Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Εν Άργει Διονύσια

Για 3η συνεχή χρονιά ο Δήμος Άργους – Μυκηνών διοργάνωσε μια πολιτιστική γιορτή στις 3, 4 και 5 Απριλίου, που στόχο έχει να εκπαιδεύσει τις αισθήσεις. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν ντόπιους παραγωγούς και να δοκιμάσουν τα μοναδικά προϊόντα της περιοχής.






Νέα απάτη μέσω κινητής τηλεφωνίας!

 ΠΡΟΣΟΧΗ!

Αν τηλεφωνήσει στο κινητό σας κάποιος που θα σας πει ότι είναι
τεχνικός εταιρείας, ότι κάνουν έλεγχο στο τηλέφωνό σας και ότι θα
πρέπει να πατήσετε #90 ή 09# ή οποιονδήποτε άλλο αριθμό :

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΙΘΜΟ .


Πρόκειται για ...
κάποια εταιρεία-απάτη που χρησιμοποιεί κάποια συσκευή, η οποία μόλις επιλέξετε τους παραπάνω αριθμούς, μπορεί να μπει στην κάρτα SIM και παίρνουν τηλέφωνα με δική σας χρέωση . Επίσης, αν σας στείλουν μήνυμα από μια εταιρία με αριθμό 54300 , μην το ανοίξετε, γιατί σας θεωρούν αυτόματα πελάτη και σας στέλνουν καθημερινά μηνύματα που τα χρεώνουν με 1,6 Εuro το καθένα!



Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

40 χρόνια κοροϊδίας των Αργολιδέων για τον Ανάβαλο τελειώνουν με την «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο»



Του Βασίλη Ζώη, υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με την «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο»


Στα διοικητικά όρια των νομών Αργολίδας-Αρκαδίας στην θέση «Ανάβαλος» αναβλύζουν μέσα από την θάλασσα τεράστιες ποσότητες νερού-περισσότερα από 10κυβ. μέτρα/δευτερόλεπτο!!- η ποιότητα του οποίου το καθιστά  κατάλληλο για άρδευση καλλιεργειών. Επί του καθεστώτος της 21ης Απριλίου έγινε η πρώτη-και μοναδική δυστυχώς-σοβαρή προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει εκμετάλλευση του υδάτινου όγκου επ’ ωφελεία των αγροτών της Αργολίδας, μέσα από την δημιουργία φράγματος στην περιοχή, αντλιοστασίου και δικτύου που αρχικά θα παρείχε νερό στις περιοχές του λεγόμενου «Αργολικού κάμπου».
Τα οφέλη για τις καλλιέργειες και την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής από την άρδευση μέσω του Αναβάλου είναι όχι απλά προφανή αλλά αποτελούν και αναγκαία συνθήκη για την ύπαρξης αυτής κάθε αυτής της πρωτογενούς παραγωγής σε ένα αγροτικό νομό. Θα περίμενε κανείς από το 1974 μέχρι και σήμερα να έχει γίνει το αυτονόητο, δηλαδή ένα δίκτυο που να παρέχει τις ανεξάντλητες ποσότητες νερού του Αναβάλου σε όλη την Αργολίδα , ειδικότερα στις περιοχές της Επιδαύρου και της Ερμιονίδας, οι οποίες και διαχρονικά αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Aουστέ τι μαθαίνουν τα παιδιά στο σχολειό

Aπεργία


Πάμε μια βόλτα με το ποδήλατο;




Το ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ καλεί εσάς και το ποδήλατό σας για μια βόλτα.
Την Κυριακή 6 Απριλίου στις 11:00 το πρωί θα ξεκινήσουμε από το χώρο του σχολείου και θα τερματίσουμε στην πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο.
Είναι ευκαιρία, τώρα που η ζωή μας πάει να γίνει ποδήλατο, εμείς να το εκμεταλλευτούμε για μια ωραία κυριακάτικη βόλτα στη λιακάδα.
Εκεί που όλα πάνε να γίνουν στην καθημερινή μας ζωή πεζά, εμείς θα τα μετατρέψουμε σε ποίηση.
Γιατί, ως γνωστόν, η ίδια η ποίηση είναι « ανάπτυξις στίλβοντος ποδηλάτου»
Με ένα στίλβον ποδήλατο, λοιπόν, καλούνται οι νέοι όλων των ηλικιών στο ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ στις 2Ες ΝΕΟΠΕΤΑΛΙΕΣ αυτή την  Κυριακή στις 11:00΄.

