτριας στη Νέα Κίο.

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Αναστολή λειτουργίας του ΚΤΕΟ της Π.Ε Αργολίδας







Στην κάμερα του Αργολικού Πρακτορείου Ειδήσεων μιλά για τους λόγους που οδήγησαν στην αναστολή λειτουργίας του ΚΤΕΟ ο Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Τάσσος Χειβιδόπουλος



Η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για τις δολοφονίες των δύο νεαρών στη Μεσσηνία


Σε εξέλιξη βρίσκονται αστυνομικές έρευνες, για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας δύο ημεδαπών, στη Μεσσηνία
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για την εξιχνίαση υπόθεσης ανθρωποκτονίας δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 25 και 26 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι χθες (19.8.2014) το απόγευμα, βρέθηκαν νεκροί, σε απόκρημνο σημείο αγροτικής περιοχής στον Κάμπο του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, φέροντας τραύματα από κυνηγετικό όπλο.
Στο σημείο μετέβη Ιατροδικαστής, καθώς και αρμόδια συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Μεσσηνίας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου.
Σημειώνεται ότι για τα δύο νεαρά άτομα, είχε δηλωθεί η εξαφάνισή τους χθες το μεσημέρι, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες, τις οποίες συνδράμει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Εγκρίθηκε η περιβαλλοντική μελέτη για το έργο ύδρευσης του πρώην δήμου Ασίνης




Ανακοίνωση του δήμου Ναυπλιέων για την έγκριση απο το Δημοτικό Συμβούλιο της περιβαλλοντικής μελέτης του έργου ύδρευσης για τις περιοχές του πρώην δήμου Ασίνης. Να επισημάνουμε ότι οι συγκεκριμένες περιοχές (Ασίνη, Τολό, Δρέπανο,Κάντια,Ίρια) αντιμετωπίζουν σημαντικότατο πρόβλημα με την ποιότητα του νερού με το οποίο υδροδοτούνται σήμερα.
 
"Ένα σημαντικό βήμα για την υδροδότηση του μεγαλυτέρου μέρους του πρώην Δήμου Ασίνης έκανε χτες το δημοτικό συμβούλιο Ναυπλιέων εγκρίνοντας κατά πλειοψηφία την περιβαλλοντική μελέτη του έργου ύδρευσης που έχει εκπονηθεί απ την ΔΕΥΑΝ. Με την θετική γνωμοδότηση των περιβαλλοντικών όρων ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εκταμίευση χρημάτων απ το ΕΣΠΑ και την σύνταξη των τευχών δημοπράτησης. Το έργο αναμένεται να απαλλάξει απ τα προβλήματα ύδρευσης την Ασίνη, το Τολό, το Δρέπανο, την Κάντια και τα Ίρια, καθώς πέρα απ την υδροδότηση με καλής ποιότητας νερό απ τις πηγές της Λέρνης, θα αντικατασταθεί και το υπάρχον κεντρικό δίκτυο".

Εκτέλεσαν τους δυο νεαρούς στη Μεσσηνιακή Μάνη με πολλαπλούς πυροβολισμούς!


Αντιγράφουμε απο το tharrosnews.gr

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και ύστερα από την ιατροδικαστική εξέταση στον τόπο του εγκλήματος οι δυο νεαροί φέρουν πολλαπλά τραύματα στο σώμα και το κεφάλι από όπλο. Πιο συγκεκριμένα ο 25χρονος Καλαματιανός Κωνσταντίνος Σγουρός έχει βληθεί από κυνηγετικό όπλο ενώ αυτή την ώρα ο ιατροδικαστής εξετάζει και τον 26χρονο Γιάννη Κομμάτη.
 Η περιοχή είναι αποκλεισμένη από την αστυνομία σε απόσταση 1χμ ενώ στο σημείο βρίσκεται και ειδικό κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων κατά ζωής που έφθασε από την Αθήνα. Μεγάλος αριθμός αστυνομικών της ασφάλειας χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή ολόκληρη την περιοχή ενώ να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει εντοπιστεί η μηχανή τύπου "Μπέβερλι" των δυο νεαρών.



Δέσμευση λογαριασμών για χρέη ΦΠΑ 3.000 €

Φορολογικό «κρεσέντο» που φθάνει μέχρι τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων, για μη απόδοση ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ ή για ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο άνω των 10.000 ευρώ, καθώς συνδέονται με «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», προκύπτει από εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Εθνος», με βάση τις οδηγίες, οι ελεγκτικές αρχές όταν διαπιστώνουν φορολογικές παραβάσεις ή μη εμπρόθεσμη καταβολή των οφειλών στο Δημόσιο θα στέλνουν σήμα στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για διακίνηση «μαύρου χρήματος» και θα ζητούν να κινηθούν εναντίον του οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Ο ταξίαρχος Νικόλαος Ιωαννίδης νέος Διευθυντής Δ/σης Αστυνομίας Αργολίδας

Δεκάδες μετακινήσεις και τοποθετήσεις των υψηλόβαθμων στελεχών της Αστυνομίας περιλαμβάνουν οι αποφάσεις που πήρε μέσα στον Αύγουστο ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Δημ.Τσακνάκης. Αναμέσα σε αυτές και η τοποθέτηση του ταξιάρχου Νικόλαου Ιωαννίδη στη νέα θέση-όπως προέκυψε απο τις αλλάγες που έγιναν στην ΕΛ.ΑΣ-του Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας
 
Ο ταξίαρχος Νικόλαος Ιωαννίδης
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, που δημοσιεύθηκε το βράδυ της Τρίτης, τοποθετήθηκαν - μετατέθηκαν οι ακόλουθοι αντιστράτηγοι, υποστράτηγοι και ταξίαρχοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Ξυλοκοπημένοι μέχρι θανάτου οι δύο νέοι στην Μεσσηνία, μεγάλη κινητοποίηση της ΕΛΑΣ

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών της διπλής δολοφονίας δύο νεαρών ανδρών, ηλικίας 25 και 26 ετών, που εντοπίστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης σε δύσβατη περιοχή, μέσα σε φαράγγι, μεταξύ Καλαμάτας και Καρδαμύλης.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τα δύο θύματα ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου.

