Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Αντιδήμαρχος Δήμου της Αργολίδας κλείδωσε στο γραφείο της γεωπόνο για να υπογράψει βεβαίωση άδειας παραγωγού λαϊκών αγορών (VIDEO)




Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, αντιδήμαρχος δήμου του νομού Αργολίδας κλείδωσε στο γραφείο της γεωπόνο της περιφέρειας, προκειμένου να υπογράψει βεβαίωση για τη θεώρηση άδειας παραγωγού λαϊκών αγορών. Η γεωπόνος ήθελε να εφαρμόσει τον νόμο, δηλαδή να προβεί προηγουμένως σε επιτόπιο έλεγχο πριν υπογράψει τη βεβαίωση, κάτι όμως που δεν άρεσε στον αιρετό «άρχοντα», που μόνο αρχοντικούς τρόπους δεν είχε. Για το λόγο αυτό την κλείδωσε στο γραφείο και η μάλλον ευσυνείδητη υπάλληλος απελευθερώθηκε έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας.

Φιλοζωικός Σύλλογος Ναυπλίου "Οι Αδέσποτοι


Προσέξατε ότι τα κουνούπια έχουν ήδη εμφανιστεί; Να μια παγίδα που θα μας βοηθήσει ώστε να μη γίνουμε δωρητές αίματος για αυτά!


Θα χρειαστούμε:
1 άδειο μπουκάλι αναψυκτικού (1,5-2 lit)
1 κούπα νερό (200ml)
1/4 της κούπας μαύρη ζάχαρη (50γρ)
1 γρ. μαγιά

Πως το φτιάχνουμε:
1. Κόβουμε το μπουκάλι στη μέση
2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με ζεστό νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε στον πάτο του μπουκαλιού
3. Προσθέτουμε τη μαγιά. Δε χρειάζεται ανακάτεμα. Δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα το οποίο έλκει τα κουνούπια
4. Τοποθετήστε το πάνω μέρος του μπουκαλιού ανάποδα μέσα στο κάτω (δες την εικόνα) και κολλήστε το με μονωτική ταινία
5. Καλύψτε το μπουκάλι με κάτι μαύρο αφήνοντάς το φυσικά ανοιχτό από πάνω και τοποθετήστε το σε κάποιο σημείο σχετικά μακριά από εκεί που κάθεστε Το μαύρο χρώμα έλκει τα κουνούπι(α)

Αλλάζετε το υγρό κάθε 2 εβδομάδες.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Εξόρμηση με ανακοίνωση, στην παραλία της Καραθώνας , του Δήμου Ναυπλίου, έκαναν μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Αργολίδας (VIDEO)

Εξόρμηση με ανακοίνωση, στην παραλία της Καραθώνας , του Δήμου Ναυπλίου, έκαναν μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης Αργολίδας καταγγέλλοντας  το ξεπούλημα περιοχών της Αργολίδας ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ιστορικής σημασίας όπως είναι η παραλία της Καραθώνας , η Ακροναυπλία, η παραλία Κονδύλι,105 στρέμματα στον   υδροβιότοπο μεταξύ Νέας Κίου -Ναυπλίου, έκταση 11,5 στρεμμάτων δίπλα στον Αγ.Αναστάσιο στο Ναύπλιο.




Πρωτάθλημα Τάβλι στη Νέα Κίο

Γι α 19η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Παραπληγικών ΒΑ Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Τάβλι Αργολίδας , διοργανώνουν Θερινό Πρωτάθλημα Τάβλι στη  Νέα Κίο στις 18,19 και 20 Ιουλίου. Οι λάτρεις του παιχνιδιού θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν την τύχη τους και να  κερδίσουν έπαθλα αξίας. Η έναρξη του πρωταθλήματος θα γίνει την Παρασκευή 18 Ιουλίου και ώρα 19:00 στο καφέ «Αύρα».  Τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Παραπληγικών ΒΑ Πελοποννήσου
 
1ο έπαθλο  500 €
2ο έπαθλο 250€
3ο έπαθλο ηλεκτρική συσκευή
4ο έπαθλο διακοσμητικό τοίχου
Αγώνες νοκ αουτ με 2η ευκαιρία.
Συμμετοχή 10 Ευρώ.

Πληροφορίες : Κα Νανοπούλου 6936248128, κος Μήτσουλας 2751360054 (9:00πμ-14:00μμ)
Εγγραφές :
Δημαρχείο Άργους υπεύθυνος κος Μήτσουλας 2751360054 (9:00πμ-14:00μμ)
Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη υπεύθυνοι κος Νάσος και κα Αγγελική 2751067895 (9:00πμ-13:00μμ)
 La pazzia Ουζερί Νέα Κίος υπεύθυνος κος Περικλής Βοναπάρτης 2751052515

