Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Τέλος στην αγωνία των Αργολιδέων: Ο Σιδέρης ανακοίνωσε υποψηφιότητα!



Με κομμένη την ανάσα όλη η Αργολίδα ανέμενε την απόφαση του Βασίλη Σιδέρη για το αν θα είναι υποψήφιος και με ποιον συνδυασμό στις Περιφερειακές εκλογές. Τελικά ο ίδιος με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι δεν άντεξε και ενέδωσε, όπως και το κόμμα του η τιτανοτεράστια ΝΔ, στην γοητεία Τατούλη και θα μετέχει στο ψηφοδέλτιο του Πετράν. Με πλήθος παρεμβάσεων και σφοδρή αντιπολίτευση τα τελευταία τριάμισι χρόνια  αυτός ο μεγάλος πολιτικός άντρας της Αργολίδας μετακομίζει στρατόπεδο και πάει όπου πάει και ο Σαμαράς, δηλαδή χέρι χέρι με τον Φούχτελ, τον Βενιζέλο κτλ κτλ κτλ. Όλοι θυμόμαστε και θαυμάσαμε τις παρεμβάσεις του κ. Σιδέρη για την Αργολίδα και για την Περιφέρεια, την μαχητικότητά του, την με μοναδικό τρόπο υπεράσπιση των συμφερόντων των Πελοποννησίων μέσα από τις συνεχείς και άοκνες παρεμβάσεις της παράταξης Δράκου. Αφού έκανε τόσο καλή και ισχυρή αντιπολίτευση είναι σίγουρο ότι ο Τατούλης μαγεύτηκε από τις επιδόσεις του και έκανε την μεταγραφή. 

Ιντεφιξ

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Πανηγύρι των Πειραμάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους




Το πολιτικό και εμπορικό αεροδρόμιο στην Τρίπολη γίνεται πραγματικότητα. Οι επαγγελματίες μας έδειξαν το δρόμο και ο Δήμος Ναυπλιέων υποστήριξε αποτελεσματικά το αίτημα.







H αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη ξεκίνησε. Η δέσμευση του Υπουργού  Εθνικής Άμυνας κ. Δημητρίου Αβραμόπουλου, στη συνάντησή του με τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και τους λοιπούς φορείς τουρισμού Πελοποννήσου, ήταν απόλυτη. Προωθείται η νομοθετική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ώστε το αεροδρόμιο Τρίπολης να παραχωρηθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και να μετατραπεί και σε πολιτικό και εμπορικό.

Βρέθηκε ο γηραιότερος άνθρωπος στη Γη - Δεν φαντάζεστε πόσο χρονών εiναι


Ενας Ινδός, ο Μαχάστα Μουράσι όχι μόνον υποστηρίζει αλλά και έχει επίσημα χαρτιά που αναγράφουν ως ημερομηνία γέννησής του την... 6η Ιανουαρίου του 1835. Αυτό εφόσον είναι αληθές δεν τον καθιστά μόνον το γηραιότερο άνθρωπο στη Γη αλλά και αυτό που έζησε περισσότερα χρόνια, μετά τον Μαθουσάλα που έφτασε σύμφωνα με τον θρύλο τα 969 χρόνια και τον Νώε στα 950.
Ζει στην πόλη Βαρανάσι, καταγεγραμμένα από το 1903, ηταν τσαγκάρης στο επάγγελμα, και έχει βγει στη σύνταξη από 1957, σε ηλικία 122 ετών.

