Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τα αυτοκίνητα του μέλλοντος (VIDEO)

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ


Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ με τη συνεργασία της ARTIVA Cultural Management & Advertising διοργανώνει το ΝΑΥΠΛΙΟ – ARTIVA 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ την Πέμπτη 20. Παρασκευή 21, Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου, με τη συμμετοχή εξαιρετικών χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 30 χορωδίες και 1200 χορωδοί θα ενώσουν τις φωνές τους σε μια μοναδική γιορτή πολιτισμού και θα μας ταξιδέψουν μελωδικά σε όλο τον κόσμο.  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή καλλιτεχνικών χορωδιακών σχημάτων σε μία πολιτιστική διοργάνωση, με αναφορές σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.  Η καλλιτεχνική αξία του Φεστιβάλ είναι πολύ σημαντική αφού οι χορωδίες που θα συμμετέχουν έχουν στο βιογραφικό τους να επιδείξουν σημαντικές τιμητικές διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της μουσικής -ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ακροατές- να παρακολουθήσουν από κοντά το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός.  Η επιτυχία του Φεστιβάλ, θα δώσει την δυνατότητα για την επανάληψή του και την καθιέρωσή του ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά πολιτιστικά γεγονότα στη χώρα μας.  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
                                                           

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ενημερώνει τα μέλη του , σχετικά με την δωρεάν διανομή φρούτων. Κατόπιν εγκρίσεως της
αίτησης συμμετοχής του Συλλόγου μας στην παραλαβή και διανομή ποσότητας μήλων και ακτινιδίων ,σε 250 οικογένειες δικαιούχους ,την ερχόμενη Κυριακή 23 Νοεμβρίου από τις 09:00 π.μ έως και τις
14:00 η διανομή θα γίνει στο χώρο στάθμευσης της Παλιάς Νομαρχίας στην παραλιακή οδό Ν. Κίου στο Ναύπλιο.
Οι δικαιούχοι έχουν ενημερωθεί όλοι τηλεφωνικώς και μέσω των
τοπικών Μ.Μ.Ε. .
Τα μέλη θα παραλαμβάνουν τα φρούτα, μόνο με την επίδειξη της κάρτας μέλους του Συλλόγου.μας.
Πληροφορίες στα τηλ. 6982561457 και 6976517151
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΔΙΑΚΟΠΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Την 24η-11-2014 ημέρα Δευτέρα, η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. θα προβεί σε διακοπή υδροδότησης της πόλης του Ναυπλίου.
Ο λόγος  είναι γιατί την ανωτέρω ημερομηνία θα εκτελεσθούν  εργασίες σύνδεσης του νεοκατασκευασθέντος κεντρικού αγωγού υδροδότησης της Δεξαμενής Ακροναυπλίας, με τον υφιστάμενο αγωγό, επί της χερσαίας  ζώνης λιμένος, στο σημείο παραπλεύρως του Αντλιοστασίου Καλκούνου, (παραλιακή οδός Ναυπλίου – Ν.Κίου) .
            Από την εν προκειμένω διακοπή  υδροδότησης θα επηρεασθούν      όλες οι περιοχές που υδροδοτούνται από την Δεξαμενή Ακροναυπλίας, ήτοι :
(πόλη Ναυπλίου – Αρια – Αγ. Κυριακή) .
Ο χρόνος διακοπής της υδροδότησης θα διαρκέσει από τις    πρωινές έως τις μεσημεριανές ώρες .



Ο  Προϊστάμενος Τ.Υ.     




