Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

"Αντιρατσιστικό" δεν θέλατε; Πάρτε να 'χετε λοιπόν πρόκληση απο το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ

Πρωτοφανές θράσος από το Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Nα τιμωρείται όποιος ενοχλεί την "τουρκική" μειονότητα σε Δ.Θράκη-Ρόδο-Κω»!
Η κυβέρνηση Α.Σαμαρά-Ε.Βενιζέλου κατάφερε με το "αντιρατσιστικό" ν/σ με το οποίο ποινικοποιεί την σκέψη και τον λόγο, αλλά και επιτρέπει σε διάφορα ανθελληνικά κέντρα να "φιμώνουν" τον πατριωτικό λόγο, έδωσε επιπλέον θάρρος στους Τούρκους με αποτέλεσμα να ανακοινώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ (το οποιο διοικεί ο νέος υπουργός  Mevlüt Çavuşoğlu εικονιζόμενος στην φωτογραφία)  ότι "τώρα υπάρχει η δυνατότητα τιμωρίας όσων περιθωριοποιούν την "Τουρκική" Μειονότητα ( σε Δ.Θράκη, Ρόδο και Κω"!
Επιπλέον χαρακτήρισε τις Γενοκτονίες των Ελλήνων από τους Τούρκους "αβάσιμα ψηφίσματα της Βουλής" προσβάλοντας έτσι τη Μνήμη των νεκρών. 
Ένα απίστευτο "κατόρθωμα" της συγκυβέρνησης, με το οποίο οι Τούρκοι θα ζητούν την παραδειγματική τιμωρία όσων αποκαλύπτουν τους σχεδιασμούς πρακτόρων του Προξενείου, αφού αυτόματα θα θεωρούνται ρατσιστές.  
Στην συνέχεια αναφέρθηκε και στο άρθρο 2 το οποίο μιλάει περί Γενοκτονιών αναγνωρισμένων από την Βουλή όπως των Ποντίων, των Αρμενίων, των Μικρασιατών Ελλήνων, και των Ασσυρίων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αναφέρεται μεταξύ άλλων «σε αβάσιμα ψηφίσματα που υιοθετήθηκαν από την ελληνική Βουλή στο παρελθόν, με τον κίνδυνο να περιοριστεί η αρχή της ελευθερίας της έκφρασης, η οποία είναι η βάση των πλουραλιστικών δημοκρατιών».
Ήθελε να πει ότι οι Γενοκτονίες αυτές από τους προγόνους έιναι αβάσιμες! Αλλά και αυτό είναι "κατόρθωμα" της συγκυβέρνησης γιατί αρνήθηκε να γράψει ονομαστικά τις Γενοκτονίες στο άρθρο 2, και τις κάλυψε όλες αναφερόμενο σε " όσες έχει αναγνωρίσει η Βουλή".
dis
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ
Aνακοίνωση στο υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την Ελλάδα 
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Τανσού Μπιλγκίτς απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον νόμο που ψηφίστηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο και τιμωρεί την ξενοφοβία και τον ρατσισμό.
Η Μπιλγκίτς ανέφερε πως παρακολούθησαν στενά την προετοιμασία και την ψήφιση του νόμου αυτού και είπε : "Πιστεύεται πως η ψήφιση του εν λόγω νόμου θα δώσει την δυνατότητα τιμωρίας δράσεων και ρητορικών που συνιστούν διακρίσεις και εξοβελίζουν τους ομογενείς μας της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης – που βιώνουν στην Ελλάδα αδικίες οι οποίες φάνηκαν και στις αποφάσεις του ΕΔΑΔ- και αυτών Ρόδου και Κω"
«Παρακολουθήσαμε στενά και προσεκτικά τη διαδικασία προετοιμασίας και υιοθέτησης του αντιρατσιστικού νόμου από το ελληνικό κοινοβούλιο», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών με την Άγκυρα.
Μάλιστα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι δεν αποτελεί πράξη εξωτερικής πολιτικής και δεν στρέφεται κατά καμιάς χώρας, της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης.
Βέβαια, όπως τονίζει η εκπρόσωπος του υπουργείου, Τανσού Μπιλγκίτς, η Άγκυρα θα παρακολουθήσει στενά την εφαρμογή του νόμου, ο οποίος αναφέρεται μεταξύ άλλων «σε αβάσιμα ψηφίσματα που υιοθετήθηκαν από την ελληνική Βουλή στο παρελθόν, με τον κίνδυνο να περιοριστεί η αρχή της ελευθερίας της έκφρασης, η οποία είναι η βάση των πλουραλιστικών δημοκρατιών».
Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι προχωρούν σε έναν οξύμωρο φιλοτομαριστικό συλλογισμό. Θεωρούν "αβάσιμα ψηφίσματα" τις Γενοκτονιες, ενώ ξεχνούν ότι στην Συνθήκη της Λωζάνης την οποία και είχαν υπογράψει, είχαν αποδεχτεί ότι η μειονότητα είναι μουσουλμανική, και όχι τουρκική, επιβεβαιώνοντας οι ίδιοι ότι δεν είχαν φυλετική συγγένεια.
Τα περί "πλουραλιστικής δημοκρατίας" όταν ακούγονται από Τουρκους αξιωματούχους προκαλούν το λιγότερο γέλωτα.
Περιμένουμε το ΥΠΕΞ να λάβει θέση στις απαιτήσεις της Τουρκίας αφού ο πολιτικός του προϊστάμενος ήταν αυτός που έκανε τα πάντα για να φέρει αυτό το "έκτρωμα" στην Βουλή και να ψηφισθεί πάση θυσία. 
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διανομή σχολικών ειδών από τον Δήμο Ναυπλιέων



