Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Δεν άφησε τίποτα αναπάντητο ο Δημήτρης Κωστούρος,

Δεν άφησε τίποτα αναπάντητο ο Δημήτρης Κωστούρος, απάντησε σε όλα τα ερωτήματα της Σωτηρίας Παπαδοπούλου στην εκπομπή του TVSUPER "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ", για τις απευθείας

Η πολιορκία και η παράδοση των Καλαβρύτων: Η πρώτη πράξη της Ελληνικής Επαναστάσεως

Η πρώτη τουφεκιά της Ελληνικής Επανάστασης έπεσε στις 21 Μαρτίου 1821 στα Καλάβρυτα. 600 ένοπλοι αγωνιστές, με επικεφαλής τους Σωτήρη Χαραλάμπη, Ασημάκη Φωτήλα, Σωτήρη Θεοχαρόπουλο, Ιωάννη Παπαδόπουλο, Νικόλαο Σολιώτη, Βασίλειο και Νικόλαο Πετμεζά εισήλθαν στα Καλάβρυτα και πολιόρκησαν τους Τούρκους, που είχαν καταφύγει σε τρεις οχυρούς πύργους. Σας παραθέτουμε το χρονικό της πρώτης πράξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως μέσα από το βιβλίο του Σπυρίδωνος Τρικούπη, "Ιστορία της Ελληνικής Επαναστάσεως":

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Σωτ. Κωτσοβός για τις εξελίξεις στα δημοτικά και τον Δημ. Πλατή





ΒΙΝΤΕΟ: Σημαντικά νέα για τις τρίτεκνες οικογένειες


Στο βίντεο μιλάει ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Αργολίδας, Γιάννης Σοροβίγκας






ΒΙΝΤΕΟ: Επιτυχίες για τον Σκακιστικό Σύλλογο Ναυπλίου "Αγ. Νεκτάριος"


Στο βίντεο  μιλά η εκπρόσωπος τύπου του Συλλόγου, κα. Φωτεινή Μπρούτζου

Πως θα διαμορφωθεί η κυκλοφορία την Κυριακή στο Ναύπλιο-Τι πρέπει να γνωρίζετε (χάρτες)
















































































Ενόψει του 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή , 23/3/2014 στο Ναύπλιο εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 02/2014 από 16/03/2014 Απόφαση Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων του Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας σύμφωνα με την οποία:

Ανακοίνωση-γρίφος Κωτσοβού για τις εκλογές του Μαϊου

Διπλή ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα Παρασκευή ο επικεφαλής της ελλάσωνος αντιπολίτευσης του δήμου Άργους-Μυκηνών, Σωτήρης Κωτσοβός με την οποία αφ' ενός θέτει εκτός της παράταξης τον δημοτικό σύμβουλο και πρώην δήμαρχο, Δημήτρη Πλατή-μετά και την ανακοίνωση υποψηφιότητας του τελευταίου για δήμαρχος- και αφ' ετέρου ουσιαστικά ακυρώνει την κάθοδο της "Πρότασης Ελπίδας" στις δημοτικές εκλογές. Στην ανακοίνωση ο κ. Κωτσοβός δεν ξεκαθαρίζει τι προτίθεται να πράξει και απο ποιο "πόστο" το επόμενο διάστημα, παρά τονίζει  ότι θα είναι παρών στις εξελίξεις. Διαβάστε αναλυτικά τις ανακοινώσεις:

Ρε κάτι νούμερα που κυκλοφορούνε….



Ποιος είναι αυτός ο άψιλος ποιος είναι αυτός ο τύπος; Ρε μεγάλε μας έχεις τρελάνει. Αποφάσισε τι θες να γίνεις ; Περιφερειάρχης ,δήμαρχος ή βουλευτής ; Έλεος πια μας έχει ισοπεδώσει. Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο πολιτικός παράγοντας που τα θέλει όλα ,  που όταν ανοίξει το στόμα τού σε καμιά συνέντευξη στην τηλεόραση το μόνο που ξέρει να πει είναι χρονιά πολλά και όλο στις "εκδηλώσεις" πάει για να φαίνεται. Μεγάλε χαλάρωσε, κοιτάξου στον καθρέφτη και σκέψου ότι μπορεί να παίζει το ενδεχόμενο  να είσαι γενικώς «λίγος». Άντε  και να σε δούμε σε καμιά πολιτική συνέντευξη τώρα στις εκλογές να γελάσουμε λιγάκι πάλι.
Ιντεφίξ

Ομιλία του Δημήτρη Δολτσινιάδη, υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου την Δευτέρα 24/3

Ανακοίνωση της Τ.Ο Αργολίδας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή



"Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την «Ελληνική Αυγή για την Πελοπόννησο» Συναγωνιστής Δημήτρης Δολτσινιάδης θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Αργολίδα το απόγευμα της Δευτέρας 24 Μαρτίου στις 19.00 στα γραφεία της Τ.Ο Αργολίδας, Παράσχου 9 (Πρόνοια) στο Ναύπλιο. Καλούμε τους συμπατριώτες μας  να προσέλθουν ώστε να ενημερωθούν για τις θέσεις των Ελλήνων Εθνικιστών για όλα τα βασικά ζητήματα της Αργολίδας και της Πελοποννήσου".