Χρήστος  Μαστορίκος  

  

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ



Ο Δήμος Ναυπλιέων με τη συνεργασία της Artiva Cultural Management & Advertising διοργανώνει το ΝΑΥΠΛΙΟ – ARTIVAPre-Festival” - 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα του Βουλευτικού Ναυπλίου, στις 19.30 με τη συμμετοχή εξαιρετικών χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  Το pre-festival είναι  προπομπός του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 20-21-22-23 Νοεμβρίου2014 με τη συμμετοχή 30 χορωδιών και 1200 χορωδών στην πόλη του Ναυπλίου.  Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμμετοχή καλλιτεχνικών χορωδιακών σχημάτων σε μία πολιτιστική διοργάνωση, με αναφορές σε πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.  Η καλλιτεχνική αξία του Φεστιβάλ είναι πολύ σημαντική αφού οι χορωδίες που θα συμμετέχουν έχουν στο βιογραφικό τους να επιδείξουν σημαντικές τιμητικές διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων.  Στο pre-festival συμμετέχουν τέσσερις χορωδίες.
  • Χορωδία Αυλιωτών Κέρκυρας
  • Χορωδία Δήμου Αγίας Παρασκευής
  • Χορωδία Εμπορικής Τράπεζας
  • Corul de Camera “ PRELUDIU” (ΒουκουρέστιΡουμανία)

Είναι μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους της μουσικής -ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ακροατές- να παρακολουθήσουν από κοντά το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός.  Η επιτυχία του Φεστιβάλ, θα δώσει την δυνατότητα για την επανάληψή του και την καθιέρωσή του ως ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά πολιτιστικά γεγονότα στη χώρα μας.  Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«Οι μάσκες έπεσαν»

Την Πέμπτη 6/11/14 ήρθαμε αντιμέτωποι με γεγονότα προκλητικά και παράλληλα αποκαλυπτικά σκέψεων, θέσεων και προθέσεων.
Αποκαλύφθηκε ο τρόπος που ο κ. Δήμαρχος προτίθεται να ασκεί τα καθήκοντα του, όταν απάντησε- μετά από σχετική παραίνεση του επικεφαλής της ΑΥΡΑ, Παντελή Κοκκινόπουλου, για καλύτερη και πιο έγκαιρη ενημέρωση της αντιπολίτευσης- ότι ο μόνος τρόπος να συμβεί αυτό είναι να παραιτηθούμε όλοι από τις παρατάξεις μας και να πλαισιώσουμε την μεγάλη παράταξή του. Δήλωσε ακόμη, πως από τούδε και στο εξής θα δίνει προσοχή μόνο όταν τοποθετούνται στο Δημ. Συμβούλιο αυτοί που νομίζει αυτός ότι αξίζουν και συμφωνούν μαζί του, για όλους τους άλλους απλά θα παίζει με το αγαπημένο του tablet, όπως αρέσκεται να κάνει.

Φιλική για πεζούς η Λ. Αμαλίας

 Φιλική προς τους πεζούς γίνεται η Λεωφόρος Αμαλίας μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ναυπλιέων να απαγορεύσει την στάθμευση σε όλο το πλακοστρωμένο μέρος της λεωφόρου. Σύμφωνα με την απόφαση, απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση σε όλο το πλακοστρωμένο τμήμα της. Επιτρέπεται μόνο η στάση για φορτοεκφόρτωση τις ώρες 7-11πμ και 5-6 μμ. Καθώς και η στάση οχημάτων εκτάκτου ανάγκης. Με ειδική σήμανση οριοθετούνται και οι θέσεις στάθμευσης για ΑμΕΑ, ενώ το αδιαμόρφωτο τμήμα, στην αρχή της Λ. Αμαλίας, θα διατεθεί για την στάθμευση των μονίμων κατοίκων. Με την απόφαση αυτή υλοποιείται μέρος των εξαγγελιών της δημοτικής αρχής για μια πόλη φιλική στον άνθρωπο.


ΔΟΕ-ΟΛΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ


Εκτακτο Σεισμός 5,3





Ισχυρής σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 1.09 το βράδυ της Δευτέρας στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την αυτόματη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο υπολογίζεται 26 χλμ βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 78 χλμ βόρεια της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στο 1 χλμ.