Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Η Χρυσή Αυγή στηρίζει στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές την "Ελληνική Αυγή" και μόνο




 Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή στηρίζει μόνο τους Περιφερειακούς και Δημοτικούς συνδυασμούς που έχουν κατατεθεί στα πρωτοδικεία όλης της χώρας με το όνομα "Ελληνική Αυγή".
Δηλώνει ρητά προς πάσα κατεύθυνση πως κανένας υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, που ενδέχεται να δηλώνει "Εθνικιστής" ή "Πατριώτης" για ψηφοθηρικούς λόγους, ΔΕΝ στηρίζεται από την Χρυσή Αυγή.
Προτρέπουμε τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να ψηφίσουν κατά συνείδηση όπου δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο της "Ελληνικής Αυγής" στους Δήμους του εκάστοτε νομού.

Γραφείο Τύπου - Χρυσή Αυγή

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Στο Άργος




ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ Στο Άργος
Σάββατο 3 Μαίου στις 10:30 το βράδυ
Sto 12 Live Stage by Ano/Kato
Μαζί του η Μιρέλα Πάχου
Στις εμφανίσεις του ανακεφαλαιώνει μια εικοσαετή πορεία στη μουσική, μέσα από απρόβλεπτες επιλογές από όλα αυτά τα χρόνια. Τραγούδια που αγαπήθηκαν, άλλα που αδικήθηκαν αλλά και κάποια συναδέλφων που απλά τα ζήλεψε, αποτελούν τις στάσεις της live διαδρομής στο Άργος.
Η μουσική σκηνή 12 Live Stage by Ano/Kato, θα γίνει ο τόπος συνάντησης φίλων και αναμνήσεων από όλα αυτά τα χρόνια, με σκοπό να θυμηθούμε τραγούδια και ιστορίες που παραβλέψαμε.
Τον Μίλτο Πασχαλίδη συνοδεύει η Μιρέλα Πάχου στο πιάνο και το ακορντεόν, μόνιμη παρουσία τα τελευταία χρόνια στις εμφανίσεις του αλλά και μια ορχήστρα εξαιρετικών μουσικών.
12 Live Stage by Ano/kato
Δαναού 98 και Μεσσηνίας Αρκαδίας στο Αργος.

Τηλέφωνο για κρατήσεις 693290659

Έκθεσης Γλυπτικής - Ζωγραφικής της Αργυρώ Καρύμπακα, στο παλαιό Δημαρχείο Άργους


Το βράδυ της Πρωτομαγιάς έγιναν τα εγκαίνια της Έκθεσης Γλυπτικής - Ζωγραφικής της Αργυρώ Καρύμπακα, στο παλαιό Δημαρχείο Άργους.

            Μαγιάτικα στεφάνια και κόκκινες κορδέλες διακοσμούν τον αύλειο χώρο του παλαιού Δημαρχείου που εκτίθενται τα γλυπτά «Δήμητρα» και «Τα δίδυμα».
           Το κύριο θέμα της έκθεσης είναι η τελευταία της δουλειά με τίτλο «Η λατρεία της Σελήνης ΤΟΤΕ» (επί Μητριαρχίας). Ξύλο, μάρμαρο, γύψος, πέτρες και διάφορα μέταλλα αποτελούν τα υλικά που δουλεύει τα έργα της η Αργυρώ Καρύμπακα.
          

Παρουσίαση ποιητικής συλλογής


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΘΕΜΑ 1Ο : «Σύγκληση Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε.      Αργολίδας   Δευτέρα  12  Μαΐου 2014»

            Σύμφωνα με τα άρθρα του Καταστατικού του Συλλόγου μας από 12 -17 και τις σχετικές διατάξεις του Ν. 1264/82, σας καλούμε σε Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο Ναύπλιο στις 04-05-2014, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 18:00 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.
            Αν   δεν υπάρξει απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 08-05-2014, ημέρα Πέμπτη  και ώρα 18:00 στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.
       Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 12-05-2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 στο 4ο Δημοτικό  Σχολείο Ναυπλίου.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Το Ναύπλιο παρουσιάζει το Mediterranean Yacht Show 2014









Τέλος τα αναλογικά κανάλια στην Πελοπόννησο




Μέχρι τέλος Μαΐου στην ψηφιακή εποχή Κόρινθος, Πύργος, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Σπάρτη, Πάτρα


Στις 30 Μαΐου 2014, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 23953/724/φ110Α, αρ. Φ.Ε.Κ. 1045/ 2014, περίπου 1 εκατομμύριο κάτοικοι στην Πελοπόννησο θα αποκτήσουν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα και θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους τηλεοπτικά προγράμματα ψηφιακά, με τέλεια εικόνα και ήχο!

