Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Σήμερα η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου: Το μεσημέρι το θερινό ηλιοστάσιο


Μπορεί οι βροχές να μας χαλάνε λίγο το καλοκαιρινό τοπίο, ωστόσο από σήμερα το μεσημέρι, το καλοκαίρι μπαίνει και επίσημα με το θερινό ηλιοστάσιο, που κάνει την 21η

ΑΡΓΟΣ:ΧΑΘΗΚΕ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ



Εχθές στο Νοσοκομείο Άργους κατά λάθος πήραν το βιβλιάριο ασθενείας του κ.Θεμιστοκλή Π...., επειδή υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και το χρειάζεται άμεσα αν κάποιος γνωρίζει ή το έχει πάρει κατά λάθος παρακαλείτε πολύ να το επιστρέψει. Μπορείτε να στείλετε email στο parapolitika@yahoo.com με το νούμερο του τηλεφώνου σας ή να επικοινωνήσετε με το 6942554682 . Επαναλαμβάνουμε είναι πολύ μεγάλη ανάγκη. 

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: «Το πάρτι τελείωσε» Δηλώσεις του διευθυντή της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος






 Δεν υπάρχει ανωνυμία στο διαδίκτυο - «το πάρτι τελείωσε» δήλωσε ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, από το βήμα του 3ου Πανελληνίου Διεπιστημονικού Συνεδρίου με θέμα την πρόληψη και αντιμετώπιση διαδικτυακών συμπεριφορών υψηλού κινδύνου.
Ο κ. Σφακιανάκης απηύθυνε προειδοποίηση προς όσους χρησιμοποιούν το Ίντερνετ για παράνομες δραστηριότητες. «Τέρμα οι εκβιασμοί, υπάρχει αστυνομία, υπάρχει κράτος, υπάρχει έλεγχος» τόνισε.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τη διασύνδεση των αποφυλακιζομένων με την κοινωνία



Ημερομηνία: Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014
Θέμα: Ημερίδα δημοσιότητας ευαισθητοποίησης για το έργο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τη διασύνδεση των αποφυλακιζομένων με την κοινωνία».

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Κέντρο Επανένταξης Αποφυλακιζομένων «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», ΝΠΙΔ εποπτευόμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η εταιρία πληροφορικής Profile, ως ανάδοχος του έργου, θα πραγματοποιήσουν παρουσίαση του έργου «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για τη διασύνδεση των αποφυλακιζομένων με την κοινωνία» με στόχο την ενίσχυση της ικανότητας χρήσης του νέου συστήματος και τη δημοσιότητα της πορείας υλοποίησής του έργου, στο Ναύπλιο, στις 20 Ιουνίου 2014 και ώρα 11:00π.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου, οδός Πότη 1 Ναύπλιο, Τ.Κ. 21100.

Το έργο αφορά τον ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ & ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ των παρεχόμενων υπηρεσιών επανένταξης των κρατουμένων και αποφυλακισμένων στη χώρα μας με την παροχή, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους κρατούμενους και αποφυλακισμένους της χώρας, την ψηφιακή σύγκλιση του μοναδικού φορέα επανένταξης που εδρεύει στην Αθήνα με όλα τα καταστήματα κράτησης της χώρας  και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 


Απίστευτο και όμως είναι από χαρτί

23o ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ




Για 23η συνεχή χρονιά η πόλη μας διοργανώνει το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου, που είναι το παλιότερο Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής που διοργανώνεται σε περιφερειακή πόλη της Ελλάδος. 

Το Φουγάρο, η Πλατεία του Αγίου Γεωργίου, το Βουλευτικό και το Παλαμήδι υποδέχονται και φέτος διακεκριμένους Μουσικούς που θα μας προσφέρουν πανέμορφες μουσικές βραδιές. Φέτος, για πρώτη χρονιά, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Πλατεία Συντάγματος αλλά και στον προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας. 

Επισημαίνεται ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, κ. Βακαρέλης Ιωάννης, έχει ετοιμάσει ένα πανέμορφο μουσικά πρόγραμμα που θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε στην πόλη μας πολλούς από τους πιο διακεκριμένους Έλληνες μουσικούς αλλά και σημαντικούς ανερχόμενους καλλιτέχνες. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται και από μουσικούς της Δανίας. 

Σημειώνεται ότι οι φίλοι του Φεστιβάλ μπορούν να απολαύσουν όλες τις μουσικές βραδιές καταβάλλοντας το συμβολικό εισιτήριο διαρκείας των 20€. Η προπώληση γίνεται στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. (ημέρες και ώρες εργασίας) και στο γραφείο πληροφοριών του Δήμου, καθημερινά από 9:00 - 13:00 & 16:00 - 20:00.

Σας περιμένουμε για να απολαύσουμε όλοι μαζί πανέμορφες μουσικές εκδηλώσεις στα ωραιότερα σημεία της πόλης.

Οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους, παρουσιάζουν



Το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, και μέχρι την Τετάρτη 25 Ιουνίου,  οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους, παρουσιάζουν  τα έργα τους στην αίθουσα ΙΩ στους στρατώνες Καποδίστρια.
Όλοι οι μαθητές, μικροί και μεγάλοι, εργάστηκαν με κέφι, αγάπη και υπομονή και δημιούργησαν έργα ζωγραφικής και αγιογραφίας με διάφορες τεχνικές και υλικά (τέμπερα, ακουαρέλα, ακρυλικά, λάδια, αυγοτέμπερα κ.α.)
Φέτος με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εικοσιπέντε χρόνων λειτουργίας του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Άργους, θα εκτεθούν και μια σειρά από αφίσες από τις κατά καιρούς εκθέσεις και εκδηλώσεις του εργαστηρίου.
Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Άργους- Μυκηνών. 

Εγκαίνια: Σάββατο 21 Ιουνίου στις 8 το βράδυ.

Ώρες Λειτουργίας: 12:00-14:00 και 19:00-21:00)

Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου

Υπό τον τίτλο « θε΄ να ταξιδέψω θέλω « ο Παναγιώτης Λάλεζας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου μας καλούν να ταξιδέψουμε μαζί τους στους δρόμους της παραδοσιακής μουσικής όπως αυτή θα ξετυλιχθεί στο λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου την Πέμπτη 19/6/2014 και ώρα 21.00 μμ 
Η Αρχαία Επίδαυρος ως σημείο αναφοράς των πολιτιστικών δρώμενων της Αργολίδας ετοιμάζεται να υποδεχτεί για άλλη μια χρονιά έναν από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της παραδοσιακής μουσικής . Η συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Επιδαύρου με τον διακεκριμένο τραγουδιστή ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με κοινό στόχο την επιθυμία να παράγουμε πολιτισμό και όχι να είμαστε απλά θεατές του μας είπε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νάντια Σμυρλή. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το τμήμα παραδοσιακού τραγουδιού με τον Παναγιώτη Λάλεζα στο ρόλο του Δάσκαλου και ταυτόχρονα το τμήμα παραδοσιακού χορού με τον Βαγγέλη Τσιμπούρη χοροδιδάσκαλο .
Αυτή η τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή δουλεία θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 19/6/2014 και ώρα 21.00 μμ στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου .
Συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι και το Λύκειο Ελληνίδων Κιάτου καθώς και το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατά

Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου

To ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Super για την ανδρική μας ομάδα, η οποία ρίχνεται στη μάχη της Β' κατηγορίας την Παρασκευή. Στις 21:30, αύριο Παρασκευή, σας περιμένουμε στο κολυμβητήριο Ναυπλίου για να στηρίξετε την ομάδα. Η παρουσία σας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η δυσκολία της κατηγορίας είναι μεγάλη. Πρώτος αντίπαλος του ΝΟΝ είναι η Κέρκυρα. 21:30 την Παρασκευή, είσοδος ελεύθερη!

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στην Αργολίδα ( VIDEO)





Αντιγράφουμε απο τα "Παραπολιτικά Αργολίδα"

"Επιβεβαιώθηκαν αργά χθες το απόγευμα από εργαστήριο στην Αθήνα, όπου εστάλησαν δείγματα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, 2 κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στο ίδιο κοπάδι προβάτων στο Καπαρέλι.

Εκεί βρίσκεται κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας εξετάζοντας και άλλα κοπάδια προβάτων αλλά και βοοειδή, ενώ έχει ήδη γίνει απεντόμωση και θα ακολουθήσουν και άλλοι ψεκασμοί.

Απαγορεύεται η μετακίνηση προβάτων και βοοειδών σε απόσταση 20 χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή προς αποφυγήν διάδοσης της ασθένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται η απόφαση του Υπουργείου προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, για το ποιες περιοχές θα αποκλειστούν".

Αναστασία Χαβιαρά

Το περιφερειακό τμήμα Σαμαρειτών Ναυπλίου του ΕΕΣ συμμετείχε στο Πρόγραμμα Ασκήσεων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας / Άσκηση Πεδίου ’’EU PROMETHEUS 2014’’




Στις 1 - 3 Ιουνίου 2014 – πραγματοποιήθηκε  το  Πρόγραμμα Ασκήσεων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας/Άσκηση Πεδίου ’’ EU PROMETHEUS 2014’’, με αντικείμενο τις δασικές πυρκαγιές και τα βιομηχανικά ατυχήματα μεγάλης έκτασης. Είναι το τρίτο ιστορικά πρόγραμμα ασκήσεων που πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

 

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

7χρονος "ναυαγοσώστης" σώζει ηλικιωμένο απο πνιγμό στη Νέα Κίο!




«Άγιο» είχε ένας ηλικιωμένος το μεσημέρι του Σαββάτου στην παραλία της Νέας Κίου όταν έχασε τις αισθήσεις καθώς κολυμπούσε. Τον αντιλήφθηκε ένας 7χρονος(!) ο οποίος  κολυμπούσε με σωσίβιο και έσπευσε προς το σημείο του και εκεί άκουσε τον ηλικιωμένο να του ψιθυρίζει «βοήθεια».  Αμέσως ο μικρός Παναγιώτης ειδοποίησε τους γονείς τους και άλλους λουόμενους, ενώ ο ηλικιωμένος είχε πιαστεί από το σωσίβιο του παιδιού. Τελικά όλα πήγαν καλά και ο ηλικωμένος- ο οποίος και δεν είχε γίνει αντιληπτό ότι αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα- γλίτωσε τον πνιγμό, χάρη στην παρέμβαση του μικρού «ναυαγοσώστη»!