Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΙΝΤΕΟ:Απέκτησε πρώτος το iPhone 6 και του έπεσε απο τα χέρια!


O Jack Cooksey κατάφερε να κερδίσει λίγα λεπτά δημοσιότητας καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος στην Αυστραλία που απέκτησε το iPhone 6 αλλά από τον ενθουσιασμό του τού έπεσε από τα χέρια. Και μάλιστα on camera.

Άρια:Εκδήλωση με θέμα «ΒΥΖΑΝΤΙΟ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ»



Εκδήλωση με θέμα  «ΒΥΖΑΝΤΙΟ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19:00 στην πλατεία της Άριας Ναυπλίου. Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας και φίλων του ποντιακού Ελληνισμού «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ», η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δράσεις του Δήμου Ναυπλιέων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας



Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας καθιερώθηκε το 1998 με τη γαλλική πρωτοβουλία για μια ημέρα «Στην πόλη χωρίς το αυτοκίνητό μου». H πρωτοβουλία αυτή επαναλαμβάνεται κάθε Σεπτέμβριο, προτρέποντας τις πόλεις να κλείνουν για μια ημέρα τους δρόμους τους στα μηχανοκίνητα οχήματα.
Η επιτυχία της αρχικής γαλλικής πρωτοβουλίας οδήγησε στην καθιέρωση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας το 2002.
Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχοντας ενεργά στην πρωτοβουλία αυτή έχει προγραμματίσει την ακόλουθη σειρά δράσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου ενημερώνει για δωρεάν εξετάσεις PSA



Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου ενημερώνει τους  πολίτες ότι το Iatrica (Πανελλήνιο Δίκτυο Διαγνωστικών Ιατρείων Πιστοποιημένης Φροντίδας), σε συνεργασία με την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία διοργανώνει Εβδομάδα Δωρεάν Ελέγχου PSA (Ολικό Προστατευτικό  Αντιγόνο) από τις 22 έως και τις 26 Σεπτεμβρίου 2014.
     Η δράση απευθύνεται σε άντρες ηλικίας 40-70 ετών στους οποίους  δίνεται η δυνατότητα να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση μέτρησης του Ολικού Ειδικού Προστατικού Αντιγόνου (PSA)  στα διαγνωστικά ιατρεία πιστοποιημένης φροντίδας του δικτύου Iatrica, και πιο συγκεκριμένα για την πόλη του Ναυπλίου στο μικροβιολογικό εργαστήριο της Κας  Μαστοράκη  Φωτεινής.
     Για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου 2752028141 και 2752021296

Σεισμική δόνηση 3.6 Ρίχτερ κοντά στη Νέα Επίδαυρο

Ασθενής σεισμική δόνηση 3.6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.24 σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο επτά χιλιόμετρα βορείως της Νέας Επιδαύρου( 37.7285°Ν 23.0924°Ε) κοντά στα όρια με την Κορινθία και με εστιακό βάθος 10χλμ. σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Συμμετοχή του Δήμου Ναυπλιέων στην 12η Λαμπαδηδρομία Αγάπης



Ο Δήμος Ναυπλιέων συμμετέχει στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία, που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α).
Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία σκοπό έχει να ενδυναμώσει τις πανανθρώπινες ιδέες της Εθελοντικής Αιμοδοσίας και της Δωρεάς Ιστών και Οργάνων Σώματος, ευαισθητοποιώντας κοινό και φορείς.

Συνελήφθησαν Ρουμάνοι για ληστεία στην Αργολίδα

                     
                       Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε στις 17.9.2014, αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Κορινθία:Πακιστανός κατείχε 4.900 πακέτα λαθραία τσιγάρα

                  Ανακοίνωση απο την Ελληνική Αστυνομία
Συνελήφθη, προχθές (15.9.2014) το βράδυ, στην Αρχαία Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, ένας (1) 21χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, για κατοχή πακέτων με λαθραία τσιγάρα.
Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, οι αστυνομικοί, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν σε όχημα στο οποίο επέβαινε ο 21χρονος, βρήκαν και κατάσχεσαν συνολικά -4.900- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου εισαγόμενων τσιγάρων.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Οι νέοι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Πελοποννήσου


 Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες ορίζονται οι...
• Περικλής Μαντάς, περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, με αρμοδιότητα θέματα Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας.
• Κωνσταντίνα Νικολάκου, περιφερειακή σύμβουλος Μεσσηνίας, με αρμοδιότητα θέματα υποδομών, δικτύων και χωροταξίας.
• Άγγελος Παπαγγελόπουλος, περιφερειακός σύμβουλος Κορινθίας, με αρμοδιότητα θέματα οικονομικών, διαφάνειας, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, εκτέλεσης προϋπολογισμού.
• Βασίλης Σιδέρης, περιφερειακός σύμβουλος Αργολίδας, με αρμοδιότητα θέματα Δημόσιας Υγείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Νέος σεισμός 4.0 Ρίχτερ στον Αργολικό Κόλπο

Σήμερα μεσημέρι Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.41  σημειώθηκε σεισμική δόνηση η οποία σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 4.0 Ρίχτερ και εκδηλώθηκε στο Αργολικό Κόλπο στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις Σπέτσες και το Λεωνίδιο με εστιακό βάθος 10χλμ. Το επικεντρο του σεισμού βρίσκεται 42 χλμ. νότια του Ναυπλίου (37.2119°Ν22.9948°Ε) . Είναι η δεύτερη σεισμική δόνηση στον Αργολικό μέσα σε δύο ημέρες, είχε προηγηθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής σεισμός 3.9 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή.

Οι νέοι πρόεδροι στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Ναυπλιέων



Ολοκληρώθηκε χτες ο ορισμός των προέδρων και των μελών των Νομικών προσώπων του Δήμου Ναυπλιέων.
-Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Οργανισμός   Αθλητισμού,Πολιτισμού,Τουρισμού  και Περιβάλλοντος Δήμου   Ναυπλιέων»(ΔΟΠΠΑΤ) ορίστικε η κα. Καλιόπη Καλκούνου και αντιπρόεδρος ο κ. Παναγιώτης Λέντζος.
-Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Ι.Δ. «Δημοτική Επιχείρηση ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου»ορίστικε ο Δημήτριος Κωστούρος και αντιπρόεδρος ο κ. Αλέξανδρος Λυκομήτρος.

Δ.Κωστούρος:"Νέα ώθηση θα δώσει στο Δήμο Ναυπλιέων το αεροδρόμιο της Τρίπολης"



    Ανακοίνωση του δήμου Ναυπλιέων
 
Μετά τις υπογραφές για κοινή χρήση του αεροδρομίου της Τρίπολης ο Δήμος Ναυπλιέων βρίσκεται πιο κοντά στην επόμενη μέρα του

Το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τρίπολης δόθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 μετά την υπογραφή από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας  Δημήτρη Αβραμόπουλο  και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων  Μιχάλη Χρυσοχοΐδη της κοινής απόφασης για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τρίπολης, ως αεροδρομίου κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και  Πολιτικής Αεροπορίας.

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ένοπλη ληστεία στα ΚΤΕΛ Αχαϊας στον Κηφισό!

φωτο αρχείου
Τα ταμεία των εκδοτηρίων στα ΚΤΕΛ Αχαΐας στον Κηφισό έβαλαν στο στόχαστρό τους ληστές, που άρπαξαν περίπου 58.000 ευρώ. Οι δράστες, με την απειλή όπλου, άρπαξαν το βαλιτσάκι που περιείχε 57.906 ευρώ, την ώρα που ο ταμίας το παρέδιδε σε υπάλληλο της ασφάλειας, κατά τη διάρκεια χρηματαποστολής. Οι δύο ληστές προσπάθησαν να εξαφανιστούν με μοτοσικλέτα- που όπως διαπιστώθηκε αργότερα είχε κλαπεί από το Νέο Ηράκλειο την Κυριακή- αλλά έπεσαν από τη μηχανή και διέφυγαν με τα πόδια.

