Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Άκρος Επιδαύρου- Αμεσότατη η αντίδραση απο την Πυροσβεστική

φωτο αρχείου



Σε ύφεση βρίσκεται αυτή την ώρα, αργά το απόγευμα Σαββάτου η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15.00 στην περιοχή Άκρος κοντά στην παλαιά Επίδαυρο. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπήρξε άμεση με δεκάδες οχήματα και πυροσβέστες (23 οχήματα-46 πυροσβέστες) καθώς και πεζοπόρο τμήμα απο 38 άτομα. Επίσης στην πυρκαγιά έκαναν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά στο δήμο Επιδαύρου κοντά στο δάσος Άκρος

φωτο αρχείου
Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 15.15 σήμερα, μεσημέρι Σαββάτου 9 Αυγούστου, στον δήμο Επιδαύρου, ανάμεσα στην Νέα και Παλαιά Επίδαυρο και κοντά στο δάσος Άκρος. Στο σημείο φθάνουν οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ δεν αποκλείεται και η κινητοποίηση μέσων αεροπυρόσβεσης. Ο καπνός είναι έντονος και ορατός ήδη απο το Λυγουριό.

Σοκ στην αγορά από το ρωσικό εμπάργκο

Βαρύ το πλήγμα για εξαγωγές, μεταποίηση, αγρότες και τιμές παραγωγού

Αλυσιδωτές συνέπειες στην εγχώρια αγορά προκαλεί το κλείσιμο της ρωσικής αγοράς για σειρά αγροτικών προϊόντων, που περιλαμβάνουν πέρα από τους χιλιάδες τόνους αδιάθετων οπωροκηπευτικών και φρούτων και το ενδεχόμενο κραχ στις τιμές παραγωγών, αλλά και τεράστια πλήγματα στους κλάδους μεταποίησης, εμπορίας, μεταφορών.

Αρχής γενομένης από τον πρωτογενή τομέα, ήδη σε απόγνωση βρίσκονται περίπου 25.000 παραγωγοί ροδάκινων, νεκταρινιών, ακτινιδίων και σταφυλιών που αναζητούν τρόπο να διαθέσουν τα προϊόντα τους και να διασώσουν το εισόδημά τους.

Οι εκτιμήσεις θέλουν τα οπωροκηπευτικά και φρούτα να καταγράφουν απώλεια 200 εκατ. ευρώ από τη ρωσική εξέλιξη, καθώς χιλιάδες τόνοι θα μείνουν αδιάθετοι εξαιτίας της υπερπροσφοράς στην Ευρώπη, αλλά και της υποτονικής πορείας της εγχώριας κατανάλωσης, όπως γράφει σήμερα η «Ναυτεμπορική».

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Το επάγγελμα του μέλλοντος...


Μουσικό αφιέρωμα για το Μάνο Χατζιδάκι στο κάστρο της Αρχαίας Ασίνης



Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ και η 4η Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλούν το Σάββατο 9 Αυγούστου 2014, στις 21.00, στο κάστρο της αρχαίας Ασίνης για να απολαύσετε , λίγο πριν την απόλυτη Πανσέληνο, από το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Συμφωνία», ένα μουσικό αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι  με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατο του.

ΒΙΝΤΕΟ: Νέα μουσικά όργανα για την φιλαρμονική της Ν. Κίου


Χρηματοδοτήθηκε η αγορά μουσικών οργάνων για τη φιλαρμονική της Νέας Κίου προϋπολογισμού 12.450 ευρώ συμβάλλοντας στην πληρέστερη οργάνωσή της. Το έργο εντάχθηκε στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του τοπικού προγράμματος LEADER της ΟΤΔ ΠΑΡΝΩΝΑ






Σαν Κάτι Να Λείπει Εδώ....

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Σύσκεψη-ενημέρωση στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας για την πορεία του Αναβάλου



Συνάντηση με αγρότες απο τις περιοχές των Φιχτίων και του Κουτσοποδίου είχε το πρωί της Πέμπτης 7 Αυγούστου στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσσος Χειβιδόπουλος προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία του έργου του Αναβάλου στις συγκεκριμένες περιοχές. Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Χειβιδόπουλου και εκπροσώπου των αγροτών.

ΒΙΝΤΕΟ: "Στα κάγκελα" οι ένστολοι απο την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-Τι λένε για τον Μανιάτη




Αντιπροσωπεία απο την Αργολίδα αποτελούμενη απο ένστολους της ΕΛ.ΑΣ της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού αλλά και απόστρατους μετείχε στις κινητοποιήσεις χθες Τετάρτη 6 Αυγούστου ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου απο το Β' Θερινό Τμήμα της Βουλής που αφορούσε την κατάργηση της αυτοτέλειας των ασφαλιστικών τους ταμείων, νομοσχεδιο το οποίο και τελικά "πέρασε" με 50 ψήφους έναντι 47. Στην κάμερα του Αργολικού Πρακτορείου Ειδήσεων μιλάει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Γιώργος Παπαθεοφάνης για τις κινητοποιήσεις αλλά και για την στάση του υπουργού Περιβάλλοντος και βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη απέναντί τους.