Ο ίδιος, φέρεται να αναφέρει στον ιστότοπο worldnewsdailyreport.com: «Έχω περάσει τόσο καιρό ζωντανός, τα εγγόνια μου έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια. Κάπως ο θάνατος με ξέχασε... και τώρα είναι σαν να μην υπάρχει σχεδόν καμιά ελπίδα. Κοιτάξτε τα στατιστικά στοιχεία. Σχεδόν κανείς δεν πεθαίνει στα 150 πόσο μάλλον στα 170! Σ' αυτό το σημείο υποθέτω είμαι αθάνατος ή κάτι τέτοιο.»
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πιστοποιητικό γέννησης του Μουράσι επιβεβαιώνει την εκδοχή του, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάποια ιατρική εξέταση η οποία να μπορεί να την επαληθεύσει. Παράλληλα σημειώνεται ότι ο τελευταίος γιατρός που επισκέφτηκε ο Μουράσι πέθανε το 1971, οπότε υπάρχουν ελάχιστες διαθέσιμες πληροφορίες σχετικά με προηγούμενες ιατρικές εξετάσεις.
Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ίσως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με την υιοθέτηση μιας τέτοιας πληροφορίας, γιατί το συγκεκριμένο σάιτ μεταξύ άλλων παίζει πολλές φορές με τα... αντανακλαστικά των αναγνωστών του...
Πηγή: koolnews.gr


Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Η "Αργώ" μας σχηματίζεται (VIDEO)

Η "Αργώ" μας σχηματίζεται...Αρχίζει να... αχνοφαίνεται η Αργώ... Και η μαρμάρινη πλάκα που θα μπει στην πρύμη της είναι σχεδόν έτοιμη...








Να γελάσουμε και λίγο




Κωστούρος-Γραμματικόπουλος σαρώνουν σε ηλικίες άνω των 60!


Ξεκίνησαν τα προεκλογικά περάσματα οι δύο κύριοι διεκδικητές του δήμου Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος και Χρήστος Γραμματικόπουλος και όπως ενημερώνουν με συνεχή δελτία τύπου κάθε απόγευμα είναι και σε άλλη δημοτική ενότητα. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο όμως σε όλες τις "εμφανίσεις" τους είναι ότι σχεδόν στο 90% των φωτογραφιών είναι μαζί με ηλικιωμένους συμπατριώτες μας και μάλιστα φαίνεται να τυγχάνουν αμφότεροι απόλυτης αποδοχής! Τι έγινε ρε παιδιά; Δυο πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν: 'Η δεν σας πλησιάζει κανένας νέος ή δεν υπάρχουν νέοι σε Τίρυνθα, Ασίνη, Ίρια, Κάντα, Δρέπανο κτλ κτλ.
Φυσικά να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ με την τρίτη ηλικία αλλά όπως και να το κάνεις οι νέοι είναι αυτοί που εξ' ορισμού είναι το αύριο του κάθε τόπου. Άλλωστε οι άνω των 60 δεν είναι και αυτοί που κράτάνε ακόμη στην κυβέρνηση τα κουφάρια των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Κάτι δεν πάει καλά στο "βασίλειο της Ναυπλίας".  (οι φωτό είναι "κλεμμένες" απο τις "Αργολικές Ειδήσεις")

Οβελίξ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ Ο...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσοστών Αργολίδας  του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θέλει να ευχαριστήσει θερμά την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης αποχέτευσης Άργους - Μυκηνών για την ευεργετική δωρεά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και ενός σπαστού φορείου.

Διαμόρφωση κυκλικού κόμβου στη θέση 11η Ναυπλίου και οι διαβάσεις ΑMΕΑ και πεζών




Δεν υπάρχει πρόβλημα με τις μπάρες ΑMΕΑ, αφού έχει ληφθεί μέριμνα για τους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήτα, σύμφωνα με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ναυπλιέων.
Όπως μας πληροφορεί η υπηρεσία: «Την 26/03/2014 ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης κυκλικού κόμβου στη θέση 11η Ναυπλίου. Η κατασκευή ραμπών κίνησης ΑΜΕΑ, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει σε δεύτερη φάση κατά την εξέλιξη του έργου, ήτοι μετά την ολοκλήρωση της χάραξης και υλοποίησης των απαιτούμενων για τη διαμόρφωση της κυκλοφορίας νησίδων, ώστε να εξελίσσονται οι εργασίες χωρίς να σταματήσει η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και το εργατοτεχνικό προσωπικό να λειτουργεί με στοιχειώδη ασφάλεια.
Ως εκ τούτου μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που αφορούν την κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ  και διαπλάτυνση – διαμόρφωση νησίδων στις οδού Κύπρου και Ασκληπιού».



ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ HARVARD ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΕΤΑΡΤΗ, 9η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, 8:00 Μ.Μ.

 
EVENTS SERIES 2013- 2014

"Κλασικά πρότυπα και η πρόσληψή τους: Από τους Αχαιμενίδες έως τον γερμανικό εθνοσοσιαλισμό"
 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΛΛΑΔΟΣ), ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ HARVARD

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΔΙΑΛΕΞΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ, 9η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014, 8:00 Μ.Μ.

 
Δρ Αντιγόνη Ζουρνατζή 
Ιστορικός/Αρχαιολόγος, Κύρια Ερευνήτρια,
Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών,
Τομέας Ελληνικής και Ρωμαϊκής Αρχαιότητος,
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών


 
Θέμα της διάλεξης:

Αρχαίες περσικές προσλήψεις του ελληνικού χώρου


Συνομιλητής: Δρ Μάκης Απέργης
Ιστορικός, Επίτιμος Ερευνητικός Εταίρος,
University College London



Η διάλεξη διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στο Ναύπλιον στην Αίθουσα διαλέξεων Οικογένειας Νίκου Μαζαράκη.
Η σειρά εκδηλώσεων Events Series 2014 διοργανώνεται σε συνεργασία με τους
Δήμους Ναυπλιέων, Άργους – Μυκηνών, Ερμιονίδας και Επιδαύρου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ 2014 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ


ΤΟ  Δ.Σ. ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΑΥΡΙΟ  ΤΕΤΑΡΤΗ 9  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ  ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥ ΣΤΟ  ΑΡΓΟΣ  10:30 ΣΕ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.
ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ  ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΕΠΙΣΗΣ Η  Ε.Λ.Μ.Ε. ΚΑΙ ΑΛΛΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ  ΜΑΣ.
ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ.
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η  Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΤΕΜΟΣ  ΑΝΤΩΝΗΣ                                     ΔΑΜΑΛΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ







Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί τα μέλη του στη Γενική Απεργία στις 9 Απριλίου 2014 και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε όλη τη χώρα.

·                    Όχι στην «αξιολόγηση – χειραγώγηση»
·                    Όχι στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες. Να γυρίσουν στις δουλειές τους όλοι οι απολυμένοι.
·                    Προστασία των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
·                    Άμεσα μέτρα στήριξης των Ασφαλιστικών ταμείων.
·                    Κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων
·                    Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των δημοσίων - κοινωνικών αγαθών και των ιδιωτικοποιήσεων


9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΑΘΗΝΑ: ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ 11:00 Π.Μ.

Από τη Δ.Ο.Ε. 

ΣΗΜΕΡΑ

Ερώτηση της Χρυσής Αυγής για τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους του δήμου Ναυπλιέων




Το Κίνημά μας, ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων στην Τ.Ο Αργολίδας  και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τη μη καταβολή δεδουλευμένων σε εργαζόμενους του δήμου Ναυπλιεών. Αναλυτικά η Ερώτηση έχει ως εξής:
«ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Νεολαία και δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ναυπλιέων ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ



Κάποια παιδιά αθλούνται στο δημοτικό κλειστό γήπεδο ή στο Κολυμβητήριο και βλέπουν τους φίλους τους να μένουν στο σπίτι τους, αφού δεν μπορούν να πληρώσουν τη συνδρομή τους εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης των γονιών τους. Ο Δήμος μας αδιάφορος για τα προβλήματα της νεολαίας δεν έχει προβλέψει κάτι ούτε καν για τα παιδιά ανέργων. Σκέτη απελπισία.
Κατασκεύασαν σε δύο κεντρικούς δρόμους του Ναυπλίου τεράστια πεζοδρόμια και «ξέχασαν» να φτιάξουν μία λωρίδα για ποδήλατα για να μην κινδυνεύουν οι μαθητές και όχι μόνο.

