Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

χωρίς νερό η Νέα Κίος

 Για πολλές ώρες έμεινε χωρίς νερό είναι άκυρος μετά από σοβαρή βλάβη στο μοτέρ



Τροχαίο με τραυματισμό στο δρόμο Νέας Κίου Άργος


ΙΛΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ: Το ομηρικό έπος για νέους και εφήβους σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου στο Αρχαίο Θέατρο Άργους VIDEO

ΙΛΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ: Το ομηρικό έπος για νέους και εφήβους σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

 






























Η Ιλιάδα του Ομήρου παρουσιάζεται για πρώτη φορά με μια σύγχρονη αφηγηματική οπτική από το Μικρό Βορρά καικάνει πρεμιέρα στο Αρχαίο Θέατρο Άργους.Η θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης που ειδικεύεται σε θεατρικές παραγωγές για παιδιά και εφήβους έρχεται με τέσσερις ηθοποιοί και μια τετραμελή μπάντα στις 17 & 18 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00.

Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η νεανική - εφηβική σκηνή του Μικρού Βορρά, παρουσιάζει ολόκληρο το ιλιαδικό έπος του Ομήρου, σε 70 λεπτά, με τη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου.  Η Ομηρική Μάχη με μια σύγχρονη αφηγηματική οπτική. Μια οπτική που, μέσα από τη αναπαραστατική γλώσσα των εφήβων, φιλοδοξεί να ξαναβρεί την αμεσότητα της τέρψης χρησιμοποιώντας πολλαπλούς κώδικες αφήγησης.

Η παράσταση ντύνεται μουσικά από τους “ΤhePrefabricatedQuartet”, που παίζοντας ζωντανά, έχουν έναν ισότιμο σκηνικό ρόλο αναζητώντας και εκείνοι την ισορροπία ανάμεσα στην παράδοση και στη σύγχρονη μουσική έκφραση.

Τρώες και Αχαιοί σφάζονται μεταξύ τους σαν καλοκουρδισμένες μαριονέτες των Θεών, σε μία αφήγηση που ξεκινά με έναν θυμό και λήγει με μια συμφιλίωση.