Ω γλυκύ μου Έαρ…






Ορθόδοξο δρώμενο ήχων και εικόνων Μεγάλης Εβδομάδας και θύμισης κατανυκτικής …
Πασχαλινό Ονειροδρόμιο …θρήνου Εαρινού και δοξαστικής αιώνιας ελπίδας.
 
 
 Λίγο πριν το ξεκίνημα της αληθινά πιο Μεγάλης Εβδομάδας   ,
τα πάντα γύρω μας και εντός μας αναμένουν την Σταυρωμένη Αγάπη…
Καρτερώντας με σιγουριά λυτρωτική  το ανέσπερο  φως της Αναστάσεως…
 
 
Παρασκευή 11 Απριλίου στις 19:30 μ.μ
 στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους …
 
Συμμετέχουν :
Το Βυζαντινό Σύνολο Ύμνος
 υπό την μουσική καθοδήγηση του Παναγιώτη Γαλάνη .
Σε Κείμενα και Αφήγηση του Νώντα  Σκοπετέα.
 
 
 
 
Συνοδίτες  προς την Ζωηφόρο  Ανάσταση , σας προσκαλούμε σε ακόμη  μια αληθινή  εκδήλωση πνευματικής ανάτασης και ιερής χαρμολύπης.
 
Παρασκευή 11 Απριλίου στις 19:30 μ.μ
 στο Μπουσουλοπούλειο Θέατρο Άργους …
 
Είσοδος Ελεύθερη
Με την Υποστήριξη του Δήμου Άργους –Μυκηνών  και της ΚΕΔΑΜ.

    Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

    ( Ο ΠΟΙΗΤΗΣ) Γιάννης Ρηγόπουλος

                       
    Γιάννης Ρηγόπουλος


    Η ζωή, δυστυχώς, είναι όλο λύπες. Η χαρά είναι η εξαίρεση. Ο ΠΟΙΗΤΗΣ λυπάται όμως και για την εξαίρεση. Γιατί όταν έρχεται η χαρά τον κατακλύζουν και τα ερωτήματα: Πόσος κόσμος την στερείται; Ο ΠΟΙΗΤΗΣ, ο πραγματικός ποιητής - και δεν εννοώ μόνον εκείνον που γράφει ποιήματα – δεν νοιάζεται μόνον για τον εαυτό του, για τη δική του χαρά και μόνο. Νοιάζεται για τη χαρά όλων των ανθρώπων. Δεν μπορεί ο ΠΟΙΗΤΗΣ να νοιώσει τη χαρά όταν ξέρει ότι ο συνάνθρωπος του υποφέρει. Δεν μπορεί να χαρεί τον ήλιο που έχει στην αυλή του όταν ένα σκουλήκι που τον κατατρώει τον κάνει να σκέφτεται τη σκοτεινιά που έχουν άλλες αυλές. Ίσως άλλοι, βολεμένοι, σπιτούχοι που ενδιαφέρονται μόνο για τις καταθέσεις τους και την κοιλιά τους το μπορούν. Όμως ο ΠΟΙΗΤΗΣ δεν βολεύεται. Ο ΠΟΙΗΤΗΣ θεωρεί την χαρά πανανθρώπινο δικαίωμα.
    Και προσπαθεί να κουβαλήσει όλον τον πόνο για ν’ αφήσει χώρο για την χαρά στους άλλους ανθρώπους. Θα γονατίσει από το βάρος; Δεν το σκέφτεται. Θα συντριβεί; Είναι συντριμμένος. Οι στίχοι του είναι μια καταφυγή. Μια ασπίδα αυτοπροστασίας. Είναι όμως και μια κραυγή κατά της αδικίας, της φτώχιας, της καταπίεσης, της μοναξιάς. Μήπως και καταλάβουν οι «άλλοι».

    ΒΙΝΤΕΟ: Πάσχα 2014 στο δήμο Ναυπλιέων




    ΒΙΝΤΕΟ: Ο Δημήτρης Καμπόσος για τα φώτα στο Κάστρο του Άργους





    Χειβιδόπουλος: "Δεν θα παραλάβουμε έργο που να παρουσιάζει αστοχίες"






    Κρίσεις Πυροσβεστικού Σώματος: Προαγωγές για τους Γεώργιο Δελογιάννη και Χρήστο Ρούσση

    Κατόπιν των τακτικών κρίσεων των αξιωματικών στο Πυροσβεστικό Σώμα ο μέχρι πρότινος διοικητής της Π.Υ Ναυπλίου Γεώργιος Δελογιάννης προάγεται στον βαθμό του αρχιπύραρχου και ο διοικητής της Π.Υ Άργους Χρήστος Ρούσσης στον βαθμό του αντιπύραρχου.