Διαβάστε επίσης το ψήφισμα της που εξέδωσαν οι Ενώσεις:



Εμείς οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας της Χώρας μας, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί, συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 6 Αυγούστου 2014, στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας για να εκφράσουμε την έντονη αγανάκτησή μας για τη νέα αναίτια, άδικη και καταστροφική επίθεση, που δέχονται τα ασφαλιστικά μας ταμεία, όταν μάλιστα το ίδιο το Συμβούλιο Επικρατείας έχει αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα ότι κακώς η Κυβέρνηση υπέπεσε το 2012 στον «πειρασμό» της τρίτης κατά σειράν σύνθλιψης των μισθολογικών μας απολαβών και της επακόλουθης αποδυνάμωσης του αξιόμαχου των Υπηρεσιών όλων των Σωμάτων.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ, λοιπόν, διότι το Υπουργείο Εργασίας κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή προς ψήφιση από το Β΄ Θερινό Τμήμα της, σχετική ρύθμιση -άρθρο 221 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με θέμα την κατάργηση της αυτοτέλειας των ασφαλιστικών ταμείων. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση με μονομερείς αποφάσεις, εν μια νυκτί, αποφάσισε για εμάς, χωρίς εμάς. Αποφάσισε δήθεν να μας νοικοκυρέψει, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα Ταμεία μας και βιώσιμα είναι και δεν τυγχάνουν καμίας απολύτως κρατικής επιχορήγησης. Για ακόμα μια φορά στόχος είναι τα υπόλοιπα των αποθεματικών των Ταμείων, αποσιωπώντας ότι από τα προηγούμενα «κουρέματα» χάθηκαν στο βωμό των «αρπακτικών» της Τρόικας και της διεθνούς τοκογλυφίας, πάνω από 350.000.000 ευρώ.

ΦΩΤΟ: Στο λιμάνι του Ναυπλίου απο σήμερα το MS Turanor PlanetSolar



Το MS Turanor PlanetSolar, το μεγαλύτερο ηλιακό Catamaran στον κόσμο, που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια και σχεδιάστηκε από το Νεοζηλανδό Craig Loomes έφθασε σήμερα Πέμπτη 7 Αυγούστου στο λιμάνι του Ναυπλίου γύρω στις 12.00. Το καταμαράν θα παραμείνει στο Ναύπλιο και αύριο Παρασκευή. Το σκάφος είναι Ελβετικό, και το πενταμελές προσωπικό του είναι Γάλλοι, όταν δεν υπάρχει ήλιος έχει αυτονομία για 72 ώρες, όταν υπάρχει είναι απεριόριστη, έχει μήκος 31 μέτρα και πλάτος 15 μ. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και αντλεί ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάνελ, τα οποία καλύπτουν μια έκταση 537 τετραγωνικών μέτρων. Η μέση ταχύτητά του είναι 10 χλμ/ώρα (5,3 κόμβοι), όμως μπορεί να ξεπεράσει τα 25 χλμ.

Το καταμαράν πρόκειται να μετατραπεί σε επιστημονικό εργαστήριο για τους αρχαιολόγους.
Κατά τη διάρκεια της αποστολής, με την ονομασία «TerraSubmersa», πρόκειται να πραγματοποιηθούν υποβρύχιες ανασκαφές σε βυθισμένο οικισμό δίπλα στο Φράγχθι, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια στην Ευρώπη, καθώς κατοικείτο περίπου για 35.000 έτη, από την Παλαιολιθική ως και τη Νεολιθική εποχή.


Στόχος των επιστημόνων είναι να μελετηθούν οι περιοχές στον Αργολικό κόλπο οι οποίες στα προϊστορικά χρόνια βρίσκονταν πάνω από την επιφάνεια των υδάτων, αλλά σήμερα πια έχουν βυθιστεί.













Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2014

                                                   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ



Σας ενημερώνουμε ότι οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική
παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση, υποχρεούνται αμέσως μετά το πέρας του τρυγητού να υποβάλλουν δήλωση συγκομιδής σύμφωνα με τον Καν(ΕΚ) 436/2009, όπως ισχύει κάθε φορά.

