Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Η ισχυρή καταιγίδα Προκάλεσέ τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες με βερίκοκα

                                           VIDEO


Προσυνεδριακή Εκδήλωση ΔΗΣΥ.

Προσυνεδριακή Εκδήλωση ΔΗΣΥ.

Εν όψει του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σας καλούμε να συμμετάσχετε στην ανοιχτή συζήτηση για τις προγραμματικές – πολιτικές μας θέσεις, με κεντρικούς ομιλητές τον Βασίλη Κεγκέρογλου, Βουλευτή Ηρακλείου, Γραμματέα της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τον Ελενόπουλο Γεώργιο Συντονιστή Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00 στο Εργατικό Κέντρο Άργους.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
  • Γιάννης Μανιάτης, π. Υπουργός, βουλευτής Αργολίδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ)
  • Στάμου Δημήτριος, στέλεχος ΔΗΜΑΡ


Ν. Ε. ΔΗΣΥ Αργολίδας

ΧΑΛΑΖΙ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΡΥΔΙΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ - ΑΝΑΓΚΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΗΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ

VIDEO 





ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΔΑΒΙΔ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ( VIDEO ΦΩΤΟ )



VIDEO








 Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 ήρθε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο προς προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία. Την Τίμια Κάρα μετέφερε ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, του Οσίου Δαβίδ Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Εμμανουηλίδης, συνοδευόμενος από μοναχούς της Μονής.

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Η Αργολίδα υποδέχεται σήμερα την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία

Η Αργολίδα υποδέχεται σήμερα Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017,στις 7:30 το απόγευμα, στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου,την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία ,υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου.


Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Φωτιά στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στο Αργολικό ( VIDEO ΦΩΤΟ )


 Φωτιά ξέσπασε περίπου στις δύο το μεσημέρι στην περιοχή στον Αγιος Γεώργιος στην Αγία τριάδα του δήμου Ναυπλιέων




Μπουγέλα από μαθητές στο αργος








«ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΠΟΣ» Πελοπόννησος Άργος-Μυκήνες ( ΦΩΤΟ VIDEO )

Kαλλιτεχνικό, ερευνητικό site specific project στην Αργολίδα
υπό τη διεύθυνση της Ελένης Βαροπούλου

3-9 Ιουλίου

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΕΛΑΡΓΟΣ ΝΕΑ ΚΙΟΣ, ΠΛΑΤΩΝ ΡΙΒΕΛΛΗΣ
 «ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΠΟΣ», Πελοπόννησος / Άργος- Μυκήνεςείναι ο τίτλος του νέου  καλλιτεχνικού, ερευνητικού  site specific project που διευθύνει η θεατρολόγος και κριτικός, Ελένη Βαροπούλου και θα διεξαχθείστο Άργος, τις Μυκήνεςκαι τηνευρύτερη περιοχή της Αργολίδας από 3 έως 9 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα διεθνές εγχείρημα, 20 χρόνια αφότου έληξε το ιστορικό site specific Φεστιβάλ Άργους (1994-1997), το οποίο ανέπτυσσε τις καλλιτεχνικές δράσεις του σε αρχιτεκτονικά μνημεία, αρχαία και σύγχρονα, σε αρχαιολογικούς χώρους και εργοστάσια της περιοχής. Το project, που πραγματοποιείται με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας (ΕΑΣΑ),ξεκινά φέτος από το Νομό Αργολίδας, με στόχο αφενός να συνεχίσει τις δράσεις στην περιοχή καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου και αφετέρου να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σύμφωνα με την Ελένη Βαροπούλου: «Οι εμβληματικές και αστείρευτες τοποθεσίες έχουν τη δύναμη να ανακαλούν μαγικά το παρελθόν, μπορούν αναζωογονημένες να γονιμοποιούν το σήμερα και να ατενίζουν αινιγματικά το μέλλον. Το Άργος και οι Μυκήνες είναι δύο ασύγκριτοι τόποι που το ιστορικό και μυθολογικό φορτίο τους αποτελεί πρόκληση και πρόσκληση για ένα sitespecificprojectπου με τη διακαλλιτεχνική, διεθνική, διαδραστική και διαπολιτιστική διάστασή του, στρέφεται προς τη φύση, την ανάδειξη ιστορικών χώρων και τη δημιουργική ανταλλαγή ανάμεσα σε κοινωνικές και πολιτιστικές ομάδες. Το Άργος και οι Μυκήνες είναι δύο πολιτιστικά τοπία με χαρακτήρα “υψηλόν”(sublime) που αποτέλεσαν αδιάκοπη πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονους καλλιτέχνες και εδαφικότητες για μια παραγωγική συνάντηση του τοπικού και περιφερειακού στοιχείου με στοιχεία από “αλλού“ και από το εξωτερικό. Όταν το 1994 εισηγήθηκα και διεύθυνα το Φεστιβάλ Άργους σε εκείνη την πρώτη φάση του, οι τόποι, το τοπίο και τα αρχιτεκτονικά μνημεία, αρχαία και σύγχρονα, όπως είναι τα νεοκλασικά κτήρια και διάφορα εργοστάσια, μνημεία της βιομηχανικής αρχαιολογίας, είχαν το προβάδισμα και καθόριζαν τη φυσιογνωμία της φεστιβαλικής παραγωγής και δραστηριότητας».

