Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Λ-sat: Ο δορυφόρος που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από Έλληνες




Σε εξέλιξη βρίσκεται η αντίστροφη μέτρηση για την εκτόξευση του Λ-sat της Lambda Team στο Διάστημα - του πρώτου Ελληνικού δορυφόρου που έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από Έλληνες επιστήμονες.

Η Lambda Team (με «μότο» το «Greek Minds at Work») αποτελεί μία ομάδα Ελλήνων επιστημόνων και φοιτητών που εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ.

Στο πλαίσιο του εγχειρήματος συνεργάστηκαν άτομα από το Σαν Χοσέ, τη Ν. Υόρκη, την Αθήνα, το Λονδίνο, το Παρίσι και άλλα μέρη του κόσμου, με επικεφαλής ερευνητή τον Δρα Περικλή Παπαδόπουλο.

Μεταξύ των μελών της ομάδας βρίσκονται έξι φοιτητές, οι οποίοι επελέγησαν για να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό και την κατασκευαστική διαδικασία του δορυφόρου στη Σίλικον Βάλεϊ. Ο Λ-sat δοκιμάστηκε με επιτυχία στο Ames Research Center της NASA.

Έβαζε φωτιές για να βλέπει τους πυροσβέστες να... τρέχουν!



Συνελήφθη στην Αττική ένας 39χρονος
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα το πρωί 39χρονος, ο οποίος συνελήφθη για εμπρησμό από πρόθεση, σε δύο περιπτώσεις στον Καρέα Αττικής.

Ο 39χρονος Β.Γ., συνελήφθη χτες το απόγευμα από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος και ομολόγησε ότι αυτός έβαλε δύο φωτιές σε δασική έκταση στον Καρέα, μία στις 6/7/2014, ώρα 15:30 και μία χτες, την 17:03, οι οποίες σβήστηκαν σχεδόν αμέσως, χάρη στην ταχύτατη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Όπως είπε στους πυροσβέστες που τον συνέλαβαν ο 39χρονος, έβαλε τις φωτιές γιατί... του άρεσε να βλέπει να τρέχουν τα πυροσβεστικά οχήματα και τα αεροπλάνα.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση κατ' εξακολούθηση, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

newsbeast.gr

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

«Υλοποίηση Σεμιναρίων Τεχνικών Ασφαλείας από το Επιμελητήριο Αργολίδας»


Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων, σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων ο εργοδότης έχει την υποχρέωση να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας.
 
Ο τεχνικός ασφαλείας είναι σύμβουλος του εργοδότη και των εργαζομένων.
Για την έναρξη της διαδικασίας, σας ενημερώνουμε ότι την ειδικότητα και τα καθήκοντα του Τεχνικού Ασφαλείας μπορούν να αναλάβουν οι εργοδότες ή κάποιος υπάλληλος της επιχείρησης, με την παρακολούθηση συγκεκριμένου και εξειδικευμένου σεμιναρίου επιμόρφωσης από το Επιμελητήριο.
Το Επιμελητήριο Αργολίδας στα πλαίσια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μελών του υλοποιεί προγράμματα για τεχνικούς Ασφαλείας σε επιχειρήσεις Β΄ και Γ΄ κατηγορίας επικινδυνότητας.


«Πλούτος» του Αριστοφάνη από το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου


«Πλούτος» του Αριστοφάνη από το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου
Τρίτη 15 Ιουλίου 2014
Αρχαίο Θέατρο Άργους
ώρα έναρξης: 21.00
διοργάνωση: Κ.Ε.Δ.Α-Μ

Η Άννα Φόνσου, ο Κώστας Βουτσάς και ο Στάθης Ψάλτης το φετινό καλοκαίρι
είναι μαζί στη θεατρική  σκηνή !
Μετά από αρκετά χρόνια, οι δύο καταξιωμένοι πρωταγωνιστές και πολύ καλοί φίλοι,  ενώνουν τις δυνάμεις τους και μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους τους παρουσιάζουν τον ΠΛΟΥΤΟ του Αριστοφάνη۠  μια θεατρική παράσταση που ανεβάζει το ¨Θέατρο Νοτίου Αιγαίου¨ σε συνεργασία με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου(ΔΟΠΑΡ).