"Με ξεχωριστή χαρά και ικανοποίηση, ο Δήμος Ναυπλιέων  ανακοινώνει ότι  η  παροχή βοήθειας σε σχολικά είδη, στις οικογένειες που έχουν παιδάκια και χρειάζονται υποστήριξη ξεκινά  τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 .Η δωρεάν διανομή αρχίζει στις 10.00 το πρωί στο κτίριο του κολυμβητηρίου. Απαραίτητο δικαιολογητικό για την προμήθεια σχολικών η βεβαίωση εγγραφής των παιδιών στο σχολείο".

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Δηλώσεις Χειβιδόπουλου για την μεταφορά των μαθητών με τα ΚΤΕΛ


Διαμαρτυρία μαθητών και γονέων του Μουσικού Σχολείου σήμερα το μεσημέρι στην έδρα της Π.Ε Αργολίδας
Παρακολουθείστε δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Τάσσου Χειβιδόπουλου για το πως και απο πότε θα γίνεται η μεταφορά των μαθητών απο τα ΚΤΕΛ. Το μεσημέρι υπήρξε κινητοποίηση διαμαρτυρίας στην έδρα της Π.Ε Αργολίδας στο Ναύπλιο απο μαθητές, γονείς και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου, σήμερα Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου πρώτη ημέρα της νέας Σχολικής Χρονιάς 2014-15.

Αποτελέσματα αστυνομικής επιχείρησης στην Αργολίδα

                    Ανακοίνωση απο την Ελληνική Αστυνομία
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (9.9.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν ενενήντα πέντε (195) άτομα, εκ των οποίων εκατόν είκοσι εννέα (129) ήταν ημεδαποί και εξήντα έξι (66) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εκατόν σαράντα πέντε (145) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά σαράντα επτά (47) άτομα, από τα οποία είκοσι εννέα (29) ήταν ημεδαποί και δεκαοκτώ (18) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δώδεκα (12) άτομα.
Πιο αναλυτικά:

Διαμαρτυρία απο το Μουσικό Σχολείο για την μεταφορά με το ΚΤΕΛ

φωτο αρχείου
Γονείς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας πρόκειται να συγκεντρωθούν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας στο Ναύπλιο σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση με την μεταφορά με τα ΚΤΕΛ. Νεότερα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Ολόκληρο εισιτήριο πλήρωσαν οι μαθητές την πρώτη μέρα!



Καλές είναι οι ευχές και οι παραινέσεις προς τους μαθητές την πρώτη ημέρα της Σχολικής Χρονιάς μαθαίνουμε όμως πως έχει δημιουργηθεί  πρόβλημα με τις μεταφορές των μαθητών με το ΚΤΕΛ, καθώς καλούνται να πληρώσουν ολόκληρο εισιτήριο (άραγε έχουν το αντίτιμο;), με ότι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την οικογένεια ενός Αργολιδέα! Μας μεταφέρθηκε ότι καθηγητές έφτασαν στο σημείο να παρακαλούν τους οδηγούς των λεωφορείων να μεταφέρουν τα παιδιά που δεν είχαν χρήματα για το εισιτήριο!

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

«Παρεξήγηση» Αργοναύτη-Παναργειακού λόγω προπόνησης



Δεν θέλουν να αντιμετωπίζονται ως «αποπαίδια» στη Νέα Κίο και αυτό φάνηκε από την αντίδραση της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αργοναύτη το απόγευμα της Τρίτης προς αυτή του Παναργειακού όταν η τελευταία πήγε στο γήπεδο της Κίου για προπόνηση. Ο λόγος της αντίδρασης;

ΒΙΝΤΕΟ: Καμπόσος: "Ακτίνα φωτός η Ανάπλαση του Κέντρου"

Παρακολουθήστε δηλώσεις του δημάρχου Άργους-Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου για την δημοπράτηση του έργου της ανάπλασης στο Ιστορικό Κέντρου του Άργους.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΩΤΟ: Διπλό ουράνιο τόξο στο Τολό!

Τολό μετά απο την βροχή απόγευμα Τρίτης 9 Σεπτεμβρίου

Αύγουστος 2014:Στοιχεία οδικής ασφάλειας-τροχονομικής Αστυνόμευσης για την Πελοπόννησο

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Αυγούστου του 2014 , στην εδαφική αρμοδιότητα των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.
Ι. Τροχαία Ατυχήματα.
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σημειώθηκαν 83 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 74 που σημειώθηκαν το 2013 (αύξηση 12%) . Ειδικότερα σημειώθηκαν:

Mε ξαπλώστρα και πετσέτα στο πεζοδρόμιο για το iPhone 6!