    Τρίτη 1 Απριλίου 2014

    Τραγωδία στο Μαλανδρένι-Τρακτέρ καταπλάκωσε 54χρονο

    Ένας 54χρονος άτυχος αγρότης απο το Μαλανδρένι έχασε χθες το μεσημέρι την ζωή του όταν καταπλακώθηκε απο το τρακτέρ του κατά την διάρκεια αγροτικών εργασιών. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Άργους. (φωτο αρχείου)

    1η Απριλίου 1955- Η ΕΟΚΑ ξεκινά τον Αγώνα για Ένωση και Λευτεριά

    Η πρώτη προκήρυξις του Αγώνα
    «Με την βοήθειαν του Θεού, με πίστην εις τον τίμιον αγώνα μας, με την συμπαράστασιν ολοκλήρου του Ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΖΥΓΟΥ με σύνθημα.. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ. Από τα βάθη των αιώνων μας ατενίζουν όλοι εκείνοι που ελάμπρυναν την Ελληνική Ιστορίαν δια να διατηρήσουν την Ελευθερίαν των, οι Μαραθωνομάχοι, οι Σαλαμινομάχοι, οι Τριακόσιοι του Λεωνίδα και οι νεώτεροι του Αλβανικού Έπους. Μας ατενίζουν όλοι οι αγωνισταί του 21, οι οποίοι μας εδίδαξαν ότι, η απελευθέρωσις από τον ζυγό δυνάστου αποκτάται πάντοτε με αίμα. Μας ατενίζει σύμπας ο Ελληνισμός, ο οποίος παρακολουθεί με αγωνίαν και εθνικήν υπερηφάνειαν. Ας απαντήσωμεν λοιπόν με έργα ότι θα γίνωμεν «πολλώ κάρρονες» τούτων.
    Είναι καιρός να δείξωμεν στον κόσμον όλον ότι η διεθνής διπλωματία είναι τα μέγιστα ΑΔΙΚΟΣ και εν πολλοίς ΑΝΑΝΔΡΟΣ και η Ελληνική Κυπριακή ψυχή πολύ γενναία. Εάν οι δυνάσται μας αρνούνται να μας δώσουν την λευτεριά μας, είμεθα έτοιμοι «ψυχή τε και σώματι» να την διεκδικήσωμεν με τα ίδια μας τα ΧΕΡΙΑ και με το ΑΓΝΟ ΑΙΜΑ μας. Ας δείξουμε σε όλον τον κόσμον που μένει εκστατικός μπροστά μας ακόμη μια φορά ότι του «Έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει».
    Ο Αγώνας μας θα είναι σκληρός και άνισος, ο Δυνάστης διαθέτει αριθμητικήν και υλικήν δύναμιν μεγίστην. Ημείς διαθέτουμε το ΘΑΡΡΟΣ και την ηρωικήν ΨΥΧΗΝ. Το ΔΙΚΑΙΟΝ είναι με το μέρος μας. Για αυτό έστε βέβαιοι πως θα ΝΙΚΗΣΩΜΕΝ.
    ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑΙ ! Ατενίσατε τον αγώνα μας. Το έργον σας είναι αίσχος όταν περιμένετε εν εικοστώ αιώνι, τους λαούς να χύνουν το αίμα των δια να αποκτήσουν της Λευτεριάς το δώρο, το θείο τούτο δώρο το αναφαίρετο για το οποίον και ημείς παρά το πλευρόν σας ηγωνίσθημεν και το διατηρήσατε. Θα πολεμήσωμεν μέχρις εσχάτων, και είμεθα βέβαιοι πέραν πάσης αμφιβολίας, πως θα το ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ. Φανήτε λοιπόν αρωγοί στον τιτάνιον αγώνα μας.
    ΕΛΛΗΝΕΣ, όπου και αν ευρίσκεσθε ακούσατε την προσταγή. ΕΜΠΡΟΣ! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ.
    Ε.Ο.Κ.Α Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΓΕΝΗΣ

    Εβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Αλλεργιών στον




    Εβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Αλλεργιών στον Δήμο Ναυπλιέων
    Ο Δήμος Ναυπλιέων  οργανώνει Εβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Αλλεργιών, παρέχοντας δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις ανίχνευσης αλλεργικής αντίδρασης σε όσους επιθυμούν να ελέγξουν την ευαισθησία τους.
    Με την αλλαγή του τρόπου ζωής, την κλιματική αλλαγή και την μόλυνση του περιβάλλοντος, είναι πολλοί αυτοί που ταλαιπωρούνται από τις αλλεργίες, ενώ με τον ερχομό της άνοιξης, οι αλλεργίες κάνουν εντονότερη  την παρουσία τους (αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα κ.λπ.).
    Πόσοι όμως έχουν βρει τι είναι αυτό που προκαλεί την αλλεργική αντίδραση, ώστε να το αποφεύγουν, κάνοντας τη ζωή τους καλύτερη και ευκολότερη;
    Για το λόγο αυτό , από τις 31 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου  2014, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διενεργήσουν ένα γενικό τεστ ανίχνευσης αλλεργικής αντίδρασης εντελώς δωρεάν.
    Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν στα συνεργαζόμενα μικροβιολογικά εργαστήρια  των Γκουλιώνη Ιωάννη .Καλαντζή Παναγιώτας και Μαστοράκη Φωτεινής .
    Πληροφορίες για την πραγματοποίηση των εξετάσεων θα δίδονται  στα τηλέφωνο 2752028133 στο Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής Υγείας  του Δήμου Ναυπλιέων.





    Μουσική εκδήλωση στο Παλαμήδι

     Μουσική εκδήλωση του μεικτού πολυφωνικού σχήματος της χορωδίας ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 6.00 το απόγευμα στο Παλαμήδι .
    Η εκδήλωση θα γίνει με αφορμή την διεύρυνση του ωραρίου των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας.

    Η Νέα Δημοκρατία αποθέωσε -για μία ακόμη φορά-τον Βενιζέλο

    Όλη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας δύο ημέρες αποθέωσε τον Βενιζέλο στη Βουλή με συνεχή και "παθιασμένα" χειροκροτήματα. Δεν είναι μακρυά η μέρα φαίνεται που ότι απομείνει (ηλίκιας αυστηρά άνω των 55) απο την ΝΕΑ ΠΑΣΟΚΡΑΤΙΑ θα τον αποθεώνει και απο τις αίθουσες ξενοδοχείων (sic), διότι έξω "στο πεζοδρόμιο" δεν παίζει να βγαίνει, ούτε αυτός ούτε ο Σαμαράς.
    Αστεριξ

    «Μάγισσα για μία μέρα!» Στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ




    Η ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΑ ΣΚΗΝΗ του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, παρουσιάζει στο θέατρο ΤΡΙΑΝΟΝ το έργο « Μάγισσα για μια μέρα» για έξι παραστάσεις. Οι παραστάσεις είναι προγραμματισμένες για Σάββατο 5, 12 Απριλίου στις 7.00 μ.μ και Κυριακή 6, 13 Απριλίου στις 11.30 π.μ καθώς και για Σάββατο 3, 10 Μαΐου και Κυριακή 4, 11 Μαΐου.
    Δυο χωριά, το Κουτορνιθοχώρι και το Ξυπνοπουλοχώρι, τσακώνονται, χρόνια τώρα, για το νερό της λίμνης και του πηγαδιού. Τελικά βρήκαν μια λύση: τα χώρισαν στη μέση με ...μία κόκκινη κορδέλα! Μια γυναίκα, η κυρά Σούλα, έχει βαλθεί να φιλιώσει τα χωριά και τους προέδρους τους, τον κύριο Πανιβλακότατο και τον κύριο Πανεξυπνότατο, που παρά την κορδέλα εξακολουθούν να τσακώνονται. Όμως, ο κακός κυρ Παναγής δεν θα την αφήσει στην ησυχία της! Έτσι η κυρά Σούλα ζητά βοήθεια από την Κυρά της λίμνης και τα ξωτικά να την κάνουν μάγισσα για μία μέρα. Θα τα καταφέρει; Πώς θα την βοηθήσουν, αφού καθώς δεν τα ξωτικά δεν τα βλέπει κανείς παρά μόνο οι Κουτορνιθοχωριανοί όπως λένε, δεν πιστεύει ότι υπάρχουν;


    Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα γραφεία του

    Αλληλέγγυος στους επιχειρηματίες ο δήμος

     

    Κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου αποφάσισε την μείωση των δημοτικών τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων στην δημοτική ενότητα Ναυπλίου. Μετά την μείωση κατά 20% οι σημερινές τιμές διαμορφώνονται από 43Ευρώ σε 34,6Ευρώ για την Α Ζώνη, από25 Ευρώ σε 20,00Ευρώ για την Β και από 9,80Ευρώ σε 7,4Ευρώ για την Γ.

