Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Ανοιχτό το TAXISnet για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις



Το υπουργείο Οικονομικών, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει "ότι από σήμερα-18.07- είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014".



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, "με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αποσαφηνίζεται ότι το ποσό του φόρου μειώνεται στη βάση των αποδείξεων δαπανών για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών, όπως επίσης για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου υποβολής της δήλωσης (όπως δηλαδή ισχύει και για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις)".



"Κατά τα άλλα, διατηρούνται σε ισχύ οι κείμενες διατάξεις" καταλήγει η ανακοίνωση.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Ανατροπή οχήματος στη διασταύρωση Παναριτίου με τραυματία

φωτο αρχειου


Τροχαίο ατύχημα στη διασταύρωση Παναριτίου σημειώθηκε στις 14.45 το μεσημέρι της Παρασκευής στην διασταύρωση Παναριτίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένα όχημα έχει ανατραπεί ενώ υπάρχει τουλάχιστον ένα τραυματισμένο άτομο. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και όχημα της Πυροσβεστικής. 


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Δεκάδες κάτοικοι του Κουρτακίου διαμαρτύρονται στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Άργους για το πρόβλημα Ασφάλειας στην περιοχή

Δεκάδες κάτοικοι απο το Κουρτάκι βρίσκονται αυτή την ώρα-Παρασκευή πρωί 10.00- στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Άργους προκειμένου να διαμαρτυρυθούν και να ζητήσουν ενισχυμένη φύλαξη στην περιοχή τους με αφορμή τα πάρα πολλά περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων. Χαρακτηριστική άλλωστε είναι η περίπτωση προ ελαχίστων ημερών όπου κάτοικος του Κουρτακίου αγανακτησμένος απέκλεισε τον δρόμο που οδηγεί στην οικία του εξ' αιτίας σωρείας διαρρήξεων που είχε υποστεί. Θα προκύψει κάτι απο αυτή την διαμαρτυρία; Ίδωμεν....

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Αρχαίο Θέατρο Άργους



 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΡΓΟΥΣ"

 

«Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Κ.Ο.Α.)»

Αρχαίο Θέατρο Άργους
Σάββατο 19 Ιουλίου 2014
Ώρα έναρξης: 9.00μμ

Καλοκαιρινοί ρυθμοί δεν σημαίνουν και θερινή ραστώνη για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών η οποία αφού ταξίδεψε έως τις άκρες του Αιγαίου (για μία σειρά συναυλιών που εντάσσονταν στο πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη») και αφού ολοκλήρωσε τις δύο εμφανίσεις της στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, φτιάχνει τα μπαγκάζια της με προορισμό αυτή την φορά το Αρχαίο Θέατρο του Άργους.
Εκεί, σ’ αυτό το σμιλεμένο στον βράχο μοναδικό μνημείο του  300 περίπου π.Χ. θα δώσει το Σάββατο 19 Ιουλίου στις 21.00 μία συναυλία με διοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την οργανωτική υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Άργους.
Υπό την μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει δημοφιλέστατες συνθέσεις των Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, Γιόχαν Στράους, Αντονίν Ντβόρζακ καθώς και το λιγότερο γνωστό στο ευρύ ακροατήριο αλλά πάντως σημείο αναφοράς για το ρεπερτόριο του κόρνου Κοντσερτίνο για δύο κόρνα του Γερμανού συνθέτη και τσελίστα Φρήντριχ  Βιττ, με σολίστ τον κορυφαίο κορνίστα της Κ.Ο.Α.  Κώστα Σίσκο καθώς και την επίσης κορνίστα Μαρία Φωτιά.

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ο Δήμος Ναυπλιέων ετοιμάζεται ήδη για τον 2ο Μαραθώνιο

Δεν συμβαίνουν μόνο στην Αργολίδα:Σπείρα έξι τσιγγάνων έκλεψε 22 οχήματα και τρεις τόνους καύσιμα!



