Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Αργολίδα: Τεράστια τα προβλήματα για τα ΚΤΕΛ Τι μας είπε ο Αλέξανδρος Σιατερλής VIDEO


Επιμελητήριο Αργολίδας: Επανέναρξη Σεμιναρίων επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας



Από τις 18 Μάιου 2020 επιτρέπεται η πραγματοποίηση των σεμιναρίων επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας, η οποία είχε ανασταλεί  από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων για την προστασία από τον COVID -19.

 

Η υλοποίησή τους θα γίνεται με τις εκάστοτε οδηγίες του υπουργείου για την τήρηση μέτρων προστασίας κατά την πραγματοποίησή τους.

 

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων, σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας. Ο τεχνικός ασφαλείας είναι σύμβουλος του εργοδότη και των εργαζομένων.

 

Ποιοι μπορούν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια επιμόρφωσης

 

Για την έναρξη της διαδικασίας, σας ενημερώνουμε ότι την ειδικότητα και τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας μπορεί να αναλάβει ο εργοδότης ή εργαζόμενος της επιχείρησης, με την παρακολούθηση συγκεκριμένου και εξειδικευμένου σεμιναρίου επιμόρφωσης από το Επιμελητήριο Αργολίδας.

 

Σημειώνεται ότι η μη ανάληψη καθηκόντων Τεχνικού Ασφαλείας συνεπάγεται για την επιχείρηση υψηλά πρόστιμα από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

 

Για αυτό και το Επιμελητήριο Αργολίδας στα πλαίσια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μελών του υλοποιεί και για το έτος 2019 προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας Β΄ και Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας.

 

 

Σεμινάρια επιμόρφωσης  Β΄ Κατηγορίας επικινδυνότητας

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στη Μεσσηνία



Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 57χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ναρκωτικά

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσε και καταδικαστικό έγγραφο

Κατασχέθηκαν -202- δενδρύλλια και -2.707- γραμμάρια κάνναβης, όχημα κ.ά.

 

Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε δασική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (17.5.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, σε δύσβατη δασική περιοχή τοπικής κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, κατά την οποία εντοπίστηκαν συνολικά δύο (2) ανισόπεδοι, ειδικά διαμορφωμένοι και κατάλληλα εκχερσωμένοι χώροι, στους οποίους καλλιεργούνταν συνολικά -185- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -60- εκατοστών περίπου, οι οποίοι τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ



 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη, χθες (18.5.2020) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 53χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε σουγιά, με μήκος λάμας -9,5- εκατοστών, ο οποίος κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπλίου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη, χθες (18.5.2020) το πρωί, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρίπολης, 28χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μαχαίρι και σιδερογροθιά, τα οποία κατασχέθηκαν.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για απόπειρα κλοπής

Συνελήφθη, χθες (18.5.2020) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, 42χρονος αλλοδαπός, γιατί λίγες ώρες νωρίτερα προσπάθησε να διαρρήξει οικία ημεδαπού, χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει τη πράξη του καθώς έγινε αντιληπτός.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, χθες (18.5.2020) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 38 και 46 ετών, αντίστοιχα,  γιατί κατελήφθησαν κατά τη διάρκεια συναλλαγής ναρκωτικών ουσιών, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες κοκαΐνης. Επιπλέον, στην κατοχή του 46χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των -2.610- ευρώ και στην κατοχή του 38χρονου το χρηματικό ποσό των -90- ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από τη διακίνηση ναρκωτικών. Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 46χρονου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης συνολικού βάρους -9,3- γραμμαρίων, ζυγαριά ακριβείας και -2- κινητά τηλέφωνα. Τέλος, κατασχέθηκε και ένα (1) όχημα ως μέσο τέλεση αξιόποινων πράξεων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ,ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΑΦΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ



Λίγες μέρες έμειναν ακόμη για την “επανένωση” των μαγαζιών μας, με την ίδια την ΨΥΧΗ τους, ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ! Με ακόμη πιο έντονους ρυθμούς λοιπόν, συνεχίζουμε τις προετοιμασίες των καταστημάτων μας, σε όλη την επικράτεια του Δήμου Άργους-Μυκηνών, ώστε να ξανασυναντηθούμε στα αγαπημένα μας στέκια! Οφείλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι, θα διατηρήσουμε στον υπέρτατο βαθμό το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει σαν επαγγελματίες της Εστίασης, ώστε να προστατεύσουμε με κάθε δυνατό τρόπο το πολυτιμότερο αγαθό, την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!!!

  Με παρόμοιο ζήλο και ενδιαφέρον, συνεχίζει ο Σύλλογος μας τις επαφές και τον διάλογο καταρχάς με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και όλους τους φορείς και συλλόγους που μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και όλων γενικά των συμπολιτών μας, να παραμείνουμε ασφαλείς και όρθιοι! Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση αντιπροσωπείας του Σ.Ε.Σ.Α.Κ.Ε, με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΑΡΧΗ, Γιώργο Πανοβράκο. Στην σύντομη, αλλά ιδιαίτερα ουσιαστική συζήτηση μας ο κύριος Πανοβράκος, μας μετέφερε μήνυμα συμπαράστασης, από σύσσωμη την παράταξη του. Τους ευχαριστούμε πολύ!