Σπουδαία διάλεξη από το Γ.Ν.Α


Martha Graham Dance Company Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Όμιλος Αργολίδας για την UNESCO σε συνεργασία με τον
ΔΟΠΠΑΤ και την εταιρία CONCORD, με αφορμή την περιοδεία στην Ελλάδα της διεθνούς φήμης χορευτικής ομάδας Martha Graham Dance Company, διοργανώνουν παράσταση το Σάββατο 5 Ιουλίου στις 9μμ. στο Φάρο –Παραλία στο Ναύπλιο.
Παράλληλα την Πέμπτη 3 Ιουλίου, 7μμ έως 9μμ στο «Φουγάρο» στο Ναύπλιο, οι κορυφαίοι του χορευτικού συγκροτήματος Martha Graham Dance Company θα προσφέρουν Master Class, μάθημα χορού με ελεύθερη συμμετοχή (www.fougaro.gr).
Η παλαιότερη ομάδα χορού της Αμερικής, η Martha Graham Dance Company, δημιούργημα της κορυφαίας χορεύτριας, χορογράφου και δασκάλας χορού Martha Graham, που λάτρεψε την Ελλάδα και άντλησε μεγάλο μέρος της έμπνευσής της από την ανεξάντλητη πηγή της ελληνικής μυθολογίας, αρχίζει τη φετινή περιοδεία της στην Ελλάδα από την πόλη του Ναυπλίου, θα συνεχίσει στη Θεσσαλονίκη (7 & 8/7), στην Ιθάκη (10/7) και θα ολοκληρώσει τις παραστάσεις της στο Ηρώδειο (12/7) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Το θέμα της φετινής καλλιτεχνικής σεζόν της Martha Graham Dance Company, «Μύθος & Μεταμόρφωση» δηλώνει τη μακρόχρονη και δυναμική σχέση της «Χορεύτριας του Αιώνα», όπως την αποκάλεσε το περιοδικό Time, της «Γυναίκας-Σύμβολο» με την Ελλάδα, αλλά και τη συνέχιση αυτής της σχέσης από τους διαδόχους της.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη χορογραφία Errand (1947 & 2013) που βασίζεται στο μύθο του Θησέα, τη χορογραφία Echo (2014) του χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη (ειδική παραγγελία για τη Martha Graham Dance Company), και το έργο Panorama (1935), μια χορογραφία σήμα κατατεθέν της ομάδας, στην οποία θα συμμετάσχουν και σπουδαστές της ελληνικής Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.
Ένα κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός από τη Martha Graham Dance Company, που συντηρεί τον μύθο και συνεχίζει το έργο της μεγάλης δημιουργού, προβάλλοντας το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού ανά τον κόσμο.
______________________________________________________________________
Βουκουρεστίου 36 10673 Αθήνα
τηλ 210 3626 316 * fax 210 3626 365
e-mail: capocent@otenet.gr*



Bazaar χειροποίητων χαλιών στο HILTON από 3 έως 8 Ιουλίου από τη Δέσποινα Μοιραράκη!


Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Άδικο τέλος στο μεγάλο ταξίδι της Εθνικής (video)










Πολυφωνική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων και Brisbane Grammar School



Η Πολυφωνική Χορωδία ΔΟΠΠΑΤ του δήμου Ναυπλιέων, στα πλαίσια των συνεργασιών της με αξιόλογα χορωδιακά σχήματα του εξωτερικού, θα συμπράξει με την Αυστραλιανή χορωδία του Brisbane Grammar School και άλλα μουσικά σχήματα του ίδιου σχολείου, που πραγματοποιούν Ευρωπαϊκή περιοδεία με συναυλίες σε Ιταλία και Ελλάδα. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 στην αίθουσα του Βουλευτικού, στο Ναύπλιο, με ώρα έναρξης 9 μ.μ. και ελεύθερη είσοδο.

Λίγα λόγια για το Brisbane Grammar School
Το Brisbane Grammar School είναι ένα ανεξάρτητο δευτεροβάθμιο σχολείο αρρένων που βρίσκεται σε ένα υπέροχα διαμορφωμένο τοπίο στο κέντρο του Brisbane, την πρωτεύουσα του Queensland στην Βόρειο Αυστραλία. Εκεί φοιτούν αγόρια ηλικίας 11 εως 17 ετών και το σχολείο αριθμεί αυτή τη στιγμή γύρω στους 1400 μαθητές. Η ίδρυσή του το 1868 το καθιστά ένα από τα παλαιότερα ιδιωτικά σχολεία του Queensland.

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Ετοιμοι για τους 8;; καφετερια μαρκος

 Ετοιμοι για τους 8;; καφετερια μαρκος




ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΟΝ «ΠΑΛΑΜΗΔΗ»


Σας ενημερώνουμε ότι από Δευτέρα 30/6/2014 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» θα λειτουργεί σύμφωνα με το θερινό ωράριο 8:00 – 15:00.

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!!!!!!!!!!!!!




Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα διαμαρτυρίας για την ιδιωτικοποίηση των ακινήτων του δημοσίου


Την έκδοση ψηφίσματος ενάντια  στην απόφαση της κυβέρνησης με την οποία επιχειρείται να εκποιηθεί τεράστια έκταση δημόσια περιουσία στη χώρα, μέσω του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου)  αποφάσισε, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων, κατά την τελευταία συνεδρίασή του.
 Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Ψήφισμα
  Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων , κατά την συνεδρίασή του της 19ης Ιουνίου 2014, εξέδωσε κατά πλειοψηφία το κάτωθι ψήφισμα:

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