Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Δημήτριος Σφυρής ΣΤΟ FB


ΕΝΑ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΩΝ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ, ΕΡΜΙΟΝΗΣ συνοδευόμενα με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ.
ΠΡΙΝ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ.
Πάγεια αίτηματα μου προς το Υπουργείο, τα 4 τελευταία χρόνια σαν Δήμαρχος Ερμιονίδας, για τα προβλήματα που δημιούργησε η υποβάθμιση των Υπολιμεναρχείων σε Τμήματα με ελάχιστες αρμοδιότητες και η υποστελέχωσή τους άφησαν αδιάφορους τους αρμόδιους και το Υπουργείο. .
Είναι αδύνατον να υπάρξει αστυνόμευση, πόσο μάλλον πρόληψη, με υποστελέχωση του Λιμενικού Σώματος της Ερμιονίδας όσο κι αν πασχίζουν οι Λιμενικοί νυχθημερόν.
ΜΟΛΙΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΘΗΚΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙΟΥ, με δωρεά εφοπλιστικής οικογένειας
ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ.!
Όταν η Ερμιονίδα έχει 3 λιμάνια, 2 πορθμεία Κόστα - Σπετσών και Μετοχίου- Ύδρας, με υπερτριπλασιασμό πληθυσμού, ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, την κατασκευή Μαρίνας και εκατοντάδων χιλιομέτρων ακτογραμμής η πρόληψη και αστυνόμευση καθίσταται αδύνατη. Όταν μάλιστα δεν υπάρχει σκάφος καταδίωξης και επιπρόσθετα τα καύσιμα τις περισσότερες φορες για την κίνηση των περιπολικών και σκαφών χορηγούνται από τους ιδιωτες.
ΑΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗΣ
ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Λιμενικού Σώματος.
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΟΥΝ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΕ ΥΠΟΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΊΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.
ΠΑΓΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Άλκηστις Πρωτοψάλτη Live | Αρχαίο Θέατρο Άργους,

Το Φεστιβάλ Άργους Μυκηνών 2019 που διοργανώνει κάθε καλοκαίρι η ΚΕΔΑΜ, συνεχίζει τις συναυλίες του.
Η διαχρονική ερμηνεύτρια μαζί με πέντε ταλαντούχους σολίστες μουσικούς, θα μοιραστεί μαζί μας μία από τις πιο επιτυχημένες φετινές παραστάσεις! Πρόκειται για ένα πρόγραμμα – αποκάλυψη, στο οποίο η ροκ διάθεση, η ανεξάντλητη ενέργεια και ο πηγαίος αυθορμητισμός της ορμητικής και αεικίνητης Άλκηστης Πρωτοψάλτη εναλλάσσονται με εξαιρετικές ακουστικές στιγμές, που γαληνεύουν την ψυχή μας.
«Σε απευθείας σύνδεση», ένα κρεσέντο χαράς, με ιδιαίτερες εκπλήξεις όπου απολαμβάνουμε με τη μοναδική Άλκηστη Πρωτοψάλτη να ερμηνεύει τα ωραιότερα τραγούδια της, που αποτελούν σταθερή αξία στο χρόνο, αλλά και το νέο της υλικό, επιβεβαιώνοντας πως η αγάπη μας μαζί της για εκείνη θα κρατήσει αιώνια!
Συμμετέχει ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Γιάννης Μαθές.
Mουσικοί:
Θωμάς Κοντογεώργης: Πιάνο /Ενορχηστρώσεις
Πέτρος Βαρθακούρης: Mπάσο
Παντελής Ντζιάλας: Κιθάρα
Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος: Τρομπόνι
Κώστας Μυλωνάς: Κρουστά


Σαν Σήμερα το 1944: Ο βομβαρδισμός του Πειραιά από τους “συμμάχους” με 6000 Έλληνες νεκρούς




Για τους νεκρούς του Πολυτεχνείου… αμέτρητα τα στεφάνια και οι σπαρακτικοί λόγοι των πολιτικάντηδων. Για τους 700 τουλάχιστον νεκρούς του Πειραιά που οι Σύμμαχοι δολοφόνησαν … δεν υπάρχει καν αναφορά στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας.
Η Ιστορία γράφεται από τους κατακτητές κι από τους πράκτορές τους και πρέπει να την ξαναδιαβάσουμε προσεκτικά από την αρχή.


