Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους video











Σε λίγες ημέρες το 1ο Σύστημα Προσκόπων Άργους θα γιορτάσει τα γενέθλια του. Από τις κορφές του Φαρμακά μια πορεία στις γειτονιές του κόσμου με δράσεις, περιπέτεια, δημιουργία και προσφορά με φόντο την Προσκοπική Υπόσχεση και τον Νόμο. Στα φετινά γενέθλια θα πραγματοποιηθεί εκτός των άλλων εθελοντική αιμοδοσία στην προσκοπική μας λέσχη στους Στρατώνες του Καποδίστρια τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 (ώρα 18.00-20.00).Με την παρότρυνση του Νόμου μας να βοηθώ σε κάθε περίσταση αφιερώνουμε σε όλους που πιστεύουν στα όνειρά τους τα φετινά μας γενέθλια!

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για ναρκωτικά στη Λακωνία

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων -101- ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους πάνω από -170- γραμμάρια  


Συνελήφθησαν, την 15.7.2020 σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 19, 22, 28 και 38 ετών, αντίστοιχα σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα ναρκωτικά.

 

Ειδικότερα, προχθές (14.7.2020) το βράδυ, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, ανωτέρω αστυνομικοί, εντόπισαν 19χρονο αλλοδαπό να έχει στην κατοχή του δύο (2) μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν και συνελήφθη.

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ από 09.00 ώρα της 13.7.2020 έως 09.00 ώρα της 14.7.2020



 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν, προχθές και χθες (12/13.7.2020), σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, στο Άργος Αργολίδας, από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 21 και 26 ετών, αντίστοιχα, γιατί κατείχαν μικροποσότητες κάνναβης, οι οποίες κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άργους- Μυκηνών.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (13.7.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Άργους-Μυκηνών Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών, 48χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -85- γραμμαρίων, καθώς και -6- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,30- μέτρων περίπου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, σήμερα (14.7.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 21χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (13.7.2020) το πρωί, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Κορινθίας, 37χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

 

Σύγκρουση οχημάτων με θανάσιμο τραυματισμό ενός (1) ατόμου

Σήμερα (14.7.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στο 6,5 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Σπάρτης- Γυθείου, επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 21χρoνος ημεδαπός και επέβαινε 19χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, το οποίο οδηγούσε 60χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του, εισήλθε σε αγρόκτημα και ανετράπη, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 21χρονου και τον τραυματισμό του 19χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Σπάρτης.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

 

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και του Τελωνειακού Κώδικα

Συνελήφθη, χθες (13.7.2020) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, 51χρονος ημεδαπός, γιατί σε έρευνα που έγινε σε οικία του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, -2- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -70- εκατοστών περίπου μικροποσότητες κάνναβης και ποσότητα λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους -58- γραμμαρίων.


Εξαρθρώθηκε εγκληματικό δίκτυο, αποτελούμενο από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση και τη καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών στην Αθήνα, Κορινθία και Μεσσηνία



Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις συνελήφθησαν δέκα άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων

 

Σε βάρος των μελών των εγκληματικών οργανώσεων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για τα ναρκωτικά και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα βεγγαλικά και εκρηκτικά, που περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, επίσης μέλος των εγκληματικών οργανώσεων

 

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα, επίσης μέλη της οργάνωσης, που βρίσκονται έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης, για παρόμοια αδικήματα

 

Επιπλέον, συνελήφθη ένα άτομο για ναρκωτικά

 

Πραγματοποιήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν πάνω από -3,5- κιλά και -14- δενδρύλλια κάνναβης, πιστόλι, -202- κροτίδες, οχήματα κ.ά. 

 

 

Στο πλαίσιο των πολύμηνων ερευνών για την αποδόμηση του κυκλώματος είχαν κατασχεθεί σε προγενέστερο χρόνο πάνω από -40- κιλά και -200- δενδρύλλια κάνναβης

  

 

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας στην εξάρθρωση εγκληματικού δικτύου, αποτελούμενου από δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών  στην Αθήνα, Κορινθία και Μεσσηνία.

 

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δεκατριών (13) μελών του δικτύου. Η σύλληψη δέκα (10) ενεργών μελών του, είναι αποτέλεσμα ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (13.7.2020) πρωινές ώρες, σε περιοχές της Αττικής, Κορινθίας και Μεσσηνίας.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου διοργανώνει και φέτος τα “Μικρασιάτικα 2020”



Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου διοργανώνει και φέτος τα “Μικρασιάτικα 2020” υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑΜ και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.