Αργος : Πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο VIDEO






Τρίτη 19 Μαΐου 2020

1,2 εκατ για την αντικατάσταση του Αγωγού Διάθεσης Λυμάτων του Βιολογικού







Εντολή Νίκα σε Μουταφίδη για άμεσα νερό στα Φίχτια VIDEO








Δημήτρης Καμπόσος:Σήμερα επισκέφθηκε στο γραφείο του τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμου Λευτέρη Αυγενάκη



Σήμερα επισκέφθηκα στο γραφείο του τον καλό μου φίλο και Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμου Λευτέρη Αυγενάκη.Ένα καλό κρασί απο τους αμπελώνες του Δήμου
Δήμος Άργους Μυκηνών
για καλή δύναμη σε μία περίοδο που ευχόμαστε ολοι να περάσει ανεπιστρεπτί.Συζητήσαμε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του και δεσμεύτηκε ότι θα φτιάξουμε κλειστό γυμναστήριο για όλα τα αθλήματα σάλας μεγάλων διαστάσεων και για διεθνείς αγώνες στο Άργος . (Ο
Diomidis Handball Club
ΠΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ )

Κάλεσμα προς τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας.



Τα Δ.Σ.  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και της ΕΛΜΕ Αργολίδας καλούν τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο θεατράκι του 2ου  Γ.Ε.Λ. Ναυπλίου τη Δευτέρα 18-5-2020 και ώρα 19.30 σε συνάντηση- ενημέρωση για το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που περιέχει σοβαρότατες διατάξεις για την εκπαίδευση των παιδιών μας και εν μέσω πανδημίας κατατέθηκε από την κυβέρνηση χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διαλόγου με τους εκπαιδευτικούς φορείς.


Επιπλέον θα γίνει ενημέρωση για την απαράδεκτη τροπολογία που πρόσφατα ψηφίστηκε και αφορά τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος. Η διάταξη αυτή άπτεται

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Γιάννης Γαληνός μεγάλη αποχή Από τους μαθητές VIDEO


Ετοιμασίες για να ανοίξουν τα μαγαζιά στο Ναύπλιο VIDEO




ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2020 VIDEO



Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Kοινωνική Συνοχή».

Η κοινωνική αξία των μουσείων συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες. Τα μουσεία, ως οργανισμοί με κύρος και φορείς κοινωνικών αλλαγών και ανάπτυξης, αποδεικνύουν στις μέρες μας πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους καθώς αποτελούν σημείο σύνδεσης των διαφόρων κοινοτήτων συμβάλλοντας στην κοινωνική συνοχή. Μέσα από τις εκθέσεις και τις ποικίλες εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που οργανώνουν, αλλά και τις καινοτόμες πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν, προβάλλουν την κοινωνική πολυμορφία και δημιουργούν εργαλεία υποστήριξης για την αντιμετώπιση προκαταλήψεων και την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Φέτος, τα περισσότερα μουσεία του κόσμου έχουν κλείσει για το κοινό επ’αόριστον λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 που μαστίζει τον πλανήτη.Τα μουσεία αποτελούν βασικό πυλώνα πολιτισμού και ανάπτυξης της κοινωνίας. Είναι ζωντανοί οργανισμοί, οι οποίοι – ακόμη και αυτή τη δύσκολη περίοδο –

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!! ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



Επαναλειτουργία των Αρχαιολογικών Χώρων
Για δύο περίπου μήνες ακολούθησαν τη μοίρα των ανθρώπων. Οι αρχαιολογικοί μας χώροι έμειναν κλειστοί. Υποδέχθηκαν την Άνοιξη μόνοι τους, έπαψαν να προσελκύουν τους επισκέπτες από τις άκρες της γης, έγειραν στο πλάι κι αποκοιμήθηκαν.
Ένα πρωτόγνωρο πέπλο σιωπής κάλυψε τα κυκλώπεια τείχη, τα αρχαία θέατρα, τις βενετσιάνικες οχυρώσεις, τις όμορφες εκκλησιές και τα μοναστήρια.

Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Πρώτη ημέρα ανοιχτές οι εκκλησίες μετά τα απαγορευτικά μέτρα VIDEO


Για ατομική λατρεία των πιστών θα είναι από σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, ανοιχτές οι εκκλησίες.

Ανοικτές είναι από σήμερα οι εκκλησίες για ατομική λατρεία.

Με ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας παρατείνεται, με τις ήδη ισχύουσες προϋποθέσεις μέχρι τις 16 Μαΐου η δυνατότητα τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων κ.λπ. με την παρουσία μόνο θρησκευτικού λειτουργού και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων, ενώ επιτρέπεται εκ νέου η ατομική προσευχή.

Έτσι, από τις 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, να συμμετάσχουν στη θεία λειτουργία και τις υπόλοιπες ακολουθίες.

Με την ΚΥΑ ορίζονται, επίσης, οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας και πρόληψης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.