Σπείρα έξι τσιγγάνων που είχε γίνει φόβος και τρόμος για τους ιδιοκτήτες οχημάτων και τους επιχειρηματίες σε διάφορες περιοχές της Θήβας είχαν κλέψει 14 Ι.Χ. αυτοκίνητα και φορτηγά, είχαν αποπειραθεί να κλέψουν άλλα οκτώ και είχαν αντλήσει τρεις τόνους και 200 λίτρα πετρελαίου!
Χρειάστηκε να γίνουν ταυτόχρονα δυο επιχειρήσεις της Ασφαλείας Θηβών και της Ο.Π.Κ.Ε. σε οικισμούς τσιγγάνων στο Πυρί Θηβών και την Αλίαρτο Βοιωτίας, για να συλληφθούν πέντε μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 27, 26, 29, 31 και 38 χρόνων. Ο πρώτος φέρεται ως «εγκέφαλος» των κλοπών, μαζί με έναν 17χρονο που είχε ήδη συλληφθεί πριν από λίγες ημέρες στη Θήβα και είναι έγκλειστος στο ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης της Νέας Ιωνίας Βόλου.

Ανακοίνωση της Αστυνομίας για την υπόθεση της ληστείας στο Ναύπλιο








Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, υπόθεση ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, η οποία έγινε προχθές (15.7.2014) το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, προχθές, στο Ναύπλιο Αργολίδας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τρεις ημεδαποί ηλικίας 33, 32 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, και παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο συνεργούς τους

ΒΙΝΤΕΟ: Μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία στη Νέα Κίο απο τους "Δεσμούς Αίματος"




Μια ακόμη εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε εν μέσω καλοκαιριού, όπου και αυξάνονται οι ανάγκες για κάλυψη περιστατικών, απο τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών "Δεσμοί Αίματος" την Τετάρτη 16 Ιουλίου στο Περιφερειακό Ιατρείο Νέας Κίου. Όπως αναφέρουν στην κάμερα του ΑΡ.Π.Ε. οι κ.κ Δημήτρης Σελλής και Νίκος Σιαχάμης απο τον ΣύλλογοΕθελοντών Αιμοδοτών  η συμμετοχή κινήθηκε σε άκρως ικανοποιητικά επίπεδα.

«Cyberkid»: Εφαρμογή για την προστασία ανηλίκων από την ΕΛ.ΑΣ. - Δίνει το στίγμα τους σε περίπτωση κινδύνου




Η εφαρμογή για smartphones «Cyberkid», που επιτρέπει στους ανηλίκους να δίνουν το στίγμα τους στις Αρχές, σε περίπτωση κινδύνου, παρουσιάστηκε χθες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Η νέα εφαρμογή «Cyberkid», που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά, σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, να επικοινωνούν άμεσα με τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές, παρουσιάστηκε σήμερα από το διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, παρουσία των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου.
Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και παρέχει στους ανηλίκους τη δυνατότητα να επικοινωνούν σε πραγματικό χρόνο με αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω κλήσης ή και μέσω αποστολής ηλεκτρονικού μηνύματος.

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Στον Εισαγγελέα οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες για την ληστεία στην Alpha Bank




Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου οδηγήθηκαν σήμερα-Τετάρτη 16 Ιουλίου-το απόγευμα οι τρεις νεαροί αλλοδαποί οι οποίοι και συνελλήφθησαν απο την Αστυνομία για την ληστεία-φιάσκο στο κατάστημα της Alpha Bank πλησίον της πλατείας Συντάγματος χθες το πρωι στο Ναύπλιο.

