Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ:Μνημόσυνο στο Ναύπλιο για τα 183 χρόνια απο την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια


Κορινθία:Αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά

                
φωτο αρχείου
                     Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
Στο πλαίσιο της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε χθες (26.9.2014), ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ στο Ζευγολατιό, στο Κιάτο, στην Πουλίτσα και στις Κρήνες Κορινθίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ασφαλτοστρώσανε τον υδροβιότοπο στην Ν. Κίου (VIDEO)
















Αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα

                             
                                 Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (25.9.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε διακόσια ενενήντα εννέα (299) άτομα, εκ των οποίων διακόσια είκοσι ένα (221) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα οκτώ (78) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια πενήντα τέσσερα (254) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα τρία (33) άτομα, από τα οποία δεκαέξι (16) ήταν ημεδαποί και δεκαεπτά (17) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δέκα (10) άτομα.
Πιο αναλυτικά:

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ:Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι απο το Γυμνάσιο Αγ. Τριάδας



Στα πλαίσια πολιτιστικών δραστηριοτήτων το Γυμνάσιο Αγίας Τριάδας διοργάνωσε την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 εκδήλωση με θέμα: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ στο Πνευματικό Κέντρο της Αγίας Τριάδας(Μέρμπακα). Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεγάλες επιτυχίες του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη. Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια μουσικής κ. Μαριάννα Φιλιππαίου συνοδευόμενη από την χορωδία του σχολείου και πολυμελή ορχήστρα. Τίμησαν με τις παρουσίες τους στην εκδήλωση ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωάννης Γαληνός και λοιποί εκπρόσωποι τοπικών αρχών.






ΒΙΝΤΕΟ:Ημερίδα απο το Επιμελητήριο Αργολίδας






Οι παίκτριες του Κατάρ ήθελαν να παίξουν μπάσκετ με μαντίλες!

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Κατάρ τιμωρήθηκε την Τετάρτη στους Ασιατικούς Αγώνες, επειδή οι παίκτριες αρνήθηκαν να παίξουν ακάλυπτες, δηλαδή, δίχως να φοράνε τις μουσουλμανικές μαντίλες τους. Οι ίδιες μάλιστα διαμαρτύρονται έντονα, γιατί λένε υπάρχουν διακρίσεις εις βάρος των μουσουλμάνων γυναικών.

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ιδρύεται κοινωνικό δημοτικό ιατρείο στο Ναύπλιο


                                                       


                                               Ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων 
Την ίδρυση και  λειτουργία κοινωνικού δημοτικού ιατρείου στο Ναύπλιο κατόπιν εισήγησης του αντιδημάρχου κοινωνικής πολιτικής Ραφαήλ Μπαρού, ψήφισε ομόφωνα  χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων. Κατόπιν τούτου ο  Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας θα προχωρήσει στην ίδρυση και  λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Ναυπλιέων.

Βρέθηκαν ξανά υπολείμματα εντομοκτόνου σε ελαιόλαδο-Οδηγίες στους παραγωγούς

  



φωτο αρχείου
Ανακοίνωση απο την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Αργολίδας
Τελικά φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τα λάδια, αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εντοπίζονται υπολείμματα εντομοκτόνου σε δείγματα ελαιολάδου που εξετάσθηκαν από την Υπηρεσία μας..
Συγκεκριμένα τη καλλιεργητική περίοδο 2013-14  λήφθηκαν  6 δείγματα από τις περιοχές  Ελληνικό (1), Πυργιώτικα (2), Καρυά (1), Νέο Ροεινό (1), Αχλαδόκαμπος (1). Σε δύο από αυτά και συγκεκριμένα από τις περιοχές του Ελληνικού  και των Πυργιώτικων βρέθηκαν υπολείμματα του εντομοκτόνου Chlopryiphos γνωστό με τα εμπορικά ονόματα Dursban, Pyrinex. To εντομοκτόνο αυτό κυρίως χρησιμοποιείται στην περιοχή μας   για την καταπολέμηση διάφορων εντόμων (κοκκοειδή) στα εσπεριδοειδή.

Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ:Τι σκαρφίζονται οι Ρώσοι για να ξεφεύγουν απο τα φωτογραφικά ραντάρ


Σκουπιδότοπος η μαρίνα της Ερμιόνης

«Ερμιόνη... 23 Σεπτεμβρίου 2014. Αναρωτιέμαι γιατί έρχονται ακόμα αυτοί οι τουρίστες!» Με αυτά τα λόγια, συνοδευόμενα από το ακόλουθο φωτογραφικό στιγμιότυπο, αναγνώστης της ηλεκτρονικής εφημερίδας zougla.gr, καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί στη μαρίνα της Ερμιόνης. Σκουπίδια που έχουν μέρες να μαζευτούν, στις εισόδους των σκαφών, συνθέτουν ένα σκηνικό αδιαφορίας, ικανό να απομακρύνει όσους επιλέγουν το γραφικό αραξοβόλι.Τα σχόλια είναι περιττά, όταν η εικόνα «μιλά» από μόνη της.
zougla.gr

Σύλληψη 55χρονου στο Κρανίδι για ναρκωτικά και λαθραίο καπνό

                    Ανακοίνωση απο την Ελληνική Αστυνομία
Συνελήφθη, χθες (22.9.2014) το απόγευμα, στο Κρανίδι Αργολίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, ένας 55χρονος ημεδαπός, για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρανιδίου, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του ανωτέρω, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

"Βράζει" σήμερα η Αργολίδα-39 βαθμοί στη Νέα Κίο

Νέα Κίος Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου ώρα 14.45
Κάποιοι ίσως βιάστηκαν να πουν ότι φέτος θα απολαύσουμε φθινόπωρο αλλά να που σήμερα Τρίτη  Σεπτεμβρίου ο καιρός βάλθηκε να τους διαψεύσει. Υψηλές θερμοκρασίες έχουμε απο το πρωι σε όλη την Αργολίδα ενώ ισχυροί άνεμοι πνέουν σε περιοχές του δήμου Ναυπλιέων. Στη Νέα Κίο το μεσημέρι η θερμοκρασία "φλέρταρε" με τους 40 βαθμούς!
Επιπλέον νερό σήμερα για τα φυτά στις γλάστρες!

Τα οικόπεδα της παραλιακής στον Δήμο Ναυπλιέων



                    Ανακοίνωση απο τον Δήμο Ναυπλιέων 
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραχώρησης των οικοπέδων της παραλιακής Ναυπλίου –Νέας Κίου στον Δήμο Ναυπλιέων. Σήμερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η οριστική συμφωνία μεταξύ του υπουργού ΥΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ και του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου  για την κυριότητα των εν λόγω οικοπέδων, εκτάσεως 10 στρεμμάτων ιδιοκτησίας δημοσίου, η διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση των οποίων ανήκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Παράρτημα Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Στο Ναύπλιο λειτουργεί το Παράρτημα Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ένα Ν.Π.Δ.Δ. που εκπροσωπεί τους απόστρατους αξιωματικούς του στρατού και της τέως χωροφυλακής του νομού Αργολίδας και καλύπτει και τους Αξιωματικούς Αεροπορίας και Ναυτικού, οι οποίοι δεν έχουν ενώσεις στην Αργολίδα.

Ποιοι απεργούν σήμερα

Στις μετακινήσεις, αλλά στις συναλλαγές των πολιτών με δημόσιες υπηρεσίες, προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η 24ωρη απεργία τη1ς ΑΔΕΔΥ σήμερα Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου.
 
Οι δημόσιοι υπάλληλοι βάζουν «λουκέτο» για τις διαδικασίες της αξιολόγησης ενώ η ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την προκήρυξη νέας αποχής «από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στο Δημόσιο, τις διαδικασίες επαναπροσδιορισμού με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου του Ν. 4250/14, καθώς και τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και του εκπαιδευτικού έργου».
 