Η Κ.Ο.Α. στο Άργος Σάββατο 19 Ιουλίου


Καλοκαιρινοί ρυθμοί δεν σημαίνουν και θερινή ραστώνη για την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών η οποία αφού ταξίδεψε έως τις άκρες του Αιγαίου (για μία σειρά συναυλιών που εντάσσονταν στο πρόγραμμα «Άγονη Γραμμή Γόνιμη») και αφού ολοκλήρωσε τις δύο εμφανίσεις της στο Ηρώδειο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, φτιάχνει τα μπαγκάζια της με προορισμό αυτή την φορά το Αρχαίο Θέατρο του Άργους. Εκεί, σ’ αυτό το σμιλεμένο στον βράχο μοναδικό μνημείο του  300 περίπου π.Χ. θα δώσει το Σάββατο 19 Ιουλίου στις 21.00 μία συναυλία με διοργανωτή την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την οργανωτική υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων του Δημοτικού Ωδείου Άργους.
Υπό την μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα η Ορχήστρα θα ερμηνεύσει δημοφιλέστατες συνθέσεις των Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, Γιόχαν Στράους, Αντονίν Ντβόρζακ καθώς και το λιγότερο γνωστό στο ευρύ ακροατήριο αλλά πάντως σημείο αναφοράς για το ρεπερτόριο του κόρνου Κοντσερτίνο για δύο κόρνα του Γερμανού συνθέτη και τσελίστα Φρήντριχ  Βιττ, με σολίστ τον κορυφαίο κορνίστα της Κ.Ο.Α.  Κώστα Σίσκο καθώς και την επίσης κορνίστα Μαρία Φωτιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΛΔΥΚ-ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ


Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 & ώρα 11:00 π.μ., στο χώρο του θεάτρου του Μπουσουλοπουλείου Γυμνασίου Άργους θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για τα 40 χρόνια από τον πόλεμο και την εισβολή του Αττίλα το 1974 στην Κύπρο.
Ο Δήμαρχος θα τιμήσει, απονέμοντας το ανώτατο μετάλλιο του Δήμου, τους Δημότες μας που έλαβαν μέρος στον πόλεμο.
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας
την ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση.

                                    Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών
                                         Δημήτρης Καμπόσος



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014


11:00 π.μ. Έναρξη εκδήλωσης - Χαιρετισμοί
11:15 π.μ. Ακάθιστος Ύμνος από την Χορωδία του Δήμου                    Άργους Μυκηνών.
11:30 π.μ. Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου                  Συλλόγου της ΕΛ.ΔΥ.Κ κ. Σπανογιάννη Δημήτριο.
11:45 π.μ. Ύμνος της ΕΛ.ΔΥ.Κ. από την Χορωδία του Δήμου                         Άργους Μυκηνών.
12:00 μ.μ. Προβολή στιγμιότυπων από την μάχη του 1974 στην           Κύπρο.
12:40 μ.μ. Ομιλία Δημάρχου Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσου                         Δημήτρη.
12:50 μ.μ.         Ο Ύμνος του Άργους από την Χορωδία του Δήμου                       Άργους Μυκηνών.
13:00 μ.μ.         Απονομή μεταλλίων από το Δήμαρχο Άργους                       Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο.
13:15 μ.μ.         Ενός λεπτού σιγή & Εθνικός Ύμνος


Παραλαβή Σαρώθρων


Νέα σάρωθρα μετά από διαγωνισμό απέκτησε σήμερα ο δήμος Ναυπλιέων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δ. Κωστούρο, «μπορεί οι επισκέπτες του Δήμου να δείχνουν ικανοποιημένοι από την καθαριότητα, όμως η προσπάθεια για έναν καθαρότερο δήμο πρέπει να συνεχιστεί ακόμα πιο εντατικά. Τα νέα σάρωθρα θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, όμως με δεδομένη την έλλειψη προσωπικού καθαριότητας καλείται ο κάθε δημότης, ο κάθε πολίτης να συμβάλει με την στάση του να διατηρήσουμε τον δήμο μας καθαρό».
(09/07/2014) 


Κοινωνικό Φροντιστήριο Ναυπλίου


Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ναυπλίου ανακοινώνει πως από την Δευτέρα  14 Ιουλίου και ώρα 11 το πρωί ξεκινάνε στον χώρο του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου τα μαθήματα για την προετοιμασία των μαθητών της Τρίτης Λυκείου όλων των κατευθύνσεων για το σχολικό έτος 2014-2015.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ναυπλίου καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετέχουν στα μαθήματα για το νέο σχολικό έτος 2014-2015, να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση, στο Δημαρχείο Ναυπλίου, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αναγράφονται στη αίτηση.
Οι αιτήσεις ξεκινούν από τις 20/06/2014 έως 20/09/2014

Παρακαλούμε οι αιτήσεις να γίνουν μέσα στην προθεσμία που έχει δοθεί, ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία επιλογής και η ομαλή έναρξη των μαθημάτων.

