Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αστυνομική επιχείρηση στην Αργολίδα-Κατασχέθηκαν φυτά και ποσότητα κάνναβης

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (5.9.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε τριακόσια επτά (307) άτομα, εκ των οποίων διακόσιοι είκοσι ένα (221) ήταν ημεδαποί και ογδόντα έξι (86) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε διακόσια ογδόντα ένα (281) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά τριάντα πέντε (35) άτομα, από τα οποία δεκαπέντε (15) ήταν ημεδαποί και είκοσι (20) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα.
Πιο αναλυτικά:
  • Τρεις (3) ημεδαποί, γιατί σε βάρος τους εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους -131.993,11- ευρώ, -87.104,20- ευρώ και -103.930,58- ευρώ, αντίστοιχα.
  • Ένας (1) ημεδαπός, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Έξι (6) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επιπρόσθετα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, συνελήφθη ένας (1) 40χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κάνναβης, βάρους -50- γραμμαρίων, καθώς και τρία (3) φυτά κάνναβης ύψους -1- μέτρου περίπου.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Παναργειακός:Αλλαγή χώρου της συναυλίας “Back to 90s”




O Παναργειακός Α.Π.Ο, ενημερώνει τους φίλους του πως η συναυλία   Back to 90s αλλάζει τόπο διεξαγωγής και θα πραγματοποιηθεί στο Δ.Α.Κ Άργους ,  στις 12 Σεπτεμβρίου ημέρα Παρασκευή, στις 9μ.μ.
Λόγω καθυστέρησης της έγκρισης για την χρήση του χώρου του Αρχαίου Θεάτρου, που απαιτούσε την συνεδρίαση του ΚΑΣ(Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) και προ του κινδύνου, να μην έχει δοθεί έγκριση έως και την ημερομηνία τέλεσης της συναυλίας, ο Παναργειακός θα φιλοξενήσει στην έδρα του… τους αστέρες των 90s.  
Σας υπενθυμίζουμε, ότι από τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχυθεί οικονομικά η ομάδα μας, που κάνει τεράστια προσπάθεια για την άνοδο στην Β Εθνική κατηγορία. Ο Παναργειακός, έχει ανάγκη την στήριξη του κόσμου του περισσότερο από ποτέ, καθώς αλλάζει σελίδα στην ιστορία του. Σας περιμένουμε όλους να αποχαιρετίσουμε το φετινό καλοκαίρι λίγο πριν ξεκινήσουν και επίσημα οι υποχρεώσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Τιμή Εισιτηρίου 10€

Προπώληση εισιτηρίων:
Αργος: Εν Λευκώ café, Κύβος café, Πρακτορείο ΟΠΑΠ ΑΦΟΙ Σκούρα
Ναύπλιο: Allotino café Πρακτορείο ΟΠΑΠ ΑΦΟΙ Σκούρα Σιδηράς Μεραρχίας 13

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Δ. Κωστούρος: Επιστολές σε Χαρδούβελη-Μαυραγάνη για τον ΕΝΦΙΑ των διατηρητέων του Ναυπλίου



Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος σε κοινή επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη, σχετικά με τον υπολογισμό ΕΝΦΙΑ για τα διατηρητέα κτίρια του Ναυπλίου, αναφέρει τα εξής:

Ναύπλιο, 04 Σεπτεμβρίου  2014
ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Προς: - Υπουργό Οικονομικών, κύριο Γκίκα Χαρδούβελη
           - Υφυπουργό Οικονομικών, κύριο Γιώργο Μαυραγάνη

Θέμα: Τροποποίηση – βελτίωση ΕΝΦΙΑ κατά τον υπολογισμό του για τα διατηρητέα κτήρια στον Δήμο Ναυπλιέων

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Με την παρούσα επιστολή, εκφράζουμε την αγωνία και τον προβληματισμό μεγάλου μέρους των ιδιοκτητών διατηρητέων κτιρίων του Δήμου μας. Αιτία είναι ο ΕΝΦΙΑ που έχει επιβληθεί και αφορά και τα διατηρητέα κτίρια που βρίσκονται στον Δήμο Ναυπλιέων και ξεπερνούν τα 330.
Όπως ασφαλώς θα γνωρίζεται η παλαιά πόλη του Ναυπλίου έχει κηρυχτεί εξ ολοκλήρου διατηρητέα -δεν είναι τυχαία και η σκέψη της ΟΥΝΕΣΚΟ να την εντάξει στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς- πράγμα που σημαίνει ότι ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς θα πρέπει να διατηρείται η μορφή και η φυσιογνωμία της αναλλοίωτη γι αυτό σε οποιαδήποτε πολεοδομική ενέργεια εμπλέκεται και η Εφορία αρχαιοτήτων. Αυτό από μόνο του αρκεί στο να ανεβάσει το κόστος συντήρησης στα ύψη και σε μια τέτοια περίοδο να το κάνει απαγορευτικό για τους περισσότερους κατοίκους της παλαιάς πόλης.