Στα πλαίσια για τα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του Κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του,

είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδό τους και μέχρι την τοποθέτησή τους στη θέση τους καθώς και κατά την έξοδό τους.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ

 

Πέτρος Διολίτσης





 


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ από 09.00 ώρα της 14.7.2020 έως 09.00 ώρα της 15.7.2020



 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες (14.7.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, δύο (2) 19χρονοι, 18χρονος και 18χρονη, αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε αφαίρεσαν από κατάστημα ημεδαπού, διάφορα αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Επιπλέον, στην κατοχή των ανδρών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -4- χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας, καθώς επίσης στον 18χρονο, σουγιάς, με μήκος λάμας -8- εκατοστών και στον ένα (1) 19χρονο μικροποσότητα κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (14.7.2020) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Αργολίδας, 39χρονος ημεδαπός, γιατί κατείχε μικροποσότητα ηρωίνης, -20- ναρκωτικά δισκία, τα οποία κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

Εξιχνίαση μίας (1) περίπτωσης απάτης

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, μία (1) περίπτωση απάτης σε βάρος ημεδαπού, που είχε γίνει την 13.7.2020, στην Τρίπολη Αρκαδίας. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, για απάτη.

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κλοπή

Συνελήφθησαν, χθες (14.7.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Τρίπολης Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας, 44 και 52 ετών αντίστοιχα, γιατί όπως προέκυψε αφαίρεσαν από οικισμό σταθμού βάσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας, -29- μπαταρίες, συνολικής αξίας -18.000- ευρώ, οι οποίες βρέθηκαν και αποδόθηκαν. Επιπλέον, στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -3 κινητά τηλέφωνα, γάντι και διάφορα κλειδιά, ενώ κατασχέθηκε και όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.


Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



Συνελήφθησαν εξήντα (60) άτομα, προσήχθησαν ενενήντα (90) και έγινε έλεγχος σε χίλια τέσσερα (1004)

 

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε οχτακόσια εβδομήντα τρία (873) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες είκοσι οχτώ (228) παραβάσεις

 

Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης, κοκαΐνης, μαχαίρι κ.ά.

 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

 

 

 

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 2.7.2020 έως και χθες (14.7.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου. 

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε χίλια τέσσερα (1004) άτομα, εκ των οποίων επτακόσια σαράντα επτά (747) ήταν ημεδαποί και διακόσια πενήντα επτά (257) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε οχτακόσια εβδομήντα τρία (873) οχήματα.

 

Επιπλέον, προσήχθησαν ενενήντα (90) άτομα, από τα οποία πενήντα εννέα (59) ήταν ημεδαποί και τριάντα ένα (31) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα (60) άτομα.

 

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

 

  • Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
  • Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις των νομοθεσιών για ναρκωτικά, τα

Πρόκληση από βάνδαλους που διέλυσαν το εικονοστάσι στην Αγία Μαρίνα στον Ίναχο Άργους VIDEO


Βάνδαλοι κατέστρεψαν το εικονοστάσι έξω από τον ναό της Αγίας Μαρίνας στον Ίναχο Άργους μερικά εικοσιτετράωρα πριν τον εορτασμό της μνήμης της Αγίας.



Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Η ΝΕΑ ΚΙΟΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΧΕΡΟΥΣΑ Ή ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΙΣΣΑ video


Με κάθε μεγαλοπρέπεια η πανέμορφη κωμόπολη της Νέας Κίου Άργους , τίμησε την προστάτιδα της ,Παναγία την επονομαζόμενη «Τριχερούσα» , η οποία έχει μεταφερθεί από την Παλαιά Κίο της Μικράς Ασίας και φυλάσσεται στον Ενοριακό Ιερό Ναό «Θεομάνας» Νέας Κίου.

Την παραμονή της εορτής 11-7- 2020 , εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, 

Στον ιερό ναό βρίσκονται 4 εικόνες που οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων της Ν. Κίου , διέσωσαν από την καταστροφή της Βηθυνίας από τους Τούρκους .

Οι εικόνες αυτές, της Τριχερούσας, της θεομάνας, του Ευαγγελισμού και της Πορταίτισας είναι ότι πολυτιμότερο υπάρχει στην περιοχή της Κιου. Την εικόνα της Τριχερούσας διέσωσε μία γυναίκα ,η ζωή Πιππίδου, αφού έκοψε την εικόνα στην μέση για να καταφέρει να την σώσει από τους Τούρκους, κατόπιν την μετέφερε στην Ελλάδα και έτσι κατέληξε μετά από καιρό στα χέρια των κατοίκων της όμορφης αυτής κωμόπολης.