Εθελοντική αιμοδοσία στο Ναύπλιο


Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Ναυπλίου "Κ.Νόνης"



                         Ανακοίνωση του δήμου Ναυπλιέων 
Το Δημοτικό Ωδείο "Κ.Νόνης" του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ  Ναυπλίου  που εδώ και  χρόνια συμβάλει στην ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και συμμετέχει ενεργά στα μουσικά δρώμενα του Δήμου, ανακοινώνει ότι οι εγγραφές ξεκίνησαν στις 8 Σεπτεμβρίου 2014  και θα διαρκέσουν  έως τα τέλη του Οκτωβρίου.

Σεισμική δόνηση 3.9 Ρίχτερ στον Αργολικό Κόλπο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου ανάμεσα στο Λεωνίδιο και τις Σπέτσες (37.2034°Ν 23.0494°Ε). Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 01:41, 18 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Πόρτο Χέλι. Το εστιακό βάθος εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Αττική:Νεαροί Ρομά είχαν διαπράξει δεκάδες ληστείες

                                   
φωτο αρχείου
                      Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Τ.Α. Άνω Λιοσίων και την Ο.Π.Κ.Ε., εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ.
Συνελήφθησαν την 12-9-2014 το πρωί στα Άνω Λιόσια, τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ (ένας 19χρονος και δύο 20χρονοι), μέλη της σπείρας, ενώ αναζητείται ακόμα ένας 16χρονος ημεδαπός ΡΟΜΑ συνεργός τους.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες, από κοινού με το συνεργό τους, είχαν συστήσει το τελευταίο πεντάμηνο εγκληματική ομάδα και διέπρατταν ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ.

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΡΕΠΑΝΙΑΚΟΥ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΑΝΑΡΙΤΙΟΥ 1-2 (VIDEO)

ΦΩΤΟ: Παναργειακός 5 αστέρων στην πρεμιέρα της Γ' Εθνικής

Το 5-0 έκανε ο Παναργειακός επί του Παναρκαδικού, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τους παίκτες των Λύκων  και τον προπονητή Λουτσιάνο ντε Σόουζα, αφού έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο και απέδειξαν πως το λίγο διάστημα που είχαν στην διάθεση τους,το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο  . Όμως μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους οπαδούς του Παναργειακού, που γέμισαν το ΔΑΚ Άργους καθώς λίγα λεπτά πριν το πρώτο σφύριγμα του πρωταθλήματος, ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η απόκτηση του μεγάλου αστέρα του ποδοσφαίρου Μάορο Πόι. Ο Αργεντινός άσσος, αναμένεται να υπογράψει στην ομάδα του Παναργειακού τις προσεχείς ημέρες, ενώ βρέθηκε στο στάδιο του Άργους και παρακολούθησε τον αγώνα με τον Παναρκαδικό. Στα του αγώνα, ο Παναργειακός διέψευσε τις Κασσάνδρες, που  τον ήθελαν ανέτοιμο και έπαιξε ποιοτικό και επιθετικό ποδόσφαιρο ,με πολύ καλή άμυνα και κυκλοφορία της μπάλας.

ΦΩΤΟ: Απίστευτη βροχή στο Άργος-Βούλιαξε το γήπεδο!

 Έντονη καταιγίδα έπληξε την περιοχή του Άργους , Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου . Στην περιοχή του γηπέδου της πόλης του Άργους ,όπου εκείνη τη στιγμή γινόταν το παιχνίδι Παναργειακού  Παναρκαδικού , το γήπεδο πλημμύρισε από νερά που κατέβαιναν από το βουνό. 




Επιχείρηση της Αστυνομίας σε καταυλισμό Ρομά στην Κορινθία

                  
                    Ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας
Στο πλαίσιο της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε στις 12.9.2014, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Εξαμίλια, καθώς και σε άλλες περιοχές της Κορινθίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, ενισχυμένες από ειδικές Υπηρεσίες της Αττικής.

ΦΩΤΟ: Νεκρό δελφίνι στην παραλία της Νέας Κίου

Ένα νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε από  τα κύματα της θάλασσας στην παραλία  της Νέας Κίου το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου . Το άτυχο θηλαστικό φαίνεται να μπλέχτηκε σε δίχτυα  κάποιου αλιευτικού  και δεν κατάφερε να γλυτώσε.