Ειδικότερα για το έτος 2014, οι δηλώσεις συγκομιδής θα υποβάλλονται από τους υπόχρεους αμπελουργούς οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών Προϊόντων» της επίσημης ιστοσελίδας του Υπ.Α.Α.Τ. www.minagric.gr -> Ψηφιακές Υπηρεσίες -> Δήλωση Συγκομιδής Αμπελουργικών προϊόντων -> Σύνδεση. Η ημερομηνία υποβολής των Δηλώσεων Συγκομιδής αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου 2014 και λήγει στις 30 Νοεμβρίου του 2014, όπου και η ψηφιακή υπηρεσία θα κλείσει για τις νέες δηλώσεις.

Συναγερμός για την απαγόρευση εισαγωγών στη Ρωσία - Επείγουσα σύσκεψη στο Υπουργείο Εξωτερικών



Συναγερμός έχει σημάνει στην ελληνική πλευρά μετά την εντολή του Βλαντιμίρ Πούτιν να προετοιμαστεί ένας κατάλογος με τα προϊόντα που θα απαγορευθεί να εισάγονται ή θα επιβληθούν περιορισμοί στις εισαγωγές τους.
Οι απαγορεύσεις στις εισαγωγές που θα πλήξουν αγροδιατροφικά προϊόντα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ θα είναι αρκετά σημαντικές.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, το οποίο επικαλείται την ίδια υπηρεσία, πρόκειται να απαγορευθεί η εισαγωγή όλων των αγροδιατροφικών προϊόντων από τις ΗΠΑ και όλων των φρούτων και των λαχανικών από τα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος το πρόβλημα είναι πολιτικό, ενώ αντίθετα οι επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι εξαιρετικά καλές. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα τα ρωσικά επιμελητήρια ετοιμάζονται να κάνουν παρέμβαση απευθείας στην κυβέρνηση της Ρωσίας έτσι ώστε να εξαιρεθεί η Ελλάδα από τις κυρώσεις.
Σις 10:00, στο υπουργείο Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί επείγουσα σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Παναγιώτη Μίχαλο με συμμετοχή εκπροσώπων εξαγωγικών και κλαδικών φορέων.

Εργάτης καθαριότητας του δήμου Ναυπλιέων έπεσε απο απορριματοφόρο στην Πουλακίδα

Εργάτης καθαριότητας του δήμου Ναυπλιέων έπεσε σήμερα Πέμπτη πρωί γύρω στις 08.00 απο απορριματοφόρο και τραυματίστηκε στην περιοχή της Πουλακίδας.  Ο εργαζόμενος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Ευχόμαστε περαστικά και άμεση ανάρρωση, ενώ δεν γνωρίζουμε για την ώρα τις ακριβείς συνθήκες ή αίτια του ατυχήματος.

"Κραχ" στην ελληνική οικονομία από το ρωσικό εμπάργκο - Πληρώνουμε τα "εγκλήματα" Σαμαρά-Βενιζέλου



Σοβαρότατο πλήγμα στην ελληνική οικονομία και καταστροφή για το πρωτογενή τομέα και τους αγρότες συνιστά το εμπάργκο που επέβαλε η Ρωσία στα αγροτικά προιόντα της Ε.Ε., συνεπώς και της Ελλάδας. Η χώρα πληρώνει έως τώρα με 1,5 δισ. ευρώ την πολιτική των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου να προσδεθούν στο άρμα της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών και να στραφούν κατά της Μόσχας μη λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέρονται του ελληνικού λαού.
Το 41% των ελληνικών εξαγωγών σε αγροτικά προιόντα πηγαίνει στη Ρωσία.

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΒΙΝΤΕΟ: Καλοκαιρινό μπουρίνι στην Αργολίδα με αστραπές, βροντές και πολύ νερό!




Καλοκαιρινό μπουρίνι έχει ξέσπασει απο τις 14.00 το μεσημέρι στην Αργολίδα με πολλές αστραπές και καταρρακτώδη βροχή στις ευρύτερες περιοχές του Άργους και του Ναυπλίου ενώ λίγο αργότερα τα φαινόμενα κινήθηκαν και προς την Ερμιονίδα. Απο τους κεραυνούς που

έπεσαν σε δέντρα προκλήθηκαν στην περιοχή του Αργους και κάποιες μικρές πυρκαγιές, τις οποίες όμως έγκαιρα αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Αυτή την ώρα (15.40) η βροχή συνεχίζει να πέφτει με αρκετή ένταση, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί κάποιες ζημιές ή ιδιαίτερη αναστάτωση απο τα φαινόμενα. Υπενθυμιζουμε ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ οι βροχές θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη. Δείτε εντυπωσιακά πλάνα όπως τα κατέγραψε η κάμερα του Αργολικού Πρακτορείου Ειδήσεων.