Ορφέας Περίδης 12 Live Stage by Ano/kato. Σάββατο 12 Απριλίου



Ο πολυαγαπημένος τραγουδοποιός και τροβαδούρος, περιοδεύοντας την Ελλάδα, κάνει στάση στο Άργος για μια μοναδική Live βραδιά στο 12 Live Stage by Ano/kato. Σάββατο 12 Απριλίου 2014 στις 10:30 το βράδυ.

Πρωτιά για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα καφέ!!!

Ακόμη μία πρωτιά για την Ελλάδα και το περιοδικό CoffeeNet. Κάθε χρόνο και ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα στον καφέ. Πέρσι με τον Τάσο, φέτος με την Χριστίνα…

Η Χριστίνα Κουμπούνη και ο Γιώργος Καλαϊτζής υποδυόμενοι το γαμπρό και τη νύφη απέσπασαν το πρώτο βραβείο στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Παρασκευής Καφέ με Μπρίκι (Ελληνικού καφέ) αναβιώνοντας ένα παλιό ελληνικό έθιμο όπου η νύφη προκειμένου να παντρευτεί τον καλό της έπρεπε να αποδείξει στους συγγενείς του ότι ήταν άξια να παρασκευάσει ένα ποιοτικό φλιτζάνι ελληνικού καφέ.  Κατά κοινή ομολογία όλων των κριτών η Χριστίνα Κουμπούνη κρίθηκε ως άξια σύζυγος, και «παντρεύτηκε» τον αγαπημένο της


Γιώργο Καλαϊτζή που την συνόδεψε στο πρόγραμμά της.  Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Κολωνία της Γερμανίας στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης και  των παγκόσμιων πρωταθλημάτων για τον καφέ που διοργανώνει ο Specialty Coffee Association of Europe.  


Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 12 χώρες από όλο τον κόσμο (Αυστρία, Ιρλανδία, Τουρκία, Βέλγιο, Αγγλία, Αυστραλία, Γερμανία Λετονία, Εστονία, Ιταλία, Τσεχία) αλλά η Χριστίνα έκλεψε την παράσταση με την άψογη τεχνική της καθώς και με την πρωτότυπη και πολύ γευστική συνταγή του ελληνικού με το χειροποίητο ροδόνερο που παρασκεύασε. 







http://www.cityportal.gr

Τέλος και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα με το πολυνομοσχέδιο


 Η Ελληνική πρωτοτυπία πλέον καταργήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο .
Τέλος λοιπόν και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα ! Κάθε περιπτερουχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση.
Σε ανεργία υποχρεώνει η κυβέρνηση δώδεκα χιλιάδες περιπτεριούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα περίπτερα καταργούνται!!!
Σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε το υπουργείο ανάπτυξης για τις διατάξεις των περιπτέρων που αφορούν τις μισθώσεις, η οποία είναι πλέον νόμος (μέσω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου), η άδεια δεν θα μπορεί να μεταβιβαστεί μετά τον θάνατό του κατόχου, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να κλείνει οριστικά!
Όπως γίνεται κατανοητό, τα πάντα γίνονται προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων και των Super Markets, με αντάλλαγμα το αίμα, την ανέχεια και τη δυστυχία των Ελλήνων.



Πηγή   http://www.planetnews.gr/

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ενημέρωση στους μικρούς μαθητές των εκπαιδευτηρίων Μαλτέζου για του σεισμούς


8 μελη της ελληνκής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδος βρέθηκαν την Δευτέρα το πρωί στα ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια ΜΑΛΤΕΖΟΥ στο Άργος πραγματοποίησαν άσκηση ετοιμότητας και ενημέρωσαν μαθητές και δασκάλους για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού.Το πρόγραμμα εκτός της θεωρητικής εκπαίδευσης περιελάμβανε και πρακτική εφαρμογή άμεσης προφύλαξης των μαθητών σε περίπτωση σεισμού. Οι μικροί μαθητές με την βοήθεια των δασκάλων τους ανταποκρίθηκαν άψογα σε όλη την διάρκεια της εκπαίδευσης ενω παρακολούθησαν και ταινία DVD με ενημερωτικό υλικό για την προφύλαξη σε περίπτωση σεισμού.