Τμήμα Θεατρικών Σπουδών: 2ο Επιστημονικό Συμπόσιο Υποψηφίων Διδακτόρων



  
Το Τμήμα θεατρικών Σπουδών οργανώνει τo 2o Επιστημονικό Συμπόσιο Υποψηφίων Διδακτόρων το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 11.00΄- 19.30΄ στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου στο Ναύπλιο.
Σκοπός του Συμποσίου είναι η προώθηση του ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου, η δημιουργία ερευνητικής κοινότητας και η ανάδειξη νέων επιστημόνων και καλλιτεχνών ερευνητών με θέμα τη θεατρολογία, τις παραστατικές τέχνες, τη θεατροπαιδαγωγική και τους συναφείς χώρους.
Στόχοι του Συμποσίου είναι:

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Ανέλαβε ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας

Ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας, ταξίαρχος Νικόλαος Ιωαννίδης.

ΒΙΝΤΕΟ:Δημ. Καμπόσος: Αυτοί είναι οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Άργους-Μυκηνών

Στην κάμερα του Αργολικού Πρακτορείου Ειδήσεων μιλάει ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, κ. Δημήτρης Καμπόσος για τους επτά νέους αντιδημάρχους του Δήμου. Δείτε το σχετικό βίντεο.

Βουδούρης:"Πρώτο πλήγμα στο Σύστημα Τατούλη ο έκπτωτος περιφερειακός του σύμβουλος"


                     
                   Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα"

Με απόφασή του που δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη, το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης έκανε δεκτή την ένσταση των περιφερειακών συμβούλων του Συνδυασμού μας και κήρυξε έκπτωτο τον κ. Ν. Γιαννακόπουλο, εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο με το ψηφοδέλτιο Τατούλη.
 Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει, πανηγυρικά, αλλά και δραματικά ταυτόχρονα, όσα κατήγγειλε η «Πελοπόννησος Πρώτα» πριν από τις εκλογές.  Δηλαδή ό,τι στην Πελοπόννησο έδρασε και δρα ένα καλά οργανωμένο «Σύστημα», που με εμμονή υποστηρίζει ιδιοτελή συμφέροντα. Επίσης, επιβεβαιώνει ότι ο κ. Γιαννακόπουλος είχε ουσιαστικό κώλυμα εκλογιμότητας, εφόσον ακόμα και μόλις 20 μέρες πριν τις εκλογές, ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης του ανέθεσε  δημόσιο έργο, ύψους 166.787 ευρώ. Ενώ ο Περιφερειάρχης έχει αναθέσει στον έκπτωτο πλέον περιφερειακό σύμβουλο το τελευταίο 15μηνο έργα ύψους 492.637 ευρώ!
   Η «Πελοπόννησος Πρώτα», ως αξιωματική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο για πράξεις αδιαφανείς, παράτυπες και αντιδεοντολογικές του κ. Τατούλη, υλοποιώντας τις προγραμματικές της δεσμεύσεις προς το λαό της Πελοποννήσου.   

Σαμαρείτες Ερυθρού Σταυρού: "Εθελοντής ή Θεατής;"



Έχεις την διάθεση να βοηθήσεις τον εαυτό σου, την οικογένεια σου και τους συνανθρώπους σου σε καταστάσεις ανάγκης;
Για δέκατη συνεχόμενη χρονιά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου  ξεκινάει την νέα εκπαιδευτική σειρά και καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την εγγραφή τους.
Λόγω καθημερινών αναπάντεχων περιστατικών, έχει γίνει κατανοητό στον καθένα από εμάς ότι πρέπει να γνωρίζει πρώτες βοήθειες, αλλά και βασικές αρχές διάσωσης. Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι γονείς, οι οδηγοί, ο κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες, με τις οποίες μπορεί να σώσει μία ανθρώπινη ζωή
 Ως Δόκιμος Σαμαρείτης, από 17 έως 45 ετών, θα έχεις τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις μία μοναδική εκπαίδευση αναγνωρισμένη τόσο από το Ελληνικό Κράτος, όσο και από 6 Διεθνώς Αναγνωρισμένους Φορείς, την οποία προετοιμάζουν με μεράκι και στα αντικείμενα εκπαίδευσης είναι η βασική και προχωρημένη παροχή Πρώτων Βοηθειών, οι Βασικές Αρχές Διάσωσης και η Αντιμετώπιση και Διαχείριση Καταστροφών.
Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στη Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών έως 15 Οκτωβρίου.                                                                            On line εγγραφή πατώντας σε αυτό το link http://www.samarites.gr/?section=1317&language=el_GR, πληροφορίες στο www.samarites.gr και στα τηλέφωνα 697 742 5249  ή επισκεφτείτε τα γραφεία κάθε Τετάρτη 20:00 - 22:00 στις νέες Εργατικές Κατοικίες.
Αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί από ΕΣΕΝΑ.

Χρυσή Αυγή:Ομιλία Αρτέμη Ματθαιόπουλου στην Τ.Ο Αργολίδας



    
        Ανακοίνωση απο την Τ.Ο Αργολίδας της Χρυσής Αυγής



Το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στα γραφεία της Τ.Ο Αργολίδας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στο Ναύπλιο, Παράσχου 9 (Πρόνοια) θα πραγματοποιήσει Ομιλία για τις τρέχουσες πολιτικές αλλά και δικαστικές εξελίξεις το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και βουλευτής Σερρών, Συναγωνιστής Αρτέμης Ματθαιόπουλος.