Οι έρευνες της Αστυνομίας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της ΕΜΑΚ για την ανάσυρση των δύο σορών από τη χαράδρα.Τα θύματα είχαν ξεκινήσει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με μηχανή από την Καρδαμύλη με προορισμό την Καλαμάτα και έκτοτε αγνοούνταν.


skai.gr

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Ηλεία: 35χρονος μαχαίρωσε τον πατέρα του μετά από καβγά!

Νέο οικογενιακό περιστατικό σημειώθηκε στην Ηλεία αυτή τη φορά με τους ρόλους να αντιστρέφονται.Δεν έχει κοπάσει ακόμη ο απόηχος της δολοφονίας του 39χρονου από τον πατέρα του στο Άστρος Κυνουρίας και ένα… αντίστροφο αιματηρό περιστατικό συγκλονίζει την Πελοπόννησο! Αυτή τη φορά, γιος μαχαίρωσε τον πατέρα του μέσα στο σπίτι τους στον Πύργο!

Προθεσμία για την Πέμπτη έλαβαν ο παιδοκτόνος και η σύζυγός του

Προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Πέμπτης 21 Αυγούστου έλαβαν απο τον Ανακριτή Ναυπλίου ο παιδοκτόνος του Άστρους και η συζυγός του, οι οποίοι και είχαν μεταχθεί σήμερα το πρωί στο Ανακριτικό γραφείο. Θυμίζουμε ότι χθες αφέθησαν ελεύθεροι οι τρεις συγγενείς που επίσης αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικές με το έγκλημα.

Μεγάλη πτώση των μισθών καταγράφηκε το 2013

Στα  1.048,45 ευρώ διαμορφώθηκε ο μέσος μεικτός μισθός το Δεκέμβριο του 2013, σύμφωνα με τα  επίσημα στοιχεία για την πορεία των μισθών το 2013 όπως αποτυπώνονται στις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις που υποβάλλουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ. Το μέσο ημερομίσθιο διαμορφώθηκε στα 48,26 ευρώ.
 
Για τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση,  οι οποίοι έφτασαν στα 433.473 άτομα, οι μέσες μεικτές αποδοχές περιορίστηκαν στα 445.33 ευρώ μεικτά. Όσο για τους εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση, οι μέσες αποδοχές ανήλθαν στα 1265,08 ευρώ.
 
Τα στοιχεία του ΙΚΑ δείχνουν ότι στο διάστημα Δεκεμβρίου 2012 - Δεκεμβρίου 2013:

«Οι Μήδειες του κόσμου» στο δήμο Ναυπλιέων



Το έργο «Οι Μήδειες του κόσμου» της Πάμελα Πράθερ, θα παρουσιαστεί από την Νέα Σκηνή του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ σε σκηνοθεσία Βάλιας Ρεντούλη

Την Παρασκευή 22 Αυγούστου στο λιμάνι του Τολού.
Τετάρτη 27 Αυγούστου στο δημοτικό σχολείο του Ανυφίου.
Παρασκευή 29 Αυγούστου στο δημοτικό σχολείο της Νέας Τίρυνθας
Ώρα έναρξης παραστάσεων: 21:15
Είσοδος ελεύθερη

Η Μήδεια από το χώρο του μύθου, η Φούμικο και η Σούζαν, γυναίκες καθημερινές και σύγχρονες οδηγούνται στο αποτρόπαιο.
«Οι Μήδειες του κόσμου» τις ακολουθούν ζητώντας απαντήσεις…
Ποιοί είναι εκείνοι οι δαίμονες που καλά κρυμμένοι στα απώτερα βάθη της ύπαρξης, έρχονται στο φως και ζητάνε να εκφραστούν, ξεκλειδώνοντας τις πύλες της Αβύσσου;

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Ραφαέλα Ευσταθίου, Δήμητρα Κατσικίδη, Ανθούλα Οικονόμου, Ευαγγελία Παπασταθοπούλου, Ζίνα Χατζηιωάννου
Σκηνικά- Κοστούμια: Λουκάς Οικονομόπουλος
Σκηνοθεσία: Βάλια Ρεντούλη
Κίνηση: Ηλιάνα Διολίτση
Ήχος -Φως: Μάνος Σταθόπουλος
Φωτογραφίες: Ηλίας Πολυχρονόπουλος

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Ελεύθεροι οι συγγενείς -Τι είπαν στις απολογίες τους

Η οικογενειακή τραγωδία που συνέβη στο Άστρος Κυνουρίας και σόκαρε ολόκληρη τη χώρα, συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα, ενώπιον του ανακριτή Ναυπλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια των απολογιών τους ενώπιον του ανακριτή, οι τρεις εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 39χρονου στο Άστρος Κυνουρίας υποστήριξαν πως δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την δολοφονία του 39χρονου από τον ίδιο του τον πατέρα.