 Φέτος το καλλιτεχνικό, ερευνητικό sitespecificproject«Διεθνής Τόπος», Πελοπόννησος/ Άργος-Μυκήνες κινείται γύρω από τον θεματικό άξονα της αρχαιολογίας και της ετεροτοπίαςκαι περιλαμβάνει ως δίπτυχο, το «Πολύτοπον Ιάννης Ξενάκης» και την «Αργολική Industriale». 

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΕΛΑΡΓΟΣ ΠΛΑΤΩΝ ΡΙΒΕΛΛΗΣ

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Εορτασμός «Ημέρας τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»


Χθες 11 Ιουνίου 2017, Κυριακή των Αγίων Πάντων, γιορτάστηκε η «Ημέρα Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας» στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, στην Τρίπολη Αρκαδίας, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών, αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση στην Έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας.
 Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι του επιστημονικού - επαγγελματικού κόσμου, των Μ.Μ.Ε. και των συνδικαλιστικών ενώσεων, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους, τους απόστρατους της Ελληνικής Αστυνομίας.


Όμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στις έδρες των υπολοίπων Νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Αργολίδα, στην Κορινθία, στην Λακωνία και στην Μεσσηνία.
 Η εορτή των Αγίων Πάντων, έχει καθιερωθεί από την Πολιτεία και από την Ελληνική Αστυνομία ως ημέρα απόδοσης τιμής στους απόστρατους αστυνομικούς, ως ημέρα επιβράβευσης του έργου τους από την κοινωνία και τους πολίτες.

ΑΥΤΑ είναι τα όνειρα μου για Το Ποτάμι της Νεας Κιου


Γενική Συνέλευση των μελών της δημοτικής κίνησης ΑΛΛΟΣ

Την Κυριακή 11 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των μελών της δημοτικής κίνησης ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ στο Εργατικό Κέντρο Άργους , με θεμα τον απολογισμό δράσης της προσωρινής συντονιστικής και την εκλογή νέου οργάνου . 
  Κατά τη συζήτηση διατυπώθηκαν προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία της κίνησης και έγινε πλήρης καταγραφή των προβλημάτων όπως προέκυψε από τις μέχρι σήμερα επαφές  με την τοπική κοινωνία και τους δημότες . 
 Αποφασίστηκε η συνέχιση των επαφών της κίνησης με φορείς και συλλογικότητες του δήμου καθώς και ένα χρονοδιάγραμμα επισκέψεων στα Δημοτικά Διαμερίσματα του δήμου . 
  Στο τέλος  ψηφίστηκε το νέο συντονιστικό σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της κίνησης . 

    Για τη Δημοτική Κίνηση ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

              Χρήστος Καραργύρης