ΒΙΝΤΕΟ: Σε απόγνωση συμπατριώτης απο το Κουρτάκι μετά απο συνεχείς κλοπές αποκλείει το δρόμο της οικίας του






Σε απόγνωση ο κάτοικος του Κουρτακίου, κ. Δημήτρης Γραμματικός μιλά στην κάμερα του Αργολικού Πρακτορείου Ειδήσεων για το τελευταίο περιστατικό λεηλασίας που συνέβη στο σπίτι αφού έπεσε θύμα κλοπής για τέταρτη φορά, φθάνοντας πλέον στο σημείο να κλείνει τον δρόμο του σπιτιού του. Κάτοικοι της περιοχής καταγγέλουν επίσης και άλλα αντιστοιχα περιστατικά τα οποία και αποδίδουν σε συγκεκριμένη "ευπαθή" κοινωνική ομάδα.

Ομιλία στα γραφεία της Τ.Ο Αργολίδας '' Κάτω η χούντα Σαμαρά - Λευτεριά στη Χρυσή Αυγή''




Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 19 Ιουλίου και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Τ.Ο. Αργολίδας στο Ναύπλιο, Παράσχου 9 (Πρόνοια) ομιλία με θέμα: '' Κάτω η χούντα Σαμαρά - Λευτεριά στη Χρυσή Αυγή'' . Στην εκδήλωση θα υπάρξει και ενημέρωση για τις δικαστικές εξελίξεις από τον Γιάννη Ζωγράφο, δικηγόρο εκ της ομάδας νομικών του Κινήματος.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Δεν λείπουν τα προβλήματα με το σήμα της Digea στην Αργολίδα


Έχουν περάσει σχεδόν είκοσι ημέρες απο τότε που η Πελοπόννησος και φυσικά η Αργολίδα εισήλθε στην "ψηφιακή εποχή" και ενώ στην αρχή όλα κυλούσαν ομαλά το τελευταίο διάστημα κάτοικοι απο περιοχές της νοτιοανατολικής Αργολίδας μας αναφέρουν ότι κυρίως τα μεσημέρια το σήμα των καναλιών τους χάνεται. Συνήθως και ενώ έχουν ήχο η εικόνα πρασινίζει και "παγώνει" ή "κόβεται" κάτι που παρατηρείται σε όλα τα κανάλια της ψηφιακής πλατφόρμας, ενώ το φαινόμενο κρατάει απο λίγα δευτερόλεπτα εως λίγα λεπτά. Ας ελπίσουμε ότι απλά πρόκειται για "παιδική ασθένεια" και όχι για τον κανόνα της "ψηφιακής εποχής".

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ληστεία στην Alpha Bank στο Ναύπλιο

   Ληστεία σημειώθηκε σήμερα -Τρίτη 15 Ιουλίου-νωρίς το πρωί στο Ναύπλιο στο υποκατάστημα της Alpha Bank επι της οδού Κωλέττη κοντά στην πλατεία Συντάγματος. Την ληστεία πραγματοποίησαν άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, τα οποία και αναζητεί η Αστυνομία. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι δράστες διέφυγαν έχοντας ως λεία εξαιρετικά μικρό πόσο.

χαλάζι και καταιγίδα πλήττει Σιβηρίας στην παραλία στα μέσα του καλοκαιριού

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

O "εθνικός κοπανατζής": Εργαζόμενος του ΕΚΑΒ είχε 5 χρόνια να πάει για δουλειά!- Κανείς δεν τον αναζήτησε



Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης έφτασε ένα νέο απίστευτο περιστατικό που αφορά εργαζόμενο του ΕΚΑΒ Πέλλας που απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του για πέντε ολόκληρα.
Ηταν μέλος στο πλήρωμα ενός ασθενοφόρου. Ωστόσο το περίργο της υπόθεσης δεν περιορίζεται μόνο στο ότι ο εν λόγω υπάλληλος δεν πήγαινε για δουλειά, αλλά και στο ότι κατά της διάρκεια της απουσίας του κανείς δεν τον αναζήτησε επισήμως και εγγράφως.
Για να έρθει στην επιφάνεια η υπόθεση του «εθνικού κοπανατζή» χρειάστηκαν δεκάδες ανώνυμες αναφορές, τέσσερις επώνυμες καταγγελίες, δύο ΕΔΕ, μία έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και μία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ.