Μανχάταν, 5η λεωφόρος έξω απο το κατάστημα της Apple
Ζήτημα ωρών είναι η παρουσίαση του νέου iPhone 6 από την Apple και στο κεντρικό κατάστημα της εταιρείας στο Μανχάταν, η σκηνή είναι γνώριμη: δεκάδες (για την ώρα δεκάδες) νεαροί καταναλωτές έχουν στηθεί στην ουρά και περιμένουν να είναι οι πρώτοι.

Ξεκίνησε και πάλι η ελεγχόμενη στάθμευση στο Άργος



                                      
                                   Ανακοίνωση του Δήμου Άργους Μυκηνών

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, επαναφέρει το επιτυχημένο μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο του Άργους, μετά το πέρας της καλοκαιρινής περιόδου,  από την Δευτέρα 8/9/2014. Δημοτικοί υπάλληλοι, θα ελέγχουν τα σταθμευμένα αυτοκίνητα όπως προβλέπει ο νόμος, με το γνωστό σύστημα των καρτών στάθμευσης, τις οποίες μπορούν οι οδηγοί  να προμηθεύονται από τα σημεία που πωλούνταν και το προηγούμενο διάστημα, περίπτερα κ.λ.π.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα Κίος:Μέχρι και χαλιά απο σύρματα κλέβουν-Ποιοί άραγε;


Τα χαλιά που δεν πρόλαβαν να κλέψουν

Η  κατάσταση στη Νέα Κίο είναι ανεξέλεγκτη εδώ και καιρό με την εγκληματικότητα ή παραβατικότητα, όπως αποκαλείται πιο «στρογγυλεμένα» από τις Αρχές. Για τους πολίτες όμως δεν αλλάζει κάτι, όπως και να αποκαλέσεις το παγιωμένο πλέον φαινόμενο.
  Σε απόγνωση οικογένεια από την περιοχή μας κατήγγειλε ότι το διάστημα των τελευταίων τριών  ετών «γνωστοί άγνωστοι» της Κίου τους έχουν λεηλατήσει στην κυριολεξία. Σημειώστε κλοπές: Αγροτικό αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού, αγροτικά εργαλεία, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και η ζωοκλοπή με δύο αρνάκια και σχεδόν εβδομήντα κότες!

Σχολικά είδη συγκεντρώνει ο Δήμος Ναυπλιέων



Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Ναυπλιέων στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτικών κοινωνικής πρόνοιας, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά  εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για παιδιά, από την Τρίτη , 9  Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014, στο κολυμβητήριο Ναυπλίου,  από τις 10 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι.

Δήμος Ναυπλιέων: Το νέο Προεδρείο του Δ.Σ και τα μέλη των Επιτροπών



Δελτίο Τύπου απο τον Δήμο Ναυπλιέων

Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου η εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου ΝΑΥΠΛΙΈΩΝ.
Ακολούθησε η εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
Αναλυτικότερα:

ΦΩΤΟ:Το Ναύπλιο εόρτασε το Γενέσιον της Θεοτόκου

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος το Γενέσιον της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ιστορικό  ναό της Παναγίας  Ναυπλίου. Πρόκειται για ναό κόσμημα της πόλεως και αγαπητός σε όλο τον κόσμο ντόπιους και ξένους. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος ,οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Νίκη σε δυνατό φιλικό:Ηλυσιακός-Παναργειακός 0-1



        
          Ανακοίνωση της Παναργειακός Α.Π.Ο
Νικητής έφυγε από το γήπεδο του Ζωγράφου ο Παναργειακός, με σκόρ 0-1 απέναντι στον Ηλυσιακό σε φιλικό αγώνα. Η ομάδα έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και απέδειξε πως η δουλειά που γίνεται στην προετοιμασία είναι άκρως επαγγελματική.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

19χρονος μαχαίρωσε και λήστεψε ταξιτζή καθ' οδόν για Δαλαμανάρα!

Συνελήφθη, χθες (6.9.2014) το απόγευμα, στη Δαλαμανάρα Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, ένας (1) 19χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία σε βάρος ενός (1) 47χρονου ημεδαπού, οδηγού ΤΑΞΙ.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στο Ναύπλιο Αργολίδας, ο 19χρονος αρχικά επιβιβάστηκε σε Δημοσίας Χρήσης Επιβατηγό όχημα (ΤΑΞΙ), οδηγούμενο από τον 47χρονο, προκειμένου να τον μεταφέρει στη Δαλαμάναρα Αργολίδας.

ΒΙΝΤΕΟ:Συνέντευξη τύπου του Αρτέμη Ματθαιόπουλου στο Ναύπλιο


Στα γραφεία της Τ.Ο Αργολίδας στο Ναύπλιο βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Σερρών της Χρυσής Αυγής και πρόσφατα ορκισθείς δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Αρτέμης Ματθαιόπουλος όπου και μίλησε σε εκδήλωση του κινήματος. Προηγουμένως παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Δείτε το σχετικό βίντεο.