Πρόκειται για το πρώτο περιοχικό switch – off (δηλαδή 19 κέντρα εκπομπής θα ενεργοποιηθούν ταυτόχρονα) που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης. Πιο αναλυτικά, πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα θα έχουν πλέον οι νομοί Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, Ηλείας καθώς και τα νότια παράλια της Στερεάς Ελλάδας και μέρος της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Συχνοτήτων, για την Πελοπόννησο ορίζονται 19 Κέντρα Εκπομπής εκ των οποίων τα 3 (Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι) εκπέμπουν ήδη στις μεταβατικές συχνότητες. Δηλαδή, οι κάτοικοι που ανήκουν στην περιοχή κάλυψης των κέντρων Αρόη, Ξυλόκαστρο και Πεταλίδι θα χρειαστεί να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις 30 Μαΐου 2014 στις νέες συχνότητες.

Τόσο οι ιδιωτικοί σταθμοί εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας όσο και οι δημόσιοι θα εκπέμπουν πλέον τηλεοπτικό πρόγραμμα σε νέες συχνότητες.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Ναύπλιο VIDEO


  Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Μάη στο Ναύπλιο στην πλατεία Φιλελλήνων

«Ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, θέλει να κληρώνονται οι θέσεις και να διαχωρίζονται οι παραγωγοί από τους επαγγελματίες VIDEO




Ο Μαυρογιαλούρος


Τώρα που τελείωσε η συγκρότηση των ψηφοδελτίων και κατατέθηκαν στα αρμόδια πρωτοδικεία από τους συνδυασμούς θέλω να το πω ρε παιδιά δεν αντέχω. Ρε Καραμήτρο που πας;. Βλέπω τις τελευταίες μέρες καλλίγραμμες όμορφες, ατσαλάκωτους και κάθε καρυδιάς καρύδι υποψήφιο. Τα προσόντα είναι «’όμορφη»,  «όμορφος».  Αλλά ξέρω γιατί το κάνουν. Λέει μια παροιμία πως στους τυφλούς ο μονόφθαλμος επικρατεί.  Έχω και ένα άλλο παράπονο όμως αφού δεν βλέπω καμία υποψηφιότητα  με καλλονή ημίγυμνη όπως σε άλλα κράτη και χώρες που διαφημίζουν τους "γνωστούς" με αυτό το τρόπο. Εδώ στο «ελλαδιστάν» φαίνεται πως αυτό μας αξίζει.




Εκδήλωση για την «Ψωρίαση»




Ο Δήμος Ναυπλιέων και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας
με τη συνεργασία του Σωματείου Υποστήριξης Ασθενών με Ψωρίαση «ΚΑΛΥΨΩ»
διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Ψωρίαση: ένα νόσημα που απασχολεί» τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014, ώρα 18:30 στην Αίθουσα ΤΡΙΑΝΟΝ στην Πλατεία Συντάγματος, Ναύπλιο.

30/4/2014


Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης στο Ναύπλιο


Το ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης θα στήσει στις 3 Μαΐου 2014 στην πλατεία Συντάγματος ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
Πρόκειται για μία πρωτότυπη εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δραστηριότητα με στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά με την ιδέα της ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι. Θα μάθουν ποιά υλικά ανακυκλώνονται και θα παροτρύνουν τους ενηλίκους στη συνειδητή συμμετοχή.
Το "Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης" θα λειτουργήσει από τις 11 το πρωί ως τις 3 μετά το μεσημέρι.
30/04/2014

Eκθεση «Σχολική ζωή»


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών παρουσιάζει την έκθεση «Σχολική ζωή» του βρεφονηπιακού σταθμού «Δον Πινέλο» από τις 5 Μαΐου ημέρα Δευτέρα έως 10 Μαΐου ημέρα Σάββατο στον Πολυχώρο των Στρατώνων Καποδίστρια. Η έκθεση περιλαμβάνει  σχολικά αντικείμενα που έχουν πλέον ξεχαστεί όπως  το κλασικό αλφαβητάριο  , το κουδούνι που χτυπούσε ο επιστάτης, ποδιές και πολλά άλλα που ξυπνούν μνήμες στους παλαιότερους και εκπλήσσουν τους νεότερους. Η ΚΕΔΑΜ προσκαλεί όλα τα σχολεία να επισκεφθούν την έκθεση και να γνωρίσουν την σχολική ζωή των περασμένων γενεών.  Τα εγκαίνια της έκθεσης «Σχολική ζωή» θα γίνουν τη Δευτέρα 5 Μαΐου στις 19:00 το απόγευμα στους Στρατώνες Καποδίστρια.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης
9:00-13:00  και 18:00-21:00
Είσοδος Ελεύθερη.