Από σήμερα οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό



Ποιοι δικαιούνται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
Ξεκινά από σήμερα το μεσημέρι η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών τους, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 130.000 ωφελούμενους και προβλέπει την επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014 έως τις 31 Αυγούστου 2015, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι, είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ:Εκδήλωση για την μαύρη επέτειο από την εισβολή του Αττίλα στην Κύπρο από τον Δήμο Άργους-Μυκηνών




Μια εκδήλωση με ιδιαίτερη σημασία πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 13 Ιουλίου το πρωί στο χώρο του θεάτρου του Μπουσουλοπούλειου Γυμνασίου Άργους, με πρωτοβουλία του Δήμου Άργους-Μυκηνών.  Εκδήλωση για τα 40 χρόνια από τον πόλεμο και την εισβολή του Αττίλα το 1974 στην Κύπρο μας. Χαιρετισμό απεύθυνε στην συγκινητική εκδήλωση ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου της ΕΛ.ΔΥ.Κ κ. Σπανογιάννης Δημήτριος. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον Δημήτρη Καμπόσο γι' αυτή την πρωτοβουλία.


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στον Αγ. Στέφανο Αργολίδας


Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 15.15 σήμερα, Κυριακή μεσημέρι στην περιοχή Άγιος Στέφανος του δήμου Άργους Μυκηνών. Άμεσα κινητοποιηθηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους τα οποία και κατευθύνονται στον τόπο του συμβάντος.

Συμβουλές απο την Αστυνομία για να αποφεύγετε ενοχλητικά τηλεφωνήματα



     Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας

1- Σε κάποιον άγνωστο που σας ενοχλεί ή σας απειλεί τηλεφωνικά μην απαντάτε και μάλιστα επιθετικά. Αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή σας.
2- Μπορείτε να αφήνετε το ακουστικό ανοιχτό . Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενοχλητικός φαρσέρ θα αποθαρρυνθεί και θα κλείσει το τηλέφωνο.
3- Χρησιμοποιείστε αυτόματο τηλεφωνητή και αφήστε να καταγραφεί το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορείτε να εγγράψετε μήνυμα δικό σας ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης (security).
4- Κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μη σας ενοχλούν χαμηλώνετε τον ήχο του κουδουνίσματος ή βγάλτε το τηλέφωνο από την πρίζα.
5- Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κ.λπ.) που σας κάνουν άγνωστοι, ακόμη κι αν συστήνονται ως εμπορικοί αντιπρόσωποι, υπάλληλοι της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε κ.λ.π.
6- Αν οι ενοχλήσεις συνεχίζονται, χρησιμοποιείστε την αναγνώριση κλήσεων (εφόσον δεν σας τηλεφωνούν από απόκρυψη) και επιπλέον, ενημερώστε την τηλεφωνική εταιρεία με την οποία είστε συμβεβλημένοι και την αστυνομία, προκειμένου να σας πληροφορήσουν ποια μέτρα μπορείτε να λάβετε.
7- Όταν βρίσκονται στο σπίτι μικρά παιδιά ή υπερήλικες, καλό είναι να ενεργοποιείτε την εκτροπή κλήσεων, ώστε να μη δοθούν από τα άτομα αυτά πληροφορίες για σας και τους δικούς σας.
8- Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με άτομα που σας συστήνονται ως τεχνικοί της εταιρείας του κινητού σας τηλεφώνου και σας ζητούν, για δήθεν έλεγχο της συσκευής σας, να πατήσετε το πλήκτρο με τη δίεση (#), τους αριθμούς 90 ή 09, δίεση (#) και έπειτα κάποιον άλλον αριθμό.
9- Να κλείσετε αμέσως το τηλέφωνό σας, διότι αν συμμορφωθείτε με αυτές τις οδηγίες, μπορεί ο άγνωστος να αποκτήσει πρόσβαση στην κάρτα σας SIM και να τηλεφωνεί χρεώνοντας τον δικό σας λογαριασμό.