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Η διαδρομή του 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου

Η διαδρομή του 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου και τα μέτρα Τροχαίας



Παν. Πεβερέτος: Κινδυνεύει με καταστροφή η κτηνοτροφία (VIDEO)


Αποφάσισαν να καταστρέψουν την ελληνική αγελαδοτροφία
Η ευθύνη τώρα είναι στους βουλευτές

Τελικά φαίνεται, από τις διαρροές στον τύπο, ότι η Κυβέρνηση υπέκυψε στην πίεση των ισχυρών συμφερόντων ( εισαγωγέων – πολυεθνικών) στον τομέα του αγελαδινού γάλακτος. Χωρίς καν να είναι προαπαιτούμενο από την Τρόικα συμφώνησε να αυξήσει τις ημέρες ζωής του φρέσκου γάλακτος στις 11 ημέρες από τις 5 που είναι σήμερα. Ξεπέρασαν δηλαδή κάθε προσδοκία ακόμη και αυτών που πίεζαν για διάρκεια 7 ή 10 ημερών.

Οι συνέπειες της αύξησης ζωής του φρέσκου γάλακτος από τις πέντε στις έντεκα ημέρες θα είναι τραγικές :

  • Θα οδηγήσει σε αθρόες εισαγωγές υποβαθμισμένης ποιότητας γάλακτος, καταφέρνοντας ένα ακόμα πλήγμα στο ήδη επιβαρυμένο σήμερα με 2 δις € ελλειμματικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

  • Θα αποτελέσει θανατηφόρο χτύπημα όχι μόνο για την ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία αλλά και για την γαλακτοβιομηχανία παραγωγής φρέσκου ελληνικού γάλακτος.

  • Οι Έλληνες καταναλωτές καλούνται να καταναλώσουν, έστω με μικρή μείωση της τιμής που αμφισβητείται και αυτό, γάλα υποβαθμισμένο, εισαγόμενο, αγνώστου προέλευσης, αφού πρόσφατα έχει αφαιρεθεί η υποχρέωση αναγραφής της χώρας προέλευσης.

  • Οι 100.000 περίπου απασχολούμενοι άμεσα ή έμμεσα με τον τομέα της αγελαδοτροφίας (παραγωγή, εμφιάλωση, διακίνηση γάλακτος) θα έχουν να αντιμετωπίσουν έντονο το φάσμα της ανεργίας και την απαξίωση τεράστιων επενδύσεων που έχουν γίνει στον τομέα.

  • Όσον αφορά το φρέσκο γάλα μιας ημέρας μόνο τοπικές κοινωνίες μπορούν να τροφοδοτηθούν και όχι μεγάλα αστικά κέντρα. Εξάλλου και σήμερα αυτό μπορούσε να γίνει αφού, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 113/1999, καθορίζεται ότι η διάρκεια συντήρησης του φρέσκου γάλακτος δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5 ημέρες.

Η ευθύνη τώρα είναι στους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου. Τους καλούμε να μην συμφωνήσουν στην καταστροφή της ελληνικής αγελαδοτροφίας και στις αθρόες εισαγωγές γάλακτος που θα οδηγήσουν σε δραματική αύξηση του ελλείμματος στο αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο. Τους καλούμε να προστατέψουν τον Έλληνα καταναλωτή.


Συνέντευξη Τύπου Μαραθωνίος Ναυπλίου (βίντεο)

Η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Ναυπλίου, παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ
 .


Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος βράβευσε την αθλήτρια -πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου Μαρία Πολύζου κάτοχο του Πανελληνίου ρεκόρ

ΒΙΝΤΕΟ: Η προσβολή των ελαιώνων της Ν. Ιταλίας από το βακτήριο Xylella fastidiosa και ο κίνδυνος εξάπλωσής του στις καλλιέργειες της Ελλάδας



Στο βίντεο μιλά ο Δημήτρης Δήμου, γεωπόνος της Π.Ε Αργολίδας.