Ευχαριστήριο της Περιφερειακής συμβούλου Γιούλας Λαπαθιώτη για την Ευαγγελίστρια


Μετά από την βοήθεια που έδωσαν οι δύο Βελγίδες φίλες της Περιφερειακής συμβούλου Γιούλας Λαπαθιώτη στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας ήρθε νέα βοήθεια και πάλι από το Βέλγιο μέσω του Φιλελληνικού συλλόγου Βελγίου «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ» που όταν ενημερώθηκαν αποφάσισαν να ενισχύσουν οικονομικά τα συσσίτια με ένα ποσόν αρχικά και με στόχο να υπάρξει συνέχεια. Όλα αυτά οδήγησαν την Περιφερειακή σύμβουλο Γιούλα Λαπαθιώτη να προχωρήσει σε ευχαριστήρια επιστολή όπου αναφέρει τα εξής:
“Ευχαριστώ θερμά τον Φιλλεληνικό σύλλογο «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ» που εδρεύει στην πόλη  Bruge του Βελγίου για την άμεση ανταπόκρισή τους να προσφέρουν από το Ταμείο τους οικονομική ενίσχυση για τα συσσίτια του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.
Ιδιαιτέρως ευχαριστώ τον αγαπητό μου φίλο Gabriel Simoens, μέλος του συλλόγου που ευαισθητοποιήθηκε να προτείνει στο Δ.Σ. του συλλόγου οικονομική βοήθεια προς τους άπορους Ναυπλιείς.
Γνωρίζω ότι η σκέψη τους και η καρδιά τους βρίσκεται κοντά στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Τους μεταφέρω τις ευχαριστίες του πατέρα Ελευθέριου Μίχου, εφημέριου του Ναού, των εθελοντών των συσσιτίων και των συτιζομένων. “ Όπως ανέφερε η Κα Λαπαθιώτη η προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους στον Ι.Ν Ευαγγελιστρίας είναι τόσο σοβαρή που αποτελεί πλέον κίνητρο για να συμμετέχουν όλοι ώστε να αποδώσει η βοήθεια που θα καταθέσουν στο μέγιστο βαθμό. Άλλωστε στο σύνολο της η τοπική κοινωνία συμμετέχει με διάφορους τρόπους σε αυτή την κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης δήλωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο η Περιφερειακή σύμβουλος.


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


Η Κοσμήτωρ της Σχολής Καλών Τεχνών και Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει να συμμετάσχετε στην πολυήμερη καλλιτεχνική/θεατρολογική εκδήλωση που  οργανώνεται για πρώτη φορά στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών με τίτλο
  

Νέα Οράματα στο Σύγχρονο Ελληνικό Θέατρο
1ος Κύκλος: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ - Διαδραστικά Εργαστήρια
με καλεσμένους διακεκριμένους σκηνοθέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΡΛΟΟΥ
Χαιρετισμός από την Πρόεδρο  Άλκηστις Κοντογιάννη
Παρουσίαση από την Άννα Τσίχλη και την Αση Δημητρολοπούλου, ΕΕΔΙΠ Ι του Τ. Θ.Σ, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Τρίτη 1 Απριλίου 2014 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ
Παρουσίαση από τον Γιάννη Λεοντάρη, Επίκουρο Καθηγητή του Τ.Θ.Σ, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ
Παρουσίαση από την Αγγελική Σπυροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τ.Θ.Σ, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Πέμπτη 3 Απριλίου 2014 BLITZ THEATRE GROUP
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΑΗΣ  και ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΣΣΑΛΗΣ
Παρουσίαση από την Μαρίνα Κοτζαμάνη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τ.Θ.Σ. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ
Παρουσίαση από την Άση Δημητρολοπούλου, ΕΕΔΙΠ Ι του
Τ. Θ.Σ. Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΑ, Αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου», 18.00΄-21.00΄.
Ανοικτή στο κοινό.
Υπεύθυνη διοργάνωσης: ΑΣΗ ΔΗΜΗΤΡΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, μέλος ΕΕΔΙΠ,  Τ.Θ.Σ με τη συνεργασία της φοιτήτριας ΕΛΕΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