    Ο Παναγιώτης Μπούκουρης ο νέος πρόεδρος του Ιδρύματος «Ιωάννης Καποδίστριας»

     Ο Παναγιώτης Μπούκουρης ο νέος πρόεδρος του Ιδρύματος «Ιωάννης Καποδίστριας» 

    ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



    Σας καλούμε να παρακολουθήσετε την  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 02 Απριλίου  2014 και ώρα 20:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης:

    ΘΕΜΑ 1ο : Ανακοινώσεις- Eνημερωτικά θέματα.

    ΘΕΜΑ 2ο : Έγκριση έργου  «Πρόγραμμα δημιουργίας τουριστικής ταυτότητας και τουριστικής προβολής περιοχής περιφερειακής ενότητας Αργολίδας.

    ΘΕΜΑ 3ο :Α΄ Αναμόρφωση προϋπολογισμού 2014.




                                                                  Ο Πρόεδρος   

                                                       Φώτιος Δαμούλος

    Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου - Πρόσκληση




    «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ»

    EΒΔΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
    Στα πλαίσια εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου
    η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης»
    σε συνεργασία με τις Παραμυθούδες του Ναυπλίου,
    διοργανώνει εκδήλωση αφήγησης και δραματοποίησης παιδικών παραμυθιών
    με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας 6-12 ετών
    την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014
    και ώρα 17:00-19:00
    στην αίθουσα του Δανειστικόυ τμήματος
    της Δημόσια Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης»
    Καθότι ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένους, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης: 27520.27526

    Τριστέτσα



     Με τα   δεδομένα  που υπάρχουν στον Αργολικό κάμπο, όπου τα τελευταία  χρόνια εντοπίζονται νέες εστίες με  κτήματα να  έχουν μολυνθεί από το ιό της τριστέτσας των εσπεριδοειδών στις Τ.Κ. Αγίας Τριάδας,  Ανυφί και Χώνικα, θα πρέπει να  δρομολογηθούν τα παρακάτω μέτρα αποφυγής παραπέρα μετάδοσης της ασθένειας με τις αφίδες(μελίγκρες).



    Όπως είναι γνωστό  από την έναρξη της ανθοφορίας και συγκεκριμένα από τη στιγμή που  το ποσοστό της ανθοφορίας (ανοιχτών λουλουδιών) θα φθάσει το 5-10%  και μέχρι της ολοκλήρωσής της, απαγορεύονται οι ψεκασμοί στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών με γεωργικά φάρμακα που έχουν στην ετικέτα τους σήμανση  επικινδυνότητας  για τις  μέλισσες.

    Σύλλογοι Διδασκόντων




                                Δ.Ο.Ε.


                       ΚΑΛΕΣΜΑ   ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΓΙΑ  ΤΙΣ  ΟΜΑΔΕΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Συνάδελφοι-ισσες             

         Το  Δ.Σ.  του  συλλόγου  καλεί τους  συναδέλφους –ισσες  να  απαντήσουν με αποφασιστικό  τρόπο  στην αυταρχική και  αντιδημοκρατική απόφαση του  Υπουργού  Παιδείας - που  ουσιαστικά επιστρατεύει τους διευθυντές των  σχολικών  μονάδων- βάζοντάς  τους  να ορίσουν με προσωπική τους απόφαση ομάδες  εργασίας  για  την  Αυτοαξιολόγηση όπου δεν  έχουν σχηματιστεί ως εξής:


    1 απριλιου 2014





    Μέσα στο πέρασμα των καιρών έχουμε συνηθίσει κάθε Πρωταπριλιά να λέμε μεταξύ μας μικρά αθώα ψέματα για να κοροϊδέψουμε τους άλλους.
    Το έθιμο αυτό προέρχεται από την Ευρώπη και κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές σχετικά με τον τόπο και τον χρόνο που γεννήθηκε το έθιμο αυτό. Δύο από αυτές, όμως, είναι οι επικρατέστερες.
    Η πρώτη εκδοχή θέλει αυτό το έθιμο να έχει ξεκινήσει από τους Κέλτες, οι οποίοι ήταν ήταν δεινοί ψαράδες. Η εποχή του ψαρέματος ξεκινούσε την 1η Απριλίου. Όσο καλοί ψαράδες όμως και να ήταν, την εποχή αυτή του χρόνου τα ψάρια πιάνονται δύσκολα.
    Έτσι και αυτοί, όπως προστάζει ο «κώδικας δεοντολογίας» των ψαράδων όλων των εποχών, έλεγαν ψέματα σχετικά με τα πόσα ψάρια είχαν πιάσει. Αυτή η συνήθεια, έγινε με το πέρασμα του χρόνου έθιμο.

    ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!





    ΠΡΩΤΗ Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΙΣ ΚΑΙΣΑΡΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑ ΓΕΝΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΚΟΛΠΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 2 ΩΡΩΝ!

    ΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΚΕΣ ΤΟΜΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ!


    Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

    Ημερίδα στο Βουλευτικό για τον ΟΑΕΕ και τα τραπεζικά δάνεια


    ΒΙΝΤΕΟ:50% έχει φτάσει το "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη

    Πρόστιμα στο σπίτι για ανασφάλιστα οχήματα



    Απανωτούς ελέγχους έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Τροχαία για τον εντοπισμό των περίπου 830.000 ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων. Ήδη το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του ΥΠΟΙΚ ολοκλήρωσαν, πριν από μερικές ημέρες, την πρώτη φάση της ταυτοποίησης των δύο βάσεων δεδομένων με τα ασφαλισμένα και τα κυκλοφορούντα Ι.Χ. Έτσι, τα πρώτα ειδοποιητήρια υπολογίζεται ότι θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες αρχές Μαΐου, αφότου ολοκληρωθεί -δηλαδή απομονωθούν ενδεχόμενα λάθη- η ταυτοποίηση των αυτοκινήτων που είναι ανασφάλιστα και αυτών που κυκλοφορούν στους δρόμους.

    Εβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Αλλεργιών στον Δήμο Ναυπλιέων

    Ανακοίνωση του δήμου Ναυπλιέων:


    Ο Δήμος Ναυπλιέων  οργανώνει Εβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Αλλεργιών, παρέχοντας δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις ανίχνευσης αλλεργικής αντίδρασης σε όσους επιθυμούν να ελέγξουν την ευαισθησία τους.
    Με την αλλαγή του τρόπου ζωής, την κλιματική αλλαγή και την μόλυνση του περιβάλλοντος, είναι πολλοί αυτοί που ταλαιπωρούνται από τις αλλεργίες, ενώ με τον ερχομό της άνοιξης, οι αλλεργίες κάνουν εντονότερη  την παρουσία τους (αλλεργική ρινίτιδα, άσθμα κ.λπ.).
    Πόσοι όμως έχουν βρει τι είναι αυτό που προκαλεί την αλλεργική αντίδραση, ώστε να το αποφεύγουν, κάνοντας τη ζωή τους καλύτερη και ευκολότερη;
    Για το λόγο αυτό , από τις 31 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου  2014, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διενεργήσουν ένα γενικό τεστ ανίχνευσης αλλεργικής αντίδρασης εντελώς δωρεάν.
    Οι έλεγχοι αυτοί θα γίνουν στα συνεργαζόμενα μικροβιολογικά εργαστήρια  των Γκουλιώνη Ιωάννη .Καλαντζή Παναγιώτας και Μαστοράκη Φωτεινής .
    Πληροφορίες για την πραγματοποίηση των εξετάσεων θα δίδονται  στα τηλέφωνο 2752028133 στο Γραφείο Προστασίας και Προαγωγής Υγείας  του Δήμου Ναυπλιέων.

    Επίσκεψη στην Αργολίδα του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με την «Ελληνική Αυγή» Δημήτρη Δολτσινιάδη

     Ανακοίνωση της Τ.Ο Αργολίδας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

       " Στην Αργολίδα βρέθηκε στις 24 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την «Ελληνική Αυγή», Δημήτριος Δολτσινιάδης όπου και επισκέφθηκε κομβικής σημασίας περιοχές που σχετίζονται με  εξαιρετικά σημαντικά θέματα για το νομό.