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Για τον λόγο αυτό δημόσια νοσοκομεία, προνοιακές μονάδες, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Δήμος Ναυπλιέων:Οι πλήρεις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων



Ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων
 Ορίστηκαν με απόφαση του Δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου οι αρμοδιότητες των πέντε αντιδημάρχων του Δήμου Ναυπλιέων
Τις αρμοδιότητες των πέντε αντιδημάρχων Ναυπλιέων όρισε, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του νόμου, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος.  Νέοι αντιδήμαρχοι με θητεία από 9 Σεπτεμβρίου 2014 έως 9 Μαρτίου 2017, είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, κύριοι  Καχριμάνης Γεώργιος, Μπακέας Δημήτριος, Μπαρού Ραφαήλ, Μπουζαλάς Γεώργιος και Ψυχογιός Ευάγγελος. Αναπληρωτής δήμαρχου τοποθετείται ο αντιδήμαρχος Ραφαήλ Μπαρού.

Α.Ο Κύμης-Παναργειακός 1-1



                 
                     Δελτίο Τύπου απο τον Παναργειακό Α.Π.Ο

Καλός ο Παναργειακός και στην 2η αγωνιστική της κατηγορίας,  απέναντι στην ομάδα της Κύμης. Για άλλη μια φορά την παράσταση έκλεψε ο Μάριο Μπρέσκα. Το σκορ για τον Παναργειακό και τον αγώνα άνοιξε ο Σλοβάκος στο 23΄,με δυνατό σουτ που κατέληξε στα δίχτυα και έγινε το 0-1 για τον Παναργειακό. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, Λιόσης και Λίτσιος είδαν την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή για διαμαρτυρία. Οι Ευβοιώτες, δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Κατσαούνη και οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1. Στο 64΄ μετά από τραυματισμό του Σίμωση, από τάκλιν του Καρατζά, πήρε τη θέση του ο Ετόφ ενώ τον Μάριο Μπρέσκα αντικατέστησε ο Ισούφι. Ο Ζαχαράκης, έκανε την ισοφάριση για την ομάδα της Κύμης στο 65΄.Το ημίχρονο συνεχίστηκε χωρίς ευκαιρίες για τον Παναργειακό. Στο 85΄,την θέση του Αγγελόπουλου πήρε ο Αινείας Καλογέρης ενώ μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 1-2, έχασε ο Λιόσης στις καθυστερήσεις.

Παναργειακός Α.Π.Ο
Κατσαούνης, Λιόσης ,Καλαγκάνης, Κουκούλης, Ρότα, Λίτσιος, Αγγελόπουλος(Καλογέρης 85), Παπαιωάννου, Σίμωσης(Ετόφ 67), Μπρέσκα(Ισούφι 65), Πούτσι
Α.Ο ΚΥΜΗΣ 
Μπασινάς, Κόκκος, Τσατσαρώνης, Καρατζάς, Δημητρακόπουλος, Κεϊτά, Ντούρμας, Ταυταρίδης, Ζαχαράκης, Δήμου, Τσαλμάς
Διαιτητές αγώνα
Κάτοικος, Σκούρας, Γεωργακόπουλος (Αθηνών)
 

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Μέγαρα:22χρονος Πακιστανός σκότωσε 23χρονο Πακιστανό γιατί τον βίασε!

                                             Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
Εξιχνιάσθηκε, μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 23χρονου υπηκόου Πακιστάν, που διαπράχθηκε την 7-9-2014 στη περιοχή Άγιος Γεώργιος Μεγάρων.
Ο 23χρονος, πρωινές ώρες της 7-9-2014, μεταφέρθηκε από ομοεθνείς του, με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, σε Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 22χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη στις 18-9-2014 στη Ζάκυνθο.
Ο δράστης ομολόγησε την πράξη του, ανέφερε δε ως κίνητρο τις ασελγείς πράξεις που είχαν διαπράξει σε βάρος του το θύμα και ένας ομοεθνής τους, το βράδυ πριν τη δολοφονία.
Συνελήφθη επίσης ένας 25χρονος υπήκοος Πακιστάν για το αδίκημα του βιασμού κατά συναυτουργία, ενώ κατηγορείται ένας ακόμα 27χρονος υπήκοος Πακιστάν για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία και ψευδορκία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στο Ναύπλιο



φωτο αρχείου
Πυρκαγιά ξέσπασε 2ου ορόφου στις 15.40 σε διαμέρισμα επί της οδού Νικηταρά στο Ναύπλιο απο άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στο σημείο σπεύδουν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου.
*Ενημέρωση: Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά εκδηλώθηκε απο την ηλεκτρική κουζίνα της οικίας.