Το μεσημέρι της 11ης Ιανουαρίου του 1944, λαμβάνει χώρα ένα ακόμη γεγονός, το οποίο και καταδεικνύει τα πραγματικά αισθήματα εκείνων τους οποίους το κοινοβουλευτικό καθεστώς θεωρεί συμμάχους της Πατρίδος μας, απέναντι στον Ελληνικό Λαό. Η Ελλάς της περιόδου εκείνης, πάμφτωχη, υπομένει την γερμανική κατοχή. Η πείνα θερίζει τους πληθυσμούς ιδιαιτέρως των αστικών περιοχών, ενώ άπαντες αναμένουν την τελική έκβαση του Παγκοσμίου Πολέμου ο οποίος μαίνεται, και του οποίου η εξέλιξη γέρνει πλέον προς το μέρος των συμμαχικών δυνάμεων.




Στη περιοχή του Πειραιά, ο γερμανικός στρατός διατηρεί εγκαταστάσεις στο Ναύσταθμο, το αεροδρόμιο και τα Ναυπηγεία του Περάματος, εγκαταστάσεις που δύνανται να θεωρηθούν στρατιωτικοί στόχοι. Ένα συμμαχικό σμήνος, βρετανικών και αμερικανικών αεροσκαφών, ξεκινά την επιχείρησή του, της οποίας στόχος, υποτίθεται πως είναι οι γερμανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 11 Ιανουαρίου 1944 και για τρεις περίπου ώρες, βρίσκονται πάνω από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Ο βομβαρδισμός αρχίζει και μαζί του και το μαρτύριο του Ελληνικού Λαού.
Ο πρώην πρωθυπουργός, Γεώργιος Ράλλης, έγραψε: ”Στις 11 Ιανουαρίου του 1944 βομβαρδίστηκε από συμμαχικά αεροπλάνα ο Πειραιάς και οι γύρω συνοικισμοί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περίπου 1.000 και να τραυματιστούν ακόμη περισσότεροι Έλληνες.
Στο λιμάνι προξενήθηκαν ελάχιστες ζημιές και την άλλη μέρα σε ομιλία του από το ραδιοσταθμό

Τέλος η κακοποίηση γαϊδουριών με υπουργική απόφαση



Ύστερα από τις αυξανόμενες καταγγελίες για κακοποίηση γαϊδουριών και μουλαριών σε νησιά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε στην έκδοση σχετικής εγκυκλίου.
Στην εγκύκλιο αναφέρονται συνοπτικά τα πλαίσια ευζωίας κατά τη διαβίωση και την εργασία των ιπποειδών, όπως αυτά καθορίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ζώων.
Επιπλέον, καθορίζονται οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών απέναντι στα εν λόγω ζώα, καθώς και οι κυρώσεις που προβλέπονται σε περίπτωση που οι προϋποθέσεις αυτές δεν πληρούνται.
Το υπουργείο ζητά από τις αρμόδιες αρχές να επιστήσουν την προσοχή τους σε σχετικές καταγγελίες και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, ώστε να εξασφαλιστούν οι ορθές συνθήκες εργασίας των ιπποειδών και να αποφευχθούν τυχόν φαινόμενα κακοποίησής τους.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η βασικότερη αφορμή για την έκδοση της εγκυκλίου ήταν οι δεκάδες καταγγελίες για κακοποίηση γαϊδουριών στη Σαντορίνη από τους ιδιοκτήτες τους.
Γαϊδουράκια Σαντορίνης: Άγριος ξυλοδαρμός ακτιβιστή που κατέγραφε τα βασανιστήριά τους
Ακολουθεί η εγκύκλιος:
ΘΕΜΑ: «Προστασία των ιπποειδών εργασίας »
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ιδιαίτερα η Γενική ∆ιεύθυνση Κτηνιατρικής