Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Νέας Κίου

 

ΚΙΝΑΛ Ποιοι δικαιούνται να ψηφίσουν στις 5 και 12 Δεκεμβρίου

 

Όλες οι έγκυες γυναίκες πρέπει να εμβολιαστούν

 

Τσουνάμι παιχνιδιών από το σύλλογο του Ολυμπιακού

 

Κατέληξε η γυναίκας στο Άργος – Έπεσε από διώροφη κατοικία

 

ΚΕΘΕΑ Ο ρόλος της οικογένειας στην εξάρτηση

Ο βασικός παράγοντας που επιδρά σημαντικά στην εγκατάσταση της εξάρτησης είναι το οικογενειακό περιβάλλον. Η οικογένεια αποτελεί ένα δυναμικό και πολυσυλλεκτικό σύστημα ιδεών, συναισθημάτων και συμπεριφορών, που λειτουργεί καταλυτικά στην πορεία ανάπτυξης και καθορισμού της προσωπικότητας του ατόμου. Το σύστημα της οικογένειας επιτελεί στόχους, εκτελεί καθήκοντα,  δημιουργεί πρότυπα και διαμορφώνει προσωπικότητες.

Στην οικογένεια, όπως και σε κάθε άλλο ανθρώπινο σύστημα, υπάρχουν όρια. Τα όρια αφορούν στον τρόπο με τον οποίο τα μέλη της οικογένειας μοιράζονται σκέψεις, συναισθήματα και εμπειρίες, τόσο μεταξύ τους, όσο και με άτομα εκτός οικογένειας. Τα όρια λειτουργούν ως φίλτρο που συγκρατεί ορισμένα στοιχεία εντός του συστήματος, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο την αυτονομία του, ενώ παράλληλα επιτρέπει τη μεταφορά πληροφοριών και μηνυμάτων εκτός συστήματος, διευκολύνοντας έτσι τη σχέση με άλλα άτομα. Οι γονείς που έχουν σαφή αντίληψη των ορίων τους, αισθάνονται ασφαλείς με τον εαυτό τους και δημιουργούν σχέσεις με τα παιδιά τους, οι οποίες διευκολύνουν την ανεξαρτησία και την οριοθέτησή τους.

Το οικογενειακό σύστημα ενός εξαρτημένου ατόμου έχει «κλειστά» όρια, δηλαδή διακρίνεται για τη δυσλειτουργική επικοινωνία και την ακαμψία του ή εμφανίζει απουσία ορίων, δηλαδή χαρακτηρίζεται από τη σύγχυση ρόλων, την ανεκτικότητα, τον ελλιπή έλεγχο. Τα μέλη της οικογένειας αναπαράγουν διαρκώς τις ίδιες συμπεριφορές, αρνούνται να δουν την πραγματικότητα και αντιστέκονται σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλαγής. Συνοπτικά, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι στην οικογένεια ενός εξαρτημένου ατόμου υπάρχουν συνήθως συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως χαμηλός βαθμός συνοχής, μικρός βαθμός εκφραστικότητας, υψηλός βαθμός σύγκρουσης, διπλά μηνύματα, μομφές, συναισθηματική απόσταση, απόρριψη, κακοποίηση, δυσλειτουργική επικοινωνία, αδιαφορία.

Η εξάρτηση από ουσίες (ψυχοτρόπες ουσίες, αλκοόλ) ή συμπεριφορές (τυχερά παιχνίδια, χρήση διαδικτύου) διαιωνίζει την πλήρη εξάρτηση (οικονομική, συναισθηματική)

Συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά στην Αργολίδα


 

Κατασχέθηκε πάνω από μισό κιλό κάνναβης 

 

 

Συνελήφθη, χθες (2.12.2021) το πρωί, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών, 63χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά.

 

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Έγιναν τα εγκαίνια στο ανακαινισμένο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου

 

Τίμησαν την Εθνική Αντίσταση στο Ναύπλιο

 

Επεσαν οι υπογραφές για τη Μαρίνα Ναυπλίου

 

199η Επέτειος της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου

 

Συνελήφθησαν είκοσι τρία άτομα για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού στην Αργολίδα

 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα παράβασης των νομοθεσιών για τα τυχερά παίγνια και τα ναρκωτικά

 

Επιπλέον, συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού

 

Κατασχέθηκαν πάνω από -7.700- ευρώ, παιγνιόχαρτα (τράπουλες), μάρκες και μικροποσότητα κάνναβης

Στο πλαίσιο των ελέγχων για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, σήμερα (28.11.2021) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους – Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, σε συνεργασία με την Ομάδα Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, -19- ημεδαποί, ηλικίας από 33 έως 78 ετών, αντίστοιχα, καθώς και -4- αλλοδαποί, ηλικίας από 32 έως 44 ετών, αντίστοιχα.