Το βακτήριο Xylella fastidiosa είναι ένας επιβλαβής οργανισμός καραντίνας που εντοπίστηκε τον Οκτώβριο του  2013, στην Νότια Ιταλία σε δύο διαφορετικές περιοχές της  επαρχίας Λέτσε(Lecce), στην Περιφέρεια της Απουλίας(Apulia).Η παρουσία του είναι εντυπωσιακή αφού βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί περίπου 80.000 στρέμματα ελαιοδέντρων. Επίσης  επιβεβαιώθηκε η εμφάνισή του στην  αμυγδαλιά σε φυτά πικροδάφνης και δένδρα βελανιδιάς. Τα συμπτώματα χαρακτηρίζονται από  «καψίματα» στα φύλλα και ταχύτατη αποπληξία(ξήρανση) των δένδρων. Πρόκειται για την πρώτη αναφορά επιβεβαιωμένης παρουσίας του συγκεκριμένου επιβλαβούς οργανισμού στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Νενικήκαμεν: Ιστορίες, παρωδίες και μύθοι γύρω από τον θρυλικό δρομέα Φειδιππίδη»



Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 1ου Μαραθωνίου Ναυπλίου, η Οργανωτική Επιτροπή σας καλεί στην Ομιλία της κ. Αθανασάκη, το Σάββατο 22, Μαρτίου 2014 , ώρα 19:00,
στην αίθουσα Βουλευτικό στο Ναύπλιο.

Θέμα: «Νενικήκαμεν: Ιστορίες, παρωδίες και μύθοι γύρω από τον θρυλικό δρομέα Φειδιππίδη».

Η κ. Λουκία Αθανασάκη, είναι Καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης

Εκδήλωση για την Επανάσταση εναντίον του τουρκικού ζυγού την Τρίτη 25 Μαρτίου στο Βουλευτικό

   

Ανοιχτά τα καταστήματα στο Άργος την Δευτέρα το απόγευμα 24/3

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ,ότι τα εμπορικά καταστήματα στην πόλη του Άργους την Δευτέρα το απόγευμα 24-3-14 θα είναι ανοιχτά λόγω της ιδιαιτερότητας την ημέρας (παραμονή της 25ης Μαρτίου) ,από τις 5.30 μ.μ έως τις 9.00 μ.μ.

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ


 ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ  ΜΕΤΑΒΑΣΗ  ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ    ΓΙΑ   ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

    Συνάδελφοι-ισσες   
Το Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου  μας καλεί  όλους τους συναδέλφους –ισσες     σε  συγκέντρωση  διαμαρτυρίας  στην  Aθήνα την Παρασκευή 21Μαρτίου 2014 στις 14:30   έξω από το Υπουργείο  Παιδείας που  αποφάσισε η  Δ.Ο.Ε.
Για το  σκοπό  αυτό  η Δ.Ο.Ε. προκήρυξε 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 21 Μαρτίου τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού και τις 3 πρώτες του απογευματινού κύκλου, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων στη συγκέντρωση.
Καλούμε τους συναδέλφους που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση των Αθηνών να το  δηλώσουν το  αργότερο  μέχρι την Πέμπτη 20-03-14 στις 12 το  μεσημέρι στο  Σύλλογο με e-mail ή τηλεφωνικά προκειμένου να δρομολογήσουμε τον τρόπο και  τα  μέσα  μετάβασης.
Πρόθεσή  μας είναι να  ναυλώσουμε  πούλμαν στην  περίπτωση που συγκεντρώσουμε τον απαραίτητο αριθμό συναδέλφων.

                 Μπλοκάρουμε τα σεμινάρια της «ντροπής»
               Η Αξιολόγηση – Χειραγώγηση δε θα περάσει
              
                                          ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΤΕΜΟΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ                                     ΔΑΜΑΛΑ  ΜΠΕΤΥ


« 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ»



ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

                                                                                               

 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο προσκαλεί τον Βαγγέλη Τρίγκα τo Σάββατο 5 Απριλίου και ώρα 21.00΄ στην αίθουσα Λήδας Τασοπούλου  να παρουσιάσει τη μουσική παράσταση,                                         

 

                                           « 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ»

Η παράσταση είναι ανθολογία λαϊκών τραγουδιών και οργανικών κομματιών, όλων των περιόδων από το ρεμπέτικο (1930) μέχρι σήμερα, μέσα από τα οποία αναδείχθηκε το μπουζούκι και έγινε το εθνικό λαϊκό μας όργανο.
Η Άλκηστις Κοντογιάννη, πρόεδρος του θεατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου και ο Βαγγέλης Τρίγκας θα ανοίξουν τη βραδιά με συζήτηση για το μπουζούκι και θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση.
                                                     
                                            Στην παράσταση παίρνουν μέρος:
  
                           Βαγγέλης Τρίγκας                  μπουζούκι -  τραγούδι
                           Θοδωρής Μπρουτζάκης        πιάνο
                           Μαργαρίτα Καραμολέγκου   τραγούδι
                           Βασίλης  Κατσαρός                κλασσική κιθάρα - τραγούδι
                           Λάμπρος Κουκουβής              μπουζούκι - μαντολίνο