Οι μαθητές που φοίτησαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο κατά το έτος 2013-2014 παρακαλούνται, εάν επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του νέου έτους, να κάνουν την αίτηση εγγραφής ξανά χωρίς ωστόσο την σύναψη των δικαιολογητικών, εφόσον έχουν γίνει ήδη δεκτοί.

Ευχαριστούμε θερμά,

Οι καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Ναυπλίου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6973573426


Ζερβοπούλου Δήμητρα

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ελληνικό (VIDEO)


Πυρκαγιά σε δασική έκταση πλησίον του προφήτη Ηλία στο Ελληνικό ξέσπασε γύρω στις 18.00 το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουλίου. Στην κατάσβεση μετείχαν εκτός από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άργους και δύο αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ» και τελικά η πυρκαγιά ετέθη υπό έλεγχο αργά το απόγευμα. 


Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αρχαίο Θέατρο Άργους


v Τρίτη 15 Ιουλίου, «Πλούτος» του Αριστοφάνη από το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου.
Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Αγγελάκος
Παίζουν:  Άννα Φόνσου, Κώστας Βουτσάς, Στάθης Ψάλτης, Τάκης Βαμβακίδης, Χριστίνα Ψάλτη, κ.α.
ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 8€ (κανονικό), 4€ (μαθητικό, φοιτητικό)

v Κυριακή 20 Ιουλίου, «Παντρολογήματα» του Νικολάι Γκόγκολ , μια παράσταση του Φεστιβάλ Αθηνών 2014.
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Ναταλία Τσαλίκη, Χρήστος Λούλης, κ.α.
ώρα έναρξης: 21.15
Τιμές εισιτηρίων: 15€ (κανονικό), 12€ (παιδικό: 6-12 ετών, μαθητικό: 13-17 ετών, φοιτητικό, πολυτέκνων, ανέργων). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.

v Τρίτη 29 Ιουλίου, «Ωχ… Ηλέκτρα» του Σοφοκλή – παρωδία κατά Α. Καλλίτση
Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου
Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κρατερός Κατσούλης, Πάνος Σταθακόπουλος, κ.α.
ώρα έναρξης: 21.15
Τιμές εισιτηρίων: 15€ (κανονικό), 12€ (παιδικό: 6-12 ετών, μαθητικό: 13-17 ετών, φοιτητικό,  ανέργων, ΑΜΕΑ). Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.


ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ στο βουλευτικο



Μουσική βραδιά με δημοτικά και νησιώτικα τραγούδια Σάββατο, 2 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. Νέα Κίος Σας κάλεσε ο Αργοναύτης Νέας Κίου.

Σάββατο, 2 Αυγούστουστις 9:30 μ.μ. Μια "πανηγυρική" βραδιά, δίπλα στο ποτάμι στη Νέα Κίο με τον Παναγιώτη Λάλεζα, μια δημοτική φωνή που συγκινεί....
Με γουρουνοπούλα, μπύρες και πολύ κέφι.








Ανθρωπιστική βοήθεια


Άμεση ήταν η ανταπόκριση των Ναυπλιέων στο κάλεσμα του Δήμου για  συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Δημοκρατία της Σερβία, συγκεντρώνοντας υλικά αγαθά για τις πόλεις Lucani και Pozega. Πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα παραδοθούν σε εκπροσώπους των δύο πόλεων.

 Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν

•           300 κούτες ( 150 από αυτές περιέχουν λευκά είδη, παπλώματα , κουβέρτες, παπούτσια, ρούχα ένδυσης παιδικά, ανδρικά, γυναικεία)
•           30 κούτες τρόφιμα  ( γάλα, μακαρόνια, όσπρια, κονσέρβες)
•           15 κούτες είδη υγιεινής ( απορρυπαντικά, χαρτικά, καθαριστικά, και είδη ατομικής υγιεινής)
•           111 εξάδες νερό
•           9 χρώματα ( 5 των τριών κιλών  και 4 των δέκα κιλών)
•           2 χαλιά μεγάλα